3 Oplossingen Wanneer uw Bluetooth niet werkt

Bluetooth technologie zorgt voor naadloze verbindingen tussen apparaten zoals uw telefoon, laptop en zelfs uw oordopjes. Bluetooth kan zowel gegevensoverdracht als controlekanalen bieden om de koppeling van apparaten te beheren. Wanneer uw Bluetooth ineens niet meer werkt kan dit tot veel ongemakken leiden. Zo wordt het nemen van foto’s een probleem wanneer u ze niet draadloos kunt verzenden, of wanneer u geen muziek van uw telefoon op een luidspreker kunt afspelen.

Laten we eens wat oplossingen voor dit vervelende Bluetooth probleem gaan bespreken.

  Werk het besturingssysteem (OS) van het toestel bij

  In de meeste gevallen kan een defecte Bluetooth-verbinding verholpen worden door het OS van uw toestel bij te werken. Naarmate het toestel ouder wordt, worden er namelijk nieuwe softwarepatches uitgebracht door de fabrikanten. Nieuw uitgebrachte patches lossen meestal eerdere bugs op en verbeteren oudere functies. Als u bijvoorbeeld een app downloadt en die werkt niet vlekkeloos op een ouder OS, dan kan de laatste OS-update dit probleem verhelpen.

  Werk alle andere apps op uw toestel bij

  Als u het besturingssysteem van uw telefoon naar de nieuwste versie hebt kunnen updaten, maar nog steeds problemen ondervindt met uw Bluetooth-verbinding, controleer dan dubbel of uw andere apps ook updates hebben. Dit doet u door op de app te tikken en dan naar de App Store te gaan om te kijken of er nieuwe updates zijn. Als u die ziet, update ze dan ook.

  Start uw toestel en uw Bluetooth-apparaat opnieuw op

  Soms kan het een eenvoudige oplossing zijn, zoals een vastgelopen verbinding of een korte stroomstoot, die ervoor kan zorgen dat uw Bluetooth-verbinding niet meer goed werkt. Als u bijvoorbeeld problemen hebt met het koppelen met uw oordopjes, maar alle andere Bluetooth-apparaten werken prima, dan kan dit een reden zijn. Om dit probleem op te lossen, verwijdert u gewoon de oordopjes uit beide Bluetooth-instellingen op beide apparaten en koppelt u ze dan opnieuw.

  Mocht u na deze mogelijke oplossingen nog steeds problemen hebben, laat het dan gerust weten in de reacties.

  Over de auteur

  Remco Bravenboer is in midden 2020 afgestudeerd als Software Ontwikkelaar en heeft hierdoor veel technische kennis. Hij leidt nu de redactie van Reviewify om dit platform zo groot mogelijk te maken en zijn liefde voor schrijven op te bouwen. Hij wilt dat Reviewify de laatste website word die consumenten bezoeken voor het maken van hun keuze en is zelf actief in de elektronica- & cursusreviews.

  remco bravenboer - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?
  0 / 5 0

  Your page rank: