Hoe Werkt Dropshippen via Bol.com Precies?

Laatste update op 17-10-21 door Remco Bravenboer

Zoals wij eerder hebben verteld in onze review over de Dropship Academy, is dropshippen het direct versturen van bestellingen vanaf de leverancier naar de klant, terwijl u er tussen in zit en een dikke winstmarge pakt. Vele mensen zeggen altijd; 'bestel gewoon de spullen op Bol.com, dan zit je veilig!'. Niets is minder waar, aangezien er tegenwoordig ook veel mensen dropshippen via Bol.com, wij zullen het u uitleggen.

Dropshipping via het pakhuis van Bol.com

Bij Bol.com is het mogelijk om als verkoper een account te maken en uw spullen te plaatsen om vervolgens vanuit huis te versturen wanneer er een bestelling wordt geplaatst. Wat vele mensen niet weten, is dat er ook vele dropshippers actief zijn op het platform.

Tip: check de Bol Masterclass als u alle ins en outs wilt leren over het dropshippen via Bol.

Bol maakt het mogelijk om producten te importeren in hun warenhuis, die u direct vanaf bijvoorbeeld AliExpress op hun adres kunt bestellen. Vervolgens kunnen de producten op de website worden gezet, waarna u zelf helemaal niets meer hoeft te doen. Wanneer één van uw producten wordt besteld handelt Bol.com het gehele proces af. Ze zullen de producten versturen naar uw klant, waar zij natuurlijk wel een bedrag voor rekenen.

Het makkelijke hieraan is dat u eenmalig spullen moet leveren aan Bol, waarna u er zelf helemaal geen omkijken meer naar hebt. Mocht u hier zelf aan willen beginnen, dan kunt u deze video bekijken van Jia Ruan waarin hij een aantal handige tips & tricks geeft die u moet weten voordat u hier aan begint.

Voordelen

Dropshipping door het gebruik Bol.com bevat een aantal lucratieve voordelen:

  • Grote winstmarges
  • Kost amper tijd (naast het onderzoeken van winstgevende producten en het bestellen)
  • Bol.com handelt alles af, zonder dat u hier naar hoeft te kijken

Nadelen

Naast de mooie voordelen, zijn er ook een paar nadelen:

  • Er komt steeds meer concurrentie door Jia Ruan zijn cursus genaamd de BOL Masterclass die al duizenden malen is verkocht
  • Hij gaf zelf aan dat Bol zijn manier van verkopen niet waardeerden en hebben vervolgens zijn verkopersaccount gesloten
Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
remco bravenboer - reviewify