6 Beste Powerbanks van 2025
Kom nooit meer met een lege batterij te zitten met de beste powerbanks.Deze powerbank van LifeGoods heeft een capaciteit van 20.000 milliampère-uur, waarmee u bijvoorbeeld uw iPhone gemakkelijk 7 keer mee kunt opladen. Met een gewicht van 400 gram en zijn kleine formaat kunt u hem gemakkelijk meenemen in uw broekzak. Hij bevat daarnaast 4 aansluitingen waardoor meerdere mensen tegelijkertijd hun gadgets kunnen opladen.
Met een powerbank zit u nooit meer met een lege batterij. U kunt de meeste gadgets die u bezit gemakkelijk aansluiten via bijvoorbeeld een USB-kabel om zo weer verder te gaan met uw activiteiten. Om het voor u gemakkelijk te maken hebben wij onderzoek gedaan naar de beste powerbanks op de markt.
Vergelijk de 6 best geteste powerbanks
# | Powerbank | Voordelen | |
---|---|---|---|
1 |
LifeGoods 20k mAh
Beste powerbank van 2025
|
|
Bekijk prijs |
2 |
MOJOGEAR XL
Beste koop powerbank
|
|
Bekijk prijs |
3 |
|
Bekijk prijs | |
4 |
|
Bekijk prijs | |
5 |
|
Bekijk prijs | |
6 |
|
Bekijk prijs |
Beste powerbanks van 2025
1. LifeGoods 20k mAh
Beste powerbank van 2025Deze powerbank van LifeGoods is één van de best verkochte in heel Nederland. Dit komt vooral door zijn stevige design en vele handige mogelijkheden.
Met zijn capaciteit van 20.000 milliampère-uur kunt u een gemiddelde iPhone ongeveer 7 á 8 keer opladen. Een leuk voordeel aan dit apparaat, is dat u ook meerdere apparaten tegelijkertijd kan opladen. Hij bevat vier verschillende aansluitingen, dus er is genoeg ruimte voor een gemiddeld gezin!
Als we kijken naar het formaat dan is te zien dat hij erg makkelijk mee te nemen is. Hij weegt nog minder dan 400 gram, en is zelf gemakkelijk in uw broekzak te stoppen.
Wat een speciale toegevoegde functionaliteit is, is de mogelijkheid om uw apparaten nog sneller op te laden. Hij bevat twee USB-aansluitingen met zijn Quick Charge-technologie, waardoor uw apparaten nog sneller opladen dan normaal.
Tot slot kunt u via de indicator gemakkelijk de status zien van de accu van de powerbank, zodat u weet wanneer hij bijna leeg is en op de lader moet.
Redenen om te kopen
- 7x uw mobiel opladen.
- Weegt bijna niets.
- Broekzakformaat.
- Snellaad mogelijkheden.
- Vier aansluitingen.
- Indicator voor de status v/d accu.
2. MOJOGEAR XL
Beste koop powerbankNet als met de beste powerbank op nummer één is het met de MOJOGEAR XL ook mogelijk om 6 á 7 keer uw smartphone helemaal op te laden. Mocht u bijvoorbeeld is een weekend gaan kamperen of een festival bezoeken, dan kunt u op dit product rekenen.
Het is mogelijk om bij deze powerbank meerdere apparaten tegelijkertijd op te laden. Hij bevat drie verschillende aansluitingen (2x USB, 1x USB-C) die tegelijkertijd gebruikt kunnen worden.
Als u een handige powerbank voor uw tablet zoekt, dan is dit product daar ook geheel geschikt voor. Qua gewicht is hij iets zwaarder dan de LifeGoods, maar veel verschil is er niet.
Redenen om te kopen
- Makkelijk meenemen.
- Vermogen van 18 watt.
- 20.000 mAh capaciteit.
- Gewicht van rond de 400 gram.
- Geschikt voor vele gadgets.
3. LIDEKA®ï¸ Solar Charger
Als u een powerbank zoekt die u niet zelf op hoeft te laden, dan is dit hét product voor u. Deze powerbank bevat een zonnepaneel op de bovenkant, waardoor hij opgeladen kan worden door zonne-energie. U kunt hem simpelweg buiten neerleggen waarna hij volledig oplaad als de zon er een aantal uur op schijnt.
Nadat hij helemaal vol is kunt u de 30.000 mAh gebruiken om bijna tien keer uw smartphone helemaal mee op te laden. In het donker heeft deze powerbank ook nog een leuke toevoeging; een soort van zaklamp. Hij bevat twee LED-lichten aan de voorkant die urenlang kunnen branden.
Over de goede klantenservice van de makers (LIDEKA) lezen wij uit reviews van klanten veel positieve reacties. Wanneer er een probleem is met dit product kunt u ze simpelweg bellen voor een snelle oplossing.
Tot slot is het zelfs mogelijk om uw gadgets draadloos op te laden, natuurlijk alleen als uw apparaat zelf dit ook ondersteunt.
Redenen om te kopen
- Op zonne-energie.
- 30.000 mAh capaciteit.
- Draadloos opladen.
- Top klantenservice.
- Te gebruiken als zaklamp.
- Waterdicht.
4. Trust Mobile Primo
Trust staat voor goedkope en betrouwbare producten, en daar is deze powerbank er ook weer één van.
Hij bevat 20.000 mAh aan batterijcapaciteit waardoor uw mobiele telefoon of tablet er meerdere malen achter elkaar mee volgeladen kan worden.
Door middel van de LED-lampjes op het apparaat ziet u direct hoeveel van deze 20.000 mAh er nog beschikbaar is, en of hij moet worden opgeladen.
Verder is hij erg gelijk aan de nummers één en twee, alleen voor een iets hogere prijs.
Redenen om te kopen
- Capaciteit van 20.000 mAh.
- Handige LED-lampjes.
- Lekker licht.
- Meerdere apparaten tegelijkertijd opladen.
5. Samsung Powerbank
Met de batterijcapaciteit van 10.000 milliampère-uur kunt u ongeveer vier keer uw mobiele telefoon helemaal vol laden met deze powerbank.
Hij heeft twee USB-aansluitingen en één USB-C poort. Door middel van de indicatielampjes kunt u precies zien wanneer u de powerbank weer moet opladen:
- 1 lampje: batterij zit tussen 0% en 25%
- 2 lampjes: batterij zit tussen 26% en 50%
- 3 lampjes: batterij zit tussen 51% en 75%
- 4 lampjes: batterij zit tussen 76% en 100%
Verder bevat hij nog extra beveiliging tegen kortsluiting en overspanning, wat natuurlijk ook niet mis is.
Redenen om te kopen
- 10.000 mAh capaciteit.
- Lichtste uit het onderzoek.
- Mogelijkheid om te snelladen.
- Twee USB en één USB-C aansluiting.
6. Fresh 'n Rebel Powerbank
Tot slot hebben wij deze mintgroene powerbank (natuurlijk ook in andere kleuren aanwezig…) als goed bevonden in ons onderzoek.
De capaciteit is niet heel hoog, maar daarom staat hij ook op plek 6. Met de capaciteit van 6000 mAh die deze powerbank bevat, kunt u ongeveer twee keer uw mobiele telefoon opladen.
Hij bevat veel verschillende functies als het gaat om veiligheid, waardoor we hem zeker een pluspunt hebben gegeven.
Het is ook erg makkelijk om twee apparaten tegelijkertijd op te laden met de Fresh 'n Rebel Powerbank, alleen dan is hij daarna wel gelijk leeg.
Als u er één zoekt die ook meegenomen mag worden in het vliegtuig, dan zit u goed. Deze powerbank heeft de UN38.3 certificering waardoor hij is goedgekeurd.
Redenen om te kopen
- 6000 mAh capaciteit.
- Goedgekeurd voor vluchten.
- Verschillende veiligheidsfuncties.
- Snel opgeladen.
Powerbank aanbiedingen
Heeft u niet veel budget meer over voor een nieuwe powerbank? Misschien staat er in het onderstaande overzicht met powerbank aanbiedingen wel een leuke deal met korting voor u bij. We halen alle aanbiedingen bij Bol en Coolblue dagelijks op, zodat u altijd de actuele aanbiedingen ziet.
Kenmerken van de beste powerbanks voor uw elektronische apparaten
Smartphones, tablets en andere elektronische gadgets zijn essentieel in de wereld van vandaag, omdat we er op vertrouwen voor werk, informatie en entertainment. Er is een vraag naar mensen om productief te blijven, zelfs als ze mobiel zijn, dus een betrouwbare powerbank kan de levensduur van de batterij van uw apparaten gemakkelijk verlengen, zelfs als u buitenshuis bent.
We hebben hier alle functies verzameld die u moet weten over powerbanks of draagbare laders. We hebben ook vergelijkingen tussen verschillende typen en hun respectieve voor- en nadelen toegevoegd wanneer dat van toepassing is.
Accucapaciteit
Capaciteit in de eenheid milliampère-uur (mAh) is de eerste specificatie die men zoekt in powerbanks. Dit heeft betrekking op de hoeveelheid elektrische lading die een accu kan vasthouden. Powerbanks zijn technisch gezien externe accu's die gebruikt worden om andere accu's van stroom te voorzien.
Capaciteiten variëren meestal van 5000mAh tot 30000mAh. Deze bepalen hoeveel keer een powerbank een smartphone volledig kan opladen. Modellen met een hogere capaciteit zijn omvangrijker en zwaarder dan modellen met een lagere capaciteit. Zo weegt een 5000mAh model ongeveer 150g terwijl een 20000mAh unit meer dan 450g kan wegen.
Gespecificeerde capaciteit vs. Nominale capaciteit
Meestal ziet u per powerbank twee verschillende capaciteiten aangegeven. Een model van 20000mAh is bijvoorbeeld ook gelabeld met een nominale capaciteit van 13000mAh en dit kan verwarring veroorzaken bij de gebruikers.
20000mAh is de opgegeven capaciteit die verwijst naar de totale elektrische lading die de powerbank kan opslaan. Het eigen voltage van een draagbare lader is echter 3,7V en dit moet worden opgevoerd om 5,0V aan uw telefoons te kunnen leveren. U krijgt 0,74 of 74% rendement conversie door 3,7V en 5V te delen, en er zijn andere kleine elektrische processen in de powerbank die ook wat energie verbruiken.
Als gevolg daarvan is de nominale capaciteit van zo'n powerbank 13000mAh of ongeveer 65% van de opgegeven capaciteit. Dit is de elektrische lading die daadwerkelijk door uw telefoon kan worden gebruikt. Normaal gesproken krijgt u ongeveer 6500mAh nominale capaciteit voor elke 10000mAh.
Aantal keren dat een telefoon kan worden opgeladen
Als de powerbank volledig geladen is, kan deze uw smartphone of tablet een aantal keren opladen. Dit is afhankelijk van de respectievelijke capaciteiten van de powerbank en de mobiele telefoon. Met een 3300mAh smartphone als voorbeeld:
- 5000mAh: 1 tot 1,5x
- 10000mAh: 2 tot 3x
- 20000mAh: 4,5 tot 5x
- 30000mAh: 8 tot 9x
Deze kunnen variëren afhankelijk van bepaalde omstandigheden, zoals de temperatuur van het apparaat of als u het gebruikt tijdens het opladen. Na het uitputten van de powerbank moet u het apparaat opladen via een muuradapter.
Oplaadsnelheid en -tijd
Er zijn twee soorten powerbanks, afhankelijk van hun oplaadsnelheid:
Gewoon opladen
Deze powerbanks werken wat betreft de oplaadsnelheid op dezelfde manier als traditionele wandladers. Met 10W vermogen geven deze 5,0V (1,0A tot 2,0A) uit bij het opladen van uw elektronische apparaten.
Denk aan een smartphone met een 3300mAh batterij, wat de gemiddelde capaciteit is voor de meeste modellen. U kunt hem in ongeveer 30 minuten van 0% tot 30% opladen met een standaard powerbank. De snelheid is goed genoeg als u uw telefoon wilt meenemen terwijl deze is aangesloten op een USB-kabel.
Een gewone oplaadeenheid is ook voldoende als u hem alleen maar wilt gebruiken voor mobiele accessoires en draagbare technologie. Sporthorloges en draadloze koptelefoons laden relatief snel op door gewoon te voldoen aan de minimumvereisten voor spanning en stroomsterkte.
U moet echter een snellaadmodel kiezen als u uw telefoon binnen 60-90 minuten volledig wilt laden. Langzame laders kunnen ongeveer 3 uur of meer nodig hebben om telefoons van 0% tot 100% te laden.
Snel opladen
Deze modellen kunnen compatibele apparaten tot 400% sneller opladen dan traditionele laders. Dit door middel van recente technologieën die hen in staat stellen om hogere voltages en ampères te leveren dan 5.0V/2.0A.
Een powerbank die is uitgerust met Quick Charge 3.0 kan bijvoorbeeld een 3300mAh batterij in ongeveer 60-75 minuten volledig laden. Dezelfde taak neemt 3-4 uur in beslag op traditionele 5.0V/1.0 laders. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over het opladen van kleinere apparaten en draagbare accessoires met snelle powerbanks. Het vermogen wordt automatisch aangepast, zodat deze niet worden beschadigd.
Snelle laders werken echter alleen goed op apparaten met snellaad-chips. Als u een oude telefoon hebt, werkt deze alleen als een traditionele powerbank. Sommige apparaten kunnen ook warm worden als ze snel worden opgeladen, dus het is niet aan te raden om ze te gebruiken terwijl ze zijn aangesloten. Snelle laders zijn ook duurder.
Technisch gezien waren de langzamere laders en powerbanks tegenwoordig eigenlijk de snelladers van het begin van 2010. De technologie wordt voortdurend verder ontwikkeld, waardoor het gat tussen de eerste snelle laders en de nieuwe in de loop van de tijd steeds groter wordt.
Compatibiliteit van het apparaat
Power Delivery (PD) is het technologieprotocol waarmee powerbanks kunnen werken op de meeste USB-compatibele apparaten. De meeste moderne powerbanks zijn uitgerust met PD, zodat ze compatibel zijn met de meeste smartphones, tablets, e-readers, digitale camera's en draagbare technologie.
Powerbanks worden meestal beoordeeld op basis van de maximale spanning en stroom die ze leveren. Via PD wordt de energie die door de powerbank wordt overgedragen automatisch geregeld volgens de specificaties van uw smartphone of apparaat. Dit betekent dat de meeste moderne oplaadbare apparaten kunnen werken op elke draagbare USB-lader in een plug-and-play opstelling.
Powerbank voor laptops
Dergelijke powerbanks hebben verschillende specificaties omdat ze zelfs de beste laptops van stroom voorzien. Laptops en notebooks hebben hogere voltage- en capaciteitseisen dan smartphones en de meeste tablets.
Daarom kunnen de meeste laptopcompatibele powerbanks ten minste 30W leveren en hebben ze een capaciteit die veel hoger is dan 20.000mAh. Sommige hebben zelfs een maximaal vermogen van 100W en kunnen meer dan 100.000mAh laden, maar deze apparaten zijn veel zwaarder en omvangrijker. Deze modellen hebben ook de volgende stopcontacten voor verschillende laptopmodellen:
- Via een stopcontact - Het is gebruikelijk dat deze modellen een standaard stopcontact hebben dat twee wisselstroompinnen (AC) en een aardpennen kan ontvangen. U hoeft alleen maar de oplaadadapter van uw laptop aan te sluiten.
- Via USB Type-C - USB Type-C-poorten zijn niet alleen voor snellere gegevensoverdracht. Stroombanken met deze uitvoerpoort worden steeds populairder omdat nieuwere laptopmodellen kunnen opladen via hun USB Type-C-poorten en de traditionele oplaadpoort. Het opladen via deze methode gaat meestal sneller dan bij traditionele stopcontacten.
Vermogens out- en input
Het wattage (W) verwijst naar het vermogen dat kan worden geproduceerd door een draagbare lader. Omgekeerd is dit het maximale vermogen dat een apparaat uit de powerbank kan halen. Een hoger wattage betekent dat het apparaat sneller kan opladen en dat het apparaten met een steilere energiebehoefte kan ondersteunen, zoals laptops of grotere tablets.
Standaard powerbanks kunnen 10W ontladen en snellere modellen kunnen tot 20W gaan. Degenen die bedoeld zijn om laptops op te laden kunnen 30W of meer produceren.
Powerbanks moeten ook worden opgeladen als de accu's leeg zijn. Degenen die draaien op 10,5W oplaadchips kunnen 12 uur of meer duren, van 0 tot 100%. Aan de andere kant zullen nieuwere modellen die kunnen worden opgeladen met 18W of meer in 6-8 uur volledig worden opgeladen.
Aantal uitgangen en compatibele kabels
De meeste powerbanks ondersteunen het opladen van ten minste twee apparaten tegelijk. Dit wordt bepaald door het aantal USB-aansluitingen dat in USB-, Micro-USB- of Type-C-formaten kan zijn. Elk stopcontact kan een andere spanning en stroomsterkte hebben, afhankelijk van het model.
Sommige kunnen zelfs vier of meer apparaten tegelijk ondersteunen. Dit is perfect als u met het hele gezin reist of als u samen met vrienden mobiele spelletjes speelt. Als u dit doet, kan de opgeslagen energie van de stroombank echter snel uitgeput raken.
Speciale types en functies
Naast het normaal opladen via USB, kunnen sommige modellen telefoons draadloos opladen. Deze hebben een elektromagnetische inductieplaat die telefoons met een glazen achterzijde opladen bij contact. Dit is erg handig, maar u hebt het niet nodig als u geen compatibele smartphone hebt.
Sommige hebben zelfs ingebouwde zonnepanelen voor het opladen van de powerbank. Dit is perfect voor kampeerders die lange tijd buiten zijn, maar de oplaadtijd met kleine zonnepanelen is beduidend langer dan bij gebruik van een stopcontact.
Stroombanken als directe stroombron
Powerbanks kunnen ook worden gebruikt om kleine gadgets direct van stroom te voorzien. Voorbeelden hiervan zijn USB-lampen en ventilatoren die we meestal op computers aansluiten. Er zijn mini radio's en luidsprekers die ook op powerbanks kunnen worden aangesloten. Sommige modellen hebben zelfs ingebouwde zaklampen.
Reisveiligheidscertificering
Als u een powerbank meeneemt op lange vluchten, kunt u extra uren aan productiviteit of entertainment besteden aan uw gadgets. Luchthavens zijn echter streng voor de batterijen die u tijdens vluchten meeneemt, omdat sommige van deze batterijen door de grote hoogte kunnen opwarmen of zich abnormaal kunnen gedragen.
Als u veel met het vliegtuig reist, zoek dan een powerbank die is goedgekeurd door de luchtvaartautoriteiten. Dit kan u het gedoe besparen om uw externe lader op de luchthaven achter te laten.
Stroomindicator
De resterende lading in een powerbank wordt meestal aangegeven met een ingebouwde LED-indicator. Elk brandend lampje vertegenwoordigt een percentage van de levensduur van de batterij. Dit is de standaardindicator voor de meeste modellen, maar u kunt niet de exacte hoeveelheid resterende energie aangeven.
Andere powerbanks hebben een LCD- of LED-scherm. Deze geven specifiek de resterende hoeveelheid lading aan in procenten of eenheden mAh. Het is handig om de exacte waarde te weten, maar deze modellen zijn meestal duurder.
Voor- en nadelen aan het gebruik van een powerbank
Een powerbank is natuurlijk handig en bevat vele voordelen, maar er zijn ook nadelen die u moet weten voorafgaand aan uw aankoop. Hieronder bespreken we beide de voor- en nadelen van een powerbank.
Voordelen
- U heeft altijd een back-up wanneer u uw gadgets vergeet op te laden voordat u uit huis gaat.
- U hoeft geen reservebatterij of accu te kopen voor de gadgets die u bezit, aangezien een powerbank op de meeste gadgets aangesloten kan worden.
- Sommige powerbanks hebben een ingebouwd zonnepaneel waardoor hij automatisch overdag op kan laden.
Nadelen
- U moet er voor zorgen dat hij altijd volledig opgeladen is, omdat u hem niet even snel kunt opladen voordat u weggaat. (Opladen tot 100% kan al snel uren duren.)
- Er bestaan veel slechte powerbanks die te koop zijn op shady websites op het internet welke schade kunnen toebrengen aan uw toestel. Let er dus goed op dat u er één koopt van een betrouwbaar merk.