Hoe maakt u een Blender schoon?

Laatste update op 04-04-23 door Remco Bravenboer

Als u op mij lijkt, gebruikt u uw blender misschien om groenten te hakken voor een soep of groene smoothie, salsa voor taco's te maken, of een ijsje te maken van heerlijk fruit. Maar vaak wordt vergeten om de messen na gebruik zorgvuldig af te spoelen.

Geen zorgen - u bent niet de enige! Het is gemakkelijk om in het moment op te gaan en te vergeten dat uw blender, als hij niet goed onderhouden wordt, al snel overspoeld kan worden met rommel en viezigheid. Het komt erop aan te weten hoe u hem goed schoonmaakt, zodat hij ook in de toekomst goed blijft werken. Het schoonmaken van een blender is net als het schoonmaken van elk ander keukenapparaat - erg makkelijk dus.

Dus hier is hoe u uw blender in topconditie kunt houden:

  1. Laat hem na het blenden 2 minuten draaien en spoel hem dan gewoon af met water. De messen van de blender zullen uitdrogen en een licht laagje smurrie krijgen dat uiterst gemakkelijk schoon te maken is. Spoel de messen af en droog ze met een handdoek of een papieren doekje/keukenrol.
  2. Als het een keukenmachine is (vooral als het een grote is, met twee of drie ronddraaiende messen), moet u misschien een beetje zeepwater gebruiken en het mes schrobben met een afwasborstel.
  3. Spoel het bakje en het deksel goed uit met heet water en zeep. (Als u een afneembaar mesje hebt, is dit het moment om het te verwijderen).
  4. Zorg ervoor dat alle zeep weg is. Als u hard water hebt, let dan vooral op het ventiel waarmee de blender aan de basis vastzit - anders kan er een opeenhoping van mineralen ontstaan, en kan het moeilijker zijn om het te openen en te sluiten.
  5. Als u een afneembaar mes hebt die u kunt verwijderen, laat die dan 10 minuten in heet water weken (maar dompel hem niet onder). Zorg ervoor dat het helemaal ondergedompeld is - anders kunnen er schimmels of algen op de onderkant van het mesje groeien.
  6. Spoel het goed af met heet water (let ook hier weer extra goed op de plaats waar het aan de basis vastzit), en droog het dan af met een handdoek of een papieren doekje.
  7. Bewaar uw blender op een droge plaats. Zet hem niet op een nat aanrecht of gootsteen - hij kan dan namelijk gaan roesten! Het is belangrijk om goed te kijken of alle onderdelen helemaal droog zijn.

Hopelijk is het schoonmaken van uw blender gelukt na het volgen van bovenstaande stappen. Mocht het niet gelukt zijn, dan horen wij dat graag middels een reactie op dit bericht.

Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
remco bravenboer - reviewify