Een Airfyer Schoonmaken in 5 Simpele Stappen

Laatste update op 04-04-23 door Remco Bravenboer

Airfryers zijn geweldige toevoegingen aan keukens en kunnen helpen om van elke maaltijd een makkie te maken! U kunt uw airfryer voor zowat alles gebruiken en uw favoriete gefrituurde artikelen nog gezonder maken. Als het eten klaar is en het tijd is om op te ruimen, vraagt u zich misschien af hoe u uw airfryer precies moet schoonmaken.

Uw airfryer is niet zoals elk ander apparaat in uw keuken. Hij moet op een bepaalde manier schoongemaakt worden om ervoor te zorgen dat u de hoge kwaliteit ervan behoudt. Als u hem op de verkeerde manier schoonmaakt, zal dat leiden tot enige schade aan uw apparaat.

1. Wacht niet met het schoonmaken van uw airfryer

Als u wacht, is dat een grote fout. Airfryers zijn, ondanks het feit dat ze olievrij zijn, nogal een knoeiboel, en kunnen nog moeilijker schoon te maken zijn als u ze op uw aanrecht laat staan. Daarom moet u hem schoonmaken zodra hij afgekoeld is, om te voorkomen dat er voedsel en andere kruimels op de bodem van uw mandje of aan de zijkanten van uw airfryer blijven vastzitten.

Voor maaltijden waar saus bij komt kijken..

Als u een speciale saus in de airfryer hebt, is het een goed idee om het apparaat schoon te maken terwijl het nog enigszins heet is. Anders wacht u misschien een kleverig probleem als u te lang wacht met het schoonmaken van de resten.

2. Gebruik een warm sopje om het mandje en de lade schoon te maken

U moet een zachte spons of doek gebruiken om de airfryer schoon te maken. Gebruik niets wat te schurend is voor uw airfryer! Als er voedsel vastzit, kunt u uw mandje en lade in heet water met afwasmiddel erin laten weken. Als het voedsel eenmaal losgemaakt is, dan kunt u het schoonmaken.

3. Verwijder overtollig voedsel met een tandenstoker

Voor de stukjes voedsel die in de gaatjes van het mandje vastzitten, kunt u proberen een tandenstoker te gebruiken om het voedsel eruit te krijgen. Dit spaart uw handen van het hete apparaat en maakt het ook gemakkelijker schoon te maken.

4. Veeg de binnenkant van de airfryer af

Als het mandje en de lade verwijderd zijn, maakt u de binnenkant van uw airfryer schoon met hetzelfde sopje. Zorg ervoor dat u deze keer een doek gebruikt. U moet ook controleren op vet en etensresten om er zeker van te zijn dat hij brandschoon is.

Bij sommige merken kunt u misschien een zachte borstel gebruiken, maar kijk in de gebruiksaanwijzing van uw airfryer voor meer specifieke informatie. Als u de spullen afgedroogd hebt, dan mag u ze allemaal weer in elkaar zetten om ze op te bergen.

5. Als laatste maakt u de buitenkant schoon

Met een spons of doek maakt u de buitenkant van uw airfryer schoon om overtollige resten of olie eruit te halen, en dan droogt u hem goed af. Daarna kunt u hem wegzetten en opbergen voor de volgende keer dat u hem moet gebruiken.

Uw airfryer in de afwasmachine wassen

Als u de tijd van het wassen en schoonmaken van uw airfryer wilt overslaan, zijn sommige onderdelen van uw airfryer vaak vaatwasmachinebestendig. Het voedselmandje, de verdeler, en de pan zijn allemaal veilig om in de afwasmachine te doen. U kunt deze het beste drogen zodra ze klaar zijn met hun wasbeurt in de afwasmachine.

Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
remco bravenboer - reviewify