7 Heerlijke Recepten uit de Broodbakmachine

Laatste update op 04-04-23 door Remco Bravenboer

Hoewel de naam misschien suggereert dat u het alleen kunt gebruiken om brood te maken, is een broodbakmachine een veel veelzijdiger apparaat dat de meesten op het eerste gezicht zouden aannemen. Het verschil tussen brood en veel van onze favoriete desserts is namelijk vaak een eenvoudig verschil in het deeg en de toevoeging van wat suiker.

In deze gids gaan we kijken naar enkele van de heerlijkste dingen die u met uw broodbakmachine kunt maken, behalve brood natuurlijk.

Cake

Cake's overeenkomsten met brood maken het ongelooflijk gemakkelijk om te maken met behulp van een broodmachine, en er zijn genoeg verschillende taarten die u kunt koken met slechts een kleine verschuiving in de ingrediënten. Sommige broodbakkers kunnen een aparte taartinstelling hebben. Als dat niet het geval is, hoeft u zich geen zorgen te maken, want de standaard "bak"-instelling werkt net zo goed.

cake maken

Voordat u probeert cake te maken in uw broodbakmachine, moet u eerst het kneedblad verwijderen, want dat zal uw cake vernietigen terwijl hij kookt. Meestal zult u uw broodbakmachine willen belijnen met perkamentpapier om er zeker van te zijn dat de taart niet aan de binnenmuren blijft plakken wanneer u hem eruit probeert te halen.

Rijst

Als u al een broodbakmachine heeft en u overweegt om een rijstkoker in handen te krijgen, zult u blij zijn te horen dat u die niet nodig heeft. Aangezien broodbakmachines en rijstkokers in grote lijnen vergelijkbare machines zijn, kunt u gemakkelijk rijst maken in een van hen door eenvoudigweg rijst en water op te warmen.

Laat uw rijst en water in de broodbakmachine ongeveer een uur op de "bak"-stand staan, en u zou tegen de tijd dat u terugkomt een heerlijke, stomende warme rijst voor u klaar moeten hebben. U kunt zelfs desserts op basis van rijst maken zoals Griekse rijstpudding, door er wat melk, suiker en vanille-extract aan toe te voegen.

Eieren

Als u niet over een fornuis beschikt om het ontbijt te maken, kunt u zelfs een broodbakmachine gebruiken om in een handomdraai wat roerei te bakken. Hoewel de kneedhaak meestal niet sterk genoeg is om de eieren voor u te schrapen, kunt u bij de meeste machines uw eieren met de deksel open koken.

eieren met broodmachine

Voordat u uw eieren in de broodbakmachine gooit, moet u al uw roerei-ingrediënten in een kom mengen. Zorg er ook voor dat u de binnenkant van uw broodbakmachine met boter of olie bestrijkt, zodat uw eieren niet aan de binnenkant blijven plakken en uiteindelijk verbranden.

Gehaktbrood

Dit lijkt misschien een vreemd iets om in een broodbakmachine te maken, maar vergeet niet dat een broodmachine in wezen een kleine oven is en dat een gehaktbrood meestal op dezelfde manier wordt gekookt als een brood. Net als bij het maken van taart zult u er zeker van willen zijn dat u de kneedhaak uit de machine haalt voordat u begint met het maken van dit recept.

Bereid uw gehaktbrood voor alsof u het in de oven gaat maken, maar zorg ervoor dat het klein genoeg is om in de broodbakmachine te passen. Zet uw broodbakmachine op de "bak"-stand en kook uw gehaktbrood vervolgens een uur lang. Hoewel het iets zachter zal blijken dan in de oven, is het in ieder geval mogelijk.

Jam

De meerderheid van de moderne broodmachines zal een omgeving hebben die specifiek voor jams en conserven bestemd is. Zelfs als dat niet het geval is, kunt u de temperatuur nog steeds handmatig op een lager niveau instellen en een paar uur laten staan, zodat u zelf wat jam kunt maken.

Normaal gesproken hoeft u alleen maar wat fruit in uw broodbakmachine te gooien en dit te combineren met wat suiker. De hoeveelheid suiker die u in uw recept opneemt is afhankelijk van hoe zoet u uw jam wilt hebben en of u de voorkeur geeft aan een dessertachtige of natuurlijke smaak.

Sauzen

Broodbakmachines maken het ook gemakkelijker om zelfgemaakte sauzen te maken, vooral met behulp van de kneedarm, die hen zal roeren terwijl ze koken. Een eenvoudige marinara saus is het makkelijkst te maken met rauwe tomaten en olijfolie gekruid met knoflookpoeder, komijn, cayenne, suiker en zout.

Als uw broodbakmachine een jam instelling heeft, gebruik die dan om uw sauzen te maken, omdat het beter is geoptimaliseerd voor vloeibare producten dan de standaard "bak" functie. Houd er rekening mee dat de kneedarm de saus mogelijk niet voldoende breekt, dus het kan nodig zijn dat de saus wordt gepureerd nadat u er klaar mee bent.

Stoofpot

Het laatste wat u kunt maken met de "jam" instelling op uw broodbakmachine is een stoofpot of soep. De kneedarm zorgt ervoor dat uw stoofpotje blijft roeren terwijl het kookt, en u kunt het zelfs langzaam laten koken zodat uw stoofpotje later op de dag klaar is voor het diner.

Conclusie

Dit zijn slechts enkele van de dingen die u met uw broodbakmachine kunt maken. Als u bereid bent om er creatief mee om te gaan, kunt u alles van dips tot cranberrysaus maken met behulp van een broodbakmachine!

Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
remco bravenboer - reviewify

Gerelateerde Gidsen/FAQ's

Gerelateerde koopgidsen