4 Beste Smartwatches voor Kinderen van 2024

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 01 mei 2023
Laat uw kind technologie ontdekken met een goede kindersmartwatch.
De allerbeste smartwatch voor kinderenkoop is..
Beste smartwatch voor kinderen: one2track Connect Touch

De one2track Connect Touch eindige in het onderzoek over kindersmartwatches net boven de Kuus GPS horloge. U kunt met dit horloge exact bijhouden waar uw kind is, en er zelfs mee bellen als er problemen zijn wanneer uw kind op de SOS-knop drukt.

Tegenwoordig wordt een smartwatch voor kinderen niet alleen meer gebruikt om de tijd op te zien. Ze bevatten nu functies zoals een fitnesstracker die uw kind aanmoedigt om mee te bewegen, GPS-tracking zodat u altijd weer waar uw kind uithangt, en soms zelfs een belfunctie waarmee u gemakkelijk uw kind kunt bellen.

Met meer dan 50 verschillen modellen kan het lastig zijn om een smartwatch uit te kiezen voor uw kind, daarom hebben wij onderzoek gedaan naar dit product om u van gratis advies te voorzien.

Vergelijk de 4 best geteste kinder smartwatches

# Smartwatch voor kinderen Voordelen
1
one2track Connect Touch Beste smartwatch voor kinderen van 2024
 • Exacte live GPS locatie.
 • Houdt beweging bij.
 • SOS-knop bij spoed.
Bekijk prijs bekijk prijs
2
Kuus GPS horloge kind Beste koop smartwatch voor kinderen
 • Live locatie bijhouden.
 • Ingebouwde prepaid simkaart.
 • Instelbaar veiligheidsgebied.
Bekijk prijs bekijk prijs
3
 • Locatiegeschiedenis.
 • Spraakberichten sturen.
 • Accurate GPS locatie.
Bekijk prijs bekijk prijs
4
 • GPS-locatie volgen via app.
 • SOS-knop.
 • Ingebouwde stappenteller.
Bekijk prijs bekijk prijs

Beste kinder smartwatches van 2024

1. one2track Connect Touch

Beste smartwatch voor kinderen van 2024

Als u een goede kindersmartwatch met GPS zoekt, dan is de one2track Connect Touch hét product dat u zoekt.

Naast dat u uw kind er mee kunt opsporen, bevat hij een touchscreen waardoor hij gemakkelijk kan worden aangestuurd. In het horloge kunnen tot wel 10 telefoonnummers worden ingesteld die met een druk op de knop via de smartwatch gebeld kunnen worden. Voor het bellen met de smartwatch hoeft u geen smartphone bij de hand te hebben, aangezien dit werkt via een prepaid SIM kaart. Het dataverbruik kost maar een paar cent per dag, en het bellen vanaf het horloge kost ongeveer 20 cent per minuut.

Een leuke toevoeging is de SOS-knop. Deze zit op de zijkant van het kinderhorloge en wanneer hier op wordt gedrukt krijgt u direct de live locatie van uw kind te zien via de one2track app.

Als u wilt dat uw kind wat sportiever wordt zit u ook goed, aangezien hij een stappenteller bevat die de dagelijkse sportactiviteit van uw kind perfect bij houdt. Daarnaast, wat ideaal is als uw kind nog vaak op school zit, is het mogelijk om een stiltetijd in te stellen. Hierdoor zal het horloge geen geluiden maken wanneer uw kind in de les zit.

Redenen om te kopen

 • Exacte live GPS locatie.
 • Houdt beweging bij.
 • SOS-knop bij spoed.
 • In te stellen schooltijden (stilfunctie).
 • Ingebouwd telefoonboekje.

Bekijk de one2track Connect Touch bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de one2track Connect Touch bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

2. Kuus GPS horloge kind

Beste koop smartwatch voor kinderen

Deze kindersmartwatch van Kuus laat er voor zorgen dat u gerust kunt zijn als uw kind de straat op gaat en u hem of haar uit het zicht verliest. U kunt namelijk via de GPS live volgen waar uw kind loopt, door middel van een prepaid-simkaart die in het horloge zit. Volgens statistieken worden er ieder jaar 250 kinderen ontvoerd, wat voor u een goede reden kan zijn om een smartwatch aan te schaffen voor uw kind.

Daarnaast heeft uw zoon of dochter geen smartphone nodig, aangezien de simkaart die u er in stopt alles regelt. Deze zal wel af en toe moeten worden opgewaardeerd, aangezien het zien van de GPS locatie ongeveer een euro per maand kost aan data, en het bellen rond de 10 eurocent per minuut.

Een leuke toevoeging is dat u bij dit horloge een veiligheidsgebied kunt instellen. Wanneer uw kind zich hierbuiten bevindt, ontvangt u automatisch een melding op uw smartphone. Hierdoor kunt u uw kind gelijk opzoeken en weghalen uit een gevaarlijke situatie indien dit nodig is. Daarnaast krijgt u ook gelijk een melding als uw kind het horloge af doet.

Wat wij zelf nog erg tof vonden, was de positieve verhalen die wij lazen over de klantenservice van Kuus. Bijna altijd worden alle problemen snel opgelost wanneer u een e-mailtje stuurt.

Redenen om te kopen

 • Live locatie bijhouden.
 • Ingebouwde prepaid simkaart.
 • Instelbaar veiligheidsgebied.
 • Duidelijke instructies.
 • Goede klantenservice.

Bekijk de Kuus GPS horloge kind bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Kuus GPS horloge kind bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

3. Mayma Kinder Smartwatch

Dit kinderhorloge van Mayma bevat GPS-tracking waardoor u vanaf uw eigen mobiele telefoon mee kunt kijken met de live locatie van uw kind.

Naast dat u kunt volgen waar uw kind uithangt, is het ook mogelijk om hen op te bellen of een spraakbericht te sturen. Er kan een sim kaart die 2G ondersteunt in de horloge worden geplaatst die gemakkelijk via bijvoorbeeld KPN kan worden opgewaardeerd.

Wat wij leuk vonden aan dit horloge vergeleken met de anderen, was dat u via uw smartphone ook de geschiedenis van locaties kunt bekijken op een kaart (houdt rekening met een afwijking van ~10m).

In geval van nood kan uw kind de SOS-knop gebruiken op de zijkant van het horloge, waarna u een melding krijgt via de app met zijn of haar live locatie.

Redenen om te kopen

 • Locatiegeschiedenis.
 • Spraakberichten sturen.
 • Accurate GPS locatie.
 • SOS-knop in geval van nood.
 • Instelbare beveiligingszone.

Bekijk de Mayma Kinder Smartwatch bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Mayma Kinder Smartwatch bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

4. DePlay 4G KidsWatch

Deze smartwatch bevat vele functionaliteiten voor uw kind. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om via de app van DePlay uw kind te volgen via de ingebouwde GPS.

Daarnaast bevat hij ook verschillende meetwaarden zoals een thermometer, maar ook één voor de hartslag of bloeddruk van uw kind. Al deze data kan via de smartwatch worden bekeken of via de app.

Wat een grote uitkomst is, is de ingebouwde SOS-knop in dit horloge. Wanneer uw kind hierop drukt krijgt u hier een melding van en wordt de locatie van uw kind (op ongeveer 35 meter nauwkeurig) doorgestuurd via de app zodat u te hulp kunt schieten.

Als uw kind van zwemmen houdt is het ook geen enkel probleem, want met de waterdichtheid van de DePlay 4G KidsWatch zit het erg goed. U kunt er gemakkelijk een half uur mee onderwater zwemmen zonder lekkage.

Tot slot is het zelfs mogelijk om met deze smartwatch te videobellen met uw kind. U kunt er naar toe bellen waarna u en uw kind kunnen praten en elkaar tegelijkertijd kunnen zien via de ingebouwde HD-camera.

Redenen om te kopen

 • GPS-locatie volgen via app.
 • SOS-knop.
 • Ingebouwde stappenteller.
 • Meet de lichaamstemperatuur.
 • Mogelijkheid om te video bellen.

Bekijk de DePlay 4G KidsWatch bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de DePlay 4G KidsWatch bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de DePlay 4G KidsWatch bij MediaMarkt €109,00 Voor 12:30 besteld, vandaag in huis. Naar webshop bekijkBekijk

Smartwatch voor kinderen aanbiedingen

Heeft u niet veel budget meer over voor een nieuwe smartwatch voor kinderen? Misschien staat er in het onderstaande overzicht met smartwatch voor kinderen aanbiedingen wel een leuke deal met korting voor u bij. We halen alle aanbiedingen bij Bol en Coolblue dagelijks op, zodat u altijd de actuele aanbiedingen ziet.

Apple Watch Nike Series 7 - 45 mm - 4G - GPS - Bei
Apple Watch Nike Series 7 - 45 mm - 4G - GPS - Bei
€613.40 €559.00
Bekijk bij Bol
Apple Watch Series 5 GPS - Cellular - 44 mm - Mila
Apple Watch Series 5 GPS - Cellular - 44 mm - Mila
€549.99 €499.99
Bekijk bij Bol
Apple Watch SE 2021 - 44mm - 4G - GPS - Grijs
Apple Watch SE 2021 - 44mm - 4G - GPS - Grijs
€389.00 €349.00
Bekijk bij Bol
Apple Watch Series 6 GPS + Cell 44mm Gold Steel Go
Apple Watch Series 6 GPS + Cell 44mm Gold Steel Go
€763.87 €724.54
Bekijk bij Bol

Waar u op moet letten tijdens het kiezen van een smartwatch voor uw kind

Net als bij kindertablets bestaan niet veel verschillen tussen een normale smartwatch en één voor kinderen. In ons opzicht, is één van de belangrijkste criteria voor een kindersmartwatch dat deze een GPS bevat, zodat u uw kind makkelijk op kunt sporen. Om die reden hebben wij alleen de smartwatches onderzocht die deze functionaliteit bevatten. Naast dat ze een GPS bevatten, zijn er nog meer dingen waar u op moet letten tijdens het maken van uw keuze.

kind op zijn smartwatch

Ingebouwde sensoren

De GPS is één van de ingebouwde sensoren van een kindersmartwatch, maar vaak bevatten ze er nog een aantal. Een aantal noemenswaardige sensoren zullen wij hieronder bespreken.

Stappenteller

Is uw doel met dit horloge om uw kind meer te laten bewegen? Kies dan voor een smartwatch die een stappenteller bevat. Hierdoor kunt u de activiteit van uw kind bijhouden en hem of haar hier op aanspreken als hij of zij meer moet bewegen. (Tip: als u wilt dat uw kind sporten écht serieus neemt, probeer dan een geavanceerd sporthorloge.)

Slaapmonitor

Een slaapmonitor is handig als u er voor wilt zorgen dat uw kind genoeg slaapt, want een goede nachtrust heeft vele voordelen. U kunt hier ook voor zorgen door middel van een app zoals Sleepzy, alleen aangezien een kindersmartwatch nog meer sensoren bevat is dit een makkelijkere keuze.

Waterdichtheid

Als u kiest voor een waterdicht horloge voor uw kind, dan hoeft hij of zij deze nooit meer af te doen tijdens het lopen in de regen, douchen of zelfs zwemmen. Dit is puur een stukje gemak, maar het voorkomt ook dat uw kind het horloge niet vergeet om te doen als hij in de ochtend vertrekt naar school. Hierdoor kunt u de GPS altijd goed in de gaten blijven houden.

Smartphone notificaties

Als uw kind actief is op zijn of haar smartphone, dan is het leuk als de kindersmartwatch notificaties van de telefoon op de wijzerplaat weergeeft. Hierdoor krijgt uw kind gelijk een melding als u contact probeert te zoeken door middel van een bericht.

Daarnaast is het bij sommige modellen zelfs mogelijk om op te nemen en te bellen via het horloge. Nu zal uw kind waarschijnlijk op jonge leeftijd niet vele aan de telefoon hangen, maar het is toch handig als u hem of haar belt dat er makkelijk opgenomen kan worden.

Navigatie

Door middel van de GPS bevatten sommige kindersmartwatches ook de mogelijkheid om navigatie in te stellen. Hierdoor kan uw kind gemakkelijk de weg vinden naar huis, school of zelfs in hun eentje richting zwemles fietsen.

Besturingssysteem

De meeste smartwatches voor kinderen zijn geschikt voor beide iOS en Android. Mocht dit niet zo zijn dan staat dit bijna altijd vermeld op de verkooppagina. Wij hebben dit in onze onderzoeksresultaten ook duidelijk vermeld.

Maat van de horlogeband

De meeste horlogebandjes kunnen worden afgesteld zodat hij perfect om de pols van uw kind past, maar dat is niet altijd mogelijk. In onderstaande afbeelding is te zien wat u op moet meten om de juiste maat te kunnen vinden.

horlogemaat van kindersmartwatch opmeten

Geavanceerde veiligheidsfuncties

Als u erg beschermend bent over uw kind dan kunt u voor een smartwatch kiezen waarbij veiligheid voorop staat. Dit soort horloges bevatten vaak een SOS-knop waarmee u direct een melding krijgt via een app, of een instelbare zone waarin uw kind moet blijven.

Batterijduur

Tot slot is het handig om te kijken naar de batterijduur, zeker als u een energiezuinige freak bent. De meeste kindersmartwatches worden niet heel intensief gebruikt, waardoor ze meerdere dagen mee gaan. Let hier goed op tijdens het maken van uw keuze, want er bestaan ook modellen die een slechte batterijduur hebben.

Veelgestelde vragen over een smartwatch voor kinderen

Zie hieronder een aantal vragen die wij vaak ontvangen op het gebied van slimme horloges voor kinderen.

Welk merk moet ik kiezen?

Ieder merk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Als het gaat om een kindersmartwatch zijn wij zelf erg te spreken over de merken Kuus en Mayma.

Hoe werkt de GPS-functie?

De meest gebruikte reden voor het aanschaffen voor een smartwatch voor uw kind is om te controleren waar hij of zij is. Door middel van de ingebouwde GPS kunt u via de mobiele app, die anders is per horloge merk, exact zien waar uw kind op dat moment is.

Wat is een instelbare zone?

Vele horloges hebben de mogelijkheid om een zone in te stellen waar uw kind niet buiten mag komen. Mocht deze zijn ingesteld en uw kind komt buiten dit gebied, dan ontvangt u hiervan direct een melding op uw mobiele telefoon inclusief zijn of haar locatie.

Is een kinderhorloge waterdicht?

Dit verschilt per smartwatch. De ene kan tegen geen enkele druppel water, terwijl uw kind met de andere prima in de regen kan spelen zonder risico op waterschade.

Hoe lang gaan de batterijen mee?

Dit verschilt erg per model, maar ook op basis van hoe hij wordt gebruikt. Mocht uw kind vaak bellen via de smartwatch, dan gaat hij natuurlijk minder lang mee dan wanneer hij alleen wordt gebruikt om de tijd bij te houden en de GPS-locatie.

Hoe beoordelen jullie de beste smartwatch voor kinderen?

Om de best geteste smartwatch voor kinderen te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.
Over de auteur
Remco Bravenboer - reviewify

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer

Gerelateerde koopgidsen