4 Beste Tablets voor Senioren van 2022

Laatste update op 24-05-22 door Remco Bravenboer
De allerbeste koop is..

De SeniorenTab Tablet is een tablet die speciaal ontwikkeld is voor senioren, en niemand anders. Met grote knoppen, een lange batterijduur en een krachtige processor is dit de beste senioren tablet uit de test.

Tablets zijn al een lange tijd een handig gadget die ook door senioren te gebruiken is. Ze komen tegenwoordig met hoge resolutie displays, grote knoppen en stevig materiaal dat valbestendig is.

Om precies te weten wat de beste tablet is die u voor ouderen kunt kopen, moet u even onderzoek doen. Wilt u een iPad hebben? Of lijkt u het Android besturingssysteem een stuk makkelijker werken? Android is naar onze mening in ieder geval een stuk gebruiksvriendelijker en meer geschikt voor senioren. Naast het besturingssysteem zijn er nog veel meer factoren om rekening mee te houden.

Omdat het lastig kan zijn om de beste tablet voor senioren te kiezen, hebben wij u het werk uit handen genomen. In de onderstaande lijst staan speciale tablets voor ouderen, maar ook wat goedkopere tablets die prima geschikt zijn.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
SeniorenTab Tablet - de beste senioren tablet
Krachtige processor, lange batterijduur en groot en duidelijk scherm. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
SimTab 4
Duidelijke knoppen, ingebouwde handleiding en veel cameramogelijkheden. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Samsung Galaxy Tab A7
Batterij met hoge capaciteit, instelbare app- en lettergrootte en kwalitatieve camera. Bekijk prijs arrow right
#4
Huawei MatePad T8
Goede batterijduur, genoeg werkgeheugen en aanpasbare grootte apps en tekst. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere senioren tablet onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 8 Producten Bekeken
clock 17 Uur Aan Onderzoek
review 95 Reviews Gelezen
thumbs up 4 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste senioren tablet

1. SeniorenTab Tablet

SeniorenTab Tablet
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Specificaties

Besturingssysteem: Android 10 Schermgrootte: 10.4 inch Opslagruimte: 32 GB Werkgeheugen: 3 GB Batterijduur: Heel lang Type scherm: TFT

Samenvatting

SeniorenTab is een merk dat gadgets maakt die speciaal te gebruiken zijn door, de naam zegt het al, senioren. De SeniorenTab Tablet is zo goed, dat we niets anders konden dan hem uit te roepen als allerbeste senioren tablet.

Toen wij de tablet voor het eerst bekeken, waren we het over één ding gelijk eens. Alle knoppen op deze tablet zijn zo groot en duidelijk, dat iedereen deze met gemak zou moeten kunnen gebruiken.

duidelijk overzicht van apps Duidelijk overzicht van apps.

Zo staan er bijvoorbeeld maar 8 opties op het gehele scherm, met duidelijke icoontjes om iedere app snel te herkennen. Daarnaast is ook het batterijniveau duidelijk in beeld gebracht om hem tijdig op te kunnen laden.

Als we kijken naar de verdere specificaties, zijn we erg tevreden. Zo bezit hij over 3 GB aan RAM, en 32 GB aan opslagruimte om vele apps op te kunnen slaan. Deze zijn allemaal gemakkelijk te downloaden uit de Play Store die vooraf al staat geïnstalleerd op de tablet.

Op het startscherm staat een grote S.O.S.-knop. Deze kunt u indrukken als er iets aan de hand is, zodat er gelijk een alarm gaat naar een vooringestelde contactpersoon. Ook is op het startscherm duidelijk de tijd, datum, en dag te zien.

Een klein overzicht van alle mogelijkheden van deze senioren tablet:

  • Videobellen met uw contacten.
  • Lezen van nieuws en kranten.
  • Gebruik maken van email.
  • Berichten ontvangen en versturen.
  • Surfen op het internet.
  • Weerbericht bekijken.

Bekijk de SeniorenTab Tablet bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een speciaal ontwikkelde tablet voor senioren met grote knoppen, eenvoudige functies en alleen de benodigde opties. Wat wilt u nu nog meer?

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. SimTab 4

SimTab 4
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Specificaties

Besturingssysteem: Android 9.0 Pie Schermgrootte: 10.1 inch Opslagruimte: 32 GB Werkgeheugen: 2 GB Batterijduur: Lang Type scherm: TFT

Samenvatting

Wat wij het mooist vonden aan de SimTab 4 is de eenvoudige menustructuur. Ieder scherm bevat zo bijvoorbeeld een vast aantal apps, zodat alles gelijk blijft en de senior dit snel aan kan leren. Alle knoppen op deze schermen bevatten duidelijke pictogrammen en grote tekst waardoor makkelijk te zien is waar op moet worden gedrukt.

Naast de apps die vooraf geïnstalleerd staan, is het ook mogelijk om zelf extra apps te downloaden via de Google Play Store. Hier zijn miljoenen apps om gratis te downloaden, zoals een nieuws-app om het laatste nieuws te volgen of een vermakelijk spelletje om de hersens te kraken.

Mocht u graag wat foto's of video's maken tijdens een heerlijke wandeling, dan heeft u geluk want de camera van deze tablet is kwalitatief. De camera heeft 5 megapixels, waardoor u de mooiste plaatjes kunt schieten om aan uw familie te laten zien. U hoeft zich tijdens een wandeling ook geen zorgen te maken dat hij snel leeg gaat, want met een batterij capaciteit van 6150 mAh gaat hij gemakkelijk uren mee.

gratis hulp via de simcoach app Gratis tablet ondersteuning via SimCoach.

Tot slot bezit deze senioren tablet nog over SimCoach: de ingebouwde ondersteuning voor deze tablet. Hiermee hebt u onbeperkt persoonlijke ondersteuning in het gebruik van de SimTab. Heeft u bijvoorbeeld problemen met het toevoegen van een contact of installeren van een app, dan kunt u SimCoach inschakelen om u te helpen.

Bekijk de SimTab 4 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een geschikte tablet voor ouderen met vele mogelijkheden en zelfs een ingebouwde coach die u gratis helpt als er problemen of vragen zijn m.b.t. het gebruik van de tablet.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Samsung Galaxy Tab A7

Samsung Galaxy Tab A7
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Specificaties

Besturingssysteem: Android 10 Schermgrootte: 10.4 inch Opslagruimte: 64 GB Werkgeheugen: 3 GB Batterijduur: Heel lang Type scherm: TFT

Samenvatting

Mocht u geen speciale senioren tablet willen, dan kunt u natuurlijk altijd terecht bij één van de beste Samsung tablets. Deze tablet bevat geen ingewikkelde functies zoals meerdere gebruikersprofielen wat een senior alleen maar in de war kan brengen.

Hij bevat een kwalitatieve 10.4 inch display met 2000x1200 resolutie en een 5 megapixel camera om prachtige plaatjes mee te schieten. De batterij met een capaciteit van ruim 7000 mAh zal er voor zorgen dat u de tablet gemakkelijk de hele dag kunt gebruiken zonder hem op te hoeven laden.

Ook met de ingebouwde opslagruimte zit het goed. U hebt een totale opslagcapaciteit van 64 GB, welke zelfs nog uit te breiden is tot 1 TB met het externe geheugenslot. 64 GB is meer dan genoeg voor duizenden foto's of tientallen apps op uw senioren tablet.

Tot slot bezit hij ook nog over spraakbesturing. Voor ouderen is dit erg handig, aangezien ze bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van de volgende commando's:

  • "Open email"
  • "Open internet"
  • "Open Facebook"

Bekijk de Samsung Galaxy Tab A7 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Het is geen speciale senioren tablet, maar als u een oud en vertrouwd bij Samsung terecht wilt, dan kan dat met de Galaxy Tab A7. Hij heeft een goede prijs en kan alles wat een senioren tablet ook kan.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Huawei MatePad T8

Huawei MatePad T8
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Specificaties

Besturingssysteem: Android 10 Schermgrootte: 8 inch Opslagruimte: 32 GB Werkgeheugen: 2 GB Batterijduur: Lang Type scherm: IPS-LCD

Samenvatting

Heeft u liever een wat kleinere tablet? Dan is de Huawei MatePad T8 misschien wel iets voor u. Het is een 8 inch tablet, wat in principe groot genoeg is aangezien u met Android altijd de grootte van tekst en/of apps kunt wijzigen.

Hij bevat een luxe design, met dunne zijranden van maar 5 millimeter. Dit maakt dat hij een 'screen-to-body verhouding' heeft van wel 80%, wat bij tablets erg uniek is. Hierdoor is hij perfect voor bijvoorbeeld het lezen van boeken op uw tablet, of kijken van een film of serie.

Met de binnenkant is verder ook niets mis. Hij bevat namelijk een octa-core chipset die hoge verwerkingssnelheden biedt 32 GB aan opslagruimte en 2 GB aan RAM.

Een leuk extraatje is het blauw licht filter dat ingebouwd zit. Deze zit verborgen in een speciale functie genaamd 'Eye Comfort modus', welke u in kunt schakelen om de nadelen van blauw licht te kunnen voorkomen.

Ook deze tablet heeft ten slotte nog twee goede camera's. Een selfiecamera met 2 megapixel en een camera aan de voorkant met 5 megapixel.

Bekijk de Huawei MatePad T8 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Voor wat u krijgt voor maar rond de 125 euro, is deze tablet een koopje. Het kan voor een senior even wennen zijn om te werken met Android, maar alles bij elkaar maakt dit een geschikte tablet voor ouderen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Waar moet een goede senioren tablet aan voldoen?

Zoals vermeld in de introductie komen er veel factoren bij kijken wat een goede senioren tablet maakt. De allerbeste tablets voor de gemiddelde persoon zijn niet altijd geschikt voor ouderen. Als u zelf een senior bent, kan het lastig zijn om zelf de tablet te kiezen, en raden wij ook aan om een familielid of misschien iemand uit de buurt te laten helpen met uw keuze.

Mocht u toch zelf het heft in handen willen nemen, dan kunt u rekening houden met de onderstaande factoren tijdens het maken van uw keuze.

Wist u dat..

In 2017 hadden 41% van 65-69 jarigen een tablet, en 20% van 80-plussers. (bron)

Besturingssysteem

Voor senioren staat gebruiksvriendelijkheid voorop, en daarom raden wij aan om Android te kiezen als besturingssysteem voor uw tablet. Android werkt makkelijker dan tablets met bijvoorbeeld iOS of Windows, en er zijn ook veel meer handleidingen op het internet te vinden als u er niet uit komt.

Tip: bekijk alle verschillen tussen iPads en Android tablets.

Grote knoppen

Voor senioren bestaan er net als senioren smartphones ook speciaal ontwikkelde tablets. Deze bevatten een minimaal aantal opties, en handige extraatjes zoals extra grote knoppen, spraakinstructies en geoptimaliseerde navigatie binnen de tablet zelf.

Schermgrootte

Hoe goed zijn de ogen nog? Is het prima om een wat kleinere 7 inch tablet te kopen, of heeft u liever een groter scherm? Dit is iets waar wij verder geen advies op kunnen geven, maar wel iets wat u in uw achterhoofd moet houden tijdens het maken van uw keuze.

Welke senioren tablet moet ik nu kopen?

Het is voor ons lastig om precies te zeggen welke senioren tablet u moet kopen. Hieronder hebben wij wel een overzichtelijke tabel gemaakt met alle producten en hun specificaties.

Product BesturingssysteemSchermgrootteOpslagruimteWerkgeheugenBatterijduurType scherm
SeniorenTab TabletAndroid 1010.4 inch32 GB3 GBHeel langTFTBekijk prijs
SimTab 4Android 9.0 Pie10.1 inch32 GB2 GBLangTFTBekijk prijs
Samsung Galaxy Tab A7Android 1010.4 inch64 GB3 GBHeel langTFTBekijk prijs
Huawei MatePad T8Android 108 inch32 GB2 GBLangIPS-LCDBekijk prijs
SeniorenTab Tablet
Besturingssysteem:
Android 10
Schermgrootte:
10.4 inch
Opslagruimte:
32 GB
Werkgeheugen:
3 GB
Batterijduur:
Heel lang
Type scherm:
TFT
Bekijk prijs
SimTab 4
Besturingssysteem:
Android 9.0 Pie
Schermgrootte:
10.1 inch
Opslagruimte:
32 GB
Werkgeheugen:
2 GB
Batterijduur:
Lang
Type scherm:
TFT
Bekijk prijs
Samsung Galaxy Tab A7
Besturingssysteem:
Android 10
Schermgrootte:
10.4 inch
Opslagruimte:
64 GB
Werkgeheugen:
3 GB
Batterijduur:
Heel lang
Type scherm:
TFT
Bekijk prijs
Huawei MatePad T8
Besturingssysteem:
Android 10
Schermgrootte:
8 inch
Opslagruimte:
32 GB
Werkgeheugen:
2 GB
Batterijduur:
Lang
Type scherm:
IPS-LCD
Bekijk prijs

Veelgestelde vragen over een senioren tablet

Heeft u nog vragen over senioren tablets? Misschien staat het antwoord tussen de veelgestelde vragen hieronder.

Wat is een senioren tablet?

Een senioren tablet is een tablet die geschikt is om gebruikt te worden door senioren. Kenmerken hiervan zijn dat hij gebruiksvriendelijk is, grote knoppen heeft en niet al te veel ingewikkelde opties bevat.

Hoe beoordelen jullie de beste senioren tablet?

Om de best geteste senioren tablet te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 8 producten bekeken waarvan er 4 als goede senioren tablet uit de test zijn gekomen met als beste koop de SeniorenTab Tablet. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 SeniorenTab Tablet full starfull starfull starfull starfull star Dedicated tablet voor ouderen, hoge kwaliteit camera en beschermd tegen lichte waterdruppels.
2 SimTab 4 full starfull starfull starfull starfull star Veel opslagcapaciteit, 10-inch scherm met hoge resolutie en duidelijke knoppen.
3 Samsung Galaxy Tab A7 full starfull starfull starfull starfull star Spraakbesturing, geweldig geluid en batterij met hoge capaciteit.
4 Huawei MatePad T8 full starfull starfull starfull starempty star Klein (maar fijn) formaat, kwalitatieve display en goede batterijduur.
Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
Remco Bravenboer - reviewify
-->