6 Beste Powerline Adapters van 2021

Een powerline adapter is een apparaat waarmee u de elektrische bedrading van uw huis kunt gebruiken om gegevens te verzenden. Het werkt als volgt: een apparaat wordt rechtstreeks in de muur gestoken en maakt via een Ethernet-kabel verbinding met de internetprovider - die dan in andere kamers van uw huis kan worden aangesloten, zodat alle apparaten die in die kamers zijn aangesloten toegang hebben tot internet. Powerline-adapters zijn ook veiliger dan Wi-Fi, omdat ze bedraad zijn en niet op een draadloze verbinding hoeven te vertrouwen.

In plaats van een lange kabel van het ene uiteinde naar het andere te laten lopen, kunt u dus gebruik maken van één van de beste powerline adapters. Hun werking klinkt magisch, ze hebben geen onderhoud nodig, zijn eenvoudig in te stellen, en zijn goedkoper dan de meeste andere netwerkoplossingen.

AfbeeldingProductVoordelen
#1 - beste keus
TP-Link TL-WPA8631P - de beste powerline adapter
Synchroniseert automatisch wijzigingen, bevat 2 x 2 MIMO en voorzien van een ingebouwd filter tegen ruis. Bekijk prijs
#2 - premium keus
Devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit
Zowel voor Ethernetkabel als Wi-Fi, geen ingewikkelde installatie en geschikt voor streamen of downloaden. Bekijk prijs
#3 - goede keus
Devolo dLAN 550 Duo+
Ruimte voor twee Ethernet kabels, goedkope keuze en overal in huis te plaatsen. Bekijk prijs
#4
TP-Link PA4022P KIT
Tot drie apparaten koppelen aan kabel, eenvoudige installatie op hetzelfde stroomcircuit en geïntegreerd stopcontact. Bekijk prijs
#5
TP-Link TL-WPA4220T
Goedkope set, eenvoudige installatie en snelheden tot 300 Mbps voor de draadloze variant. Bekijk prijs
#6
AVM FRITZ!Powerline 1260E
Ook bedraad te gebruiken, geschikt voor het streamen of spelen van games en geen kabels trekken door huis. Bekijk prijs
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere powerline adapter onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

22 Producten Bekeken
31 Uur Aan Onderzoek
177 Reviews Gelezen
8 Producten Gekozen

  Bekijk hieronder onze review over de beste powerline adapter

  1. TP-Link TL-WPA8631P

  TP-Link TL-WPA8631P
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Dit prachtige product van TP-Link is een powerline adapter met ingebouwd stopcontact. Hij kan internet met hoge snelheden tot wel 1300 Mbps doorgeven waardoor hij uitermate geschikt is voor het spelen van games of downloaden van grote bestanden.

  Hij kan geweldige prestaties leveren over afstanden, wat komt doordat hij 2 x 2 MIMO (multiple input, multiple output) met Beamforming-technologie bevat. Daarnaast bevat hij een ruisfilter waardoor wordt voorkomen dat elektrische signaalruis de prestaties en dus ook de verbinding van uw internet beïnvloedt.

  Tot slot bevat hij over een functie waardoor alle wijzigingen die u in uw netwerk doet altijd automatisch en direct worden toegepast op de powerline adapter.

  Het installeren van het apparaat is eenvoudig, zelfs een kind zou deze twee stappen kunnen volgen:

  • Steek de ene TP-link powerline adapter in de muur, en sluit deze aan op een router naar keuze.
  • Stop de ander in een stopcontact die in de buurt staat van uw apparaat, en sluit de internetkabel aan tussen de adapter en uw apparaat.

  Ons oordeel

  Dit is de beste powerline adapter die wij hebben onderzocht, en hij wordt op het internet ook in meerdere webshops aangeprezen als de allerbeste. Hij kan binnen enkele seconden worden aangesloten, zonder dat daar verder technische kennis voor nodig is. Daarnaast behaalt hij snelheden waar wij u tegen zeggen.

  Beoordeling van redacteur

  2. Devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit

  Devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Devolo is al tientallen jaren een toonaangevende vernieuwer op het gebied van thuisnetwerken.

  De Magic 2 is één van de beste powerline adapters op de markt. Dit komt vooral door zijn vele geavanceerde functies zoals 'fast roaming', waardoor u gemakkelijk in heel het huis een razendsnelle verbinding kunt regelen.

  U kunt met dit product bijvoorbeeld gemakkelijk regelen dat u aan de andere kant van uw huis een snelle verbinding krijgt, zonder dat u helemaal een Ethernet kabel door het huis hoeft te trekken of meerdere repeaters moet plaatsen.

  Tot slot hebben wij meerdere tests bekeken waaruit bleek dat de verbinding die opgesteld wordt door de adapter hoge snelheden bevatte (rond de 700 Mbit) en een latency van maar 1 milliseconde bevatte.

  Het enige nadeel dat wij tegen kwamen was dat de gebruiksaanwijzing van de Devolo Magic 2 niet heel uitgebreid is, wat het voor atechnische mensen lastig kan maken om deze powerline adapter te installeren.

  Ons oordeel

  Het kan wat lastig zijn om hem te installeren, maar als hij eenmaal draait kunt u genieten van razendsnel internet met een lage latency.

  Beoordeling van redacteur

  3. Devolo dLAN 550 Duo+

  Devolo dLAN 550 Duo+
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze powerline adapter is een budget keuze, en bevat daarom geen Wi-Fi.

  Als u een woning hebt met meerdere ruimtes en uw internet gebruikt voor basic doeleinden zoals het browsen op internet en streamen van films of series, dan heeft u helemaal geen topklasse powerline adapter nodig.

  De Devolo dLAN 550 Duo+ is een adapter die in dit geval helemaal geschikt voor u is. U kunt hem gemakkelijk installeren door in het stopcontact te steken, te verbinden met uw router en op een paar knopjes te drukken - de rest gaat helemaal vanzelf.

  Deze powerline adapter werkt alleen via een Ethernet kabel, en dus niet via een Wi-Fi verbinding. Met deze bedrade verbinding kunnen er alsnog hoge snelheden tot 100 Mbps worden behaald die voor de eerder benoemde basisdoeleinden hoog genoeg zijn.

  Er is daarnaast ruimte voor twee Ethernet kabels per adapter, waardoor u er in totaal vier apparaten tegelijkertijd op aan kunt sluiten.

  Ons oordeel

  Één van de makkelijkst aan te sluiten powerline adapters op de markt. Snelheden zijn goed, en de bedrade verbinding is makkelijk in te stellen. Daarnaast raakt u geen stopcontact kwijt aangezien die ruimte op de adapter zelf beschikbaar is.

  Beoordeling van redacteur

  4. TP-Link PA4022P KIT

  TP-Link PA4022P KIT
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Ook deze powerline adapter is een budget keuze, en bevat daarom wederom geen Wi-Fi.

  Het eerste voordeel aan dit product van TP-Link is zijn geïntegreerde stopcontact. Deze zorgt ervoor dat u geen stopcontact kwijt raakt, wat natuurlijk altijd zonde is als uw adapter dit niet bevat.

  Beide adapters hebben in totaal drie verschillende poorten voor een Ethernetkabel (één op de ene, en twee op de ander). Met een snelle internetverbinding tot wel 600 Mbit per seconde bent u verzekerd van verbinding met goede kwaliteit die niet zal gaan haperen ook al is de afstand tussen de twee adapters enorm.

  Een ander groot voordeel is de automatische energiebesparingsstand die wordt geactiveerd wanneer er geen internet via één van de aangesloten kabels wordt gebruikt.

  Mocht u meer apparaten willen verbinden met het internet dat uit deze powerline adapter komt, dan heeft u pech. Hij ondersteunt geen Wi-Fi waardoor het limiet bij de TP-Link PA4022P KIT echt zit op drie gekoppelde apparaten.

  Ons oordeel

  Deze TP-Link doet precies wat een powerline adapter moet doen, namelijk makkelijk te installeren zijn waarna er gelijk genoten kan worden van razendsnel internet door het hele huis. Helaas krijgt hij een minpuntje voor het gebrek aan de mogelijkheid om een Wi-Fi verbinding op te stellen.

  Beoordeling van redacteur

  5. TP-Link TL-WPA4220T

  TP-Link TL-WPA4220T
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Allereerst willen wij u op het grootste nadeel wijzen van deze powerline adapter, en dat is dat hij geen geïntegreerd stopcontact heeft. U raakt dus in totaal drie stopcontacten kwijt als u voor dit product kiest, wat redelijk zonde is als u deze moeilijk kunt missen.

  De set bevat drie adapters, en als we de prijs van de adapters per stuk bekijken dan zien we dat dit de goedkoopste is die u kunt kiezen als u dit zo bekijkt. Helaas levert u daar wel een stukje kwaliteit voor in, aangezien ze wat gelimiteerder zijn.

  Per adapter kan er gemakkelijk een Wi-Fi hotspot worden opgezet, waardoor u Wi-Fi in uw hele huis kunt creëren. Daarnaast bevatten de adapters een Ethernet poort om zo ook de mogelijkheid te bieden om een bekabelde verbinding op te zetten.

  Het installeren is daarnaast ook een fluitje van een cent. U kunt ze in het stopcontact pluggen en aan uw router koppelen, en het zal gelijk werken.

  Ons oordeel

  Een goedkope keuze als u een set met meerdere adapters zoekt. Beide Wi-Fi en bedrade verbindingen zijn mogelijk, alleen niet met een hoge snelheid vergeleken met de andere producten uit de test.

  Beoordeling van redacteur

  6. AVM FRITZ!Powerline 1260E

  AVM FRITZ!Powerline 1260E
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Allereerst is het lastig om te bepalen wat de exacte maximum bedrade snelheid is die deze powerline adapterset voor uw huis kan generen. Dat komt namelijk doordat deze afhankelijk is van het stroomnet in uw huis. Stopcontacten met aarde zorgen namelijk voor een hogere snelheid, en tussenliggende producten als een stekkerdoos kunnen de maximale snelheid flink omlaag brengen.

  De adapters maken het mogelijk om nieuwe Wi-Fi netwerken aan te maken die u overal in huis kunt gebruiken. Mocht u graag Wi-Fi in de tuin willen maar staat uw router te ver weg? Dan plugt u een adapter in het dichtstbijzijnde stopcontact en kunt u direct aan de slag.

  onderkant van powerline adapter

  Ook verbinding via een UTP-kabel is mogelijk. De onderkant van de adapter bevat ruimte om een bekabelde verbinding op te stellen met dezelfde snelheid alsof deze direct afkomstig is van de router.

  Een nadeel dat wij tegen kwamen in meerdere reviews was dat de adapters erg heet werden, waardoor sommige klanten het product terug hebben moeten sturen. Daarnaast is het ook zeker niet de goedkoopste keuze.

  Ons oordeel

  Eenvoudige installatie en snelle verbindingen, precies hoe wij het graag zien bij een powerline adapter. Hij is helaas één van de duurste uit ons onderzoek, waardoor hij een punt aftrek heeft gekregen.

  Beoordeling van redacteur

  Kenmerken van een powerline adapter

  Een bedrade Ethernet-installatie en een Wi-Fi-router zijn de twee populairste opties om uw internetverbinding thuis op te zetten. Het beheren van ethernetkabels kan echter een uitdaging zijn, en Wi-Fi-signalen kunnen voor sommige gebruikers onstabiel aanvoelen. De oplossing is het gebruik van een powerline adapter, waarmee u internet via het stopcontact kunt regelen.

  Net als gewone bedrade of draadloze routers is een powerline adapter een apparaat waarmee uw computer via een lokaal netwerk (LAN) verbinding met het internet kan maken. Het gebruikt echter het elektrische circuit van uw huis via stopcontacten in plaats van LAN-kabels of Wi-Fi. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar, maar wij hebben alle kenmerken van de beste powerline adapter voor u op een rijtje gezet.

  Basisbediening

  U moet ten minste twee powerline adapters gebruiken om uw thuisnetwerk te ondersteunen. Eén adapter moet in een stopcontact in de buurt van uw primaire router worden gestoken, en hij moet via een Ethernet-kabel met de router verbonden zijn.

  powerline adapterset van d-link

  De tweede adapter kan in elk stopcontact van het huis worden gestoken, zolang het maar op hetzelfde circuit zit als de eerste. U kunt nu uw computer of laptop op de LAN-poort van de tweede adapter aansluiten om van het internet gebruik te maken. Bovendien kunt u met sommige modellen de tweede adapter gebruiken als een Wi-Fi hotspot.

  Aantal adapters in de verpakking

  Als het de eerste keer is dat u er één koopt, is het kopen van een duopack een goede keuze. Deze adapters worden ook als enkel product verkocht, voor het geval u later besluit uw thuisnetwerk uit te breiden. Hebt u een groot huis met meerdere kamers, dan kunt u pakketten van drie of meer compatibele adapters kopen.

  Type elektrische aarding

  Voordat u er één koopt, moet u de specificaties van de adapter lezen en nagaan of hij compatibel is met het circuit in uw huis. Aardingspennen zijn meestal uniek en niet verwisselbaar, afhankelijk van de plaats waar u woont.

  Zo is het voor Nederland (Randaarde) anders dan die voor België (Penaarde). Voor sommige modellen is aarding echter niet nodig, zodat ze op elk stopcontact gebruikt kunnen worden.

  Wi-Fi capaciteit

  Er zijn twee soorten powerline-adapters wat betreft het vermogen om Wi-Fi uit te zenden:

  • Geen Wi-Fi - Dit zijn standaardmodellen die dienen als LAN-poortuitbreidingen via uw elektriciteitsnet. Ze hebben meestal één ethernetpoort waar u rechtstreeks uw laptop of desktopcomputer op kunt aansluiten. Deze zenden geen Wi-Fi-signalen uit, dus op elk ervan kan slechts één bedraad apparaat werken.
  • Geschikt voor Wi-Fi - Sommige modellen lijken op Wi-Fi versterkers, die draadloze verbindingen via Wi-Fi kunnen accepteren. Met deze functie kunt u verbinding maken met het internet op uw smartphone of laptop wanneer u hun Wi-Fi-ontvangers aanzet.

  Draadloze snelheden en Wi-Fi-standaard

  Powerline adapters kunnen verschillende draadloze standaarden en snelheden ondersteunen. De meeste nieuwere elektronica is compatibel met Wi-Fi 5/AC, maar het is aan te raden de specificaties van uw draadloze apparaten thuis te controleren om er zeker van te zijn dat u de juiste adapter koopt.

  De Wi-Fi snelheden van powerline apparaten variëren van 599 Mbps tot maximaal 2599 Mbps, waardoor ze zeer geschikt zijn voor algemene browsing-doeleinden. Ze zijn echter nog steeds niet geschikt om de laagste latency te bereiken, en modellen met betere snelheden kunnen duur zijn. Om de beste snelheden te krijgen voor gamen of streamen van hoge kwaliteit, moet u nog steeds de ingebouwde LAN-poort gebruiken omdat deze de minste vertraging en hoogste snelheden biedt.

  Wi-Fi 5 / AC

  Dit is dezelfde standaard die gebruikt wordt voor de meeste draadloze routers thuis en recente elektronische gadgets. Een powerline adapter die aan de norm voldoet, kan snelheden tot 2,59 Gbps halen bij een frequentie van 5 GHz. Hij kan ook oudere bandbreedtes ondersteunen, zoals Wi-Fi N.

  Wi-Fi 4 / N

  Als uw draadloze apparaten thuis in het begin van de jaren 2010 gekocht zijn, hebt u een adapter nodig die Wi-Fi 4 ondersteunt. Gelukkig kunnen de meeste Wi-Fi 5 routers en netwerkadapters oudere draadloze firmware ondersteunen. Wi-Fi 4/N wordt ook wel een dual-band ontvangst genoemd, omdat het zowel voor 5.0 GHz als voor 2.4 GHz apparaten werkt met een maximumsnelheid van 599 Mbps.

  Bedrade bandbreedte

  De bekabelde bandbreedte wordt ook wel de snelheid van het lichtnet genoemd en verwijst naar de maximale snelheid van gegevensoverdracht die een powerline adapter kan bereiken wanneer u zijn LAN-poort gebruikt. Afhankelijk van de bekabelde bandbreedte kan uw verbindingssnelheid via de powerline adapter lager zijn dan de werkelijke snelheid die uw serviceprovider via de primaire router levert.

  Adapters met de rating Fast Ethernet zullen snelheden tot 100 Mbps toelaten, terwijl die met de rating Gigabit snelheden tot 1000 Mbps toelaten. Gigabit adapters zijn meestal duurder, maar u zou hier zeker voor moeten kiezen als u wilt gamen of streamen met een lage vertraging.

  Voor- en nadelen van een Powerline Adapter

  Weet u nog steeds niet zeker of u er één moet aanschaffen? Hier volgen de voor- en nadelen van het gebruik van een powerline adapter in vergelijking met conventionele Ethernet en draadloze opstellingen.

  Voordelen

  • De meeste powerline adapters bieden hogere datasnelheden dan de meeste draadloze routers.
  • Zij dienen als een booster voor uw router, waardoor meer apparaten kunnen worden aangesloten.
  • De beste powerline adapter kan een snelle internetverbinding van Ethernet-kaliber beter maximaliseren dan de meeste Wi-Fi-routers.
  • U kunt het elektrische circuit van uw huis omvormen tot een hogesnelheidsnetwerk zonder dat u hoeft te boren of nieuwe kabels nodig hebt.
  • Ze zijn beter dan Wi-Fi voor online gamen met lage ping en 4K streaming.

  Nadelen

  • Powerline adapters moeten in de muur gestoken worden. Ze werken meestal niet als ze in verlengsnoeren gestoken worden, waardoor u er een paar stopcontacten mee kwijt bent.
  • De meeste modellen zijn redelijk groot (gemiddeld ongeveer 5,0 x 6,5 cm), dus ze kunnen meer plaats innemen op uw stopcontact en andere apparaten verdringen.
  • De stopcontacten waar de adapters ingeplugd worden moeten deel uitmaken van hetzelfde elektrische circuit.

  Veelgestelde vragen over een powerline adapter

  Heeft u nog vragen over powerline adapters? Bekijk hieronder vragen die wij vaak van onze bezoekers krijgen.

  Waarom zou ik een powerline adapter moeten gebruiken?

  Powerline adapters gebruiken het bestaande elektrische circuit van uw huis om een netwerk te creëren waarmee u apparaten in verschillende kamers en zelfs op verschillende verdiepingen kunt verbinden. Een powerline adapter wordt in de muur gestoken en gebruikt dan de elektrische bedrading van uw huis om een netwerkverbinding tot stand te brengen. Hij maakt een ethernetverbinding met elk apparaat in elke kamer met een stopcontact, zelfs als dat aan de andere kant van het huis is.

  Wat zijn voordelen van een powerline adapter?

  Het grootste voordeel aan een powerline adapter is dat u het bereik van een bekabelde Internetverbinding kunt verlengen. Dit kan verder zonder kabels te trekken, aangezien ze de verbinding door kunnen geven via een stopcontact. Daarnaast zijn ze super eenvoudig aan te leggen - bijna plug and play (daar houden wij van!).

  Zijn er nadelen aan het gebruik van een powerline adapter?

  Natuurlijk bevat bijna ieder product dat voordelen heeft ook enkele nadelen. Het grootste nadeel is dat er een kleine vertraging op zal lopen in uw verbinding, en deze dus niet zo snel zal zijn als dat u direct een Ethernet kabel in uw apparaat plugt. Daarnaast kunnen ook verschillende merken slecht samenwerken, wat erg vervelend kan zijn als u dit niet weet voordat u de apparatuur aanschaft.

  Zijn powerline adapters veilig?

  Powerline adapters zijn een prima manier om uw thuisnetwerk uit te breiden zonder nieuwe kabels aan te leggen, maar veel mensen maken zich zorgen over de veiligheid van deze apparaten. Volgens de huidige normen moeten powerline adapters met een geïsoleerd circuit gebouwd zijn, en mag de stroom niet buiten het apparaat kunnen stromen. Er zitten ook geen gevaarlijke materialen in een powerline adapter, waardoor u deze dus zonder zorgen kunt gebruiken!

  Heb ik een speciale modem of router nodig om powerline adapters te gebruiken?

  Nee, powerline adapters werken met iedere modem of router die een Ethernet poort bevatten.

  Is een powerline adapter zonde van mijn stopcontact?

  U raakt in principe één stopcontact kwijt wanneer u gebruik maakt van een powerline adapter. Gelukkig is dit niet een groot probleem, aangezien veel producten een geïntegreerd stopcontact bevatten. Deze zorgt ervoor dat u in de adapter zelf weer een stekker kunt steken, zodat u geen stopcontacten kwijtraakt met het gebruik ervan.
  Over de auteur

  Remco Bravenboer (BSc Software Engineering) is in midden 2020 afgestudeerd als Software Ontwikkelaar en heeft hierdoor veel technische kennis. Hij leidt nu de redactie van Reviewify om dit platform zo groot mogelijk te maken en zijn liefde voor schrijven op te bouwen. Hij wilt dat Reviewify de laatste website word die consumenten bezoeken voor het maken van hun keuze en is zelf actief in de elektronica- & cursusreviews.

  remco bravenboer - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?
  6 Beste Powerline Adapters van 2021
  5 1 5 1
  0 / 5 5

  Your page rank: