5 Beste Wifi Versterkers van 2021

Laatste update op 19-10-21 door Remco Bravenboer
De allerbeste koop is..

De TP-Link RE650 is de beste WiFi versterker uit ons onderzoek vanwege zijn goede dekking en hoge snelheden. Daarnaast is hij ook makkelijk aan te sluiten, wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is.

Waarschijnlijk hebt u dit zelf al wel gemerkt; hoe verder u bij uw router vandaan zit, hoe slechter uw wifi-verbinding is. Een wifi repeater is een goede oplossing om voor goede dekking in uw gehele huis te zorgen. Dit is een apparaat die het signaal van uw router opneemt, om deze een boost te geven om deze vervolgens door te sturen vanaf zijn eigen ingebouwde router.

Het kiezen van de beste wifi versterker is alleen geen makkelijke klus, omdat er veel belangrijke dingen zijn waar u op moet letten tijdens het maken van uw keuze. Wij hebben meerdere producten onderzocht waarbij vele niet aan onze criteria voldeden. De producten die succesvol uit onze test zijn gekomen hebben wij hieronder gerangschikt voor u.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
TP-Link RE650 - de beste wifi versterker
Makkelijk aan te sluiten, wifi dekking in uw hele huis (& tuin) en dé perfecte keuze qua versterkers. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
AVM FRITZ!Repeater 3000
2 ethernet poorten, gemakkelijk verbinden via WPS-knop en goede basis voor een mesh netwerk. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
TP-LINK RE200
Middelmatige snelheid (750 Mbps), geweldige klantenservice en modieus uiterlijk. Bekijk prijs arrow right
#4
Netgear EX3700
Een goedkope maar goede keuze, ingebouwd ethernet poort en werkt goed samen met Netgear routers. Bekijk prijs arrow right
#5
Google Nest WiFi
Google Assistent integratie, google Wifi-app en 2.300 megabit per seconde. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere wifi versterker onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 9 Producten Bekeken
clock 13 Uur Aan Onderzoek
review 48 Reviews Gelezen
thumbs up 5 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste wifi versterker

2. AVM FRITZ!Repeater 3000

AVM FRITZ!Repeater 3000
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

AVM is een merk dat veel producten bevat die met uw thuisnetwerk te maken hebben. De FRITZ!Repeater 3000 is een geweldige wifi repeater die u zorgeloos kunt aansluiten waarna de wifi dekking in uw huis enorm zal worden uitgebreid.

Dat deze versterker erg krachtig is, dat geeft AVM zelf al aan. U kunt er namelijk mee streamen in 4K-kwaliteit, intensief online mee gamen en gebruik van maken op vele apparaten tegelijkertijd.

Wat we al hebben vernomen uit meerdere reviews, is dat het installeren van deze repeater een fluitje van een cent is. U kunt hem namelijk aansluiten op een stopcontact en drukken op de WPS knop, waarna u vervolgens op de WPS knop van uw router moet drukken. Hierna zal de versterker verbonden zijn met uw router en kunt u deze bereiken, ook via een ethernet kabel.

Bekijk de AVM FRITZ!Repeater 3000 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Wilt u overal in huis snel internet hebben? Dan is de FRITZ!Repeater 3000 een geweldige koop. Hij heeft een redelijk prijskaartje als we hem vergelijken met andere bekeken modellen, maar zijn specificaties en gebruiksvriendelijkheid maken het één van de beste keuzes.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Netgear EX3700

Netgear EX3700
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Net als de wifi versterker die wij net hebben besproken is de Netgear EX3700 ook laag geprijsd. Hij heeft ook dezelfde totale wifi snelheid, namelijk 750 megabits per seconde.

De fabrikant raadt dit product aan voor basisgebruik, zoals streamen en spelen van basic online games. Als u in 4K wilt streamen of games wilt spelen die veel internet nodig hebben, zoals Warzone, dan heeft u een sterkere verbinding nodig.

Er zit aan deze repeater een ethernet poort vast waaraan u een ethernet kabel kunt koppelen. Hierdoor hoeft u geen wifi te gebruiken en verliest u dus ook geen potentiële snelheid.

Verder bevat hij niets speciaals. Hij is makkelijk aan te sluiten (binnen 10 á 20 minuten) en kan tegelijkertijd worden gebruikt door meerdere personen zonder dat het netwerk veel trager wordt.

Bekijk de Netgear EX3700 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een goedkope keuze met internetsnelheden voor basisfunctionaliteiten. Als u een basisgebruiker bent van internet die door heel het huis heen internet wilt kunnen surfen of uw e-mail wilt kunnen lezen dan is deze wifi repeater de beste keuze voor u.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Google Nest WiFi

Google Nest WiFi
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Wij vonden het product goed, alleen te duur voor wat hij biedt; het Google Nest WiFi Punt met snelheden tot wel 2.300 megabit per seconde.

De twee Nest WiFi apparaten worden samen gecombineerd (MESH-netwerk) om snelle wifi snelheden te leveren door uw hele huis heen. Er is veel energie in de manier van installeren gestoken, en dit is gedaan binnen enkele minuten.

Net als we weten van andere producten van Google, zoals hun slimme deurbel, is het design bij deze wifi versterker ook weer prachtig. De twee witte repeaters, die samen maar een paar honderd gram wegen, zijn echt wat voor u als u een modieuze versterker zoekt.

Het enige nadeel dat wij hebben gevonden is dat de router niet via een browser te benaderen is, maar alleen via de Google Wifi app die u moet installeren op uw smartphone.

Bekijk de Google Nest WiFi bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Net even te duur, maar wel een prima product. Goede snelheden, makkelijke aansluitingen en een mooi uiterlijk hebben de wifi versterker van Google toch de laatste plek gegeven in onze top vijf.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Waar wij op hebben gelet tijdens ons onderzoek naar de beste wifi repeater

Een wifi versterker moet aan verschillende eisen voldoen, waarnaast natuurlijk niet iedereen exact dezelfde verwachtingen heeft van een product. Tijdens ons onderzoek hebben wij specificaties bekeken, klantreviews gelezen en een aantal van de versterkers besteld als wij het ergens niet over eens waren. De onderstaande criteria zijn samen waar wij naar hebben gekeken om een eindoordeel te geven over de repeaters.

wifi versterker op tafel

Ingebouwd stopcontact

Een wifi versterker moet in een stopcontact worden gestopt om van stroom te worden voorzien. Het voordeel van repeaters met een ingebouwd stopcontact, is dat er een stopcontact op het apparaat zelf zit die u ook kunt gebruiken, waardoor er geen stopcontact verloren gaat puur om de wifi dekking in uw huis te verbeteren.

Wifi snelheid

Wanneer een wifi signaal vanaf uw router door de versterker gaat dan kan dit signaal niet een hogere snelheid bevatten dan wat uw router zelf uitzendt. Als u bijvoorbeeld een router heeft die een snelheid van 1000 Mbps uit zendt, dan raden wij aan om een repeater te zoeken die deze snelheid ook aan kan. De duurdere versterkers zijn vaak geschikt voor hoge snelheden als 3000 Mbps, maar het is zonde om deze aan te schaffen als uw wifi signaal deze snelheden niet bereikt.

Enkele of meerdere banden

Kies altijd een wifi versterker met een aantal banden dat overeenkomt met het aantal wat in uw router zit. Als u dit doet dan kunt u het optimale halen uit beide producten. Verschillende mogelijkheden als het gaat om banden zijn single, dual en simultaneous dual.

Beschikbare ethernet poorten

Sommige wifi versterkers bevatten ingebouwde internet poorten waardoor u niet via een nieuw wifi netwerk hoeft te verbinden maar gewoon een ethernet kabel kan gebruiken naar uw laptop of computer. Het voordeel hiervan is dat u een nog snelle verbinding en een uitmuntend signaal hebt. Wifi via een repeater veroorzaakt af en toe nog wel eens problemen, maar op deze manier garandeert het product een zo goed mogelijke verbinding aangezien een bedrade verbinding vele malen sneller is.

Snelheid (bedraad)

Als een wifi versterker een ethernet poort bevat dan kan de snelheid vaak ook nog verschillen. Wij hebben in ons onderzoek bij repeaters die ethernet poorten bevatten ook gekeken naar de snelheid die via een ethernet kabel bereikt kan worden.

Wifi standaard (belangrijk!)

De wifi standaard is belangrijk voor de snelheid van de repeater en zijn signaalsterkte. Wanneer u een versterker zoekt, let er dan op dat de wifi standaard hetzelfde is als die van uw router. Voorbeelden zijn WIFI N, WIFI AX, WIFI 6 en WIFI AC.

Veelgestelde vragen over een wifi versterker

Zie hieronder een aantal vragen die wij vaak ontvangen op het gebied van Wi-Fi versterkers.

Wat is een Wi-Fi versterker?

Een Wi-Fi versterker is een apparaat dat de kwaliteit van uw draadloos thuisnetwerk opvoert. Dit apparaat kan in de buurt van uw draadloze router geplaatst worden en een betere dekking geven aan alle apparaten in uw huis.

Hoe werkt een Wi-Fi versterker?

Wi-Fi versterkers gebruiken zendvermogen om de signalen van uw draadloze router op te voeren, om zich te richten op specifieke moeilijke plaatsen waar het signaal zwakker kan zijn. Dit verhoogt de sterkte van het ontvangen draadloze signaal, en biedt als zodanig betere verbindingen voor apparaten die deze verbinding gebruiken (laptops, smartphones, tablets, enz.).

Wat zijn de voordelen van een Wi-Fi versterker?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een Wi-Fi versterker, zoals het vergroten van het bereik van uw router, het verminderen van storingen, en het versterken van de signaalsterkte overal in uw huis of kantoor.

Waarom zou ik een Wi-Fi versterker gebruiken?

Als u in uw huis of bedrijf dode hoeken hebt door een zwak draadloos signaal, kan dat uw productiviteitsniveau en uw sociale leven beïnvloeden. In veel gevallen kan het installeren van een Wi-Fi versterker u helpen om een beter signaal te krijgen, zodat u niet regelmatig onderbroken zult worden door lage snelheden

Hoe beoordelen jullie de beste wifi versterker?

Om de best geteste wifi versterker te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 9 producten bekeken waarvan er 5 als goede wifi versterker uit de test zijn gekomen met als beste koop de TP-Link RE650. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 TP-Link RE650 full starfull starfull starfull starfull star Ethernet kabel poort, snelheden tot 2600 Mbps en makkelijk aan te sluiten.
2 AVM FRITZ!Repeater 3000 full starfull starfull starfull starfull star Goed voor 4k streamen & gamen, voor meerdere apparaten en 2 ethernet poorten.
3 TP-LINK RE200 full starfull starfull starfull starfull star Keuze voor laag budget, middelmatige snelheid (750 Mbps) en geweldige klantenservice.
4 Netgear EX3700 full starfull starfull starfull starempty star Een goedkope maar goede keuze, ingebouwd ethernet poort en werkt goed samen met Netgear routers.
5 Google Nest WiFi full starfull starfull starempty starempty star Modieus product, google Assistent integratie en google Wifi-app.
Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
Remco Bravenboer - reviewify