6 Beste Radio CD Spelers van 2021

Laatste update op 19-10-21 door Remco Bravenboer

CD's zijn zeker niet zo populair meer als vroeger, maar dat betekent niet dat u ze op zolder hoeft te leggen en er nooit meer naar om hoeft te kijken. De beste radio / CD spelers zijn er speciaal voor gemaakt om u de mogelijkheid te geven uw oude (of nieuwe) CD's weer af te kunnen spelen. Wij hebben tientallen spelers bekeken om u van advies te kunnen voorzien.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Philips AZ215S - de beste radio cd speler
Shuffle-functie, fM zender makkelijk instellen en ook te gebruiken via stopcontact. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Lenco SCD-24
Energiezuinig product, helder beeldscherm en makkelijk te bedienen. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Bigben CD61RSUSB
Eenvoudige werking, fM zenders in te stellen en op batterijen of netstroom. Bekijk prijs arrow right
#4
Denver TCL-212BT
Ook te gebruiken via stopcontact, meerdere kleuren en ingebouwde LED-verlichting. Bekijk prijs arrow right
#5
Lenco MC-150
Verbinden via Bluetooth, luxe uitstraling en afstandsbediening. Bekijk prijs arrow right
#6
Sony ZS-PS55
Mooi geluid, compact formaat en op batterijen of lichtnet. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere radio cd speler onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 21 Producten Bekeken
clock 20 Uur Aan Onderzoek
review 167 Reviews Gelezen
thumbs up 6 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste radio cd speler

1. Philips AZ215S

Philips AZ215S
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De allerbeste radio CD speler die wij tegen zijn gekomen is dit mooie product van Philips, die ook een echte retro-uitstraling heeft - net als hoe de ouderwetse spelers er twintig jaar geleden uit zagen.

Hij is compact, en kan makkelijk overal mee naar toe worden genomen aangezien hij maar 1 kilogram weegt. U heeft de mogelijkheid om hem ook op batterijen te gebruiken, waardoor u hem ook buiten kunt gebruiken. Let er wel op dat hij niet waterdicht is, waardoor u wel even het weerbericht moet bekijken voor u hem meeneemt.

De speler biedt de mogelijkheid om FM radio af te spelen. Het enige wat u dus hoeft te doen is de radiofrequentie van uw favoriete zender op te zoeken om deze vervolgens in te stellen op de speler.

Naast de ingebouwde radio is het ook mogelijk om compact discs af te spelen met deze speler. U kunt uw doos met CD's dus van zolder halen, en genieten van al uw oude muziek.

Het is mogelijk om de Philips AZ215S te gebruiken via zijn luidsprekers, maar hij bevat ook een 3,5mm audio-ingang waar u gemakkelijk uw koptelefoon of speakers op aan kunt sluiten.

Nog een leuke toevoeging is de shuffle functie die ingebouwd zit in de speler. Hiermee is het mogelijk om nummers van uw CD willekeurig af te spelen, op dezelfde manier als dat bij populaire apps als Spotify gebeurd.

Bekijk de Philips AZ215S bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een uitgebreide radio CD speler die voor een schappelijke prijs wordt aangeboden. U kunt er radio mee luisteren, CD's op afspelen en dat terwijl u zelfs de mogelijkheid hebt om dit te doen via uw koptelefoon.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Lenco SCD-24

Lenco SCD-24
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze speler van Lenco bevat alle functionaliteiten wat een basic radio CD speler moet hebben, en dat voor een erg lage prijs.

U kunt hem gemakkelijk overal mee naar toe nemen. Hij is licht, en u hoeft er alleen batterijen in te stoppen om hem te laten werken. (Daarnaast werkt hij ook gewoon via het stopcontact - no worries!)

De display op de speler is een LCD, waardoor hij weinig energie verbruikt. Dit is een uitkomst als u hem onderweg vaak op batterijen gebruikt, want dan gaat hij lekker lang mee!

Een leuk voordeel aan de Lenco SCD-24 is het feit dat u zelf het geheugen van een compact disc kunt programmeren. Het is mogelijk om van een CD tot 20 nummers op volgorde te plaatsen, waardoor u zelf uw eigen soort van concert kunt maken. Naast het afspelen van een CD is het ook gemakkelijk om een FM radiozender in te stellen.

koptelefoon aansluiting van lenco

Tot slot is het ook mogelijk om een koptelefoon of oordopjes aan te sluiten op de speler - handig voor wanneer u zich even wilt afzonderen van anderen!

Bekijk de Lenco SCD-24 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De goedkoopste radio CD speler die wij in ons onderzoek zijn tegengekomen hadden wij geen goede verwachtingen van, maar na het lezen van de reviews waren wij geshockeerd dat dit product zo goed is.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Bigben CD61RSUSB

Bigben CD61RSUSB
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Als u op zoek bent naar de beste radio CD speler voor kinderen, dan is deze speler van Bigben de beste keuze voor u. Hij is ook beschikbaar in de kleuren blauw en zwart, dus maakt u zich geen zorgen als uw kind de roze kleur niet leuk vindt.

Hij is gemaakt met kindvriendelijkheid in het achterhoofd. Zo is het mogelijk om vooraf verschillende FM zenders in te programmeren. Hierdoor kunt u ze zelf instellen op de juiste frequentie, waarna uw kind deze gemakkelijk terug kan vinden door alleen maar door een lijstje te hoeven scrollen en er één te selecteren.

Naast het afspelen van de radio kunt u er ook gemakkelijk CD's op afspelen. Het vakje gaat open, de compact disc gaat er in, en klaas is Kees. Een derde afspeelmogelijkheid is vanaf een USB-stick. Het is mogelijk om verschillende liedjes te downloaden, op een USB-stick te zetten, en in te pluggen in de radio CD speler.

Wat een leuke toevoeging voor de kinderen is, is de lichteffecten die deze speler kan tonen. In de bovenstaande foto zijn paars/roze lichten te zien, maar deze wisselen van kleur wanneer de muziek afspeelt. Zo kan uw kind zijn of haar eigen feestje maken in de slaapkamer - hoe leuk is dat?

Bekijk de Bigben CD61RSUSB bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Deze speler van Bigben is de beste keuze voor kinderen. Hij is makkelijk te bedienen, en daarnaast ook helemaal niet duur. Met vele afspeelmogelijkheden krijgt deze een verdiende derde plek.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Denver TCL-212BT

Denver TCL-212BT
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Boombox van Denver heeft een unieke functie, en dat is dat hij een mogelijkheid biedt om apparaten via Bluetooth te verbinden met de speler.

Deze radio CD speler bevat verschillende afspeelmogelijkheden, waaronder

 • compact disc (CD): stop eenvoudig een CD in de speler, druk op PLAY en de muziek bent te spelen.
 • radio: stel een FM-zender in om te luisteren naar uw favoriete radiozender.
 • USB: zet uw favoriete liedjes op een USB-stick, plug deze in het apparaat en geniet van zijn prachtige geluid.
 • Bluetooth: koppel bijvoorbeeld uw iPhone aan de speler en speel uw favoriete muziek af vanaf apps als Spotify of YouTube.

Er zijn twee verschillende mogelijkheden om hem te gebruiken, en dat is gemakkelijk door middel van batterijen, of door hem aan te sluiten via het stopcontact op netstroom. Op batterijen gaat hij ongeveer 5 uur mee, wat voor een radio CD speler redelijk lang is.

Bekijk de Denver TCL-212BT bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een mooie radio CD speler met de mogelijkheid om muziek af te spelen via Bluetooth. Daarnaast bevat hij een erg lage prijs voor wat hij kan, wat hem een goede keuze maakt als het gaat om prijs-kwaliteitsverhouding.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Lenco MC-150

Lenco MC-150
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Op het eerste oog ziet deze radio CD speler er een stuk geavanceerder uit dan de anderen uit ons onderzoek, en dat is hij ook zeker. Wij willen allereerst meegeven dat de prijs ook een stuk hoger ligt dan de anderen, wat komt door de uitgebreide functionaliteiten die hij kan bieden.

De speler bevat beide DAB+ en Bluetooth. U kunt gemakkelijk uw mobiele telefoon of tablet verbinden met deze radio, om vervolgens muziek te kunnen streamen vanuit uw favoriete apps als Deezer, Spotify & YouTube. Het is net als vele andere spelers ook mogelijk om muziek af te spelen vanaf een USB-stick.

Er zit een afstandsbediening bij die het bedienen van dit apparaat een fluitje van een cent maakt. U kunt gemakkelijk een FM-zender opzoeken, zonder dat u telkens één zender omhoog of omlaag moet totdat u uw zender bereikt.

Mocht u even in rust willen luisteren, kunt u gemakkelijk een koptelefoon aansluiten aan de Lenco MC-150 voor uitmuntende geluidskwaliteit.

Bekijk de Lenco MC-150 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De meeste geavanceerde radio CD speler uit ons onderzoek is niet de goedkoopste, maar als u een ultiem apparaat zoekt die werkelijk alles kan dan kunt u kiezen voor de Lenco MC-150.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

6. Sony ZS-PS55

Sony ZS-PS55
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Met deze radio CD speler van Sony is het niet alleen mogelijk om CD's en radio af te spelen, maar ook muziek vanaf een USB-stick.

U kunt dus gemakkelijk muziek downloaden van het internet, om deze vervolgens op de USB te zetten. Steek de USB vervolgens in uw speler, en geniet van uw favoriete liedjes die net uit zijn gekomen.

radio cd speler bediening

Er zitten aan de voorkant van de radio veel grote knoppen waardoor het ook voor ouderen makkelijk is om hem te bedienen.

Tot slot bevat hij nog een sleep timer. Deze kan worden ingesteld zodat na een bepaalde tijd de speler automatisch uitvalt. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld nog even een liedje wilt luisteren om vervolgens direct te gaan slapen.

Bekijk de Sony ZS-PS55 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Compacte boombox met veel afspeelmogelijkheden. Helaas geen Bluetooth of afstandsbediening, waardoor wij de prijs veel te hoog vonden vergeleken met andere modellen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Kenmerken van radio CD spelers

In de jaren 90 was het zeldzaam radio's te vinden die zowel cassettebandjes als compact discs konden afspelen. Tegenwoordig hebben wij radio's die AM/FM ontvangst combineren met een audio-apparaat dat zowel conventionele als moderne afspeelapparatuur zoals USB en Bluetooth kan afspelen.

Met de verschillende modellen en mogelijkheden kan het kiezen van de beste radio CD speler voor u een beetje ontmoedigend zijn. Daarom hebben wij alle kenmerken voor u op een rijtje gezet. Voor elke eigenschap zijn voor- en nadelen opgenomen wanneer dat van toepassing is.

Radio-ontvangst

Er zijn drie belangrijke soorten radio-ontvangst. De meeste modellen hebben een ingebouwde AM/FM-radio, maar sommige zijn compatibel met twee of meer van de volgende uitzendsignalen.

AM/FM-radio

Dit verwijst naar de ontvanger waarmee conventionele radio's zijn uitgerust. U kunt schakelen tussen AM en FM, en vervolgens zenders selecteren met knoppen of een draaiknop.

Digital audio broadcasting

Digital audio broadcasting staat bekend als DAB. Dit is een digitale radionorm die op grote schaal wordt gebruikt in Europa, Afrika, Oceanië, Azië en het Midden-Oosten. De MP2-geluidscodec wordt gebruikt door het uitzendende digitale radiostation, waardoor het signaal robuuster is en beter bestand tegen interferentie dan AM en FM.

Internetradio

In plaats van de radiogolven te gebruiken, maakt deze functie gebruik van het internet om webcasts en andere audio te streamen. Sommige modellen kunnen verbinding maken met het internet via Wi-Fi of een Ethernet-kabel, maar andere kunnen alleen internetradio streamen vanaf een gekoppelde smartphone.

Afspeelmogelijkheden

Hieronder vindt u compatibele audio-opslag- of streaming-apparaten voor radio CD spelers. Meer veelzijdige modellen kunnen er twee of meer van afspelen, maar ze zijn meestal omvangrijker en duurder vanwege de extra onderdelen.

Compact Discs (CD's)

compact disc

De meeste modellen kunnen audio-CD's lezen en afspelen. Deze hebben een draaiende motor en een laserlezer, vergelijkbaar met DVD- en Blu-ray-spelers, maar ze werken alleen op audio-geformatteerde CD's.

Cassette

cassettebandje

Magnetische cassettebandjes lijken misschien relikwieën uit het verleden, maar ze zijn bezig aan een comeback als goedkope en betaalbare audio-opslag. U kunt deze bandjes gebruiken met cassetterecorders en ze afspelen op sommige modellen radio CD spelers. Deze spelers kunnen echter zeldzaam en duurder zijn.

Moderne opslagapparatuur

In tegenstelling tot gewone radio CD spelers werken sommige recente modellen met USB-apparaten en geheugenkaarten. U kunt bijvoorbeeld audiobestanden zoals MP3 opslaan op een USB-stick of een SD-kaart. U kunt de bestanden vervolgens beluisteren nadat u deze in het poort hebt gestoken.

De meeste USB-compatibele spelers werken ook met externe harde schijven. Harde schijven trekken echter meer stroom uit de USB-poort dan kleinere flash drives. Het kan zijn dat ze niet op alle modellen werken.

Bluetooth

Een paar modellen kunnen worden gebruikt als Bluetooth-luidspreker voor een ander apparaat, zoals een telefoon of laptop. Deze kunnen draadloos met uw smartphone gekoppeld worden via directe plug-and-play of via een app.

Bluetooth afstandsbediening en draadloze app

De meeste apparaten met Bluetooth hebben bijbehorende apps die u kunt downloaden uit Google Play of de App Store van Apple. Met de apps kunt u de speler op afstand bedienen als de apparaten via Bluetooth gekoppeld zijn, of als ze op hetzelfde thuisnetwerk aangesloten zijn voor sommige modellen.

De functies van de afstandsbediening zijn onder andere het veranderen van het nummer, het kiezen van een FM/AM zender, en het aanpassen van het volume.

Poorten en aansluitingen

Verreweg de meeste van de beste radio CD spelers hebben een 3,5 mm audio-aansluiting om het geluid naar externe luidsprekers of een koptelefoon te sturen. Slechts enkele kunnen gekoppeld worden met draadloze koptelefoons en luidsprekers.

aansluitingsmogelijkheden van radio cd speler

Als u van een flash drive of externe schijf wilt spelen, zoek dan naar een model met ten minste één USB 2.0 poort of hoger. Andere hebben een SD- of microSD-kaartsleuf.

Stroombron en levensduur van de batterij

Alle modellen hebben een netsnoer of een wisselstroomadapter voor een stopcontact, maar sommige kunnen op batterijen werken als reserve of voor wat extra mobiliteit. De laatste hebben ingebouwde lithiumbatterijen die telkens als de stekker in het stopcontact zit weer worden opgeladen.

CD-spelers met batterijen kunnen zowel met als zonder stekker gebruikt kunnen worden, zolang de batterijen maar opgeladen zijn. De gemiddelde levensduur van de batterijen bij ononderbroken muziekweergave is 6-8 uur, maar high-end modellen kunnen 16 uur of meer werken. Modellen zonder batterijen werken alleen wanneer ze aangesloten zijn op het stopcontact.

Waterbestendigheid

Een paar radio CD spelers hebben IP68 bescherming, wat betekent dat ze bestand zijn tegen spatten en binnendringen van stof. Deze eigenschap komt meer voor bij draagbare, op batterijen werkende modellen dan bij radio's die uitsluitend via een stopcontact werken.

Wekker functie

Deze functie is geheel optioneel, maar een paar radio CD spelers kunnen de tijd op hun LCD-scherm weergeven. U kunt deze gebruiken als wekker en kiezen uit vooraf ingestelde wekkergeluiden.

Compatibele audio-codec

Audio-CD's hebben een universeel formaat (16-bit WAV- en AIFF-bestanden) dat op elke CD-speler werkt, dus u zult geen problemen hebben met het afspelen van CD's met albumtracks. Weten welke audio-codecs het toestel kan lezen is optioneel en voor gevorderde gebruikers die verschillende audioformaten opslaan op flash drives of geheugenkaarten.

U kunt MP3-bestanden opslaan op een opslagschijf en gemakkelijk plug-and-play doen, aangezien radio CD spelers over het algemeen compatibel zijn met dit formaat. Lees eerst de specificaties van de speler als u van plan bent naar formaten als FLAC, M4A en ACC te luisteren.

Voor- en nadelen van een radio CD speler

Bent u nog steeds niet uit over de beste radio CD speler, of moet u er überhaupt wel één aanschaffen? Hier volgen de voor- en nadelen van dit apparaat in vergelijking met andere afspeelapparaten.

Voordelen

 • U hoeft geen liedjes van het internet te downloaden of te streamen, zolang u maar audio-CD's of radio-ontvangst hebt.
 • De meeste radio cd spelers hebben ingebouwde luidsprekers, zodat u ze zonder koptelefoon kunt gebruiken en harde geluiden kunt produceren zonder externe versterker nodig te hebben.
 • U kunt er een fysieke CD in afspelen. Uw oude voorraad audio-CD's kunt u dus weer van zolder halen!
 • Ze zijn gemakkelijk te gebruiken voor mensen van alle leeftijden, omdat ze meestal grote fysieke knoppen hebben.
 • Ze zijn uitstekend geschikt voor oefeningen zoals yoga en Zumba.
 • Draagbare modellen kunnen het langer uithouden dan uw mobiele telefoons wat de levensduur van de batterij betreft bij het afspelen van muziek.

Nadelen

 • Radio CD spelers zijn niet zo compact en draagbaar als mobiele telefoons en MP3-spelers, die wel allebei voor hetzelfde doeleinde gebruikt kunnen worden.
 • Er is geen snelle hervattingsfunctie, in tegenstelling tot moderne digitale spelers.
 • Een CD-speler heeft een vlakke ondergrond nodig om te kunnen werken, tenzij het een verticaal model is dat kan worden opgehangen of aan de muur kan worden bevestigd. Plotselinge trillingen kunnen de muziek doen pauzeren of overslaan.
 • Ze hebben geen interne opslagruimte, dus u hebt altijd een CD of een flashdrive nodig als u naar liedjes wilt luisteren. De radio-ontvangst kan op sommige plaatsen ook zwak zijn.
 • De batterijduur van speciale MP3- en digitale muziekspelers is nog altijd beter.

Veelgestelde vragen over een radio cd speler

Zijn er nog vragen over een radio CD speler die u kwijt wilt? Kijk eerst even of wij ze hieronder al hebben beantwoord, voordat u ze stelt in de reacties.

Mijn CD speelt niet af, wat moet ik doen?

Het kan zijn dat uw compact disc beschadigd is, maar het is ook mogelijk dat u een domme fout maakt. Allereerst moet u kijken of de disc in de speler zit met de goede kant naar boven. Vervolgens kunt u met een zacht droog doekje de CD schoonmaken. Stop de CD op nieuw in de radio CD speler, en kijk of er iets gebeurt wanneer u op de PLAY-knop drukt. Mocht dit niet werken, dan kunt u kijken of de compact disc verder beschadigd is.

Hoe maak ik een CD schoon?

Het schoonmaken van een compact disc kan af en toe handig zijn om zo stof en vette vingers te verwijderen. U kunt een zacht droog doekje pakken en van binnen naar buiten vegen om stof te verwijderen. Vervolgens kunt u een mengseltje maken van alcohol en water (1:1 verhouding) om zo vingerafdrukken en andere vette vlekjes te verwijderen.

Wat zijn goede merken voor een radio CD speler?

Er zijn vele merken met producten die veel dezelfde functionaliteiten hebben. Als u echt op zoek bent naar het beste merk voor een radio CD speler, dan kunt u kijken naar producten van Philips, Denver, Big Ben en Lenco.

Is een radio CD speler waterdicht?

Niet ieder product is waterdicht, ze verschillen hier allemaal in. Als u er graag één wilt die u meeneemt naar bijvoorbeeld een zwembad, dan is het verstandig om te controleren of het product dat u op het oog hebt vermeld staat als waterdicht, want dit zijn er niet veel.

Kan ik een koptelefoon aansluiten op een CD speler?

Niet elk model kan dit. De beste manier om dit te weten is door de productfoto's op de verkooppagina te bekijken. U ziet dan snel genoeg of het product dat u bekijkt een uitgang voor uw koptelefoon heeft of niet.

Hoe beoordelen jullie de beste radio cd speler?

Om de best geteste radio cd speler te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 21 producten bekeken waarvan er 6 als goede radio cd speler uit de test zijn gekomen met als beste koop de Philips AZ215S. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Philips AZ215S full starfull starfull starfull starfull star Koptelefoon aansluiting, werkt op batterijen en shuffle-functie.
2 Lenco SCD-24 full starfull starfull starfull starfull star Goedkoopste keuze, programmeerbaar geheugen en energiezuinig product.
3 Bigben CD61RSUSB full starfull starfull starfull starempty star Beste voor kinderen, ook in blauw en zwart en ingebouwde lichteffecten.
4 Denver TCL-212BT full starfull starfull starfull starempty star Afspelen via Bluetooth, goede batterijduur en ook te gebruiken via stopcontact.
5 Lenco MC-150 full starfull starfull starfull starempty star DAB+ radio, afspelen vanaf USB en ingebouwde klok.
6 Sony ZS-PS55 full starfull starfull starempty starempty star Heldere display, duidelijke knoppen en veel afspeelmogelijkheden.
Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
Remco Bravenboer - reviewify