6 Apps om Boeken te Lezen op uw Tablet

Laatste update op 04-04-23 door Remco Bravenboer

Tegenwoordig is het niet meer nodig om een e-reader te kopen om digitaal boeken te kunnen lezen. Er zijn meerdere apps die u op uw tablet kunt downloaden om boeken te lezen. Of u nu EPUB, PDF, of andere soort e-book bestanden hebt, er bestaat altijd een e-reader app die voor u werkt op de tablet.

Kindle

U heeft geen Kindle apparaat nodig om boeken te lezen via Amazon, ze hebben namelijk ook de Kindle-app die u hiervoor kunt gebruiken. Via deze app kunt u boeken kopen via de online boekenwinkel van Amazon om deze te lezen via uw tablet. Hij bevat verder vele opties, zoals het wijzigen van tekstgrootte, tekstkleur, en het opzoeken van de betekenis van woorden door er op te klikken.

Google Play Books

Google Play Books is niet zo goed als Kindle, maar zeker het gebruiken waard. Het voordeel is dat u met deze app ook boeken kan lezen die u online gratis kunt downloaden in verschillende formaten. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om boeken te kopen bij Google Play zelf.

Apple Books

Apple Books is een app die alleen beschikbaar is voor op de iPad. Tijdens het lezen van boeken op uw tablet met deze app, kunt u de lettergrootte, lettertype, maar ook andere dingen aanpassen zoals de helderheid. Ook bevat hij een aantal extra functies, zoals een digitale boekenlegger en de mogelijkheid om notities te maken.

Kobo Books

Kobo, ook bekend van hun e-reader, heeft een app genaamd Kobo Books. Binnen deze app kunt u alle boeken beluisteren die u heeft gekocht op uw Kobo account. Daarnaast is het ook mogelijk om boeken te importeren met beide een PDF of EPUB bestandsextensie.

Libby

Libby is een lightweight e-reader app die u kunt gebruiken om boeken die u op uw tablet hebt staan te lezen. Alle e-books zijn gemakkelijk te importeren en de app werkt erg vloeiend, zelfs op goedkopere tablets.

FBReader

Binnen FBReader hebt u de mogelijkheid om zelf boeken te importeren, of boeken te downloaden uit hun eigen bibliotheek. Als u zelf een boek wilt importeren, kunt u kiezen uit één van de volgende formaten:

  • PDF
  • ePub
  • RTF
  • HTML
  • mobi
boeken lezen op tablet via fbreader FBReader app.

Een leuke toevoeging is dat FBReader een premium versie heeft, waardoor een aantal extra features worden ontgrendeld zoals een ingebouwde text-to-speech functie en een vertaalfunctie.

Conclusie

Zoals u ziet, is het tegenwoordig echt niet meer nodig om een aparte e-reader te kopen. Er zijn genoeg apps te downloaden op ieder soort tablet waarmee u gemakkelijk uw digitale boeken kunt lezen.

Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
remco bravenboer - reviewify