Aangebrande Pan Schoonmaken | 3 Manieren

Laatste update op 04-04-23 door Remco Bravenboer

Hebt u een aangebrande pan en weet u niet hoe u de aangebrande kleverige resten kunt verwijderen? Iedereen houdt van een heerlijke goed gekookte maaltijd. Maar sommige recepten hebben de neiging aan onze pannen en potten te blijven kleven, waardoor ze erg moeilijk schoon te maken zijn. En als u de pitten heel hoog zet, kan alles wat u kookt verschroeien en een ravage aanrichten in uw pannen en potten. Deze aangebrande kleverige resten zijn meestal heel moeilijk te verwijderen. In dit bericht vindt u enkele van de meest efficiënte manieren om uw aangebrande pan schoon te maken.

Schrapen, weken en nog eens schrapen

Of de pan nu licht of ernstig verbrand is, één van de oudste en meest efficiënte methoden om de pan schoon te maken is schrapen, weken, en nog eens schrapen. Het eerste wat u moet doen is eraf schrapen wat u kunt, met behulp van een houten lepel. Het gebruik van een houten lepel is essentieel, zodat u geen krassen op de pan maakt. Het kan natuurlijk zijn dat de houten lepel niet alles er meteen af kan schrapen, en dat is niet erg.

Het volgende wat u wilt doen is de verbrande pan tot de rand vullen met een mengsel van warm water en afwasmiddel. Laat het een paar uur of een nacht staan, en ga er dan naar terug met uw houten lepel. Gebruik de houten lepel om de resten eraf te schrapen. Als dat de verbrande resten niet helemaal verwijdert, herhaalt u het proces. Nogmaals weken en schrapen.

Blussen met azijn of water

Dit is een andere gemakkelijke en efficiënte methode om een aangebrande pan schoon te maken. Zet de pan op het fornuis en verwarm hem. Zodra de pan erg heet is, giet u er een kopje witte azijn of water in. Zodra u de azijn of het water in de pan hebt gegoten, gebruikt u een houten lepel om het vuil en de verbrande resten eraf te schrapen zoals bij de eerste methode.

Bakpoeder gebruiken

Het gebruik van zuiveringszout is zeer doeltreffend voor het schoonmaken van een aangebrande pan. Het eerste wat u wilt doen is het bakpoeder mengen met een beetje water, en wel zo dat het mengsel een pasta vormt. Zodra het een pasta vormt, brengt u het aan op de verbrande delen van de pan. Strooi er een kleine hoeveelheid witte gember over zodat het schuimt, en begin dan te schrobben. Gebruik een spons om de verbrande resten op de pan weg te schrobben.

Dit zijn enkele van de meest efficiënte en effectieve manieren om een aangebrande pan schoon te maken. De volgende keer dat u een aangebrande pan hebt, gebruikt u een van deze bovenstaande methoden om de aangebrande resten te verwijderen. Krijgt u de pannen echt niet schoon? Dan kunt u terecht bij één van de onderstaande artikelen:

Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
remco bravenboer - reviewify