Hoe sluit ik JBL speakers aan op een laptop met Bluetooth?

Laatste update op 04-04-23 door Remco Bravenboer

Wanneer u eindelijk een keuze hebt kunnen maken en JBL speakers hebt gekocht, wilt u ze natuurlijk gebruiken om te genieten van de goede geluidskwaliteit die ze bevatten. Het verbinden van de JBL speakers met bijvoorbeeld uw laptop door middel van Bluetooth kan nog best tricky zijn. Het voordeel om uw laptop te koppelen aan uw speakers met Bluetooth is dat u geen geluidskabel meer nodig heeft. U kunt vervolgens weglopen van uw bureau met uw laptop in de hand zonder dat de muziek stopt met spelen. U kunt de onderstaande stappen volgen om dit voor elkaar te krijgen op een Windows laptop.

Tip: u kunt voor een draadloze koptelefoon dezelfde paar stappen gebruiken.

Zet de JBL speaker in 'pairing modus'

Door op het Bluetooth knopje te drukken nadat u de speaker heeft opgestart, zal de pairing modus worden geactiveerd. Dit zorgt ervoor dat andere apparaten het uitzendende Bluetooth-signaal van uw speaker kunnen vinden.

jbl speaker in pairing mode zetten (1)

Koppel hem via de Bluetooth instellingen van uw laptop

Open uw Bluetooth-instellingen door naar rechtsonder te gaan en vervolgens Bluetooth te activeren.

bluetooth activeren

Hierna drukt u hier met de rechtermuisknop op, en vervolgens op instellingen. U kunt nu drukken op 'Nieuw Bluetooth-apparaat toevoegen', waarna in mijn geval de JBL Go zal verschijnen. Wanneer u hier nu op drukt, zal hij verbinden en kunt u genieten van uw favoriete muziek via uw JBL speaker. :-)

Zelf hebben wij geen Macbook, maar als u hem hier mee wilt koppelen dan kunt u hier terecht.

Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
remco bravenboer - reviewify