Verschillen tussen een iPad en tablet

Laatste update op 04-04-23 door Remco Bravenboer

Tablets zijn een soort tussenweg tussen een smartphone en een kleine laptop. Ze worden vaak gebruikt om simpele taken op te doen, of voor vermaak zoals het bekijken van uw socialmedia-accounts en het streamen van films of series. Alhoewel een iPad erg op een tablet lijkt, zijn er toch een aantal duidelijke verschillen.

Voordat we de verschillen tussen beiden vertellen, zullen we eerst uitleggen wat een iPad en tablet precies zijn.

Wat is een tablet?

Een tablet is een apparaat die eigenlijk hetzelfde kan als uw computer of laptop, maar dan in kleiner formaat. Ze bevatten een toetsenbord op het scherm en vele functies waardoor ze multi-inzetbaar zijn.

Gerelateerd: Beste tablets van dit jaar.

voorbeeld van een tablet Voorbeeld van een tablet

Zo kunt u met een tablet genieten van functies zoals bijvoorbeeld:

  • Touchscreen
  • Selfie- & front-camera
  • Ingebouwde microfoon

Een aantal merken die veel tablets hebben geproduceerd zijn Apple, Samsung, Huawei en Lenovo.

Wat is een iPad?

Een iPad is een soort tablet, ontwikkeld door Apple en draaiend op het iOS-besturingssysteem. De iPad is dus een enkel product, en niet een generieke naam zoals ‘tablet’.

voorbeeld van een ipad Voorbeeld van een iPad

iPads kunnen gebruikt worden voor veel verschillende taken, zoals het lezen en versturen van e-mails, bekijken van social media of het spelen van spelletjes. Qua multitasken zijn ze alleen wat minder.

Verschillen tussen een iPad en tablet

Door te lezen wat een iPad en tablet zijn, bent u er waarschijnlijk al wel achter dat het heel lastig is om verschillen te bedenken, aangezien een iPad een soort tablet is. Toch zijn er een aantal duidelijke verschillen die handig zijn om te weten.

Besturingssysteem

Tablets draaien op verschillende besturingssystemen zoals Android en Windows, maar ook vele andere minder bekende besturingssystemen zoals Fire OS. iPads draaien geheel op het iOS-besturingssysteem. De mogelijkheden per besturingssysteem zijn verder allemaal redelijk gelijk.

Apps

Mocht het opslaan van vele apps belangrijk voor u zijn, dan kunt u er voor kiezen om een iPad te nemen, aangezien deze vaak veel meer opslagruimte bevatten dan tablets.

Design

Mocht u het design van uw gadget belangrijk vinden, dan heeft de tablet hier een stapje voor. iPads zien er allemaal hetzelfde uit, terwijl tablets worden gemaakt door verschillende merken in verschillende groottes en types. Hierdoor heeft u met een gewone tablet vele meer keuze om een passend product te vinden.

Prijs

Tot slot is de prijs een erg groot verschil tussen een iPad en tablet. Tablets komen zoals eerder vermeld in verschillende types en maten die allemaal een ander prijskaartje hebben. Aangezien iPads alleen gemaakt worden door Apple, en we natuurlijk weten dat die nooit echt goedkoop zien, heeft u meer kans om een goedkope tablet te vinden dan een iPad.


Conclusie

iPads zijn vaak duurder, waardoor onze keuze vaak al snel gaat naar de gewone tablet. Daarnaast zijn besturingssystemen zoals Windows en Android een stuk makkelijker mee te werken, aangezien het overgrootte deel van mensen al gebruik maakt van Android.

Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
remco bravenboer - reviewify