Belangrijke Onderdelen van een Gaming PC

Het zelf in elkaar zetten van een gaming PC zorgt ervoor dat hij zeker uw eigen favoriete games aan kan. Er bestaan veel verschillende onderdelen die er aan te pas zullen komen, zoals bijvoorbeeld de voeding of de opslag. U kunt natuurlijk ook een kant-en-klare game-pc kopen, wat bij laptops ook vaak gebeurt, maar dat is natuurlijk een stuk minder leuk. Na het lezen van ons artikel hopen wij dat het duidelijk voor u is wat u zult moeten aanschaffen om een beest van een computer te kunnen bouwen.

  Processor (CPU)

  Een CPU, ook wel central processing unit genoemd, is gemaakt om een lijst instructies te lezen van uw computer en die vervolgens uitvoert. Belangrijk om naar te kijken tijdens het kopen van een CPU is de kloksnelheid. Over het algemeen bevatten bijna alle gaming PC’s een CPU van het merk Intel of AMD.

  Moederbord

  Een moederbord regelt de connectie tussen de verschillende onderdelen van uw gaming PC. Zo kan deze er bijvoorbeeld voor zorgen dat uw CPU en RAM goed samen kan werken met elkaar. Een aantal ontwikkelaars van moederborden voor gamers zijn Acer, Intel en NZXT.

  Geheugen (RAM)

  RAM, ook wel random access memory genoemd, zorgt ervoor dat informatie tijdelijk wordt opgeslagen die de computer kort daarna weer nodig heeft. Het grote voordeel van RAM is dat de toegang tot de informatie enorm snel wordt verschaft. Wanneer een computer geen, of weinig, RAM bevat, zal hij erg traag zijn. Aangezien games veel gebruik maken van RAM raden wij aan om voor een goede gaming PC minimaal 16GB er in te bouwen.

  Opslag

  Binnen de computerwereld bestaan er twee verschillende soorten opslag, namelijk SSD en HDD.

  Een HDD is de goedkoopste manier om data op te slaan aangezien deze al erg lang bestaan. Hier worden ze daarom nog steeds voor gebruikt, aangezien je hard disk drives kunt kopen die zelfs een terabyte kunnen opslaan.

  Het grote voordeel van een SSD, ook al doet hij ongeveer hetzelfde, is dat deze een stuk sneller is dan zijn voorganger (soms wel tot 25x zo snel!). Deze zijn echter wel iets prijziger, maar dat kan ook niet anders als je de snelheid met elkaar vergelijkt.

  Randapparatuur

  Wanneer de gaming PC in elkaar zit, wilt u natuurlijk wel games kunnen spelen. Hiervoor zijn de volgende spullen nodig:

  Koeling

  Aangezien uw computer erg warm kan worden na het urenlang spelen van uw favoriete game, is het belangrijk om een goede koeling te monteren in uw PC. Zo bestaat er bijvoorbeeld luchtkoeling, maar ook waterkoeling.

  Over de auteur

  Remco Bravenboer is in midden 2020 afgestudeerd als Software Ontwikkelaar en heeft hierdoor veel technische kennis. Hij leidt nu de redactie van Reviewify om dit platform zo groot mogelijk te maken en zijn liefde voor schrijven op te bouwen. Hij wilt dat Reviewify de laatste website word die consumenten bezoeken voor het maken van hun keuze en is zelf actief in de elektronica- & cursusreviews.

  remco bravenboer - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?
  Belangrijke Onderdelen van een Gaming PC
  5 1 5 1
  0 / 5 5

  Your page rank: