3 Beste Smartphones voor Senioren van 2021

De allerbeste koop is..
SeniorenTab Smartphone -

De SeniorenTab Smartphone is een geweldige keuze als u als senior een mobiele telefoon zoekt. Hij bevat een makkelijke gebruikersinterface door middel van grote pictogrammen en tekst, en bezit niet te veel functies om het gebruik makkelijk te houden.

Het aantal senioren dat een mobiele telefoon gebruikt is vrij groot en neemt elk jaar toe, en het is dan ook niet verwonderlijk dat veel oudere familieleden behoefte hebben aan de beste seniorentelefoon om zo contact te houden met iedereen om hun heen.

Het kiezen van een smartphone voor een senior kan lastig zijn. Er is echter geen one-size-fits-all als het gaat om het kiezen van een telefoon, en de juiste keuze hangt van verschillende factoren af. Hoe vertrouwd is uw ouder met technologie? Hoe ingewikkeld moet de interface volgens u zijn (bedenk hierbij ook dat sommige functies moeilijk onder de knie te krijgen kunnen zijn)?

Wij hebben onderzoek gedaan, en zullen u helpen met het kiezen van een smartphone voor de senior die u helpt.

AfbeeldingProductVoordelen
#1 - beste keus
SeniorenTab Smartphone - de beste senioren smartphone
Opslag groot genoeg voor vele apps, sim-lock vrij en geweldige helpdesk. Bekijk prijs
#2 - premium keus
Fysic FMA-5000ZT
SOS-noodknop op de achterkant, bellen met contacten en duidelijke interface. Bekijk prijs
#3 - goede keus
SwissVoice G50
Noodknop, opladen op een standaard (geen kabels) en 16 GB aan opslagruimte. Bekijk prijs
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere senioren smartphone onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

13 Producten Bekeken
20 Uur Aan Onderzoek
161 Reviews Gelezen
3 Producten Gekozen

  Bekijk hieronder onze review over de beste senioren smartphone

  1. SeniorenTab Smartphone

  SeniorenTab Smartphone
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De senioren smartphone van SeniorenTab heeft enorm veel handige mogelijkheden voor ouderen. Zo kan er onder andere:

  • gebeld worden met vrienden & familie
  • nieuws en kranten worden gelezen
  • gebruik worden gemaakt van socialmedia-accounts
  • e-mail en berichten worden verstuurd & ontvangen
  • websites worden bezocht op het interner

  ... en nog veel meer.

  De interface van deze mobiele telefoon is duidelijk en extra vriendelijk voor senioren aangezien er gebruik wordt gemaakt van grote pictogrammen en tekst. Daarnaast kunt u wanneer u er niet uit komt altijd bellen met de helpdesk van het bedrijf, die u in alle rust alles uit zullen leggen wanneer dit nodig is.

  Ook wordt er met alle producten van SeniorenTab een uitgebreide handleiding meegeleverd waarin staat hoe alles werkt, wat bij het geval van hun smartphone ook het geval is.

  Bekijk de SeniorenTab Smartphone bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Een geweldige senioren telefoon die vele apps en mogelijkheden ondersteunt. Daarnaast zit er een uitgebreide handleiding bij om u te helpen en het bedrijf biedt telefonische ondersteuning als u er niet uit komt.

  Beoordeling van redacteur

  2. Fysic FMA-5000ZT

  Fysic FMA-5000ZT
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De Fysic FMA-5000ZT is één van de beste senioren smartphones die op Android draait. Zoals op de bovenstaande foto te zien is, heeft hij een erg gebruikersvriendelijke interface. (U kunt zelfs op het beginscherm al foto's van uw contacten zien, wat een erg leuke toevoeging is.)

  Alle icoontjes zijn duidelijk en de knoppen zijn wat groter gemaakt dan een normale smartphone om zo de wat dikkere vingers van ouderen te ondersteunen.

  Mocht de oudere een keer in paniek zijn, is het mogelijk om binnen één druk op een knopje aan de achterkant een nood-SMS te sturen naar 5 vooringestelde contactpersonen.

  Bekijk de Fysic FMA-5000ZT bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Een goede smartphone voor een oudere man of vrouw. Zijn gemakkelijke interface en mogelijkheden maken hem een geschikte keuze.

  Beoordeling van redacteur

  3. SwissVoice G50

  SwissVoice G50
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De G50 van SwissVoice is een wat nieuwere smartphone op de markt, maar wij waren er erg verrast over. Wat ons als eerste opviel, is dat u wanneer u de mobiele telefoon installeert zelf in kan stellen hoe ervaren u bent met dit soort apparaten. U kunt kiezen uit:

  • eenvoudig
  • normaal
  • zeer eenvoudig

  Voor het opladen van deze smartphone zijn geen ingewikkelde kabeltjes nodig. Net als een ouderwetse huistelefoon wordt er een standaard meegeleverd waar hij op geplaatst kan worden.

  Mocht u een wat geavanceerder toestel zoeken, dan is dit dé senioren smartphone die u zoekt. Hij bevat eigenschappen zoals Bluetooth en GPS, die vele andere smartphones in dezelfde categorie niet bevatten. Wilt u bijvoorbeeld uw telefoon koppelen aan uw platenspeler om muziek te luisteren, dan is dat met de SwissVoice G50 mogelijk.

  Net als de smartphone op de tweede plek bevat ook deze een noodknop om u uit gevaarlijke situaties te redden. Druk simpelweg op de knop om een nood-SMS te versturen naar maximaal 5 contacten.

  Bekijk de SwissVoice G50 bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Senioren smartphone met vele functies. Een welverdiende derde plek!

  Beoordeling van redacteur

  Kenmerken van de beste smartphones voor senioren

  Schermgrootte, toegankelijkheidsopties en gebruiksgemak moeten uw prioriteiten zijn bij het kiezen van de beste smartphone voor senioren. De oudere gebruiker moet kunnen genieten van de basisfuncties van de telefoon en tegelijkertijd de mogelijkheid hebben om de slimme functies te gebruiken zonder dat het te ingewikkeld is.

  Met vrijwel ontelbare telefoonmodellen die er zijn, kan het vinden van de beste smartphone voor ouderen een beetje ontmoedigend zijn. Daarom hebben we hier alle functies verzameld die je moet weten.

  Besturingssysteem (OS) van de telefoon

  Het OS is een softwareplatform dat alle telefoonfuncties regelt en bepaalt welke apps compatibel zijn. Het beïnvloedt ook de gebruikersinterface (UI), het uiterlijk en het gevoel van de menu's, hoewel de telefoonfabrikant zijn eigen functies en uiterlijk kan aanpassen of toevoegen.

  De twee meest gebruikte besturingssystemen voor mobiele telefoons OS zijn iOS en Android. Als alle hardware-aspecten constant worden gehouden, is Android beter geschikt voor oudere gebruikers vanwege de toegankelijkheid en aanpassingsmogelijkheden.

  4_android_smartphones_in_andere_kleur

  Nu op zijn 11e versie, heeft Android veel kwaliteit-of-life verbeteringen aangebracht, waaronder voice-to-text typen, spraakopdrachten, en het oplezen van teksten die op het scherm staan. Het heeft ook een brede gebruikersbasis en verschillende tutorials online beschikbaar. 

  iPhones hebben ook opties voor ouderen, maar ze zijn niet zo robuust of zo talrijk als bij Android. De laatste biedt ook meer opties op gebied van prijsklasse en telefoonmodellen, aangezien iOS altijd exclusief met iPhones wordt gebundeld. Bovendien zijn iPhone-modellen met grotere schermen doorgaans erg duur.

  Random Access Memory (RAM)

  Het RAM-geheugen van de telefoon beïnvloedt de responstijd en hoe goed de telefoon multitasking kan uitvoeren. Een hoger RAM-geheugen is over het algemeen beter, maar smartphones voor senioren hebben niet al te veel geheugen nodig. Een RAM-geheugen van 2 GB wordt beschouwd als gemiddeld volgens de huidige normen, maar het is voldoende voor bellen, sms'en, video streamen en lichte gaming.

  Als u een snellere telefoon wilt die meer veeleisende apps aankan, kunt u gaan voor modellen met 3-4 GB RAM. Het extra geheugen kan handig zijn voor het soepel draaien van handige apps op de achtergrond, zoals een text-to-speech of een slimme assistent.

  Batterijduur

  Een lange batterijlevensduur vermindert de noodzaak om de telefoon vaak in een stopcontact of powerbank te steken. Een standaardbatterij van 3500 mAh is voldoende voor de meeste oudere gebruikers en gaat 10 tot 15 uur mee bij basisgebruik zoals browsen, licht gamen en berichten versturen.

  BatterijcapaciteitBatterijduur
  3.500 mAh10-15 uur
  4.000 mAh20 uur
  5.000 mAh> 25 uur
  Overzicht van de batterijduur per vermogen.

  Andere telefoons hebben een langere batterijlevensduur met 4.000 mAH-batterijen die tot 20 uur of meer kunnen meegaan bij licht gebruik. De extra capaciteit helpt bij senior-vriendelijke apps die voortdurend op de achtergrond draaien, vooral voor gebruikers met speciale behoeften. Hoewel ze iets duurder zijn, hebben sommige senioren smartphones een extra lange batterijlevensduur met een capaciteit van 5.000 mAH of meer.

  Opslagcapaciteit

  Telefoons met een kleine opslagcapaciteit van 16 GB of minder zijn over het algemeen prima voor oudere gebruikers. Houd er alleen rekening mee dat het OS tot 6 GB in beslag kan nemen, en ongeveer 1,5 GB is gereserveerd voor systeembestanden. Als u mediabestanden zoals audioboeken of video's moet opslaan voor het vermaak van de gebruiker, hebt u wellicht een middelgrote opslagcapaciteit van 32-64 GB nodig. U moet ook rekening houden met het aantal en de grootte van de apps die u van plan bent te installeren.

  Eenvoudige modus en andere handige functies

  De beste smartphone voor senioren heeft misschien niet per se geavanceerde technologieën of driedubbele cameramodules, maar ze moeten wel functioneel en comfortabel zijn voor de gebruiker. Android-telefoons, zelfs budgetmodellen, hebben meestal een Easy Mode die senioren met slecht zicht of gehoor helpt.

  De Easy Mode is meestal een one-touch functie die de interface verandert in een vereenvoudigd formaat. Deze heeft grotere lettertypen en pictogrammen, minder rommel, een beter schermcontrast en andere verbeteringen van de levenskwaliteit.

  Veel smartphones kunnen ook worden gekoppeld aan accessoires die nuttig zijn voor oudere gebruikers. U kunt bijvoorbeeld een smartwatch draadloos koppelen aan een gezondheidsmonitor om de hartslag van de drager bij te houden.

  Veelgestelde vragen over een senioren smartphone

  Wilt u nog meer weten over smartphones voor ouderen? Bekijk de antwoorden op de vragen hieronder en misschien staat uw vraag er wel tussen.

  Waar moet een senior een smartphone voor hebben?

  De meest voorkomende reden waarom ouderen een smartphone willen is om contact te houden met hun kinderen en kleinkinderen. Met een smartphone kunnen ze gemakkelijk bellen terwijl ze de ander ook door de camera kunnen zien, wat een extra toegevoegd element is dat het contact nog een stuk leuker maakt. Daarnaast kunnen er bijvoorbeeld ook luisterboeken op worden gedownload of spelletjes op worden gespeeld indien hij of zij hier interesse in heeft.

  Wat zijn belangrijke functies die een smartphone voor ouderen moet hebben?

  Een aantal belangrijke kenmerken die een senioren telefoon moet hebben zijn grote knoppen, een goede batterijduur, de mogelijkheden om te kunnen videobellen, en eventueel een noodknop waardoor zij een contact in hun telefoon gemakkelijk kunnen signaleren.

  Hoe beoordelen jullie de beste senioren smartphone?

  Om de best geteste senioren smartphone te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

  Samenvatting van het onderzoek

  Tijdens dit onderzoek zijn er 13 producten bekeken waarvan er 3 als goede senioren smartphone uit de test zijn gekomen met als beste koop de SeniorenTab Smartphone. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

  #ProductBeoordelingKenmerken
  1SeniorenTab Smartphone Grote knoppen in de interface, geschikt om de krant op te lezen en videobellen met vrienden & familie.
  2Fysic FMA-5000ZT Grote icoontjes, sOS-noodknop op de achterkant en bellen met contacten.
  3SwissVoice G50 Bluetooth-mogelijkheden, ingebouwde GPS en noodknop.
  Over de auteur

  Remco Bravenboer (BSc Software Engineering) is in midden 2020 afgestudeerd als Software Ontwikkelaar en heeft hierdoor veel technische kennis. Hij leidt nu de redactie van Reviewify om dit platform zo groot mogelijk te maken en zijn liefde voor schrijven op te bouwen. Hij wilt dat Reviewify de laatste website word die consumenten bezoeken voor het maken van hun keuze en is zelf actief in de elektronica- & cursusreviews.

  remco bravenboer - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?
  3 Beste Smartphones voor Senioren van 2021
  4.5 1 5 2
  0 / 5 4.5

  Your page rank: