7 Beste Smartwatches van 2024

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 01 mei 2023
Met de beste smartwatch kunt u veel meer dan alleen de tijd bijhouden.
De allerbeste smartwatchkoop is..
Beste smartwatch: Apple Watch Series 4

De Apple Watch Series 4 is met zijn prachtige OLED scherm de beste smartwatch van dit moment. Hij heeft een maximale batterijduur van 18 uur, vele handige sensoren en is te verkrijgen in meerdere prachtige kleuren.

Hoewel smartwatches al heel lang bestaan, zijn ze in de afgelopen jaren pas echt populair geworden. Met bedrijven zoals Samsung, Apple, Asus, Huawei en diverse anderen wordt er dag en nacht gewerkt om de horloges te verbeteren en maken ze de beste smartwatch telkens een stukje beter.

Temidden van dit alles ligt de denkrichting van de meeste consumenten nog vast, die nog steeds geloven dat de traditionele, analoge horloges veel beter zijn, puur omdat ze met grote precisie en perfectie zijn gemaakt. Dit heeft geleid tot talloze debatten over hoe smartwatches niet zouden moeten bestaan, of worden beschouwd als vloeken van het normale polshorloge-concept.

Maar toch, voor de mensen die wat meer zoeken achter een horloge, zoals een GPS functie of sportfuncties, hebben wij deze gids ontwikkeld waarin wij de keuze voor de beste smartwatch zullen uitleggen.

Vergelijk de 7 best geteste smartwatches

# Smartwatch Voordelen
1
Apple Watch Series 4 Beste smartwatch van 2024
 • Apps installeren mogelijk.
 • Muziek bedienen.
 • Ingebouwde sensoren.
Bekijk prijs bekijk prijs
2
Samsung Galaxy Watch Beste koop smartwatch
 • Beste Android keuze.
 • Kan mee gedoucht worden.
 • Accuduur van 4 dagen.
Bekijk prijs bekijk prijs
Bekijk alle winkels (4)
3
 • Lange accuduur.
 • Vele fitness features.
 • Licht in gewicht.
Bekijk prijs bekijk prijs
4
 • Dé beste voor hardlopers.
 • Toont hartslag per zone.
 • Ingebouwde muziekspeler.
Bekijk prijs bekijk prijs
5
 • Budget keuze.
 • Handige Fitbit-app.
 • Voor beide iOS en Android.
Bekijk prijs bekijk prijs
Alle 7 smartwatches tonen (+)

Beste smartwatches van 2024

1. Apple Watch Series 4

Beste smartwatch van 2024

We starten deze top tien met mijn favoriet; de Apple Watch Series 4, beschikbaar in de maten 40mm en 44mm. Zoals u van Apple verwacht is ook dit accessoire erg prijzig, maar dat is hij zeker waard.

Deze smartwatch bevat een ingebouwd OLED scherm met een diagonaal van 4cm, inclusief touchscreen en een kleuren scherm. Hij bevat een waterdichtheid (ATM-classificering) van 5, wat inhoudt dat u hem om kan houden tijdens het zwemmen en douchen. Daarnaast bevat dit horloge een maximale accu/batterijduur van 18 uur, wat vergeleken met andere smartwatches niet aan de hoge kant ligt.

Op dit horloge is het mogelijk om apps te installeren, daarnaast is hij zelfs compatibel met Google Maps, Mail en Spotify. U kunt hierdoor bijvoorbeeld via uw smartwatch de muziek bedienen die u aan het luisteren bent op uw mobiele telefoon.

Wat deze smartwatch erg interessant maakt zijn de ingebouwde hartslagsensor, GPS-sensor en overige sensoren zoals een kompas en versnellingsmeter.

Redenen om te kopen

 • Apps installeren mogelijk.
 • Muziek bedienen.
 • Ingebouwde sensoren.
 • Prachtig design.

Bekijk de Apple Watch Series 4 bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Apple Watch Series 4 bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Apple Watch Series 4 bij Amazon €209,00 Geleverd binnen 2 tot 4 werkdagen. Naar webshop bekijkBekijk

2. Samsung Galaxy Watch

Beste koop smartwatch
Samsung Galaxy Watch Bekijk prijs bekijk prijs
Bekijk alle winkels (4)

Op de tweede positie in deze top tien van beste smartwatches staat de Samsung Galaxy Watch, wat gelijk de beste keuze is voor de lezers met een Android telefoon. Dit horloge is beschikbaar in verschillende kleuren en in twee verschillende maten, namelijk 42mm en 46mm.

De Samsung Galaxy Watch bevat een ingebouwd AMOLED scherm met een diagonaal van 3cm. Hij is uitgerust met een touchscreen, altijd-aan display en een kleurenscherm. Net als de eerder benoemde Apple Watch Series 4 kan er met dit horloge gedoucht en gezwommen worden.

Een groot pluspunt van deze smartwatch is dat hij een maximale accuduur heeft van 4 dagen, dit wordt ook vaak vernoemd in positieve reviews. Bij het merk Samsung zou je denken dat deze smartwatch alleen te gebruiken is met Android apparaten, maar hij is ook compatibel met iOS devices zoals een iPhone.

Ook op dit bluetooth horloge is het mogelijk om zelf apps te installeren, hij is compatibel met Google Maps, Spotify en Strava. Meldingen van uw smartphone, zoals ontvangen berichten en caller ID, worden ook weergegeven op uw slimme horloge.

Redenen om te kopen

 • Beste Android keuze.
 • Kan mee gedoucht worden.
 • Accuduur van 4 dagen.
 • Ook compatible met iOS

Bekijk de Samsung Galaxy Watch bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Samsung Galaxy Watch bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Samsung Galaxy Watch bij Art & Craft €219,00 Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Samsung Galaxy Watch bij EP €279,00 Binnen 2 á 3 dagen bezorgd. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Samsung Galaxy Watch bij Coolblue €283,00 Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Samsung Galaxy Watch bij Conrad €335,00 Levering binnen 2 á 3 werkdagen. Naar webshop bekijkBekijk

3. Fitbit Versa 2

De Fitbit Versa is dé smartwatch die u moet hebben als u van fitness of een andere sport houdt. Dit horloge meet bijna alles; van uw hartslag tot de dagelijkse stappen die u loopt, en van slaapritme tot de dagelijks verbrande calorieën.

Met een gewicht van 40 gram is de Fitbit Versa aan de lichte kant. Één van zijn grootste pluspunten is de accu, deze gaat tot 120 uur mee wat heel erg goed is voor een smartwatch. Een aantal van de interessante functionaliteiten die dit horloge bevat zijn een ingebouwde polssensor voor het meten van uw hartslag en een hoogtemeter. Daarnaast bevat het enorm veel functionaliteiten die met gezondheid te maken hebben; bewegingsherinnering, stappendoel, caloriemeting, waterinname bijhouden, slaapduur, slaapkwaliteit en nog veel meer.

De app-selectie is niet zo indrukwekkend als op de Apple Watch, maar de uitstekende Fitbit-app is alles wat u nodig heeft. Het toont meldingen van uw telefoon in basisvorm en werkt met Android en iOS, wat een andere reden is waarom u niet voor Apple's smartwatch zou kunnen kiezen.

Redenen om te kopen

 • Lange accuduur.
 • Vele fitness features.
 • Licht in gewicht.
 • Handige Fitbit-app.

Bekijk de Fitbit Versa 2 bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Fitbit Versa 2 bij Bol €159,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

4. Garmin Vivoactive 4S

De Garmin Vivoactive 4S is dé beste smartwatch voor de hardlopers onder ons. Dit komt doordat het veel verschillende handige functionaliteiten bevat voor deze sport, zoals bijvoorbeeld een hartslagmeter waarbij u na uw training kunt kijken hoe deze functioneerde per zone waarin u heeft gelopen.

Dit horloge bevat tientallen sportapps waarmee u zelfs uw ademhalingen per minuut kan bekijken tijdens het sporten. Met een batterij die tot wel een week mee gaat is dit één van de beste van zijn soort qua duurzaamheid.

Daarnaast is deze horloge net als de horloges hierboven waterbestendig, bevat het een LCD scherm met touchscreen en is hij licht in gewicht (namelijk maar 40 gram!). Wij raden dit horloge aan bij een polsomtrek van ongeveer 15 centimeter.

Redenen om te kopen

 • Dé beste voor hardlopers.
 • Toont hartslag per zone.
 • Ingebouwde muziekspeler.
 • Betalen via 'Garmin Pay'.

Bekijk de Garmin Vivoactive 4S bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Garmin Vivoactive 4S bij Bol €311,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

5. Fitbit Inspire HR

Dit product van Fitbit kunt u eigenlijk zien als een goedkopere versie van de eerderbenoemde Versa 2 en wordt over het algemeen aangeraden voor mensen die veel met hun gezondheid bezig zijn. Zo kan deze smartwatch bijhouden hoeveel stappen u dagelijks loopt, maar ook uw dagelijkse nachtrust en hartslag bijhouden.

Net als de Versa 2 is deze te gebruiken voor beide iOS en Android, en bevat hij ook de mogelijkheid om hem te verbinden met de Fitbit app. Met de Fitbit app kunt u bijvoorbeeld uw workouts instellen en een overzicht bekijken van hoe alles momenteel gaat. Daarnaast zult u merken dat bij gebruik van deze app uw motivatie omhoog zal gaan.

Redenen om te kopen

 • Budget keuze.
 • Handige Fitbit-app.
 • Voor beide iOS en Android.
 • Vergelijkbaar met Versa 2.

Bekijk de Fitbit Inspire HR bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Fitbit Inspire HR bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Fitbit Inspire HR bij Amazon €126,00 Geleverd binnen 2 tot 4 werkdagen. Naar webshop bekijkBekijk

6. Polar Vantage M

Een iets minder bekend merk is Polar, die geweldige sporthorloges maakt. Wat ons als eerste opviel bij deze smartwatch is zijn design. Zoals in de bovenstaande foto te zien is, kunt u heel mooi uw hartslag volgen tijdens het sporten met het balkje in. Zodra u in de rode zone komt zal uw hartslag enorm hoog zijn en zult u gelijk zien dat u even rustig aan moet doen om vervolgens weer verder te gaan.

De Vantage M bevat een LCD scherm maar wel zonder touchscreen. Het gewicht is aan de lichte kant, namelijk maar 40 gram. Maar niet getreurd; u kunt er gewoon mee douchen aangezien hij compleet waterdicht is.

Tip: Bestel hem samen met de Polar OH1 Hartslagsensor voor een nog accuratere meting.

Redenen om te kopen

 • Compleet waterdicht.
 • Duidelijke realtime hartslag.
 • Gebruiksvriendelijk.
 • Goede batterijduur.

Bekijk de Polar Vantage M bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Polar Vantage M bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Polar Vantage M bij Amazon €299,00 Geleverd binnen 2 tot 4 werkdagen. Naar webshop bekijkBekijk

7. Garmin Forerunner 45S

Deze mooie smartwatch, die beschikbaar is in veel verschillende kleuren, is de beste voor sporters die houden van hardlopen en/of fietsen. Het grote voordeel van de Forerunner 45S is dat hij erg nauwkeurige locatie kan bepalen via de GPS, wat uw gemiddelde snelheid heel accuraat maakt.

Dit Garmin horloge werkt nauw samen met verschillende populaire sport/hardloopapps als Strava, Runkeeper, en MyFitnessPal. Een aantal andere mogelijkheden van deze smartwatch zijn het voorlezen van binnenkomende berichten, het bedienen van uw muziek tijdens het hardlopen, en een continue hartslagmeting.

Redenen om te kopen

 • Compatibel met vele sportapps.
 • Beschikbaar in mooie kleuren.
 • Accurate locatiebepaling.
 • Bedienen van uw afspeellijst.

Bekijk de Garmin Forerunner 45S bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Garmin Forerunner 45S bij Bol €126,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

Smartwatch aanbiedingen

Heeft u niet veel budget meer over voor een nieuwe smartwatch? Misschien staat er in het onderstaande overzicht met smartwatch aanbiedingen wel een leuke deal met korting voor u bij. We halen alle aanbiedingen bij Bol en Coolblue dagelijks op, zodat u altijd de actuele aanbiedingen ziet.

Garmin fenix 7 Solar Multisport Smartwatch - Geava
Garmin fenix 7 Solar Multisport Smartwatch - Geava
€799.99 €685.00
Bekijk bij Bol
Samsung Galaxy Watch3 - Smartwatch - Stainless Ste
Samsung Galaxy Watch3 - Smartwatch - Stainless Ste
€208.95 €164.95
Bekijk bij Bol
Huawei Watch GT 3 - Smartwatch - 46mm - Zwart
Huawei Watch GT 3 - Smartwatch - 46mm - Zwart
€237.95 €198.95
Bekijk bij Bol
Garmin VENU Health Smartwatch - Amoled touchscreen
Garmin VENU Health Smartwatch - Amoled touchscreen
€265.00 €229.00
Bekijk bij Bol

Het kiezen van de beste smartwatch

Functies zoals hartslagmonitors en talloze andere sensoren hebben hun weg gevonden naar de smartwatches, waardoor ze de draagbare ervaring echt kunnen transformeren in iets beters en veelzijdiger tegelijk. Helaas wordt het door het grote aanbod telkens moeilijker voor de consument om een goede smartwatch te kiezen.

Omdat de markt op dit moment vol zit met smartwatches van allerlei soort, hebben we het op ons genomen om een ​​kijkje te nemen naar de beste smartwatches die u kunt kopen voor beide iOS en Android, maar eerst gaan we kijken naar enkele van de belangrijke informatie over de smartwatches.

Compatibiliteit

Er zijn meerdere soorten smartwatches, dus let goed op dat u er één kiest die ook te gebruiken is met uw apparaat.. Apple horloges werken bijvoorbeeld alleen met iPhones, en Android smartwatches werken alleen met Android apparaten. Let hier dus goed op om een miskoop te voorkomen, wij zullen per smartwatch in onze top tien ook vertellen voor welk soort gebruiker hij bestemd is.

Apps op het horloge

Neem een kijkje naar de beschikbare apps voor het horloge en doe ook wat onderzoek naar de klantbeoordelingen. Veel van de aantrekkingskracht van een smartwatch komt neer op welke apps het kan ondersteunen en wat het ermee kan doen, dus zorg ervoor dat degene die u krijgt overeenkomt met al uw verwachtingen.

Fitness-tracking

Bent u een persoon waarvoor het bijhouden van activiteiten of fitnessen belangrijk is? Let er dan goed op dat de smartwatch fitness-tracking bevat, hiermee kunt u bijvoorbeeld uw stappen tellen die u dagelijks loopt of kijken hoeveel calorieën u gisteren hebt verbrand.

Levensduur van de batterij

De levensduur van de batterij van een smartwatch kan heel erg verschillen. Deze kan variëren van enkele dagen tot enkele maanden. Veel ervan hangt af van de functies. Een goed voorbeeld hiervan is de GPS of hartslagfuncties, deze zullen de batterij namelijk sneller verbruiken.. Doe wat controle op zowel de geadverteerde levensduur van de batterij en wat echte klanten zeggen over hoe lang het duurt, veel bedrijven adverteren namelijk de levensduur als hij stil staat.

Ontwerp

Voor veel consumenten is het ontwerp en de stijl van de smartwatch de belangrijkste factor in hun selectie. Veel smartwatches zien er net zo uit als een normaal horloge. Sommige zijn sportief, en sommige zijn strak. Houd rekening met het ontwerp en de interface van het scherm wanneer u beslist - niet alleen het algemene uiterlijk ervan. Een mooi horloge zal een slecht beeldscherm of knoppen die niet goed te bedienen zijn niet goedmaken.

Over de auteur
Remco Bravenboer - reviewify

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer