7 Beste Smartwatches van 2021

Laatste update op 19-10-21 door Remco Bravenboer

Hoewel smartwatches al heel lang bestaan, zijn ze in de afgelopen jaren pas echt populair geworden. Met bedrijven zoals Samsung, Apple, Asus, Huawei en diverse anderen wordt er dag en nacht gewerkt om de horloges te verbeteren en maken ze de beste smartwatch telkens een stukje beter.

Temidden van dit alles ligt de denkrichting van de meeste consumenten nog vast, die nog steeds geloven dat de traditionele, analoge horloges veel beter zijn, puur omdat ze met grote precisie en perfectie zijn gemaakt. Dit heeft geleid tot talloze debatten over hoe smartwatches niet zouden moeten bestaan, of worden beschouwd als vloeken van het normale polshorloge-concept.

Maar toch, voor de mensen die wat meer zoeken achter een horloge, zoals een GPS functie of sportfuncties, hebben wij deze gids ontwikkeld waarin wij de keuze voor de beste smartwatch zullen uitleggen.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Apple Watch Series 4 - de beste smartwatch
Muziek bedienen, ingebouwde sensoren en prachtig design. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Samsung Galaxy Watch
Kan mee gedoucht worden, accuduur van 4 dagen en ook compatible met iOS Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Fitbit Versa 2
Vele fitness features, licht in gewicht en handige Fitbit-app. Bekijk prijs arrow right
#4
Garmin Vivoactive 4S
Toont hartslag per zone, ingebouwde muziekspeler en betalen via 'Garmin Pay'. Bekijk prijs arrow right
#5
Fitbit Inspire HR
Handige Fitbit-app, voor beide iOS en Android en vergelijkbaar met Versa 2. Bekijk prijs arrow right
#6
Polar Vantage M
Duidelijke realtime hartslag, gebruiksvriendelijk en goede batterijduur. Bekijk prijs arrow right
#7
Garmin Forerunner 45S
Beschikbaar in mooie kleuren, accurate locatiebepaling en bedienen van uw afspeellijst. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere smartwatch onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 11 Producten Bekeken
clock 13 Uur Aan Onderzoek
review 98 Reviews Gelezen
thumbs up 7 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste smartwatch

1. Apple Watch Series 4

Apple Watch Series 4
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

We starten deze top tien met mijn favoriet; de Apple Watch Series 4, beschikbaar in de maten 40mm en 44mm. Zoals u van Apple verwacht is ook dit accessoire erg prijzig, maar dat is hij zeker waard.

Deze smartwatch bevat een ingebouwd OLED scherm met een diagonaal van 4cm, inclusief touchscreen en een kleuren scherm. Hij bevat een waterdichtheid (ATM-classificering) van 5, wat inhoudt dat u hem om kan houden tijdens het zwemmen en douchen. Daarnaast bevat dit horloge een maximale accu/batterijduur van 18 uur, wat vergeleken met andere smartwatches niet aan de hoge kant ligt.

Op dit horloge is het mogelijk om apps te installeren, daarnaast is hij zelfs compatibel met Google Maps, Mail en Spotify. U kunt hierdoor bijvoorbeeld via uw smartwatch de muziek bedienen die u aan het luisteren bent op uw mobiele telefoon.

Wat deze smartwatch erg interessant maakt zijn de ingebouwde hartslagsensor, GPS-sensor en overige sensoren zoals een kompas en versnellingsmeter.

Bekijk de Apple Watch Series 4 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Ook al is het een Apple product, die vaak overpriced zijn, staat hij alsnog op nummer 1. Dit komt vooral doordat hij er prachtig uit ziet, een goede waterdichtheid heeft en vol zit met toffe functies.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Samsung Galaxy Watch

Samsung Galaxy Watch
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Op de tweede positie in deze top tien van beste smartwatches staat de Samsung Galaxy Watch, wat gelijk de beste keuze is voor de lezers met een Android telefoon. Dit horloge is beschikbaar in verschillende kleuren en in twee verschillende maten, namelijk 42mm en 46mm.

De Samsung Galaxy Watch bevat een ingebouwd AMOLED scherm met een diagonaal van 3cm. Hij is uitgerust met een touchscreen, altijd-aan display en een kleurenscherm. Net als de eerder benoemde Apple Watch Series 4 kan er met dit horloge gedoucht en gezwommen worden.

Een groot pluspunt van deze smartwatch is dat hij een maximale accuduur heeft van 4 dagen, dit wordt ook vaak vernoemd in positieve reviews. Bij het merk Samsung zou je denken dat deze smartwatch alleen te gebruiken is met Android apparaten, maar hij is ook compatibel met iOS devices zoals een iPhone.

Ook op dit bluetooth horloge is het mogelijk om zelf apps te installeren, hij is compatibel met Google Maps, Spotify en Strava. Meldingen van uw smartphone, zoals ontvangen berichten en caller ID, worden ook weergegeven op uw slimme horloge.

Bekijk de Samsung Galaxy Watch bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Dit horloge, die ook gebruikt kan worden met iOS telefoons, heeft een mooi uiterlijk en geweldige functionaliteiten. Voor de echte Samsung fan is dit horloge zeker een aanrader.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Fitbit Versa 2

Fitbit Versa 2
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Fitbit Versa is dé smartwatch die u moet hebben als u van fitness of een andere sport houdt. Dit horloge meet bijna alles; van uw hartslag tot de dagelijkse stappen die u loopt, en van slaapritme tot de dagelijks verbrande calorieën.

Met een gewicht van 40 gram is de Fitbit Versa aan de lichte kant. Één van zijn grootste pluspunten is de accu, deze gaat tot 120 uur mee wat heel erg goed is voor een smartwatch. Een aantal van de interessante functionaliteiten die dit horloge bevat zijn een ingebouwde polssensor voor het meten van uw hartslag en een hoogtemeter. Daarnaast bevat het enorm veel functionaliteiten die met gezondheid te maken hebben; bewegingsherinnering, stappendoel, caloriemeting, waterinname bijhouden, slaapduur, slaapkwaliteit en nog veel meer.

De app-selectie is niet zo indrukwekkend als op de Apple Watch, maar de uitstekende Fitbit-app is alles wat u nodig heeft. Het toont meldingen van uw telefoon in basisvorm en werkt met Android en iOS, wat een andere reden is waarom u niet voor Apple's smartwatch zou kunnen kiezen.

Bekijk de Fitbit Versa 2 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Deze prachtige smartwatch is de beste in de sub-categorie voor fitnesshorloges. Met veel verschillende functies zoals een stappenteller, een slaapmonitor en het bijhouden van waterinname staat deze daarom hierin bovenaan.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Garmin Vivoactive 4S

Garmin Vivoactive 4S
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Garmin Vivoactive 4S is dé beste smartwatch voor de hardlopers onder ons. Dit komt doordat het veel verschillende handige functionaliteiten bevat voor deze sport, zoals bijvoorbeeld een hartslagmeter waarbij u na uw training kunt kijken hoe deze functioneerde per zone waarin u heeft gelopen.

Dit horloge bevat tientallen sportapps waarmee u zelfs uw ademhalingen per minuut kan bekijken tijdens het sporten. Met een batterij die tot wel een week mee gaat is dit één van de beste van zijn soort qua duurzaamheid.

Daarnaast is deze horloge net als de horloges hierboven waterbestendig, bevat het een LCD scherm met touchscreen en is hij licht in gewicht (namelijk maar 40 gram!). Wij raden dit horloge aan bij een polsomtrek van ongeveer 15 centimeter.

Bekijk de Garmin Vivoactive 4S bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Als u erg bent geïnteresseerd in hardlopen raden wij deze smartwatch aan boven alle anderen. Sommige andere horloges bevatten deels dezelfde functionaliteiten maar zijn een stuk duurder.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Fitbit Inspire HR

Fitbit Inspire HR
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Dit product van Fitbit kunt u eigenlijk zien als een goedkopere versie van de eerderbenoemde Versa 2 en wordt over het algemeen aangeraden voor mensen die veel met hun gezondheid bezig zijn. Zo kan deze smartwatch bijhouden hoeveel stappen u dagelijks loopt, maar ook uw dagelijkse nachtrust en hartslag bijhouden.

Net als de Versa 2 is deze te gebruiken voor beide iOS en Android, en bevat hij ook de mogelijkheid om hem te verbinden met de Fitbit app. Met de Fitbit app kunt u bijvoorbeeld uw workouts instellen en een overzicht bekijken van hoe alles momenteel gaat. Daarnaast zult u merken dat bij gebruik van deze app uw motivatie omhoog zal gaan.

Bekijk de Fitbit Inspire HR bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Dit is een perfect alternatief voor de Fitbit Versa 2. Deze smartwatch heeft bijna dezelfde functionaliteiten, heeft een dunner (maar wel mooi) design, en is een stuk goedkoper.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

6. Polar Vantage M

Polar Vantage M
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Een iets minder bekend merk is Polar, die geweldige sporthorloges maakt. Wat ons als eerste opviel bij deze smartwatch is zijn design. Zoals in de bovenstaande foto te zien is, kunt u heel mooi uw hartslag volgen tijdens het sporten met het balkje in. Zodra u in de rode zone komt zal uw hartslag enorm hoog zijn en zult u gelijk zien dat u even rustig aan moet doen om vervolgens weer verder te gaan.

De Vantage M bevat een LCD scherm maar wel zonder touchscreen. Het gewicht is aan de lichte kant, namelijk maar 40 gram. Maar niet getreurd; u kunt er gewoon mee douchen aangezien hij compleet waterdicht is.

Tip: Bestel hem samen met de Polar OH1 Hartslagsensor voor een nog accuratere meting.

Bekijk de Polar Vantage M bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een onbekender merk, maar toch een prachtig sporthorloge met een modern uiterlijk. Het enige nadeel dat wij bij deze smartwatch hebben kunnen vinden is dat hij geen touchscreen bevat en dat er niet mee gebeld kan worden.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

7. Garmin Forerunner 45S

Garmin Forerunner 45S
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze mooie smartwatch, die beschikbaar is in veel verschillende kleuren, is de beste voor sporters die houden van hardlopen en/of fietsen. Het grote voordeel van de Forerunner 45S is dat hij erg nauwkeurige locatie kan bepalen via de GPS, wat uw gemiddelde snelheid heel accuraat maakt.

Dit Garmin horloge werkt nauw samen met verschillende populaire sport/hardloopapps als Strava, Runkeeper, en MyFitnessPal. Een aantal andere mogelijkheden van deze smartwatch zijn het voorlezen van binnenkomende berichten, het bedienen van uw muziek tijdens het hardlopen, en een continue hartslagmeting.

Bekijk de Garmin Forerunner 45S bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Dit is een top keuze als u een smartwatch zoekt die de meest accurate gemiddelde snelheid voor u moet berekenen na een uurtje hardlopen of fietsen. Daarnaast heeft hij gewoon een mooi design en is beschikbaar in verschillende kleurcombinaties.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Het kiezen van de beste smartwatch

Functies zoals hartslagmonitors en talloze andere sensoren hebben hun weg gevonden naar de smartwatches, waardoor ze de draagbare ervaring echt kunnen transformeren in iets beters en veelzijdiger tegelijk. Helaas wordt het door het grote aanbod telkens moeilijker voor de consument om een goede smartwatch te kiezen.

Omdat de markt op dit moment vol zit met smartwatches van allerlei soort, hebben we het op ons genomen om een ​​kijkje te nemen naar de beste smartwatches die u kunt kopen voor beide iOS en Android, maar eerst gaan we kijken naar enkele van de belangrijke informatie over de smartwatches.

Compatibiliteit

Er zijn meerdere soorten smartwatches, dus let goed op dat u er één kiest die ook te gebruiken is met uw apparaat.. Apple horloges werken bijvoorbeeld alleen met iPhones, en Android smartwatches werken alleen met Android apparaten. Let hier dus goed op om een miskoop te voorkomen, wij zullen per smartwatch in onze top tien ook vertellen voor welk soort gebruiker hij bestemd is.

Apps op het horloge

Neem een kijkje naar de beschikbare apps voor het horloge en doe ook wat onderzoek naar de klantbeoordelingen. Veel van de aantrekkingskracht van een smartwatch komt neer op welke apps het kan ondersteunen en wat het ermee kan doen, dus zorg ervoor dat degene die u krijgt overeenkomt met al uw verwachtingen.

Fitness-tracking

Bent u een persoon waarvoor het bijhouden van activiteiten of fitnessen belangrijk is? Let er dan goed op dat de smartwatch fitness-tracking bevat, hiermee kunt u bijvoorbeeld uw stappen tellen die u dagelijks loopt of kijken hoeveel calorieën u gisteren hebt verbrand.

Levensduur van de batterij

De levensduur van de batterij van een smartwatch kan heel erg verschillen. Deze kan variëren van enkele dagen tot enkele maanden. Veel ervan hangt af van de functies. Een goed voorbeeld hiervan is de GPS of hartslagfuncties, deze zullen de batterij namelijk sneller verbruiken.. Doe wat controle op zowel de geadverteerde levensduur van de batterij en wat echte klanten zeggen over hoe lang het duurt, veel bedrijven adverteren namelijk de levensduur als hij stil staat.

Ontwerp

Voor veel consumenten is het ontwerp en de stijl van de smartwatch de belangrijkste factor in hun selectie. Veel smartwatches zien er net zo uit als een normaal horloge. Sommige zijn sportief, en sommige zijn strak. Houd rekening met het ontwerp en de interface van het scherm wanneer u beslist - niet alleen het algemene uiterlijk ervan. Een mooi horloge zal een slecht beeldscherm of knoppen die niet goed te bedienen zijn niet goedmaken.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 11 producten bekeken waarvan er 7 als goede smartwatch uit de test zijn gekomen met als beste koop de Apple Watch Series 4. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Apple Watch Series 4 full starfull starfull starfull starfull star Apps installeren mogelijk, muziek bedienen en ingebouwde sensoren.
2 Samsung Galaxy Watch full starfull starfull starfull starfull star Beste Android keuze, kan mee gedoucht worden en accuduur van 4 dagen.
3 Fitbit Versa 2 full starfull starfull starfull starfull star Lange accuduur, vele fitness features en licht in gewicht.
4 Garmin Vivoactive 4S full starfull starfull starfull starfull star Dé beste voor hardlopers, toont hartslag per zone en ingebouwde muziekspeler.
5 Fitbit Inspire HR full starfull starfull starfull starempty star Budget keuze, handige Fitbit-app en voor beide iOS en Android.
6 Polar Vantage M full starfull starfull starfull starempty star Compleet waterdicht, duidelijke realtime hartslag en gebruiksvriendelijk.
7 Garmin Forerunner 45S full starfull starfull starfull starempty star Compatibel met vele sportapps, beschikbaar in mooie kleuren en accurate locatiebepaling.
Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
Remco Bravenboer - reviewify