6 Beste Powerline Adapters van 2024

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 01 mei 2023
Een powerline adapter is ideaal als u overal in huis een bedrade internetverbinding wilt.
De allerbeste powerline adapterkoop is..
Beste powerline adapter: TP-Link TL-WPA8631P

De TP-Link TL-WPA8631P is een geweldige powerline adapter met hoge snelheden tot wel 1300 mbps. Hij bevat 2x2 MIMO en is voorzien van een ingebouwd filter tegen ruis. Daarnaast is hij geschikt voor 3 kabels en synchroniseert hij automatische alle wijzigingen.

Een powerline adapter is een apparaat waarmee u de elektrische bedrading van uw huis kunt gebruiken om gegevens te verzenden. Het werkt als volgt: een apparaat wordt rechtstreeks in de muur gestoken en maakt via een Ethernet-kabel verbinding met de internetprovider - die dan in andere kamers van uw huis kan worden aangesloten, zodat alle apparaten die in die kamers zijn aangesloten toegang hebben tot internet. Powerline-adapters zijn ook veiliger dan Wi-Fi, omdat ze bedraad zijn en niet op een draadloze verbinding hoeven te vertrouwen.

In plaats van een lange kabel van het ene uiteinde naar het andere te laten lopen, kunt u dus gebruik maken van één van de beste powerline adapters. Hun werking klinkt magisch, ze hebben geen onderhoud nodig, zijn eenvoudig in te stellen, en zijn goedkoper dan de meeste andere netwerkoplossingen.

Vergelijk de 6 best geteste powerline adapters

# Powerline adapter Voordelen
1
TP-Link TL-WPA8631P Beste powerline adapter van 2024
 • Razendsnel internet.
 • Eenvoudige installatie.
 • Geschikt voor drie kabels.
Bekijk prijs bekijk prijs
Bekijk alle winkels (6)
2
Devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit Beste koop powerline adapter
 • Lage latency (1 milliseconde).
 • Ultieme snelheden.
 • Zowel voor Ethernetkabel als Wi-Fi.
Bekijk prijs bekijk prijs
Bekijk alle winkels (6)
3
 • Automatische fasekoppeling.
 • Geïntegreerde stopcontact.
 • Ruimte voor twee Ethernet kabels.
Bekijk prijs bekijk prijs
4
 • Top snelheden.
 • Tot drie apparaten koppelen aan kabel.
 • Eenvoudige installatie op hetzelfde stroomcircuit.
Bekijk prijs bekijk prijs
Bekijk alle winkels (4)
5
 • Wi-Fi hotspots aanmaken.
 • Meerdere Ethernet poorten.
 • Goedkope set.
Bekijk prijs bekijk prijs
Alle 6 powerline adapters tonen (+)

Beste powerline adapters van 2024

2. Devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit

Beste koop powerline adapter
Devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit Bekijk prijs bekijk prijs
Bekijk alle winkels (6)

Devolo is al tientallen jaren een toonaangevende vernieuwer op het gebied van thuisnetwerken.

De Magic 2 is één van de beste powerline adapters op de markt. Dit komt vooral door zijn vele geavanceerde functies zoals 'fast roaming', waardoor u gemakkelijk in heel het huis een razendsnelle verbinding kunt regelen.

U kunt met dit product bijvoorbeeld gemakkelijk regelen dat u aan de andere kant van uw huis een snelle verbinding krijgt, zonder dat u helemaal een Ethernet kabel door het huis hoeft te trekken of meerdere repeaters moet plaatsen.

Tot slot hebben wij meerdere tests bekeken waaruit bleek dat de verbinding die opgesteld wordt door de adapter hoge snelheden bevatte (rond de 700 Mbit) en een latency van maar 1 milliseconde bevatte.

Het enige nadeel dat wij tegen kwamen was dat de gebruiksaanwijzing van de Devolo Magic 2 niet heel uitgebreid is, wat het voor atechnische mensen lastig kan maken om deze powerline adapter te installeren.

Redenen om te kopen

 • Lage latency (1 milliseconde).
 • Ultieme snelheden.
 • Zowel voor Ethernetkabel als Wi-Fi.
 • Geen ingewikkelde installatie.
 • Geschikt voor streamen of downloaden.

Bekijk de Devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit bij Paradigit €294,00 Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit bij Blokker €308,00 Levering binnen twee werkdagen. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit bij Conrad €315,00 Levering binnen 2 á 3 werkdagen. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit bij Art & Craft €337,00 Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit bij Megekko €339,00 Voor 22:30 besteld? Morgen in huis. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit bij Informatique €404,00 Voor 22:00 besteld, morgen in huis (op werkdagen). Naar webshop bekijkBekijk

3. Devolo dLAN 550 Duo+

Deze powerline adapter is een budget keuze, en bevat daarom geen Wi-Fi.

Als u een woning hebt met meerdere ruimtes en uw internet gebruikt voor basic doeleinden zoals het browsen op internet en streamen van films of series, dan heeft u helemaal geen topklasse powerline adapter nodig.

De Devolo dLAN 550 Duo+ is een adapter die in dit geval helemaal geschikt voor u is. U kunt hem gemakkelijk installeren door in het stopcontact te steken, te verbinden met uw router en op een paar knopjes te drukken - de rest gaat helemaal vanzelf.

Deze powerline adapter werkt alleen via een Ethernet kabel, en dus niet via een Wi-Fi verbinding. Met deze bedrade verbinding kunnen er alsnog hoge snelheden tot 100 Mbps worden behaald die voor de eerder benoemde basisdoeleinden hoog genoeg zijn.

Er is daarnaast ruimte voor twee Ethernet kabels per adapter, waardoor u er in totaal vier apparaten tegelijkertijd op aan kunt sluiten.

Redenen om te kopen

 • Automatische fasekoppeling.
 • Geïntegreerde stopcontact.
 • Ruimte voor twee Ethernet kabels.
 • Goedkope keuze.
 • Overal in huis te plaatsen.

Bekijk de Devolo dLAN 550 Duo+ bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Devolo dLAN 550 Duo+ bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

6. AVM FRITZ!Powerline 1260E

AVM FRITZ!Powerline 1260E Bekijk prijs bekijk prijs
Bekijk alle winkels (5)

Allereerst is het lastig om te bepalen wat de exacte maximum bedrade snelheid is die deze powerline adapterset voor uw huis kan generen. Dat komt namelijk doordat deze afhankelijk is van het stroomnet in uw huis. Stopcontacten met aarde zorgen namelijk voor een hogere snelheid, en tussenliggende producten als een stekkerdoos kunnen de maximale snelheid flink omlaag brengen.

De adapters maken het mogelijk om nieuwe Wi-Fi netwerken aan te maken die u overal in huis kunt gebruiken. Mocht u graag Wi-Fi in de tuin willen maar staat uw router te ver weg? Dan plugt u een adapter in het dichtstbijzijnde stopcontact en kunt u direct aan de slag.

onderkant van powerline adapter

Ook verbinding via een UTP-kabel is mogelijk. De onderkant van de adapter bevat ruimte om een bekabelde verbinding op te stellen met dezelfde snelheid alsof deze direct afkomstig is van de router.

Een nadeel dat wij tegen kwamen in meerdere reviews was dat de adapters erg heet werden, waardoor sommige klanten het product terug hebben moeten sturen. Daarnaast is het ook zeker niet de goedkoopste keuze.

Redenen om te kopen

 • Kwalitatieve Wi-Fi verbinding.
 • Ingebouwd stopcontact.
 • Ook bedraad te gebruiken.
 • Geschikt voor het streamen of spelen van games.
 • Geen kabels trekken door huis.

Bekijk de AVM FRITZ!Powerline 1260E bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de AVM FRITZ!Powerline 1260E bij Megekko €108,00 Voor 22:30 besteld? Morgen in huis. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de AVM FRITZ!Powerline 1260E bij Alternate €109,00 Voor 22.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de AVM FRITZ!Powerline 1260E bij EP €117,00 Binnen 2 á 3 dagen bezorgd. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de AVM FRITZ!Powerline 1260E bij MediaMarkt €142,00 Voor 12:30 besteld, vandaag in huis. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de AVM FRITZ!Powerline 1260E bij Coolblue €160,00 Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd. Naar webshop bekijkBekijk

Powerline adapter aanbiedingen

Heeft u niet veel budget meer over voor een nieuwe powerline adapter? Misschien staat er in het onderstaande overzicht met powerline adapter aanbiedingen wel een leuke deal met korting voor u bij. We halen alle aanbiedingen bij Bol en Coolblue dagelijks op, zodat u altijd de actuele aanbiedingen ziet.

devolo Magic 2 - Powerline-adapter - Mesh Multiro
devolo Magic 2 - Powerline-adapter - Mesh Multiro
€539.00 €438.13
Bekijk bij Bol
Powerline-stopcontact - Mesh WiFi 2-starterkit - D
Powerline-stopcontact - Mesh WiFi 2-starterkit - D
€267.99 €199.59
Bekijk bij Bol
Lancom 61639
Lancom 61639
€438.90 €395.20
Bekijk bij Bol
devolo Magic 2 - Multiroom Kit - WiFi 6 - BE
devolo Magic 2 - Multiroom Kit - WiFi 6 - BE
€339.90 €309.99
Bekijk bij Bol

Kenmerken van een powerline adapter

Een bedrade Ethernet-installatie en een Wi-Fi-router zijn de twee populairste opties om uw internetverbinding thuis op te zetten. Het beheren van ethernetkabels kan echter een uitdaging zijn, en Wi-Fi-signalen kunnen voor sommige gebruikers onstabiel aanvoelen. De oplossing is het gebruik van een powerline adapter, waarmee u internet via het stopcontact kunt regelen.

Net als gewone bedrade of draadloze routers is een powerline adapter een apparaat waarmee uw computer via een lokaal netwerk (LAN) verbinding met het internet kan maken. Het gebruikt echter het elektrische circuit van uw huis via stopcontacten in plaats van LAN-kabels of Wi-Fi. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar, maar wij hebben alle kenmerken van de beste powerline adapter voor u op een rijtje gezet.

Basisbediening

U moet ten minste twee powerline adapters gebruiken om uw thuisnetwerk te ondersteunen. Eén adapter moet in een stopcontact in de buurt van uw primaire router worden gestoken, en hij moet via een Ethernet-kabel met de router verbonden zijn.

powerline adapterset van d-link

De tweede adapter kan in elk stopcontact van het huis worden gestoken, zolang het maar op hetzelfde circuit zit als de eerste. U kunt nu uw computer of laptop op de LAN-poort van de tweede adapter aansluiten om van het internet gebruik te maken. Bovendien kunt u met sommige modellen de tweede adapter gebruiken als een Wi-Fi hotspot.

Aantal adapters in de verpakking

Als het de eerste keer is dat u er één koopt, is het kopen van een duopack een goede keuze. Deze adapters worden ook als enkel product verkocht, voor het geval u later besluit uw thuisnetwerk uit te breiden. Hebt u een groot huis met meerdere kamers, dan kunt u pakketten van drie of meer compatibele adapters kopen.

Type elektrische aarding

Voordat u er één koopt, moet u de specificaties van de adapter lezen en nagaan of hij compatibel is met het circuit in uw huis. Aardingspennen zijn meestal uniek en niet verwisselbaar, afhankelijk van de plaats waar u woont.

Zo is het voor Nederland (Randaarde) anders dan die voor België (Penaarde). Voor sommige modellen is aarding echter niet nodig, zodat ze op elk stopcontact gebruikt kunnen worden.

Wi-Fi capaciteit

Er zijn twee soorten powerline-adapters wat betreft het vermogen om Wi-Fi uit te zenden:

 • Geen Wi-Fi - Dit zijn standaardmodellen die dienen als LAN-poortuitbreidingen via uw elektriciteitsnet. Ze hebben meestal één ethernetpoort waar u rechtstreeks uw laptop of desktopcomputer op kunt aansluiten. Deze zenden geen Wi-Fi-signalen uit, dus op elk ervan kan slechts één bedraad apparaat werken.
 • Geschikt voor Wi-Fi - Sommige modellen lijken op Wi-Fi versterkers, die draadloze verbindingen via Wi-Fi kunnen accepteren. Met deze functie kunt u verbinding maken met het internet op uw smartphone of laptop wanneer u hun Wi-Fi-ontvangers aanzet.

Draadloze snelheden en Wi-Fi-standaard

Powerline adapters kunnen verschillende draadloze standaarden en snelheden ondersteunen. De meeste nieuwere elektronica is compatibel met Wi-Fi 5/AC, maar het is aan te raden de specificaties van uw draadloze apparaten thuis te controleren om er zeker van te zijn dat u de juiste adapter koopt.

De Wi-Fi snelheden van powerline apparaten variëren van 599 Mbps tot maximaal 2599 Mbps, waardoor ze zeer geschikt zijn voor algemene browsing-doeleinden. Ze zijn echter nog steeds niet geschikt om de laagste latency te bereiken, en modellen met betere snelheden kunnen duur zijn. Om de beste snelheden te krijgen voor gamen of streamen van hoge kwaliteit, moet u nog steeds de ingebouwde LAN-poort gebruiken omdat deze de minste vertraging en hoogste snelheden biedt.

Wi-Fi 5 / AC

Dit is dezelfde standaard die gebruikt wordt voor de meeste draadloze routers thuis en recente elektronische gadgets. Een powerline adapter die aan de norm voldoet, kan snelheden tot 2,59 Gbps halen bij een frequentie van 5 GHz. Hij kan ook oudere bandbreedtes ondersteunen, zoals Wi-Fi N.

Wi-Fi 4 / N

Als uw draadloze apparaten thuis in het begin van de jaren 2010 gekocht zijn, hebt u een adapter nodig die Wi-Fi 4 ondersteunt. Gelukkig kunnen de meeste Wi-Fi 5 routers en netwerkadapters oudere draadloze firmware ondersteunen. Wi-Fi 4/N wordt ook wel een dual-band ontvangst genoemd, omdat het zowel voor 5.0 GHz als voor 2.4 GHz apparaten werkt met een maximumsnelheid van 599 Mbps.

Bedrade bandbreedte

De bekabelde bandbreedte wordt ook wel de snelheid van het lichtnet genoemd en verwijst naar de maximale snelheid van gegevensoverdracht die een powerline adapter kan bereiken wanneer u zijn LAN-poort gebruikt. Afhankelijk van de bekabelde bandbreedte kan uw verbindingssnelheid via de powerline adapter lager zijn dan de werkelijke snelheid die uw serviceprovider via de primaire router levert.

Adapters met de rating Fast Ethernet zullen snelheden tot 100 Mbps toelaten, terwijl die met de rating Gigabit snelheden tot 1000 Mbps toelaten. Gigabit adapters zijn meestal duurder, maar u zou hier zeker voor moeten kiezen als u wilt gamen of streamen met een lage vertraging.

Voor- en nadelen van een Powerline Adapter

Weet u nog steeds niet zeker of u er één moet aanschaffen? Hier volgen de voor- en nadelen van het gebruik van een powerline adapter in vergelijking met conventionele Ethernet en draadloze opstellingen.

Voordelen

 • De meeste powerline adapters bieden hogere datasnelheden dan de meeste draadloze routers.
 • Zij dienen als een booster voor uw router, waardoor meer apparaten kunnen worden aangesloten.
 • De beste powerline adapter kan een snelle internetverbinding van Ethernet-kaliber beter maximaliseren dan de meeste Wi-Fi-routers.
 • U kunt het elektrische circuit van uw huis omvormen tot een hogesnelheidsnetwerk zonder dat u hoeft te boren of nieuwe kabels nodig hebt.
 • Ze zijn beter dan Wi-Fi voor online gamen met lage ping en 4K streaming.

Nadelen

 • Powerline adapters moeten in de muur gestoken worden. Ze werken meestal niet als ze in verlengsnoeren gestoken worden, waardoor u er een paar stopcontacten mee kwijt bent.
 • De meeste modellen zijn redelijk groot (gemiddeld ongeveer 5,0 x 6,5 cm), dus ze kunnen meer plaats innemen op uw stopcontact en andere apparaten verdringen.
 • De stopcontacten waar de adapters ingeplugd worden moeten deel uitmaken van hetzelfde elektrische circuit.

Veelgestelde vragen over een powerline adapter

Heeft u nog vragen over powerline adapters? Bekijk hieronder vragen die wij vaak van onze bezoekers krijgen.

Waarom zou ik een powerline adapter moeten gebruiken?

Powerline adapters gebruiken het bestaande elektrische circuit van uw huis om een netwerk te creëren waarmee u apparaten in verschillende kamers en zelfs op verschillende verdiepingen kunt verbinden. Een powerline adapter wordt in de muur gestoken en gebruikt dan de elektrische bedrading van uw huis om een netwerkverbinding tot stand te brengen. Hij maakt een ethernetverbinding met elk apparaat in elke kamer met een stopcontact, zelfs als dat aan de andere kant van het huis is.

Wat zijn voordelen van een powerline adapter?

Het grootste voordeel aan een powerline adapter is dat u het bereik van een bekabelde Internetverbinding kunt verlengen. Dit kan verder zonder kabels te trekken, aangezien ze de verbinding door kunnen geven via een stopcontact. Daarnaast zijn ze super eenvoudig aan te leggen - bijna plug and play (daar houden wij van!).

Zijn er nadelen aan het gebruik van een powerline adapter?

Natuurlijk bevat bijna ieder product dat voordelen heeft ook enkele nadelen. Het grootste nadeel is dat er een kleine vertraging op zal lopen in uw verbinding, en deze dus niet zo snel zal zijn als dat u direct een Ethernet kabel in uw apparaat plugt. Daarnaast kunnen ook verschillende merken slecht samenwerken, wat erg vervelend kan zijn als u dit niet weet voordat u de apparatuur aanschaft.

Zijn powerline adapters veilig?

Powerline adapters zijn een prima manier om uw thuisnetwerk uit te breiden zonder nieuwe kabels aan te leggen, maar veel mensen maken zich zorgen over de veiligheid van deze apparaten. Volgens de huidige normen moeten powerline adapters met een geïsoleerd circuit gebouwd zijn, en mag de stroom niet buiten het apparaat kunnen stromen. Er zitten ook geen gevaarlijke materialen in een powerline adapter, waardoor u deze dus zonder zorgen kunt gebruiken!

Heb ik een speciale modem of router nodig om powerline adapters te gebruiken?

Nee, powerline adapters werken met iedere modem of router die een Ethernet poort bevatten.

Is een powerline adapter zonde van mijn stopcontact?

U raakt in principe één stopcontact kwijt wanneer u gebruik maakt van een powerline adapter. Gelukkig is dit niet een groot probleem, aangezien veel producten een geïntegreerd stopcontact bevatten. Deze zorgt ervoor dat u in de adapter zelf weer een stekker kunt steken, zodat u geen stopcontacten kwijtraakt met het gebruik ervan.

Hoe beoordelen jullie de beste powerline adapter?

Om de best geteste powerline adapter te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.
Over de auteur
Remco Bravenboer - reviewify

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer