6 Beste Soundbars voor Muziek van 2022

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 02 aug 2022
De beste soundbars voor onder uw televisie.
★★★★★
★★★★★
(14 stemmen)
De allerbeste soundbarkoop is..
Beste soundbar: Sonos Beam

Misschien had u zelf al wat onderzoek gedaan en dit aan zien komen, maar de beste soundbar is toch echt de Sonos Beam geworden. Hij bevat een geweldig geluidsprofiel, wat hem perfect maakt voor het beluisteren van uw favoriete muziek of film.

Een soundbar is een type luidspreker dat is ontworpen om audio te projecteren vanuit een brede gesloten ruimte. Een soundbar is onopvallend, slank en eenvoudig in te stellen. Er zijn verschillende merken beschikbaar in onze tijd en ze zijn ontworpen om gebruikers gelukkiger dan ooit te maken met mooie muziek, alleen het kiezen van de beste soundbar is hierom een stuk lastiger.

In ons artikel hebben wij een aantal soundbars onderzocht en zijn wij tot een conclusie gekomen waaruit een paar goede soundbars zijn gekomen die wij u aanraden. Wanneer u verder leest zult u onze testresultaten zien, en onderaan het artikel hebben wij nog geschreven waar u op moet letten als u er één aan wilt schaffen.

Vergelijk de 6 best geteste soundbars

# Soundbar Voordelen
1
Sonos Beam Beste soundbar van 2022
 • Gebalanceerd geluidsprofiel.
 • Geweldige prestaties.
 • Prachtig ontwerp.
Bekijk prijs bekijk prijs
2
Sony HT-ZF9 Beste koop soundbar
 • Multi-room systeem.
 • Krachtig vermogen.
 • Beste surround sound.
Bekijk prijs bekijk prijs
3
 • Betrouwbaar merk.
 • Multi-room soundsysteem.
 • Uren lang luisterplezier.
Bekijk prijs bekijk prijs
4
 • Muziek afspelen via WiFi.
 • Goede bas zonder subwoofer.
 • Makkelijk aan te sluiten.
Bekijk prijs bekijk prijs
5
 • Makkelijk te verbinden met bluetooth.
 • Koppelbaar met Chromecast.
 • Heel gebruiksvriendelijk.
Bekijk prijs bekijk prijs
Alle 6 soundbars tonen (+)

Beste soundbars van 2022

1. Sonos Beam

Beste soundbar van 2022

Met 5 kanalen en 32 audio zones is de Sonos Beam het beste uit onze soundbar-test gekomen. Het is mogelijk om bij de Beam via spraakopdrachten instructies uit te laten voeren, door middel van de integratie met Google Assistant.

Wat we bij deze soundbar minder vinden is dat hij moeite heeft om echt diepe en dreunende bassen te laten horen. Aangezien wij fans zijn van technomuziek viel dit ons erg tegen. Als u graag een goede bas wilt horen, bent u beter uit met een goedkopere JBL speaker dan deze dure soundbar.

Redenen om te kopen

 • Gebalanceerd geluidsprofiel.
 • Geweldige prestaties.
 • Prachtig ontwerp.

Bekijk de Sonos Beam bij onderstaande shops.

2. Sony HT-ZF9

Beste koop soundbar

De Sony HT-ZF9 kwam als beste uit onze test qua surround sound. Hij bevat Dolby Atmos, wat betekent dat het surround geluid door de hele kamer heen wordt verpreidt via het plafond. Hierdoor hoort u niet alleen geluid van recht voor de televisie, maar vanuit elke hoek van de kamer.

Hij bevat een vermogen van 400W, waardoor er een krachtig geluid geproduceerd wordt. Er zit een duidelijke handleiding bij en kan makkelijk binnen enkele seconden worden aangesloten aan uw televisie via een HDMI-kabel.

Als u meerdere Sony speakers of soundbars hebt kunt u gebruik maken van een multi-room systeem. Dit is een mogelijkheid van Sony die compatibele apparaten samen laat werken waardoor u dezelfde muziek kunt afspelen door uw hele huis.

Redenen om te kopen

 • Multi-room systeem.
 • Krachtig vermogen.
 • Beste surround sound.
 • Dolby Atmos aanwezig.
 • Strakke en diepe bas.

Bekijk de Sony HT-ZF9 bij onderstaande shops.

3. Harman Kardon Citation Bar

Deze beste soundbar van het bekende merk Harman Kardon is geweldig om uren lang muziek mee te luisteren. Volgens ons, en ook vele klanten van deze soundbar, bevat de Citation Bar een prachtig geluid met een goede bas.

Als u deze soundbar wilt gebruiken in een kleine kamer heeft u geen subwoofer nodig, aangezien de geluidskwaliteit dan prima is en de basgeluiden goed te horen zijn. Net als de eerderbenoemde Sony, bevat ook de Harman Kardon een multiroom systeem waarmee u meerdere speakers en soundbars kunt toevoegen. Hierdoor kunt u dezelfde muziek luisteren door het gehele huis heen.

Redenen om te kopen

 • Betrouwbaar merk.
 • Multi-room soundsysteem.
 • Uren lang luisterplezier.

Bekijk de Harman Kardon Citation Bar bij onderstaande shops.

4. Samsung HW-MS550

Het bekende merk Samsung kwam eind 2018 met hun soundbar; de HW-MS550. Wat het erg makkelijk maakt is de mogelijkheid om deze te besturen via WiFi. U kunt via uw laptop of mobiele telefoon simpelweg muziek afspelen binnen enkele minuten. Zo kunt u bijvoorbeeld uw afspeellijsten van Spotify of YouTube makkelijk beluisteren via de geweldige geluidskwaliteit van deze soundbar.

Aangezien de soundbar beschikt over een audio return channel, ookwel ARC genoemd, heeft u geen geluidskabel nodig om geluid terug te sturen. Zonder losse subwoofer erbij is de geluidskwaliteit erg goed. Het enige nadeel dat wij hebben kunnen vinden is dat er geen duidelijke mogelijkheid was om te zien of het apparaat aan of uit stond, een lampje had ons hiervoor wel makkelijk geleken.

Redenen om te kopen

 • Muziek afspelen via WiFi.
 • Goede bas zonder subwoofer.
 • Makkelijk aan te sluiten.
 • Alleen een optische kabel nodig.

Bekijk de Samsung HW-MS550 bij onderstaande shops.

5. JBL Bar 2.0

JBL staat bekend om goedkopere producten met de beste geluidskwaliteit, en dat hebben ze met de Bar 2.0 nogmaals bewezen. Tijdens het kijken van een film lijkt het door middel van de Dolby Digital ondersteuning en goede bas net of je er zelf echt midden in zit. Bent u een fan van een voetbalclub? Bij het kijken van de wedstrijden van uw club zult u voelen alsof u zelf in het stadion aanwezig bent.

De soundbar bevat de mogelijkheid om via bluetooth muziek af te spelen. U kunt dus uw tablet of laptop gebruiken om deze te koppelen en bijvoorbeeld een Spotify afspeellijst af te spelen. Het enige nadeel aan de bluetooth functie is dat het niet mogelijk is om deze met uw televisie te verbinden, maar u kunt hem natuurlijk wel gewoon besturen met een afstandsbediening.

Redenen om te kopen

 • Makkelijk te verbinden met bluetooth.
 • Koppelbaar met Chromecast.
 • Heel gebruiksvriendelijk.
 • Erg zuiver geluid.

Bekijk de JBL Bar 2.0 bij onderstaande shops.

6. Samsung HW-K335

Net als de JBL Bar is dit ook een goede soundbar voor de mensen met een wat kleiner budget. Heeft u een Samsung televisie? Dan kunt u deze waarschijnlijk, als uw TV dit ondersteunt, draadloos koppelen met de SoundConnect functie van de soundbar.

Bij deze soundbar wordt standaard een muurbeugel meegeleverd, waardoor u hem gemakkelijk op kunt hangen als u geen ruimte onder uw televisie heeft. Hij ondersteunt verschillende soorten inputs die allemaal zonder enkele problemen werken, zoals AUX, optisch en bluetooth.

Redenen om te kopen

 • Betaalbare keuze.
 • Makkelijk in zijn gebruik.
 • Diepe ingebouwde bas.
 • Werkt goed samen met andere Samsung producten.

Bekijk de Samsung HW-K335 bij onderstaande shops.

Soundbar aanbiedingen

Heeft u niet veel budget meer over voor een nieuwe soundbar? Misschien staat er in het onderstaande overzicht met soundbar aanbiedingen wel een leuke deal met korting voor u bij. We halen alle aanbiedingen bij Bol en Coolblue dagelijks op, zodat u altijd de actuele aanbiedingen ziet.

Samsung HW-Q950A
Samsung HW-Q950A
€1499.00 €899.00
Bekijk bij Coolblue
Denon DHT-S716H
Denon DHT-S716H
€899.00 €539.00
Bekijk bij Coolblue
LG GX
LG GX
€999.00 €699.00
Bekijk bij Coolblue
Samsung HW-Q600A/XN
Samsung HW-Q600A/XN
€549.00 €289.00
Bekijk bij Coolblue

Belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden als u de beste soundbar wilt kopen

De beste soundbar is ontworpen om het volledige surroundsysteem na te bootsen. U kunt aandacht besteden aan de recente collecties van de te koop aangeboden soundbars en een goed geïnformeerde beslissing nemen om de geschikte soundbar te kopen. Afbeeldingen en beschrijvingen van gerenommeerde merken helpen u bij de directe keuze en aanschaf van de geschikte soundbar. Na een grondige analyse van verschillende zaken moet u echter een aantal zaken in overweging nemen en zich hierop concentreren. De volgende details helpen u om te weten hoe u de soundbar met succes kunt kiezen en kopen.

soundbar op een tafel geplaatst

Denk aan de basisprincipes van de soundbar

Deskundigen gebruiken graag een soundbar met minimaal drie of meer kanalen en bevelen deze ook zeker aan. Ze stimuleren de surround sound voor een meeslepende ervaring zonder enige complexiteit. Als u eenmaal hebt besloten om een gloednieuwe soundbar te kiezen en te kopen, kunt u kiezen voor een actieve variant. Een actieve soundbar wordt namelijk geleverd met ingebouwde versterkers en is geschikt voor iedereen die graag ruimte wilt besparen en van de twee voor één oplossing wil profiteren. Het is raadzaam om te overwegen waar u de soundbar wilt plaatsen en positieve veranderingen in uw aanpak aan te brengen om de juiste soundbar te kopen zonder dat dit ten koste gaat van het budget en andere eisen.

Bijna iedereen die van plan is om te investeren in de beste en toch redelijke prijs van de soundbar, overweegt tegenwoordig om de soundbar met Bluetooth of Wi-Fi aan te schaffen. Dit komt omdat ze steeds meer interesse krijgen om muziek te streamen vanaf de tablet, telefoon en computer.  U dient de HDMI-schakeling te controleren en gebruik te maken van de professionele begeleiding om de geschikte soundbar binnen het budget aan te schaffen.

De soundbar met de HDMI-schakeling ondersteunt de gebruiker om van audiobron te wisselen zonder de HDMI-kabels te moeten herrouteren. U kunt nadenken over waar u de soundbar kunt kopen binnen het budget en zonder uw wensen te compromitteren in welk opzicht dan ook. U kunt contact opnemen met een geautoriseerde soundbar-dealer en alles over de eersteklas en toch betaalbare soundbars ontdekken.

Neem kennis van belangrijke zaken en koop een passend product

Verbeteringen in het ontwerp en de productie van de soundbar helpen u om direct een van de meest geschikte producten te kiezen en aan te schaffen. Als beginner van een enorme collectie soundbars die online te koop zijn, kunt u verschillende dingen overwegen en dubbel controleren. Zo kunt u bijvoorbeeld aandacht besteden aan de volgende zaken en uw aanpak voor de investering verbeteren.

soundbar en boxen

Waar komt de soundbar te staan?

U moet overwegen waar u uw TV plaatst en hoeveel ruimte u heeft rond de TV om te beslissen welk type soundbar of geluidsbasis het beste voor u werkt. Bijna elke soundbar in onze tijd is veelzijdig wat betreft de installatie. Soundbars zijn ontworpen om onder of voor de TV te zitten, of aan de muur te hangen. Een eenvoudige manier om een geavanceerde soundbar in te stellen geeft u verschillende voordelen.

U kunt de TV op een tafel plaatsen en nadenken over waar u de soundbar moet plaatsen. U kunt de soundbar op dezelfde tafel direct onder het scherm plaatsen. Vergeet niet om ervoor te zorgen dat u voldoende ruimte heeft tussen de tafel en de onderkant van de TV. Dit is de moeite waard om de specificaties van de soundbar in overweging te nemen en uw ruimte te meten voordat u de soundbar koopt. U kunt de soundbar direct onder de TV monteren die aan de muur is bevestigd.

Grootte

Een nieuwe soundbar mag niet breder zijn dan uw TV. U kunt de soundbar met dezelfde breedte als de TV kopen voor een gelijkmatig uiterlijk. Veel mensen koppelen technisch gezien een soundbar aan eender welke grootte van de TV. U kunt uw discretie gebruiken als het gaat om de grootte van de soundbar. Vergeet niet te controleren of de TV een zeer goede verbinding heeft om de gloednieuwe soundbar aan te sluiten, vooral als de TV al erg oud is.

Actief of passief

De soundbar zonder ingebouwde eindversterker staat bekend als de passieve soundbar. Deze soundbar heeft een versterker of een ontvanger nodig om te kunnen functioneren. Passieve soundbars hebben zeer goede luidsprekers voor een uitstekend geluid. Deze zijn duurder dan actief, omdat gebruikers meerdere componenten met elkaar moeten verbinden en de traditionele subwooferaansluiting nodig hebben als ze extra lage tonen nodig hebben.

Actieve soundbars hebben de ingebouwde versterkers om alles aan te drijven en kanaalprocessoren om de rechter-, linker- en centrale luidsprekers te scheiden die beschikbaar zijn in de soundbar. Er is geen extra ontvanger nodig om te kopen en in te pluggen. Dit komt omdat er minder draden met een all-inclusive soundbar nodig zijn.

Specialisten raden een actieve soundbar aan voor iedereen die het geluid van de tv gewoon wil opwaarderen. Zij adviseren de passieve soundbar voor iedereen die op zoek is naar een soundbar om te verdwijnen als onderdeel van de TV en op maat te installeren.

Kanalen

Soundbar kanalen zijn geluidsbronnen en individuele luidsprekers. Bijna elke show en film biedt tegenwoordig vijf verschillende audiokanalen die op digitale wijze zijn ingebed in de rechter-, midden-, linker- en twee linker-achter- en rechter-achterzijde.

U denkt misschien dat het belangrijkste dat de soundbar onderscheidt van de gebruikelijke thuisbioscoop is dat elke luidspreker of elk kanaal zich in één apparaat bevindt. Bijvoorbeeld, de 7-kanaals soundbar heeft luidsprekers in het midden, links, rechts, linksachter en rechtsachter en splitst de informatie van het surround- en achterkanaal op in vier kanalen.

Aansluitingen

De nieuwste soundbars zijn voorzien van verschillende aansluitmogelijkheden. Enkele van deze opties zijn HDMI-audio-retourkanaal, draadloze verbinding, USB-ingangen en optische poort.

Het bedienen van een soundbar

Soundbars worden vaak geleverd met een eigen afstandsbediening en gebruikers kunnen bestaande TV-afstandsbedieningen programmeren om met de soundbar te werken. Sommige soundbars zijn beschikbaar met een gratis mobiele app, zodat gebruikers het apparaat via hun mobiele telefoon kunnen bedienen.

Voor- en nadelen van een soundbar

Een soundbar kopen die als beste uit de test komt is natuurlijk leuk, maar u moet wel weten welke voordelen en minpunten dit product kan bevatten. Het is namelijk geen goedkope investering, waardoor u twee keer moet nadenken voor u er een hoop geld voor neerlegt.

Voordelen

De voordelen die soundbars bevatten zijn als volgt.

 • De ingebouwde speakers staan direct op u gericht, wat een geweldige geluidservaring aanbiedt.
 • Het grootste deel van de soundbars die tegenwoordig worden verkocht bevatten subwoofers, welke optreden als afzonderlijke luidsprekers die de geluidservaring nog een stukje beter maken.
 • Sommige soundbars kunnen vanaf afstand worden bestuurd, waardoor u gemakkelijk het volume kunt verstellen of zelfs een equalizer in kunt stellen.

Nadelen

Naast de vele voordelen die een soundbar met zich mee brengt, zijn er ook een paar kleine nadelen waar u rekening mee moet houden.

 • De grootte is een probleem dat vaak terug komt. U moet genoeg ruimte hebben onder uw televisie om dit product te kunnen plaatsen. Vaak moeten mensen hun soundbar retourneren omdat ze te weinig plek hebben waarna ze zoeken naar een kleinere oplossing zoals bijvoorbeeld een speaker.
 • Een veel voorkomende klacht over soundbars is dat de geluidskwaliteit niet altijd even goed is. Sommige mensen zweren erbij dat goede kwaliteit speakers, die vaak nog goedkoper zijn, betere kwaliteit leveren als het gaat om geluid.

Veelgestelde vragen over een soundbar

Hieronder een kort overzicht van de vragen die wij van onze bezoekers hebben ontvangen die met soundbars te maken hebben.

Is een soundbar zijn geld waard?

Sommige soundbars zijn zeker hun geld waard. Ze geven beter geluid dan uw televisie, waardoor ze een gehele andere ervaring geven aan het luisteren van muziek of kijken van films.

Waar moet een soundbar worden geplaatst?

Een soundbar wordt over het algemeen onder de televisie geplaatst, aangezien dat door de meeste mensen als standaard wordt gezien. Natuurlijk is het ook geen probleem om hem boven uw televisie te plaatsen, mits u daar natuurlijk de ruimte voor hebt. Wanneer de speakers van de soundbar naar boven gericht staan, kan dit bij plaatsing boven uw TV een mooi geluidseffect hebben. Het is ook mogelijk om hem achter de televisie te plaatsen, maar dan zal de geluidskwaliteit wat minder zijn.

Werken een soundbar en de ingebouwde TV-speakers goed samen?

Nee, wanneer deze allebei aan staan kan er een echoënd geluid ontstaan wat niet de bedoeling is. Wanneer u een soundbar gebruikt is het gebruikelijk om het geluid van uw televisie speakers helemaal uit te zetten.

Kan ik 2 soundbars koppelen aan mijn TV?

Ja, dit is zeker mogelijk alleen raden wij dit af. U kunt het beste een enkele soundbar gebruiken om het beste audioresultaat te behalen.

Mijn geluid klinkt gedempt, hoe kan dit?

Het is mogelijk dat de speakers een raar geluid produceren doordat de soundbar verkeerd is aangesloten of de bedrading is beschadigd. Probeer hem los te maken en opnieuw te installeren volgens de handleiding. Soms is dit een probleem wat makkelijk op te lossen is, maar het kan ook wel eens gebeuren dat er een productiefout heeft plaatsgevonden.

Hoe beoordelen jullie de beste soundbar?

Om de best geteste soundbar te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.
Over de auteur
Remco Bravenboer - reviewify

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer