5 Beste Printers voor Thuisgebruik van 2020

 • Top prijs-kwaliteitsverhouding.
 • Makkelijk te verbinden.
 • Kwalitatieve printjes.
KLIK HIER VOOR DE PRIJS
 • Eenvoudig te gebruiken.
 • Voordelige keuze.
 • Ingebouwde energiebesparing.
KLIK HIER VOOR DE PRIJS
 • Duurzame keuze.
 • Print prachtige foto's.
 • Printen via e-mail.
KLIK HIER VOOR DE PRIJS

Printers zijn een goede toevoeging aan uw thuiskantoor als u bijvoorbeeld digitale documenten wilt afdrukken om te archiveren of mee te nemen naar een vergadering. Tegenwoordig bestaan er tientallen merken van printers en wel honderden modellen. Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste printers door de specificaties te vergelijken, online reviews van klanten te lezen en zelf enkele producten te testen. Onder onze onderzoekresultaten die u zo te lezen krijgt staat ook een handleiding waarin u leert hoe u zelf de beste koop kunt kiezen, wanneer u ons advies niet wilt opvolgen.

HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere printer voor thuisgebruik onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers.

12 Producten Bekeken
19 Uur Aan Onderzoek
81 Reviews Gelezen
5 Producten Gekozen

  Bekijk hieronder de beste printer voor thuisgebruik

  1. Canon PIXMA MG3650S - all-in-one

  Canon PIXMA MG3650S - all-in-one
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze inkjetprinter van Canon is een all-in-one en kan rond de 25 pagina's per minuut printen wat een gigantische snelheid is. Hij viel ons in het begin van ons onderzoek al snel op, omdat hij online in iedere webshop een duidelijke nummer één positie heeft.

  Naast dat u bedraad kunt printen via uw USB-poort kunt u ook printen via Wifi, AirPrint en via de Cloud. Daarnaast is deze beste printer ook geschikt om foto's in goede kwaliteit te kunnen printen.

  Het maximale printformaat is A4, maar hij kan ook kleinere maten printen. Als u een printer zoekt die A3 of groter kan printen moet u een geavanceerder apparaat kopen, omdat printers voor thuisgebruik dit vaak niet aankunnen vanwege hun formaat.

  Ons oordeel

  Voor de prijs is er geen betere printer voor in huis, waardoor wij dit als beste koop hebben gekozen. Hij print in goede kwaliteit en heeft verschillende verbindingsmogelijkheden waardoor iedereen hier gebruik van kan maken.

  Beoordeling van redacteur

  2. Canon PIXMA MG2550S

  Canon PIXMA MG2550S
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Als het gaat om design niet de allermooiste, maar wel een top printer voor in huis. Hij bevat een hoge printresolutie van 4800 x 600 en een scanresolutie van 1200 x 600. Daarnaast kunnen er tot wel zestig papiertjes in de lade, waardoor u wel een tijdje door kunt als u hem één keer bijvult.

  Het is helaas niet mogelijk om draadloos te verbinden via één van de geavanceerde mogelijkheden die bij andere printers wel beschikbaar zijn. U verbindt de MG2550S via een kabel in uw USB-poort met uw computer.

  Qua formaat is hij wel perfect, want u kunt hem makkelijk meenemen met zijn hoogte van maar 14 centimeter. Hij past zelfs in uw tas, en weegt maar drieënhalve kilo wat ook een voordeel is. Over het algemeen is een geweldige printer als u er niet veel voor wilt uitgeven. Naast dat hij licht is, bevat hij ook een mogelijkheid om energie te besparen. Er zit een knop op waarmee u hem binnen een seconde in spaarstand kunt zetten, waardoor hij niet onnodig aan blijft staan.

  Ons oordeel

  Hij is goedkoop en bevat alle basisfuncties die een printer zou moeten hebben. Daarnaast is het ook nog mogelijk om er mee te scannen en te kopiëren.

  Beoordeling van redacteur

  3. HP ENVY Photo 7830 - Fotoprinter

  HP ENVY Photo 7830 - Fotoprinter
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De HP ENVY Photo 7830 is speciaal gemaakt om foto's in hoge kwaliteit af te drukken. Het is een all-in-one printer waardoor u hier ook mee kunt scannen via zijn flatbed-scanner, kopiëren en A4-papier dubbelzijdig afdrukken.

  Het is mogelijk om met deze HP-printer draadloos te verbinden, en ook via e-mail te printen. Wij hebben in onze test vernomen dat het printen van de eerste pagina wat lang kan duren, maar als hij eenmaal de eerste kopie heeft geprint dan draait hij ook goed met tot wel 25 pagina's per minuut.

  Via de HP smart-app kunt u toegang krijgen tot alle functionaliteiten van deze printer. Hierin kan alles worden ingesteld zoals u het zelf graag heeft. Na het installeren van deze app gaat de installatie erg vlot en kunt u hem zo gebruiken.

  Ons oordeel

  Deze all-in-one printer zorgt ervoor dat uw foto's erg gedetailleerd kunnen worden afgedrukt. Daarnaast is het ook een prima printer voor dagelijks gebruik als u wat documenten wilt bewaren.

  Beoordeling van redacteur

  4. Epson EcoTank ET-2720 - Duurzaam

  Epson EcoTank ET-2720 - Duurzaam
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Dit product van Epson is de meest duurzame all-in-one printer die wij tegen zijn gekomen. Gemiddeld kunt u met deze printer 90% besparen als het gaat om kosten vergeleken met de producten uit onze top drie. Dit komt door het grote inktreservoir dat u kunt vullen met meegeleverde inktflessen, in plaats van dat u cartridges nodig hebt. Met één set inktflessen kunt u ruim vierduizend pagina's in zwart wit printen, en 7500 in kleur. Vergelijk dat maar eens met de kosten die u kwijt zou zijn als u cartridges had moeten gebruiken.

  Naast dat hij duurzaam is kunt u hier ook mee scannen en kopiëren. Het is mogelijk om via internet te printen, maar ook door een e-mail te sturen naar het adres dat hierop staat ingesteld. Dit maakt het multi-functioneel en erg makkelijk in gebruik.

  Het enige nadeel is de hoge aanschafprijs, maar als u vaak print dan zal u profijt hebben van de inkt die helpt met het besparen van hoge terugkerende kosten.

  Ons oordeel

  Houdt u van duurzaam? Dan kiest u voor deze printer die tot wel 90% bespaart vergeleken met andere thuisprinters. Naast dat hij zuinig is bevat hij ook vele verbindingsmogelijkheden en de mogelijkheid om te scannen.

  Beoordeling van redacteur

  5. Epson Expression Home XP-2100

  Epson Expression Home XP-2100
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Met deze thuisprinter kunt u gemakkelijk documenten afdrukken vanaf beide uw computer en mobiele telefoons. Het is een kleine en goedkope printer, maar hij kwam toch boven onze verwachtingen uit.

  Voor de prijs bevat hij enorm veel mogelijkheden om printjes uit dit product te laten rollen. Naast normale documenten kan hij ook foto's printen, alleen niet in dezelfde kwaliteit als dat de eerdergenoemde HP ENVY dat doet.

  Ons oordeel

  Een erg voordelige printer met veel mogelijkheden. Het is geen geweldige printer en u zult een product krijgen die echt minimum functionaliteiten bevat. U kunt bijvoorbeeld niet dubbelzijdig printen wat een groot nadeel is voor sommige mensen.

  Beoordeling van redacteur

  Wat is een printer, en hoe kiest u zelf de beste koop?

  Een printer is een apparaat dat in bijna iedere huiskamer of kantoor te vinden is. Ze worden gebruikt om afdrukken te maken op papier, wanneer bijvoorbeeld online documenten in mappen moeten worden gearchiveerd. Daarnaast is het ook mogelijk dat deze wordt gebruikt om afbeeldingen te printen voor het bewaren van leuke herinneringen, of om digitale documenten mee te kunnen nemen naar een fysieke vergadering.

  Zoals u waarschijnlijk hebt gelezen, hebben wij veel verschillende specificaties van printers besproken in onze onderzoeksresultaten. Het kiezen van de beste koop is bij printers een lastige taak, maar door naar de onderstaande specificaties te kijken kunt u een goede beslissing maken.

  Type printers (printtechnologie)

  Er bestaan verschillende type printers, en ieder type heeft zijn eigen doeleinden waarvoor deze wordt gekocht.

  Laser

  Een laserprinter werkt door toner (zwart of gekleurd poeder) aan papier te hechten. Zo kan deze printer soort gemakkelijk tekst en afbeeldingen afdrukken op uw papier.

  Voordelen
  • Vaak zijn laserprinters een stuk sneller dan de inkjet variant.
  • Dit soort printer is aan de dure kant, maar op den duur bespaart u een hoop geld, omdat u niet iedere maand dure inkt hoeft te kopen.
  • De precisie van laserprinters is uitstekend vergeleken met andere types.
  • Dit type printers gaan lang mee.
  Nadelen
  • De aankoopprijs is aan de hoge kant.
  • Er kan niet op ieder soort papier worden geprint, wat met bijvoorbeeld een inkjet wel kan.
  • Geen goede printkwaliteit voor grote afbeeldingen.

  Inkjet

  Een inkjet printer wordt over het algemeen vaak gebruikt en werkt door afdrukken te maken met inkt op papier.

  Voordelen
  • De aankoopprijs is aantrekkelijk.
  • Vaak licht in gewicht en nemen niet veel ruimte in beslag.
  • Maakt het mogelijk om afbeeldingen van hoge kwaliteit af te drukken.
  Nadelen
  • Inkt moet regelmatig bij worden gevuld wat op den duur een erg dure grap kan worden. Als u een jaar lang regelmatig print, en zeker als u dit in kleur doet, kan het al snel oplopen tot tientallen euro’s per maand.

  LED

  Een LED-printer werkt ongeveer hetzelfde als een laserprinter, omdat deze ook droge inkt smelt aan het papier door hoge temperaturen.

  Voordelen
  • De afdrukkwaliteit is uitmuntend.
  • A4-papier, en andere formaten, kunnen razendsnel worden afgedrukt vergeleken met andere printers.
  • Kosten per afdruk zijn aan de lage kant.
  Nadelen
  • Een LED-printer is niet goedkoop en vereist een grote investering.
  • Uw energierekening heeft liever dat u voor een ander soort printer kiest.

  Merk

  Printers bestaan er van verschillende merken. Enkele merken die veel verschillende soorten printers fabriceren zijn HP, Canon, Brother en Epson.

  Printformaat

  Veel printers hebben de mogelijkheid om te printen in verschillende formaten. De papiertjes die u iedere dag wel in uw hand heeft zijn van A4 formaat (29,7cm * 21cm), maar er zijn ook printers die grotere en kleinere formaten kunnen afdrukken.

  Functies

  Printers worden ieder jaar geavanceerder en krijgen zo steeds meer verschillende functies. Zo is het met printers niet alleen meer mogelijk om in zwart of kleur te printen, maar bestaan er nu ook apparaten waarmee het mogelijk is om te kopiëren en scannen. Deze printers worden ook wel ‘all-in-one’ genoemd.

  Verbindingsmogelijkheden

  Natuurlijk is het met de meeste printers mogelijk om bedraad via het USB-poort te verbinden. Gelukkig komen er steeds meer leuke technologieën die het mogelijk maken om hier meer mee te doen.

  Wi-Fi

  Printen via Wi-Fi kunt u doen door een Wi-Fi verbinding in te stellen op uw printer. Wanneer u dit heeft gedaan zal uw computer of laptop de printer kunnen vinden als u op hetzelfde netwerk bent aangesloten.

  Apple AirPrint

  Met AirPrint kunt u binnen enkele seconden ieder document of foto afdrukken via uw Mac, iPhone, iPad of iPod Touch. Hier hoeft verder geen uitgebreide software voor te worden geïnstalleerd.

  E-mail printing

  Bij sommige printers is het mogelijk om er een e-mailadres aan te koppelen. Wanneer u dan een e-mail naar de printer stuurt met daar aan vast een document of afbeelding zal deze gelijk draadloos worden afgedrukt.

  Over de auteur

  Remco Bravenboer (BSc Software Engineering) is in midden 2020 afgestudeerd als Software Ontwikkelaar en heeft hierdoor veel technische kennis. Hij leidt nu de redactie van Reviewify om dit platform zo groot mogelijk te maken en zijn liefde voor schrijven op te bouwen. Hij wilt dat Reviewify de laatste website word die consumenten bezoeken voor het maken van hun keuze en is zelf actief in de elektronica- & cursusreviews.

  remco bravenboer - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?

  5 Beste Printers voor Thuisgebruik van 2020
  5 1 5 2
  0 / 5 5