Wat is een Airfryer? (+ 4 Voordelen)

Laatste update op 04-04-23 door Remco Bravenboer

Tegenwoordig is gezond eten een trend. U wilt ook meer lichte, zelfgekookte maaltijden eten om een gezondere levensstijl te hebben.

Bovendien willen u en uw gezin misschien voorkomen dat u hart- en vaatziekten krijgt, die veroorzaakt worden door vettig voedsel dat veel vet en cholesterol bevat. Met de veeleisende omgeving van vandaag hebt u misschien ook minder tijd omdat u het grootste deel van de dag met uw carrière bezig moet zijn, hoewel u niet harder maar slimmer werkt.

Met de hulp van een airfryer kunt u toch genieten van de heerlijkheid en het goede van gefrituurd voedsel, waar u moeilijk afstand van kunt doen. Gebakken kip en patat behoren tot de gefrituurde spijzen die zo heerlijk smaken, en ze zijn zeker moeilijk te vermijden dat u er af en toe naar verlangt.

Een airfryer is een bekend keukenapparaat met een mechanische ventilator, die uw voedsel kookt door er met hoge snelheid hete lucht omheen te laten circuleren. Het bereidt uw maaltijd met een krokant laagje door het Maillard effect.

U kunt zeggen dat de airfryer een gaaf stuk keukengerei is, dat u zeker eens moet proberen te gebruiken. Hij is allround en kan u veel dingen in uw keuken laten doen.

Voordelen van een airfryer

De airfryer kent vele fantastische voordelen voor iedere gebruiker.

1. Gezond 'frituren'

Een airfryer is een gezond kookalternatief. U kunt uw voedsel bakken met tot 75 procent minder vet. U kunt dus nog steeds van uw zelfgemaakte gebakken kip genieten en u helemaal niet schuldig voelen.

2. Tijdbesparend

Met een airfryer kunt u meer van uw kooktijd besparen. Het is heel anders dan koken met een oven.

Als u bijvoorbeeld diepvriesproducten in een oven bakt, zult u daar 20 of meer minuten voor nodig hebben. Met de airfryer daarentegen, kunt u deze levensmiddelen bereiden in de helft van de tijd of zelfs minder.

3. Makkelijk te gebruiken

Wanneer u uw voedsel kookt met een airfryer, zult u zich op uw gemak voelen in uw keuken, want het wordt er niet heet. Dit handige keukenapparaat is ook krachtig en stil tegelijk.

Een luchtfriteuse in uw huis hebben geeft niet veel gedoe. Bovendien is hij duurzaam en gemakkelijk schoon te maken.

4. Veelzijdig inzetbaar

U kunt veel dingen doen met een airfryer, zoals frituren, bakken, braden, grillen, en nog veel meer. Bovendien is voor het gefrituurde lekkers dat deze keukenapparatuur biedt maar een fractie van de hoeveelheid olie nodig, waardoor het voedsel dat u bereidt gezonder is en dus veel beter voor u en uw gezin.


Zoals u ziet is het gebruik van een goede airfryer inderdaad de moeite waard, want het is een heel nieuwe techniek om gezondere maaltijden voor uw gezin te maken. U kunt er verschillende soorten voedsel in doen en op koken.

Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
remco bravenboer - reviewify