7 Beste Wekkerradio’s van 2021

Een wekkerradio is gewoon een klok gecombineerd met een alarm. U kunt er 's nachts gemakkelijk de tijd mee controleren. In de ochtend wekt het ingebouwde alarm u vervolgens.

Tegenwoordig beschikken wekkerradio’s over vele verschillende opties, zoals snoozen, het instellen van het volume, of het instellen van meerdere wekkers voor verschillende personen.

Als u moeite hebt om 's morgens uw bed uit te komen, dan hebben wij de beste wekkerradio’s voor u gevonden. Lees verder om acht van de best beoordeelde modellen te ontdekken en uit te vinden welke het best voor uw behoeften zal werken.

AfbeeldingProductVoordelen
#1 - beste keus
Philips AJ3400 - de beste wekkerradio
Makkelijke besturing, tot 10 zenders opslaan en batterijen als back-up stroombron. Bekijk prijs
#2 - premium keus
Denver CR-420
Voor twee personen, bevat een snoozefunctie en duidelijke display. Bekijk prijs
#3 - goede keus
Ices ICR-210
Grote snoozeknop, met back-up batterij en voorkeurszenders. Bekijk prijs
#4
Denver CRP-618
Keuze uit radio of buzzer, dubbel alarm en voorkeurszenders opslaan in geheugen. Bekijk prijs
#5
Nikkei NR10WE
Heldere display, grote snoozeknop en mooi licht design. Bekijk prijs
#6
JBL Horizon 2
DAB+ en FM-radio, muziek afspelen via Bluetooth en instellen van meerdere alarmen. Bekijk prijs
#7
Salora CR612
Meerdere wekkers in te stellen, heldere display en batterij back-up. Bekijk prijs
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere wekkerradio onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

15 Producten Bekeken
20 Uur Aan Onderzoek
141 Reviews Gelezen
7 Producten Gekozen

  Bekijk hieronder onze review over de beste wekkerradio

  1. Philips AJ3400

  Philips AJ3400
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De Philips AJ3400 is één van de beste wekkerradio's die wij in ons onderzoek tegen zijn gekomen, vanwege zijn uitgebreide mogelijkheden en goedkope prijs.

  Allereerst is het mogelijk om verschillende wekkers in te stellen. Er kan een aparte wekkertijd worden ingesteld voor twee personen, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken wanneer u met zijn tweeën slaapt en allebei op een aparte tijd wakker moet worden.

  Ook als de stroom uitvalt zullen er geen problemen zijn. Uw wekker zal alsnog af gaan, aangezien er batterijen in zitten die als back-up dienen. Mocht de stroom uitvallen zal de wekker dus alsnog gaan en zullen ook alle instellingen worden behouden.

  Hij bevat meerdere knoppen op de bovenkant waarmee bijvoorbeeld het volume kan worden ingesteld. Ook is het daarmee mogelijk om tot wel 10 van uw favoriete zenders op te slaan om deze zo gemakkelijk terug te vinden zonder dat u iedere keer de frequentie moet opzoeken.

  De display is 's nachts goed af te lezen en hij heeft twee standen waardoor u hem ook iets donkerder kunt zetten indien dat nodig is.

  Bekijk de Philips AJ3400 bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  De AJ3400 van Philips is een alles-in-één-oplossing en bevat alles wat u verwacht van een goede wekkerradio voor een lage prijs.

  Beoordeling van redacteur

  2. Denver CR-420

  Denver CR-420
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Bij deze wekkerradio kunt u zelf kiezen of u gewekt wilt worden met uw favoriete FM-zender of door middel van de buzzer.

  Hij bevat een handige snoozefunctie, waardoor u nog even door kunt slapen als u hier zin in hebt. Daarnaast is het ook mogelijk om twee verschillende tijden in de voeren voor het instellen van de wekker. Hierdoor kan hij door twee personen tegelijkertijd worden gebruikt.

  Het LED-scherm is duidelijk af te lezen, en aan de zijkant ervan is te zien welke wekkers er op dat moment ingesteld staan.

  De geluidskwaliteit is wat matig, maar u kan geen goddelijk geluid verwachten van een wekkerradio die net meer kost dan een tientje.

  Bekijk de Denver CR-420 bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Iets minder uitgebreid dan de Philips AJ3400, maar ook een stuk goedkoper. Hij bevat alsnog de basisfuncties van een goede wekkerradio.

  Beoordeling van redacteur

  3. Ices ICR-210

  Ices ICR-210
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze wekkerradio, ontwikkeld door Ices Electronics, is goedkoop, functioneel, en beschikbaar in veel verschillende kleuren (zelfs roze voor de dames).

  Hij bevat een heldere display die gemakkelijk afgelezen kan worden, ook 's nachts. Daarnaast zit er een grote snoozeknop op die u niet kunt missen als u nog even wilt doorslapen.

  Het geluid wat er in zit is net wat beter dan de CR-420 op de tweede plek. Ook deze bevat de mogelijkheid om meerdere alarmen tegelijkertijd in te stellen.

  Volgens gebruikers is deze wekkerradio wel iets lastiger in te stellen dan de anderen, maar dat hoeft gelukkig maar eenmalig.

  Bekijk de Ices ICR-210 bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Uitgebreide wekkerradio met vele functies die beschikbaar is in verschillende kleuren.

  Beoordeling van redacteur

  4. Denver CRP-618

  Denver CRP-618
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze wekkerradio van Denver heeft een functie dat wij niet bij veel anderen hebben gezien, en dat is de wekkerprojectie. Er zit een kleine projector in die de tijd van uw wekker kan projecteren op het plafond, waardoor u 's nachts gelijk kunt zien hoe laat het is. U kunt zelf de hoek van de projector instellen en deze plaatsen hoe u zelf wilt.

  Het is mogelijk om te kiezen welke radiozender u wakker maakt, of dat u wakker wordt gemaakt door de ingebouwde buzzer.

  Hij bevat een duidelijke display en snoozefunctie, net als de meeste andere uit ons onderzoek.

  Bekijk de Denver CRP-618 bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Deze wekkerradio is grotendeels hetzelfde als de bovengenoemde, maar bevat de mogelijkheid om de huidige tijd te projecteren.

  Beoordeling van redacteur

  5. Nikkei NR10WE

  Nikkei NR10WE
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Na vier wekkerradio's eindelijk eentje die een wat vrolijker wit uiterlijk heeft, in plaats van al die donkere modellen.

  De Nikkei NR10WE is simpel maar eenvoudig te gebruiken. Hij bevat alle standaardfuncties die een goede wekkerradio moet bevatten, waaronder:

  • Een duidelijke display die de ingestelde tijd aangeeft.
  • Wekkerfunctie met buzzer.
  • Snoozefunctie die u nog een paar minuten laat slapen.
  • Back-up door batterij als de stroom uitvalt.

  Bekijk de Nikkei NR10WE bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Een basic wekkerradio voor een goede prijs. Als u iemand bent die geen geavanceerde snufjes nodig heeft, dan kunt u deze kiezen.

  Beoordeling van redacteur

  6. JBL Horizon 2

  JBL Horizon 2
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Als het gaat om design, dan is dit zeker de beste wekkerradio uit ons onderzoek. Helaas kijken wij verder naar vele andere punten, waardoor hij, vooral vanwege zijn hoge prijs, niet in de top drie is geëindigd.

  Op de voorkant kunt u de huidige datum en tijd zien, en welk alarm er ingesteld staat. Er kunnen namelijk twee verschillende alarmen worden ingesteld, wat dit een nuttige functie maakt.

  Hij bevat met zijn radio verschillende mogelijkheden voor het afspelen van muziek. Zo kunt u gebruik maken van DAB+ of FM-radio, maar ook van Bluetooth-streaming vanaf bijvoorbeeld uw mobiele telefoon.

  verlichting die de jbl horizon geeft

  Een leuke toevoeging is de verlichting die de JBL Horizon 2 kan geven. Hierdoor heeft u ook gelijk geen aparte lamp meer nodig in uw slaapkamer.

  Bekijk de JBL Horizon 2 bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  JBL is een betrouwbaar merk als het gaat om audio, dus met het geluid van de wekker zit het wel goed. Daarnaast bevat hij veel verschillende wekkerfuncties wat hem tot een goed all-round product maakt.

  Beoordeling van redacteur

  7. Salora CR612

  Salora CR612
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Mocht u op zoek zijn naar een simpele wekkerradio, dan is de Salora CR612 een geschikte keuze. Hij bevat alle basisfuncties die u er in zoekt, zoals het instellen van meerdere alarmen, een slaapfunctie, en een duidelijke display.

  Bekijk de Salora CR612 bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Een goedkope keuze die alle basisfuncties van een basic wekkerradio bevat.

  Beoordeling van redacteur

  Zo kiest u zelf de beste wekkerradio

  Als alternatief voor smartphones vertrouwen veel mensen op een wekkerradio. Die zijn echter vaak onhandig, nemen te veel plaats in, en ergeren lichte slapers met een fel display.

  Een wekkerradio zorgt ervoor dat u altijd op de juiste tijd wakker wordt, en kan een radiozender naar keuze op een laag (of hoog) volume afspelen om u rustig wakker te laten worden.

  wekkerradio waarop de wekker staat ingesteld

  Bij het kiezen van de beste wekkerradio komt echter best wel wat kijken, en die verschillende kenmerken hebben wij hieronder beschreven.

  Opties voor de wekker

  Natuurlijk is het belangrijkste onderdeel wat een goede wekkerradio moet bevatten de wekker zelf, maar deze kan ook nog vele verschillende opties bevatten om hem zo uniek te maken.

  Snoozen

  U kent het wel - de wekker gaat en u wilt nog even 5 á 10 minuutjes blijven liggen. Dit is niet optimaal om goed wakker te worden, maar is bijvoorbeeld in het weekend heerlijk om eens te doen. Veel wekkers hebben een snooze-knop waardoor de wekker weer uit gaat en na een minuut of 10 opnieuw af gaat .

  Sleep timer

  Mocht u iemand zijn die graag nog even naar uw favoriete radiozender luistert voordat u in slaap valt, dan is de sleep timer echt iets voor u. Hiermee kunt u van tevoren uw alarm instellen en nog even muziek luisteren, waarna de radio automatisch uit gaat op de ingestelde tijd. Hierdoor hoeft u geen handeling meer te verrichten en kunt u lekker blijven liggen en in slaap vallen.

  Meerdere alarmen

  Het instellen van meerdere alarmen is iets wat u alleen zult zien bij de allerbeste wekkerradio’s. Zo is het bij sommige modellen bijvoorbeeld mogelijk om een apart alarm in te stellen tot wel 4 personen, welke allemaal omstebeurt af zullen gaan op de juiste tijd.

  Soorten ontvangst

  Iedere wekkerradio kan op een andere manier radio ontvangen. Deze radiosignalen kunnen worden onderverdeeld in drie verschillende soorten.

  FM/AM

  De meest ouderwetse manier van het beluisteren van de radio is FM/AM. Hiermee kunt u een bepaalde frequentie opzoeken van uw favoriete radiozender om deze te beluisteren.

  DAB+

  DAB+ is een signaal dat normaal alleen met een DAB+ radio te ontvangen is, maar steeds meer wekkerradio’s springen ook steeds over op deze technologie. Het grootste voordeel aan dit soort signaal is dat u net als FM van vele zenders kunt genieten maar met een betere geluidskwaliteit.

  Radio via internet

  Mocht u een wekkerradio vinden die radio via het internet kan ontvangen, dan kunt u duizenden zenders ontvangen. Hierdoor kunt u veel meer zenders beluisteren dan FM en DAB+ bij elkaar.

  Afspeelmogelijkheden

  Naast het afspelen van radio is het op vele wekkerradio’s ook mogelijk om media op een andere manier af te spelen.

  Bluetooth

  Nieuwere wekkerradio’s hebben de mogelijkheid om een Bluetooth-verbinding op te zetten. Hiermee kunt u dus muziek vanaf bijvoorbeeld uw smartphone of tablet afspelen op uw radio.

  USB

  Mocht u muziek hebben gedownload op een USB-stick, dan kunt u deze in sommige modellen steken om deze af te spelen en misschien wel in te stellen als radio tune.

  SD-kaart

  Als uw wekkerradio beschikt over een aansluiting voor een SD-kaart, dan kunt u ook deze gebruiken om muziek af te spelen. U kunt muziek downloaden op deze SD-kaart vanaf uw computer of laptop.

  CD

  Net als een radio-CD speler kunnen sommige wekkerradio’s ook muziek afspelen vanaf compact discs. U zou dan dus muziek van uw favoriete artiest kunnen branden om deze in te stellen als alarm geluid.

  Stroomaansluiting

  Niet iedere wekkerradio hoeft de hele dag in het stopcontact te zitten om functioneel te blijven. Zo zijn er de volgende soorten stroomaansluiting voor een wekkerradio:

  1. Op het lichtnet (met een stekker in het stopcontact).
  2. Op batterijen.
  3. Een accu die af en toe in het stopcontact moet.

  Wekkerradio bedienen via app

  Een aantal van de beste wekkerradio’s heeft de mogelijkheid om verbinding te maken met uw wekkerradio via een app. Hiermee kunt u allerlei instellingen beheren, zoals meerdere wekkerprofielen en de luisterfrequentie.

  Opladen van mobiele telefoon

  telefoon die draadloos opgeladen wordt op wekkerradio

  Een aantal wekkerradio's hebben als optie om een apparaat op te laden via USB. Daarnaast zijn er ook modellen waarbij het mogelijk is om uw mobiele telefoon draadloos op te laden.

  Veelgestelde vragen over een wekkerradio

  Hieronder staan nog een paar vragen die wij vaak krijgen met betrekking tot wekkerradio's.

  Hoe werkt een wekkerradio?

  Een wekkerradio is een type toestel dat een wekker combineert met een radio. Door af te stemmen op de juiste frequentie voor uw locatie, kan het u 's morgens gemakkelijk wekken door het afspelen van uw favoriete radiozender of door een alarm af te laten gaan.

  Kan een wekkerradio uw telefoon opladen?

  Ja, de nieuwere modellen van wekkerradio's zijn niet alleen draagbaar, maar ze kunnen ook uw telefoon opladen. Sommige zijn voorzien van meerdere USB-poorten, terwijl andere uw telefoon draadloos kunnen opladen. Het enige nadeel hier aan is dat u er meestal ook een stuk meer voor betaald.

  Wanneer zijn wekkerradio's ontstaan?

  Algemeen wordt aangenomen dat James F. Reynolds en Paul L. Schroth Jr. hebben meegewerkt aan het ontwerp van de komst van de eerste wekkerradio in de jaren veertig van de vorige eeuw. Meer dan een decennium later werd de snooze-functie gecreëerd.

  Waarom wordt ik niet wakker van mijn wekker?

  Het kan zijn dat u gewend bent geraakt aan de toon van uw wekker of dat het volume te laag staan. Wij raden bij het eerste geval aan om deze om de toon na aantal weken te wijzigen, zodat u niet gewend raakt aan het geluid.

  Is het belangrijk om een rustgevend geluid op uw wekker te kiezen?

  Het circadiaans ritme regelt de lichaamsfuncties. Wekkers kunnen het circadiaans ritme van het lichaam echter tijdelijk verstoren. Tijdens een normale nachtrust doorloopt het lichaam meerdere slaapstadia, waarbij lichtere en diepere slaapstadia elkaar afwisselen. Het geluid van uw wekker moet vriendelijk zijn voor uw oren. Wanneer u slaapt, is uw lichaam het kwetsbaarst, en een plotseling geluid dat u in grote haast brengt kan stress veroorzaken en uw hart en bloeddruk door het dak jagen. Een rustgevende geluid kiezen werkt in uw voordeel, zoals bijvoorbeeld een rustige radiozender op laag volume.

  Hoe beoordelen jullie de beste wekkerradio?

  Om de best geteste wekkerradio te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

  Samenvatting van het onderzoek

  Tijdens dit onderzoek zijn er 15 producten bekeken waarvan er 7 als goede wekkerradio uit de test zijn gekomen met als beste koop de Philips AJ3400. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

  #ProductBeoordelingKenmerken
  1Philips AJ3400 Voordelige keuze, meerdere alarmen instellen en duidelijke display.
  2Denver CR-420 Voordeligste keuze, makkelijke bediening en voor twee personen.
  3Ices ICR-210 Meervoudig alarm, veel verschillende kleuren en grote snoozeknop.
  4Denver CRP-618 Kan de tijd projecteren, snoozefunctie en keuze uit radio of buzzer.
  5Nikkei NR10WE Ontwaken door buzzer, batterij als back-up stroombron en heldere display.
  6JBL Horizon 2 Dient ook als lampje, prachtig design en dAB+ en FM-radio.
  7Salora CR612 Slaapfunctie, meerdere wekkers in te stellen en heldere display.
  Over de auteur

  Remco Bravenboer (BSc Software Engineering) is in midden 2020 afgestudeerd als Software Ontwikkelaar en heeft hierdoor veel technische kennis. Hij leidt nu de redactie van Reviewify om dit platform zo groot mogelijk te maken en zijn liefde voor schrijven op te bouwen. Hij wilt dat Reviewify de laatste website word die consumenten bezoeken voor het maken van hun keuze en is zelf actief in de elektronica- & cursusreviews.

  remco bravenboer - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?
  7 Beste Wekkerradio’s van 2021
  5 1 5 1
  0 / 5 5

  Your page rank: