5 Beste Wifi Versterkers van 2021

De allerbeste koop is..
TP-Link RE650 -

De TP-Link RE650 is de beste WiFi versterker uit ons onderzoek vanwege zijn goede dekking en hoge snelheden. Daarnaast is hij ook makkelijk aan te sluiten, wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is.

Waarschijnlijk hebt u dit zelf al wel gemerkt; hoe verder u bij uw router vandaan zit, hoe slechter uw wifi-verbinding is. Een wifi repeater is een goede oplossing om voor goede dekking in uw gehele huis te zorgen. Dit is een apparaat die het signaal van uw router opneemt, om deze een boost te geven om deze vervolgens door te sturen vanaf zijn eigen ingebouwde router.

Het kiezen van de beste wifi versterker is alleen geen makkelijke klus, omdat er veel belangrijke dingen zijn waar u op moet letten tijdens het maken van uw keuze. Wij hebben meerdere producten onderzocht waarbij vele niet aan onze criteria voldeden. De producten die succesvol uit onze test zijn gekomen hebben wij hieronder gerangschikt voor u.

AfbeeldingProductVoordelen
#1 - beste keus
TP-Link RE650 - de beste wifi versterker
Makkelijk aan te sluiten, wifi dekking in uw hele huis (& tuin) en dé perfecte keuze qua versterkers. Bekijk prijs
#2 - premium keus
AVM FRITZ!Repeater 3000
2 ethernet poorten, gemakkelijk verbinden via WPS-knop en goede basis voor een mesh netwerk. Bekijk prijs
#3 - goede keus
TP-LINK RE200
Middelmatige snelheid (750 Mbps), geweldige klantenservice en modieus uiterlijk. Bekijk prijs
#4
Netgear EX3700
Een goedkope maar goede keuze, ingebouwd ethernet poort en werkt goed samen met Netgear routers. Bekijk prijs
#5
Google Nest WiFi
Google Assistent integratie, google Wifi-app en 2.300 megabit per seconde. Bekijk prijs
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere wifi versterker onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

9 Producten Bekeken
13 Uur Aan Onderzoek
48 Reviews Gelezen
5 Producten Gekozen

  Bekijk hieronder onze review over de beste wifi versterker

  1. TP-Link RE650

  TP-Link RE650
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De TP-Link RE650 wordt online door meerdere bronnen dé perfecte wifi versterker genoemd. Daar waren wij het zeker mee eens, en al zeker toen wij zagen dat deze repeater voor een erg lage prijs wordt aangeboden.

  Deze geweldige wifi versterker kan wifi snelheden aan tot wel 2600 megabit per seconde. Wanneer u hem in hetzelfde stopcontact stopt als uw router dan kan hij automatisch verbinden zonder dat u ingewikkelde wachtwoorden nodig hebt die u in moet voeren.

  Hij bevat één ethernet poort. Dit betekent dat u een ethernet kabel van de versterker naar uw laptop of computer kunt trekken zodat u geen wifi verbinding hoeft te gebruiken en kunt genieten van de maximaal haalbare internet snelheden.

  Helaas bevat deze repeater geen stopcontact, wat bij enkele andere producten wel een handige uitkomst is. Dit kleine nadeel vonden wij niet groot genoeg om hem niet op nummer één in ons onderzoek te plaatsen.

  Ons oordeel

  Met deze wifi versterker kunt u hoge internet snelheden door uw gehele huis garanderen. De mogelijkheid om er een ethernet kabel in te stoppen is ideaal als u de best haalbare snelheden nodig hebt als u bijvoorbeeld een gamer bent die een lage ping nodig hebt.

  Beoordeling van redacteur

  2. AVM FRITZ!Repeater 3000

  AVM FRITZ!Repeater 3000
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  AVM is een merk dat veel producten bevat die met uw thuisnetwerk te maken hebben. De FRITZ!Repeater 3000 is een geweldige wifi repeater die u zorgeloos kunt aansluiten waarna de wifi dekking in uw huis enorm zal worden uitgebreid.

  Dat deze versterker erg krachtig is, dat geeft AVM zelf al aan. U kunt er namelijk mee streamen in 4K-kwaliteit, intensief online mee gamen en gebruik van maken op vele apparaten tegelijkertijd.

  Wat we al hebben vernomen uit meerdere reviews, is dat het installeren van deze repeater een fluitje van een cent is. U kunt hem namelijk aansluiten op een stopcontact en drukken op de WPS knop, waarna u vervolgens op de WPS knop van uw router moet drukken. Hierna zal de versterker verbonden zijn met uw router en kunt u deze bereiken, ook via een ethernet kabel.

  Ons oordeel

  Wilt u overal in huis snel internet hebben? Dan is de FRITZ!Repeater 3000 een geweldige koop. Hij heeft een redelijk prijskaartje als we hem vergelijken met andere bekeken modellen, maar zijn specificaties en gebruiksvriendelijkheid maken het één van de beste keuzes.

  Beoordeling van redacteur

  3. TP-LINK RE200

  TP-LINK RE200
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De TP-LINK RE200 is de beste keuze als u een wifi repeater zoekt voor een lage prijs. Over het algemeen bevatten wifi extenders van een lagere prijs ook een lagere snelheid, en dat is bij deze ook het geval. Hij biedt een maximale totale wifi snelheid aan van 750 megabit per seconde.

  Net als de bij de vorige repeater is het met deze ook makkelijk om hem binnen enkele minuten te installeren via de WPS-knop op beide de repeater en uw router. Een groot voordeel aan de aansluiting is waarna u hem loskoppelt en weer vastkoppelt, hij gewoon weer werkt. Mocht u het stopcontact tussendoor even ergens anders voor nodig hebben is dat dus geen enkel probleem.

  Waar wij erg verbaasd over waren, is dat er geweldige klantenservice beschikbaar is door TP-link. Vele klanten laten weten dat wanneer zij problemen hadden met hun wifi versterker dat ze telefonisch bij hun terecht konden. Aangezien dit een product is van nog geen twintig euro is dat een geweldige service.

  Ons oordeel

  Een geweldige keuze voor een repeater als u krap zit qua budget. De snelheid die hij aan kan is middelmatig, maar genoeg als u hem gebruikt voor basisactiviteiten als het spelen van simpele online games of het streamen in gemiddelde kwaliteit.

  Beoordeling van redacteur

  4. Netgear EX3700

  Netgear EX3700
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Net als de wifi versterker die wij net hebben besproken is de Netgear EX3700 ook laag geprijsd. Hij heeft ook dezelfde totale wifi snelheid, namelijk 750 megabits per seconde.

  De fabrikant raadt dit product aan voor basisgebruik, zoals streamen en spelen van basic online games. Als u in 4K wilt streamen of games wilt spelen die veel internet nodig hebben, zoals Warzone, dan heeft u een sterkere verbinding nodig.

  Er zit aan deze repeater een ethernet poort vast waaraan u een ethernet kabel kunt koppelen. Hierdoor hoeft u geen wifi te gebruiken en verliest u dus ook geen potentiële snelheid.

  Verder bevat hij niets speciaals. Hij is makkelijk aan te sluiten (binnen 10 á 20 minuten) en kan tegelijkertijd worden gebruikt door meerdere personen zonder dat het netwerk veel trager wordt.

  Ons oordeel

  Een goedkope keuze met internetsnelheden voor basisfunctionaliteiten. Als u een basisgebruiker bent van internet die door heel het huis heen internet wilt kunnen surfen of uw e-mail wilt kunnen lezen dan is deze wifi repeater de beste keuze voor u.

  Beoordeling van redacteur

  5. Google Nest WiFi

  Google Nest WiFi
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Wij vonden het product goed, alleen te duur voor wat hij biedt; het Google Nest WiFi Punt met snelheden tot wel 2.300 megabit per seconde.

  De twee Nest WiFi apparaten worden samen gecombineerd (MESH-netwerk) om snelle wifi snelheden te leveren door uw hele huis heen. Er is veel energie in de manier van installeren gestoken, en dit is gedaan binnen enkele minuten.

  Net als we weten van andere producten van Google, zoals hun slimme deurbel, is het design bij deze wifi versterker ook weer prachtig. De twee witte repeaters, die samen maar een paar honderd gram wegen, zijn echt wat voor u als u een modieuze versterker zoekt.

  Het enige nadeel dat wij hebben gevonden is dat de router niet via een browser te benaderen is, maar alleen via de Google Wifi app die u moet installeren op uw smartphone.

  Ons oordeel

  Net even te duur, maar wel een prima product. Goede snelheden, makkelijke aansluitingen en een mooi uiterlijk hebben de wifi versterker van Google toch de laatste plek gegeven in onze top vijf.

  Beoordeling van redacteur

  Waar wij op hebben gelet tijdens ons onderzoek naar de beste wifi repeater

  Een wifi versterker moet aan verschillende eisen voldoen, waarnaast natuurlijk niet iedereen exact dezelfde verwachtingen heeft van een product. Tijdens ons onderzoek hebben wij specificaties bekeken, klantreviews gelezen en een aantal van de versterkers besteld als wij het ergens niet over eens waren. De onderstaande criteria zijn samen waar wij naar hebben gekeken om een eindoordeel te geven over de repeaters.

  wifi versterker op tafel

  Ingebouwd stopcontact

  Een wifi versterker moet in een stopcontact worden gestopt om van stroom te worden voorzien. Het voordeel van repeaters met een ingebouwd stopcontact, is dat er een stopcontact op het apparaat zelf zit die u ook kunt gebruiken, waardoor er geen stopcontact verloren gaat puur om de wifi dekking in uw huis te verbeteren.

  Wifi snelheid

  Wanneer een wifi signaal vanaf uw router door de versterker gaat dan kan dit signaal niet een hogere snelheid bevatten dan wat uw router zelf uitzendt. Als u bijvoorbeeld een router heeft die een snelheid van 1000 Mbps uit zendt, dan raden wij aan om een repeater te zoeken die deze snelheid ook aan kan. De duurdere versterkers zijn vaak geschikt voor hoge snelheden als 3000 Mbps, maar het is zonde om deze aan te schaffen als uw wifi signaal deze snelheden niet bereikt.

  Enkele of meerdere banden

  Kies altijd een wifi versterker met een aantal banden dat overeenkomt met het aantal wat in uw router zit. Als u dit doet dan kunt u het optimale halen uit beide producten. Verschillende mogelijkheden als het gaat om banden zijn single, dual en simultaneous dual.

  Beschikbare ethernet poorten

  Sommige wifi versterkers bevatten ingebouwde internet poorten waardoor u niet via een nieuw wifi netwerk hoeft te verbinden maar gewoon een ethernet kabel kan gebruiken naar uw laptop of computer. Het voordeel hiervan is dat u een nog snelle verbinding en een uitmuntend signaal hebt. Wifi via een repeater veroorzaakt af en toe nog wel eens problemen, maar op deze manier garandeert het product een zo goed mogelijke verbinding aangezien een bedrade verbinding vele malen sneller is.

  Snelheid (bedraad)

  Als een wifi versterker een ethernet poort bevat dan kan de snelheid vaak ook nog verschillen. Wij hebben in ons onderzoek bij repeaters die ethernet poorten bevatten ook gekeken naar de snelheid die via een ethernet kabel bereikt kan worden.

  Wifi standaard (belangrijk!)

  De wifi standaard is belangrijk voor de snelheid van de repeater en zijn signaalsterkte. Wanneer u een versterker zoekt, let er dan op dat de wifi standaard hetzelfde is als die van uw router. Voorbeelden zijn WIFI N, WIFI AX, WIFI 6 en WIFI AC.

  Veelgestelde vragen over een wifi versterker

  Zie hieronder een aantal vragen die wij vaak ontvangen op het gebied van Wi-Fi versterkers.

  Wat is een Wi-Fi versterker?

  Een Wi-Fi versterker is een apparaat dat de kwaliteit van uw draadloos thuisnetwerk opvoert. Dit apparaat kan in de buurt van uw draadloze router geplaatst worden en een betere dekking geven aan alle apparaten in uw huis.

  Hoe werkt een Wi-Fi versterker?

  Wi-Fi versterkers gebruiken zendvermogen om de signalen van uw draadloze router op te voeren, om zich te richten op specifieke moeilijke plaatsen waar het signaal zwakker kan zijn. Dit verhoogt de sterkte van het ontvangen draadloze signaal, en biedt als zodanig betere verbindingen voor apparaten die deze verbinding gebruiken (laptops, smartphones, tablets, enz.).

  Wat zijn de voordelen van een Wi-Fi versterker?

  Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een Wi-Fi versterker, zoals het vergroten van het bereik van uw router, het verminderen van storingen, en het versterken van de signaalsterkte overal in uw huis of kantoor.

  Waarom zou ik een Wi-Fi versterker gebruiken?

  Als u in uw huis of bedrijf dode hoeken hebt door een zwak draadloos signaal, kan dat uw productiviteitsniveau en uw sociale leven beïnvloeden. In veel gevallen kan het installeren van een Wi-Fi versterker u helpen om een beter signaal te krijgen, zodat u niet regelmatig onderbroken zult worden door lage snelheden
  Over de auteur

  Remco Bravenboer (BSc Software Engineering) is in midden 2020 afgestudeerd als Software Ontwikkelaar en heeft hierdoor veel technische kennis. Hij leidt nu de redactie van Reviewify om dit platform zo groot mogelijk te maken en zijn liefde voor schrijven op te bouwen. Hij wilt dat Reviewify de laatste website word die consumenten bezoeken voor het maken van hun keuze en is zelf actief in de elektronica- & cursusreviews.

  remco bravenboer - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?
  5 Beste Wifi Versterkers van 2021
  5 1 5 1
  0 / 5 5

  Your page rank: