7 Tips voor een Goede Foto met uw Polaroid Camera

Polaroidfotografie is weer populair aan het worden. Sommige mensen gebruiken deze polaroid camera’s omdat zij professionals willen zijn, terwijl anderen gewoon gelijk foto’s af willen drukken om aan hun muur te hangen in plaats van hun herinneringen kwijt te raken tussen duizenden andere digitale foto’s.

U zou zeker een paar goede tips kunnen gebruiken over hoe u een paar goede foto’s met uw polaroid camera kunt maken op uw volgende reis, verjaardagsfeestje of tijdens het nemen van een selfie met uw dierbaren. Daarom willen wij in het inleidende gedeelte van dit artikel geen tijd verliezen door samen te vatten; wij zullen u alle hints geven die u nodig hebt om ervoor te zorgen dat u foutloze foto’s maakt met uw polaroid camera.

  Let op uw instellingen

  Probeer alle instellingen van uw polaroid camera uit. Kijk wat elke instelling doet, leer uw camera zo goed mogelijk kennen. Uw polaroidcamera is niet wat professionals gebruiken. Het is een zeer beperkend toestel en het is afhankelijk van het licht dat u ter beschikking hebt. U moet dus elk van de beschikbare mogelijkheden in uw toestel kennen om de beschikbare belichting samen te stellen, die een goed beeld oplevert.

  Gelijkmatige belichting

  Het zit zo, polaroid camera’s ondersteunen geen dynamisch bereik, wat betekent dat als u een plek hebt die zowel schaduwrijk is als wat zonlicht heeft, dat u dan onderbelichte beelden kunt krijgen.

  belichting foto
  Afbeelding van Merijn op YouTube.

  Om dat tegen te gaan, moet u dus alleen foto’s nemen als uw plaats gelijkmatig verlicht is. Regenachtige dagen zijn de beste momenten voor uw toestel om mooie foto’s te maken, dankzij een perfecte, gelijkmatige belichting.

  Leer over de afstandsscherpte

  De minimale scherpstelafstand voor deze kleine instant camera’s is 30 cm of 60 cm; wat dat voor u betekent, is dat u niet te dicht bij uw onderwerp komt, en ook niet te ver van uw onderwerp af gaat staan. Net als de lijn en de lengte van het bowlen in een cricketwedstrijd, moet u een meester worden in deze afstanden die uiteindelijk het eindresultaat van uw kostbare foto’s bepalen.

  Pas op uw vingers

  Het is de meest fundamentele raad, maar waarschijnlijk wel de belangrijkste. Bijna al deze camera’s zijn nu gebouwd als een klein speeltje voor de aantrekkingskracht, dus u krijgt misschien niet genoeg ruimte om uw vingers te plaatsen terwijl u een foto maakt. U zult hoogstwaarschijnlijk uw vingers over de lens of de flitser plaatsen, en dat is een groot probleem. Leer op uw vingers te letten zodat u uw foto’s niet verpest.

  Niet flitsen

  Kijk, bij fotografie gaat het allemaal om belichting, en al die apparaatjes hebben tegenwoordig een automatische flitser dus zet die eerst maar uit. Natuurlijk licht is altijd een betere optie dan het gebruik van flitslicht. Dus breng die veranderingen om u heen aan om dat perfecte natuurlijke licht te hebben en wees niet afhankelijk van de ingebouwde flitser van uw toestel.

  Verken meer met verschillende invalshoeken

  Soms is wat u krijgt door gewoon op de foto-knop te klikken niet genoeg. Nu proberen wij niet om u uw kostbare momenten te laten verliezen, maar probeer een beetje te fantaseren en kijk of hetzelfde onderwerp er indrukwekkender uit zou kunnen zien vanuit misschien een lage/zijden of bovenliggende hoek. Dit werkt het best bij stilstaande voorwerpen met schaduwen.

  Centreer uw onderwerpen

  Een degelijke tip om goede polaroidfoto’s te krijgen is om datgene waarvan u een foto neemt in het midden van uw opname uit te lijnen. Dit is iets wat wonderen zal doen voor uw foto’s.

  Dat is alle tips die wij voor u hebben. Wij kunnen u de praktische basistips geven om goede polaroidfoto’s te maken, maar u moet diep in deze kunst duiken en het in principe zelf leren.

  Over de auteur

  Remco Bravenboer is in midden 2020 afgestudeerd als Software Ontwikkelaar en heeft hierdoor veel technische kennis. Hij leidt nu de redactie van Reviewify om dit platform zo groot mogelijk te maken en zijn liefde voor schrijven op te bouwen. Hij wilt dat Reviewify de laatste website word die consumenten bezoeken voor het maken van hun keuze en is zelf actief in de elektronica- & cursusreviews.

  remco bravenboer - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?
  7 Tips voor een Goede Foto met uw Polaroid Camera
  5 1 5 1
  0 / 5 5

  Your page rank: