6 Beste Soundbars voor Muziek van 2020

 • Gebalanceerd geluidsprofiel.
 • Geweldige prestaties.
 • Prachtig ontwerp.
KLIK HIER VOOR DE PRIJS
 • Multi-room systeem.
 • Krachtig vermogen.
 • Beste surround sound.
KLIK HIER VOOR DE PRIJS
 • Betrouwbaar merk.
 • Multi-room soundsysteem.
 • Uren lang luisterplezier.
KLIK HIER VOOR DE PRIJS

Een soundbar is een type luidspreker dat is ontworpen om audio te projecteren vanuit een brede gesloten ruimte. Een soundbar is onopvallend, slank en eenvoudig in te stellen. Er zijn verschillende merken beschikbaar in onze tijd en ze zijn ontworpen om gebruikers gelukkiger dan ooit te maken met mooie muziek, alleen het kiezen van de beste soundbar is hierom een stuk lastiger.

In ons artikel hebben wij een aantal soundbars onderzocht en zijn wij tot een conclusie gekomen waaruit een paar goede soundbars zijn gekomen die wij u aanraden. Wanneer u verder leest zult u onze testresultaten zien, en onderaan het artikel hebben wij nog geschreven waar u op moet letten als u er één aan wilt schaffen.

HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere soundbar onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers.

13 Producten Bekeken
18 Uur Aan Onderzoek
92 Reviews Gelezen
6 Producten Gekozen

  Bekijk hieronder de beste soundbar

  1. Sonos Beam

  Sonos Beam
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Met 5 kanalen en 32 audio zones is de Sonos Beam het beste uit onze soundbar-test gekomen. Het is mogelijk om bij de Beam via spraakopdrachten instructies uit te laten voeren, door middel van de integratie met Google Assistant.

  Wat we bij deze soundbar minder vinden is dat hij moeite heeft om echt diepe en dreunende bassen te laten horen. Aangezien wij fans zijn van technomuziek viel dit ons erg tegen. Als u graag een goede bas wilt horen, bent u beter uit met een goedkopere JBL speaker dan deze dure soundbar.

  Ons oordeel

  Deze soundbar heeft moeite om dreunende bassen te produceren, maar we raden hem wel aan voor fans van vocale inhoud zoals het luisteren van podcasts of het kijken van een TV-serie.

  Beoordeling van redacteur

  2. Sony HT-ZF9

  Sony HT-ZF9
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De Sony HT-ZF9 kwam als beste uit onze test qua surround sound. Hij bevat Dolby Atmos, wat betekent dat het surround geluid door de hele kamer heen wordt verpreidt via het plafond. Hierdoor hoort u niet alleen geluid van recht voor de televisie, maar vanuit elke hoek van de kamer.

  Hij bevat een vermogen van 400W, waardoor er een krachtig geluid geproduceerd wordt. Er zit een duidelijke handleiding bij en kan makkelijk binnen enkele seconden worden aangesloten aan uw televisie via een HDMI-kabel.

  Als u meerdere Sony speakers of soundbars hebt kunt u gebruik maken van een multi-room systeem. Dit is een mogelijkheid van Sony die compatibele apparaten samen laat werken waardoor u dezelfde muziek kunt afspelen door uw hele huis.

  Ons oordeel

  Deze soundbar met een strakke en diepe bas is een geweldig product. Hij bevat gave toevoegingen zoals Dolby Atmos, de mogelijkheid om meerdere Sony apparaten te koppelen via multi-room technologie en heeft een krachtig vermogen.

  Beoordeling van redacteur

  3. Harman Kardon Citation Bar

  Harman Kardon Citation Bar
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze beste soundbar van het bekende merk Harman Kardon is geweldig om uren lang muziek mee te luisteren. Volgens ons, en ook vele klanten van deze soundbar, bevat de Citation Bar een prachtig geluid met een goede bas.

  Als u deze soundbar wilt gebruiken in een kleine kamer heeft u geen subwoofer nodig, aangezien de geluidskwaliteit dan prima is en de basgeluiden goed te horen zijn. Net als de eerderbenoemde Sony, bevat ook de Harman Kardon een multiroom systeem waarmee u meerdere speakers en soundbars kunt toevoegen. Hierdoor kunt u dezelfde muziek luisteren door het gehele huis heen.

  Ons oordeel

  Deze soundbar van Harman Kardon is van topklasse. Hij bevat een goed geluid, een prachtige bas en heeft een mooi uiterlijk. Via het handige multi-room systeem kan hij worden gekoppeld aan andere producten van hetzelfde merk voor een muzikaal geheel.

  Beoordeling van redacteur

  4. Samsung HW-MS550

  Samsung HW-MS550
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Het bekende merk Samsung kwam eind 2018 met hun soundbar; de HW-MS550. Wat het erg makkelijk maakt is de mogelijkheid om deze te besturen via WiFi. U kunt via uw laptop of mobiele telefoon simpelweg muziek afspelen binnen enkele minuten. Zo kunt u bijvoorbeeld uw afspeellijsten van Spotify of YouTube makkelijk beluisteren via de geweldige geluidskwaliteit van deze soundbar.

  Aangezien de soundbar beschikt over een audio return channel, ookwel ARC genoemd, heeft u geen geluidskabel nodig om geluid terug te sturen. Zonder losse subwoofer erbij is de geluidskwaliteit erg goed. Het enige nadeel dat wij hebben kunnen vinden is dat er geen duidelijke mogelijkheid was om te zien of het apparaat aan of uit stond, een lampje had ons hiervoor wel makkelijk geleken.

  Ons oordeel

  Een soundbar met prima geluidskwaliteit zonder een losse subwoofer nodig te hebben. De mogelijkheid om audio af te spelen vanaf een streamingdienst op uw laptop of mobieltje vonden wij een leuke toevoeging.

  Beoordeling van redacteur

  5. JBL Bar 2.0

  JBL Bar 2.0
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  JBL staat bekend om goedkopere producten met de beste geluidskwaliteit, en dat hebben ze met de Bar 2.0 nogmaals bewezen. Tijdens het kijken van een film lijkt het door middel van de Dolby Digital ondersteuning en goede bas net of je er zelf echt midden in zit. Bent u een fan van een voetbalclub? Bij het kijken van de wedstrijden van uw club zult u voelen alsof u zelf in het stadion aanwezig bent.

  De soundbar bevat de mogelijkheid om via bluetooth muziek af te spelen. U kunt dus uw tablet of laptop gebruiken om deze te koppelen en bijvoorbeeld een Spotify afspeellijst af te spelen. Het enige nadeel aan de bluetooth functie is dat het niet mogelijk is om deze met uw televisie te verbinden, maar u kunt hem natuurlijk wel gewoon besturen met een afstandsbediening.

  Ons oordeel

  Bevat een diepe bas waardoor het net lijkt of u in een bioscoop aan het kijken bent. Het geluid is verder erg zuiver en is redelijk kamervullend bij een kamer rond de 17.5m².

  Beoordeling van redacteur

  6. Samsung HW-K335

  Samsung HW-K335
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Net als de JBL Bar is dit ook een goede soundbar voor de mensen met een wat kleiner budget. Heeft u een Samsung televisie? Dan kunt u deze waarschijnlijk, als uw TV dit ondersteunt, draadloos koppelen met de SoundConnect functie van de soundbar.

  Bij deze soundbar wordt standaard een muurbeugel meegeleverd, waardoor u hem gemakkelijk op kunt hangen als u geen ruimte onder uw televisie heeft. Hij ondersteunt verschillende soorten inputs die allemaal zonder enkele problemen werken, zoals AUX, optisch en bluetooth.

  Ons oordeel

  Voor het geld is dit een prima product. Wat wij leuk vonden was dat er standaard een muurbeugel meegeleverd wordt, aangezien dat bij duurdere soundbars vaak zelfs niet het geval is.

  Beoordeling van redacteur

  Belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden als u de beste soundbar wilt kopen

  De beste soundbar is ontworpen om het volledige surroundsysteem na te bootsen. U kunt aandacht besteden aan de recente collecties van de te koop aangeboden soundbars en een goed geïnformeerde beslissing nemen om de geschikte soundbar te kopen. Afbeeldingen en beschrijvingen van gerenommeerde merken helpen u bij de directe keuze en aanschaf van de geschikte soundbar. Na een grondige analyse van verschillende zaken moet u echter een aantal zaken in overweging nemen en zich hierop concentreren. De volgende details helpen u om te weten hoe u de soundbar met succes kunt kiezen en kopen. 

  Denk aan de basisprincipes van de soundbar

  Deskundigen gebruiken graag een soundbar met minimaal drie of meer kanalen en bevelen deze ook zeker aan. Ze stimuleren de surround sound voor een meeslepende ervaring zonder enige complexiteit. Als u eenmaal hebt besloten om een gloednieuwe soundbar te kiezen en te kopen, kunt u kiezen voor een actieve variant. Een actieve soundbar wordt namelijk geleverd met ingebouwde versterkers en is geschikt voor iedereen die graag ruimte wilt besparen en van de twee voor één oplossing wil profiteren. Het is raadzaam om te overwegen waar u de soundbar wilt plaatsen en positieve veranderingen in uw aanpak aan te brengen om de juiste soundbar te kopen zonder dat dit ten koste gaat van het budget en andere eisen. 

  Bijna iedereen die van plan is om te investeren in de beste en toch redelijke prijs van de soundbar, overweegt tegenwoordig om de soundbar met Bluetooth of Wi-Fi aan te schaffen. Dit komt omdat ze steeds meer interesse krijgen om muziek te streamen vanaf de tablet, telefoon en computer.  U dient de HDMI-schakeling te controleren en gebruik te maken van de professionele begeleiding om de geschikte soundbar binnen het budget aan te schaffen.  

  De soundbar met de HDMI-schakeling ondersteunt de gebruiker om van audiobron te wisselen zonder de HDMI-kabels te moeten herrouteren. U kunt nadenken over waar u de soundbar kunt kopen binnen het budget en zonder uw wensen te compromitteren in welk opzicht dan ook. U kunt contact opnemen met een geautoriseerde soundbar-dealer en alles over de eersteklas en toch betaalbare soundbars ontdekken. 

  Neem kennis van belangrijke zaken en koop een passend product

  Verbeteringen in het ontwerp en de productie van de soundbar helpen u om direct een van de meest geschikte producten te kiezen en aan te schaffen. Als beginner van een enorme collectie soundbars die online te koop zijn, kunt u verschillende dingen overwegen en dubbel controleren. Zo kunt u bijvoorbeeld aandacht besteden aan de volgende zaken en uw aanpak voor de investering verbeteren.

  Waar komt de soundbar te staan? 

  U moet overwegen waar u uw TV plaatst en hoeveel ruimte u heeft rond de TV om te beslissen welk type soundbar of geluidsbasis het beste voor u werkt. Bijna elke soundbar in onze tijd is veelzijdig wat betreft de installatie. Soundbars zijn ontworpen om onder of voor de TV te zitten, of aan de muur te hangen. Een eenvoudige manier om een geavanceerde soundbar in te stellen geeft u verschillende voordelen. 

  U kunt de TV op een tafel plaatsen en nadenken over waar u de soundbar moet plaatsen. U kunt de soundbar op dezelfde tafel direct onder het scherm plaatsen. Vergeet niet om ervoor te zorgen dat u voldoende ruimte heeft tussen de tafel en de onderkant van de TV. Dit is de moeite waard om de specificaties van de soundbar in overweging te nemen en uw ruimte te meten voordat u de soundbar koopt. U kunt de soundbar direct onder de TV monteren die aan de muur is bevestigd. 

  Grootte

  Een nieuwe soundbar mag niet breder zijn dan uw TV. U kunt de soundbar met dezelfde breedte als de TV kopen voor een gelijkmatig uiterlijk. Veel mensen koppelen technisch gezien een soundbar aan eender welke grootte van de TV. U kunt uw discretie gebruiken als het gaat om de grootte van de soundbar. Vergeet niet te controleren of de TV een zeer goede verbinding heeft om de gloednieuwe soundbar aan te sluiten, vooral als de TV al erg oud is.

  Actief of passief

  De soundbar zonder ingebouwde eindversterker staat bekend als de passieve soundbar. Deze soundbar heeft een versterker of een ontvanger nodig om te kunnen functioneren. Passieve soundbars hebben zeer goede luidsprekers voor een uitstekend geluid. Deze zijn duurder dan actiev, omdat gebruikers meerdere componenten met elkaar moeten verbinden en de traditionele subwooferaansluiting nodig hebben als ze extra lage tonen nodig hebben.

  Actieve soundbars hebben de ingebouwde versterkers om alles aan te drijven en kanaalprocessoren om de rechter-, linker- en centrale luidsprekers te scheiden die beschikbaar zijn in de soundbar. Er is geen extra ontvanger nodig om te kopen en in te pluggen. Dit komt omdat er minder draden met een all-inclusive soundbar nodig zijn.  

  Specialisten raden een actieve soundbar aan voor iedereen die het geluid van de tv gewoon wil opwaarderen. Zij adviseren de passieve soundbar voor iedereen die op zoek is naar een soundbar om te verdwijnen als onderdeel van de TV en op maat te installeren.

  Kanalen      

  Soundbar kanalen zijn geluidsbronnen en individuele luidsprekers. Bijna elke show en film biedt tegenwoordig vijf verschillende audiokanalen die op digitale wijze zijn ingebed in de rechter-, midden-, linker- en twee linker-achter- en rechter-achterzijde. 

  U denkt misschien dat het belangrijkste dat de soundbar onderscheidt van de gebruikelijke thuisbioscoop is dat elke luidspreker of elk kanaal zich in één apparaat bevindt. Bijvoorbeeld, de 7-kanaals soundbar heeft luidsprekers in het midden, links, rechts, linksachter en rechtsachter en splitst de informatie van het surround- en achterkanaal op in vier kanalen. 

  Aansluitingen 

  De nieuwste soundbars zijn voorzien van verschillende aansluitmogelijkheden. Enkele van deze opties zijn HDMI-audio-retourkanaal, draadloze verbinding, USB-ingangen en optische poort. 

  Het bedienen van een soundbar

  Soundbars worden vaak geleverd met een eigen afstandsbediening en gebruikers kunnen bestaande TV-afstandsbedieningen programmeren om met de soundbar te werken. Sommige soundbars zijn beschikbaar met een gratis mobiele app, zodat gebruikers het apparaat via hun mobiele telefoon kunnen bedienen.

  Over de auteur

  Remco Bravenboer (BSc Software Engineering) is in midden 2020 afgestudeerd als Software Ontwikkelaar en heeft hierdoor veel technische kennis. Hij leidt nu de redactie van Reviewify om dit platform zo groot mogelijk te maken en zijn liefde voor schrijven op te bouwen. Hij wilt dat Reviewify de laatste website word die consumenten bezoeken voor het maken van hun keuze en is zelf actief in de elektronica- & cursusreviews.

  remco bravenboer - reviewify

  2 gedachten over “6 Beste Soundbars voor Muziek van 2020”

  1. Hoi. Ik heb de Sony HT-ZF9 aangeschaft door jullie advies, in ieder geval bedankt hiervoor. Kan ik hier speakers van andere merken aan koppelen? Ik heb namelijk nog twee JBL speakers en een BOSE speaker. Lijkt me leuk als ik op meerdere plekken in huis dezelfde muziek kan afspelen door de soundbar en speakers.

   Groet,

   Henriëtte

   Beantwoorden
   • Hi Henriëtte,

    Goed om te horen dat u geslaagd bent met uw aankoop door middel van ons advies.
    Het is helaas niet mogelijk om met de multiroom-connectivity mogelijkheid van uw Sony soundbar deze te koppelen aan speakers van andere merken.

    Remco

    Beantwoorden

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?

  6 Beste Soundbars voor Muziek van 2020
  5 1 5 1
  0 / 5 5