Android tablet resetten naar fabrieksinstellingen

Laatste update op 04-04-23 door Remco Bravenboer

Uw Android tablet resetten door middel van de fabrieksinstellingen kan gebruikt worden om alle data die u op uw tablet hebt staan te wissen. U kunt na een fabrieksherstel weer schoon beginnen, net alsof uw tablet nieuw uit de winkel komt.

Uw tablet bevat veel persoonlijke informatie. Het terugzetten naar de fabrieksinstellingen wordt daarom vaak gedaan als iemand zijn tablet wilt verkopen of weg wilt geven aan iemand anders. Daarnaast is het ook een optie als uw Android tablet erg sloom is en problemen heeft, en zal hij na het terugzetten van de fabrieksinstellingen vaak weer een stuk sneller zijn.

Voordat u begint, moet u op een aantal dingen letten:

  • Zorg ervoor dat uw tablet minstens op 50% batterij zit. Daarnaast raden wij ook aan om hem tijdens de reset in het stopcontact te houden.
  • Al uw data zal worden gewist, waardoor het handig is om een back-up te maken van uw Android tablet.

Android tablet handmatig terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Volg de onderstaande stappen om uw Android tablet binnen enkele minuten te resetten.

  1. Ga naar Instellingen en selecteer Systeem.
  2. Selecteer Reset opties.
  3. Klik op Verwijder alle data (fabrieksherstel).
  4. Selecteer Reset Tablet onderin het scherm.
  5. Vervolgens zal er gevraagd worden of u uw tablet echt wilt resetten. Zo ja, klik dan op Alles Wissen.
  6. Tijdens de reset zult u een laadbalkje zien die toont hoe lang het terugzetten van de fabrieksinstellingen ongeveer nog duurt.
  7. Nadat de reset voltooid is, zal uw Android tablet zich automatisch opnieuw opstarten en zal hij opnieuw ingesteld kunnen worden, net alsof u hem net hebt gekocht.
Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
remco bravenboer - reviewify