3 Beste Smartwatches voor Kinderen van 2020

 • Exacte live GPS locatie.
 • Houdt beweging bij.
 • SOS-knop bij spoed.
KLIK HIER VOOR DE PRIJS
 • Live locatie bijhouden.
 • Ingebouwde prepaid simkaart.
 • Instelbaar veiligheidsgebied.
KLIK HIER VOOR DE PRIJS
 • Locatiegeschiedenis.
 • Spraakberichten sturen.
 • Accurate GPS locatie.
KLIK HIER VOOR DE PRIJS

Tegenwoordig wordt een smartwatch voor kinderen niet alleen meer gebruikt om de tijd op te zien. Ze bevatten nu functies zoals een fitnesstracker die uw kind aanmoedigt om mee te bewegen, GPS-tracking zodat u altijd weer waar uw kind uithangt, en soms zelfs een belfunctie waarmee u gemakkelijk uw kind kunt bellen.

Met meer dan 50 verschillen modellen kan het lastig zijn om een smartwatch uit te kiezen voor uw kind, daarom hebben wij onderzoek gedaan naar dit product om u van gratis advies te voorzien.

HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere smartwatch voor kinderen onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers.

9 Producten Bekeken
14 Uur Aan Onderzoek
37 Reviews Gelezen
6 Producten Gekozen

  Bekijk hieronder de beste smartwatch voor kinderen

  1. one2track Connect Touch

  one2track Connect Touch
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Als u een goede kindersmartwatch met GPS zoekt, dan is de one2track Connect Touch hét product dat u zoekt.

  Naast dat u uw kind er mee kunt opsporen, bevat hij een touchscreen waardoor hij gemakkelijk kan worden aangestuurd. In het horloge kunnen tot wel 10 telefoonnummers worden ingesteld die met een druk op de knop via de smartwatch gebeld kunnen worden. Voor het bellen met de smartwatch hoeft u geen smartphone bij de hand te hebben, aangezien dit werkt via een prepaid SIM kaart. Het dataverbruik kost maar een paar cent per dag, en het bellen vanaf het horloge kost ongeveer 20 cent per minuut.

  Een leuke toevoeging is de SOS-knop. Deze zit op de zijkant van het kinderhorloge en wanneer hier op wordt gedrukt krijgt u direct de live locatie van uw kind te zien via de one2track app.

  Als u wilt dat uw kind wat sportiever wordt zit u ook goed, aangezien hij een stappenteller bevat die de dagelijkse sportactiviteit van uw kind perfect bij houdt. Daarnaast, wat ideaal is als uw kind nog vaak op school zit, is het mogelijk om een stiltetijd in te stellen. Hierdoor zal het horloge geen geluiden maken wanneer uw kind in de les zit.

  Ons oordeel

  Dit kinderhorloge krijgt van ons een dikke vijf sterren (helaas kunnen we niet meer geven). Hij bevat een accurate GPS-positiebepaling, stappenteller om uw kind aan te sporen dat hij of zij meer gaat bewegen en nog veel meer geweldige functies.

  Beoordeling van redacteur

  2. Kuus GPS horloge kind

  Kuus GPS horloge kind
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze kindersmartwatch van Kuus laat er voor zorgen dat u gerust kunt zijn als uw kind de straat op gaat en u hem of haar uit het zicht verliest. U kunt namelijk via de GPS live volgen waar uw kind loopt, door middel van een prepaid-simkaart die in het horloge zit. Volgens statistieken worden er ieder jaar 250 kinderen ontvoerd, wat voor u een goede reden kan zijn om een smartwatch aan te schaffen voor uw kind.

  Daarnaast heeft uw zoon of dochter geen smartphone nodig, aangezien de simkaart die u er in stopt alles regelt. Deze zal wel af en toe moeten worden opgewaardeerd, aangezien het zien van de GPS locatie ongeveer een euro per maand kost aan data, en het bellen rond de 10 eurocent per minuut.

  Een leuke toevoeging is dat u bij dit horloge een veiligheidsgebied kunt instellen. Wanneer uw kind zich hierbuiten bevindt, ontvangt u automatisch een melding op uw smartphone. Hierdoor kunt u uw kind gelijk opzoeken en weghalen uit een gevaarlijke situatie indien dit nodig is. Daarnaast krijgt u ook gelijk een melding als uw kind het horloge af doet.

  Wat wij zelf nog erg tof vonden, was de positieve verhalen die wij lazen over de klantenservice van Kuus. Bijna altijd worden alle problemen snel opgelost wanneer u een e-mailtje stuurt.

  Ons oordeel

  Kuus is geen bekend merk, maar ze maken wel goede producten. Deze kindersmartwatch met ingebouwde GPS is een goede keuze als u graag de locatie van uw kind in de gaten wilt houden. Daarnaast kunt u uw kind hier ook mee opbellen, en vice versa.

  Beoordeling van redacteur

  3. Mayma Kinder Smartwatch

  Mayma Kinder Smartwatch
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Dit kinderhorloge van Mayma bevat GPS-tracking waardoor u vanaf uw eigen mobiele telefoon mee kunt kijken met de live locatie van uw kind.

  Naast dat u kunt volgen waar uw kind uithangt, is het ook mogelijk om hen op te bellen of een spraakbericht te sturen. Er kan een sim kaart die 2G ondersteunt in de horloge worden geplaatst die gemakkelijk via bijvoorbeeld KPN kan worden opgewaardeerd.

  Wat wij leuk vonden aan dit horloge vergeleken met de anderen, was dat u via uw smartphone ook de geschiedenis van locaties kunt bekijken op een kaart (houdt rekening met een afwijking van ~10m).

  In geval van nood kan uw kind de SOS-knop gebruiken op de zijkant van het horloge, waarna u een melding krijgt via de app met zijn of haar live locatie.

  Ons oordeel

  Het is volgens velen in het begin een beetje lastig om het kinderhorloge te koppelen aan een smartwatch, maar als hij eenmaal werkt dan is het een fijn product. U kunt zien waar uw kind zich bevind, maar ook waar hij of zij die dag heeft gelopen.

  Beoordeling van redacteur

  Waar u op moet letten tijdens het kiezen van een smartwatch voor uw kind

  Net als bij kindertablets bestaan niet veel verschillen tussen een normale smartwatch en één voor kinderen. In ons opzicht, is één van de belangrijkste criteria voor een kindersmartwatch dat deze een GPS bevat, zodat u uw kind makkelijk op kunt sporen. Om die reden hebben wij alleen de smartwatches onderzocht die deze functionaliteit bevatten. Naast dat ze een GPS bevatten, zijn er nog meer dingen waar u op moet letten tijdens het maken van uw keuze.

  Ingebouwde sensoren

  De GPS is één van de ingebouwde sensoren van een kindersmartwatch, maar vaak bevatten ze er nog een aantal. Een aantal noemenswaardige sensoren zullen wij hieronder bespreken.

  Stappenteller

  Is uw doel met dit horloge om uw kind meer te laten bewegen? Kies dan voor een smartwatch die een stappenteller bevat. Hierdoor kunt u de activiteit van uw kind bijhouden en hem of haar hier op aanspreken als hij of zij meer moet bewegen. (Tip: als u wilt dat uw kind sporten écht serieus neemt, probeer dan een geavanceerd sporthorloge.)

  Slaapmonitor

  Een slaapmonitor is handig als u er voor wilt zorgen dat uw kind genoeg slaapt, want een goede nachtrust heeft vele voordelen. U kunt hier ook voor zorgen door middel van een app zoals Sleepzy, alleen aangezien een kindersmartwatch nog meer sensoren bevat is dit een makkelijkere keuze.

  Waterdichtheid

  Als u kiest voor een waterdicht horloge voor uw kind, dan hoeft hij of zij deze nooit meer af te doen tijdens het lopen in de regen, douchen of zelfs zwemmen. Dit is puur een stukje gemak, maar het voorkomt ook dat uw kind het horloge niet vergeet om te doen als hij in de ochtend vertrekt naar school. Hierdoor kunt u de GPS altijd goed in de gaten blijven houden.

  Smartphone notificaties

  Als uw kind actief is op zijn of haar smartphone, dan is het leuk als de kindersmartwatch notificaties van de telefoon op de wijzerplaat weergeeft. Hierdoor krijgt uw kind gelijk een melding als u contact probeert te zoeken door middel van een bericht.

  Daarnaast is het bij sommige modellen zelfs mogelijk om op te nemen en te bellen via het horloge. Nu zal uw kind waarschijnlijk op jonge leeftijd niet vele aan de telefoon hangen, maar het is toch handig als u hem of haar belt dat er makkelijk opgenomen kan worden.

  Navigatie

  Door middel van de GPS bevatten sommige kindersmartwatches ook de mogelijkheid om navigatie in te stellen. Hierdoor kan uw kind gemakkelijk de weg vinden naar huis, school of zelfs in hun eentje richting zwemles fietsen.

  Besturingssysteem

  De meeste smartwatches voor kinderen zijn geschikt voor beide iOS en Android. Mocht dit niet zo zijn dan staat dit bijna altijd vermeld op de verkooppagina. Wij hebben dit in onze onderzoeksresultaten ook duidelijk vermeld.

  Maat van de horlogeband

  De meeste horlogebandjes kunnen worden afgesteld zodat hij perfect om de pols van uw kind past, maar dat is niet altijd mogelijk. In onderstaande afbeelding is te zien wat u op moet meten om de juiste maat te kunnen vinden.

  horlogemaat van kindersmartwatch opmeten

  Batterijduur

  Tot slot is het handig om te kijken naar de batterijduur, zeker als u een energiezuinige freak bent. De meeste kindersmartwatches worden niet heel intensief gebruikt, waardoor ze meerdere dagen mee gaan. Let hier goed op tijdens het maken van uw keuze, want er bestaan ook modellen die een slechte batterijduur hebben.

  Over de auteur

  Remco Bravenboer (BSc Software Engineering) is in midden 2020 afgestudeerd als Software Ontwikkelaar en heeft hierdoor veel technische kennis. Hij leidt nu de redactie van Reviewify om dit platform zo groot mogelijk te maken en zijn liefde voor schrijven op te bouwen. Hij wilt dat Reviewify de laatste website word die consumenten bezoeken voor het maken van hun keuze en is zelf actief in de elektronica- & cursusreviews.

  remco bravenboer - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?

  3 Beste Smartwatches voor Kinderen van 2020
  5 1 5 1
  0 / 5 5