5 Beste Wifi Versterkers van 2024

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 01 mei 2023
Kies voor een wifi versterker om overal in huis van hoge snelheden te kunnen genieten.
De allerbeste wifi versterkerkoop is..
Beste wifi versterker: TP-Link RE650

De TP-Link RE650 is de beste WiFi versterker uit ons onderzoek vanwege zijn goede dekking en hoge snelheden. Daarnaast is hij ook makkelijk aan te sluiten, wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is.

Waarschijnlijk hebt u dit zelf al wel gemerkt; hoe verder u bij uw router vandaan zit, hoe slechter uw wifi-verbinding is. Een wifi repeater is een goede oplossing om voor goede dekking in uw gehele huis te zorgen. Dit is een apparaat die het signaal van uw router opneemt, om deze een boost te geven om deze vervolgens door te sturen vanaf zijn eigen ingebouwde router.

Het kiezen van de beste wifi versterker is alleen geen makkelijke klus, omdat er veel belangrijke dingen zijn waar u op moet letten tijdens het maken van uw keuze. Wij hebben meerdere producten onderzocht waarbij vele niet aan onze criteria voldeden. De producten die succesvol uit onze test zijn gekomen hebben wij hieronder gerangschikt voor u.

Vergelijk de 5 best geteste wifi versterkers

# Wifi versterker Voordelen
1
TP-Link RE650 Beste wifi versterker van 2024
 • Ethernet kabel poort.
 • Snelheden tot 2600 Mbps.
 • Makkelijk aan te sluiten.
Bekijk prijs bekijk prijs
Bekijk alle winkels (8)
2
AVM FRITZ!Repeater 3000 Beste koop wifi versterker
 • Goed voor 4k streamen & gamen.
 • Voor meerdere apparaten.
 • 2 ethernet poorten.
Bekijk prijs bekijk prijs
Bekijk alle winkels (6)
3
 • Keuze voor laag budget.
 • Middelmatige snelheid (750 Mbps).
 • Geweldige klantenservice.
Bekijk prijs bekijk prijs
Bekijk alle winkels (8)
4
 • Een goedkope maar goede keuze.
 • Ingebouwd ethernet poort.
 • Werkt goed samen met Netgear routers.
Bekijk prijs bekijk prijs
5
 • Modieus product.
 • Google Assistent integratie.
 • Google Wifi-app.
Bekijk prijs bekijk prijs
Bekijk alle winkels (6)

Beste wifi versterkers van 2024

2. AVM FRITZ!Repeater 3000

Beste koop wifi versterker
AVM FRITZ!Repeater 3000 Bekijk prijs bekijk prijs
Bekijk alle winkels (6)

AVM is een merk dat veel producten bevat die met uw thuisnetwerk te maken hebben. De FRITZ!Repeater 3000 is een geweldige wifi repeater die u zorgeloos kunt aansluiten waarna de wifi dekking in uw huis enorm zal worden uitgebreid.

Dat deze versterker erg krachtig is, dat geeft AVM zelf al aan. U kunt er namelijk mee streamen in 4K-kwaliteit, intensief online mee gamen en gebruik van maken op vele apparaten tegelijkertijd.

Wat we al hebben vernomen uit meerdere reviews, is dat het installeren van deze repeater een fluitje van een cent is. U kunt hem namelijk aansluiten op een stopcontact en drukken op de WPS knop, waarna u vervolgens op de WPS knop van uw router moet drukken. Hierna zal de versterker verbonden zijn met uw router en kunt u deze bereiken, ook via een ethernet kabel.

Redenen om te kopen

 • Goed voor 4k streamen & gamen.
 • Voor meerdere apparaten.
 • 2 ethernet poorten.
 • Gemakkelijk verbinden via WPS-knop.
 • Goede basis voor een mesh netwerk.

Bekijk de AVM FRITZ!Repeater 3000 bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de AVM FRITZ!Repeater 3000 bij Bol €119,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de AVM FRITZ!Repeater 3000 bij Coolblue €144,00 Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de AVM FRITZ!Repeater 3000 bij MediaMarkt €149,00 Voor 12:30 besteld, vandaag in huis. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de AVM FRITZ!Repeater 3000 bij Informatique €159,00 Voor 22:00 besteld, morgen in huis (op werkdagen). Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de AVM FRITZ!Repeater 3000 bij Alternate €159,00 Voor 22.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de AVM FRITZ!Repeater 3000 bij Expert €179,00 Vandaag besteld, volgende werkdag geleverd. Naar webshop bekijkBekijk

4. Netgear EX3700

Net als de wifi versterker die wij net hebben besproken is de Netgear EX3700 ook laag geprijsd. Hij heeft ook dezelfde totale wifi snelheid, namelijk 750 megabits per seconde.

De fabrikant raadt dit product aan voor basisgebruik, zoals streamen en spelen van basic online games. Als u in 4K wilt streamen of games wilt spelen die veel internet nodig hebben, zoals Warzone, dan heeft u een sterkere verbinding nodig.

Er zit aan deze repeater een ethernet poort vast waaraan u een ethernet kabel kunt koppelen. Hierdoor hoeft u geen wifi te gebruiken en verliest u dus ook geen potentiële snelheid.

Verder bevat hij niets speciaals. Hij is makkelijk aan te sluiten (binnen 10 á 20 minuten) en kan tegelijkertijd worden gebruikt door meerdere personen zonder dat het netwerk veel trager wordt.

Redenen om te kopen

 • Een goedkope maar goede keuze.
 • Ingebouwd ethernet poort.
 • Werkt goed samen met Netgear routers.

Bekijk de Netgear EX3700 bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Netgear EX3700 bij Bol €24,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Netgear EX3700 bij Informatique €29,00 Voor 22:00 besteld, morgen in huis (op werkdagen). Naar webshop bekijkBekijk

5. Google Nest WiFi

Google Nest WiFi Bekijk prijs bekijk prijs
Bekijk alle winkels (6)

Wij vonden het product goed, alleen te duur voor wat hij biedt; het Google Nest WiFi Punt met snelheden tot wel 2.300 megabit per seconde.

De twee Nest WiFi apparaten worden samen gecombineerd (MESH-netwerk) om snelle wifi snelheden te leveren door uw hele huis heen. Er is veel energie in de manier van installeren gestoken, en dit is gedaan binnen enkele minuten.

Net als we weten van andere producten van Google, zoals hun slimme deurbel, is het design bij deze wifi versterker ook weer prachtig. De twee witte repeaters, die samen maar een paar honderd gram wegen, zijn echt wat voor u als u een modieuze versterker zoekt.

Het enige nadeel dat wij hebben gevonden is dat de router niet via een browser te benaderen is, maar alleen via de Google Wifi app die u moet installeren op uw smartphone.

Redenen om te kopen

 • Modieus product.
 • Google Assistent integratie.
 • Google Wifi-app.
 • 2.300 megabit per seconde.

Bekijk de Google Nest WiFi bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Google Nest WiFi bij Bol €117,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Google Nest WiFi bij MediaMarkt €197,00 Voor 12:30 besteld, vandaag in huis. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Google Nest WiFi bij Amazon €249,00 Geleverd binnen 2 tot 4 werkdagen. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Google Nest WiFi bij Informatique €280,00 Voor 22:00 besteld, morgen in huis (op werkdagen). Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Google Nest WiFi bij Alternate €324,00 Voor 22.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Google Nest WiFi bij Coolblue €338,00 Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd. Naar webshop bekijkBekijk

Wifi versterker aanbiedingen

Heeft u niet veel budget meer over voor een nieuwe wifi versterker? Misschien staat er in het onderstaande overzicht met wifi versterker aanbiedingen wel een leuke deal met korting voor u bij. We halen alle aanbiedingen bij Bol en Coolblue dagelijks op, zodat u altijd de actuele aanbiedingen ziet.

10/100 VDSL2 - wifi versterker - 150 Mbps
10/100 VDSL2 - wifi versterker - 150 Mbps
€429.00 €395.00
Bekijk bij Bol
Ecommdro WF30 - Wifi Versterker - 300 Mbps - Draad
Ecommdro WF30 - Wifi Versterker - 300 Mbps - Draad
€49.99 €24.50
Bekijk bij Bol
Premier Homeline WR06 - wifi versterker - 1200 Mbp
Premier Homeline WR06 - wifi versterker - 1200 Mbp
€39.99 €18.99
Bekijk bij Bol
Netgear EAX80 - Mesh WiFi versterker - Wifi 6 - 60
Netgear EAX80 - Mesh WiFi versterker - Wifi 6 - 60
€269.00 €249.00
Bekijk bij Bol

Waar wij op hebben gelet tijdens ons onderzoek naar de beste wifi repeater

Een wifi versterker moet aan verschillende eisen voldoen, waarnaast natuurlijk niet iedereen exact dezelfde verwachtingen heeft van een product. Tijdens ons onderzoek hebben wij specificaties bekeken, klantreviews gelezen en een aantal van de versterkers besteld als wij het ergens niet over eens waren. De onderstaande criteria zijn samen waar wij naar hebben gekeken om een eindoordeel te geven over de repeaters.

wifi versterker op tafel

Ingebouwd stopcontact

Een wifi versterker moet in een stopcontact worden gestopt om van stroom te worden voorzien. Het voordeel van repeaters met een ingebouwd stopcontact, is dat er een stopcontact op het apparaat zelf zit die u ook kunt gebruiken, waardoor er geen stopcontact verloren gaat puur om de wifi dekking in uw huis te verbeteren.

Wifi snelheid

Wanneer een wifi signaal vanaf uw router door de versterker gaat dan kan dit signaal niet een hogere snelheid bevatten dan wat uw router zelf uitzendt. Als u bijvoorbeeld een router heeft die een snelheid van 1000 Mbps uit zendt, dan raden wij aan om een repeater te zoeken die deze snelheid ook aan kan. De duurdere versterkers zijn vaak geschikt voor hoge snelheden als 3000 Mbps, maar het is zonde om deze aan te schaffen als uw wifi signaal deze snelheden niet bereikt.

Enkele of meerdere banden

Kies altijd een wifi versterker met een aantal banden dat overeenkomt met het aantal wat in uw router zit. Als u dit doet dan kunt u het optimale halen uit beide producten. Verschillende mogelijkheden als het gaat om banden zijn single, dual en simultaneous dual.

Beschikbare ethernet poorten

Sommige wifi versterkers bevatten ingebouwde internet poorten waardoor u niet via een nieuw wifi netwerk hoeft te verbinden maar gewoon een ethernet kabel kan gebruiken naar uw laptop of computer. Het voordeel hiervan is dat u een nog snelle verbinding en een uitmuntend signaal hebt. Wifi via een repeater veroorzaakt af en toe nog wel eens problemen, maar op deze manier garandeert het product een zo goed mogelijke verbinding aangezien een bedrade verbinding vele malen sneller is.

Snelheid (bedraad)

Als een wifi versterker een ethernet poort bevat dan kan de snelheid vaak ook nog verschillen. Wij hebben in ons onderzoek bij repeaters die ethernet poorten bevatten ook gekeken naar de snelheid die via een ethernet kabel bereikt kan worden.

Wifi standaard (belangrijk!)

De wifi standaard is belangrijk voor de snelheid van de repeater en zijn signaalsterkte. Wanneer u een versterker zoekt, let er dan op dat de wifi standaard hetzelfde is als die van uw router. Voorbeelden zijn WIFI N, WIFI AX, WIFI 6 en WIFI AC.

Veelgestelde vragen over een wifi versterker

Zie hieronder een aantal vragen die wij vaak ontvangen op het gebied van Wi-Fi versterkers.

Wat is een Wi-Fi versterker?

Een Wi-Fi versterker is een apparaat dat de kwaliteit van uw draadloos thuisnetwerk opvoert. Dit apparaat kan in de buurt van uw draadloze router geplaatst worden en een betere dekking geven aan alle apparaten in uw huis.

Hoe werkt een Wi-Fi versterker?

Wi-Fi versterkers gebruiken zendvermogen om de signalen van uw draadloze router op te voeren, om zich te richten op specifieke moeilijke plaatsen waar het signaal zwakker kan zijn. Dit verhoogt de sterkte van het ontvangen draadloze signaal, en biedt als zodanig betere verbindingen voor apparaten die deze verbinding gebruiken (laptops, smartphones, tablets, enz.).

Wat zijn de voordelen van een Wi-Fi versterker?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een Wi-Fi versterker, zoals het vergroten van het bereik van uw router, het verminderen van storingen, en het versterken van de signaalsterkte overal in uw huis of kantoor.

Waarom zou ik een Wi-Fi versterker gebruiken?

Als u in uw huis of bedrijf dode hoeken hebt door een zwak draadloos signaal, kan dat uw productiviteitsniveau en uw sociale leven beïnvloeden. In veel gevallen kan het installeren van een Wi-Fi versterker u helpen om een beter signaal te krijgen, zodat u niet regelmatig onderbroken zult worden door lage snelheden

Hoe beoordelen jullie de beste wifi versterker?

Om de best geteste wifi versterker te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.
Over de auteur
Remco Bravenboer - reviewify

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer