4 Beste Portable Monitors in 2021 (HDMI & USB-C)

De allerbeste koop is..
ASUS MB169B+ -

Als u graag de allerbeste portable monitor wilt aanschaffen dan kunt u terecht bij de ASUS MB169B+. Deze prachtige monitor is 15 inch, en kan gemakkelijk aangesloten worden via USB. Hij is licht, waardoor het verplaatsen ervan een fluitje van een cent is.

Een draagbare monitor is een goede optie als u vaak van werkplek wisselt. Als hij portable is kunt u hem gemakkelijk in uw auto (of in sommige kleine gevallen zelfs in uw tas) meenemen en op een andere werklocatie weer aankoppelen. Gelukkig is het bij de beste draagbare monitors vaak mogelijk om hem in te pluggen en gelijk te beginnen, er komt dus niet veel kennis bij kijken.

Het zoeken van een passende portable monitor voor uw doeleinden is echter een lastige keuze. Over het algemeen springt het merk Asus overal flink bovenuit, aangezien zij meerdere modellen op de markt hebben gebracht ten opzichte van andere merken. Wij zullen u door middel van ons uitgevoerde onderzoek helpen zoeken naar de beste koop.

AfbeeldingProductVoordelen
#1 - beste keus
ASUS MB169B+ - de beste draagbare monitor
Kantelbaar, makkelijk mee te nemen en aansluiten via USB Bekijk prijs
#2 - premium keus
Pepper Jobs XtendTouch XT1310F
13.3 inch full HD, touchscreen en refresh rate van 60 hertz. Bekijk prijs
#3 - goede keus
MSI Optix MAG161V
Plug & play (HDMI), goed als tweede scherm en 15.6 inch - 1920x1080. Bekijk prijs
#4
ASUS ZenScreen MB16ACE
Lichtgewicht (0.7kg), full HD resolutie en goed als tweede scherm. Bekijk prijs
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere draagbare monitor onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

8 Producten Bekeken
6 Uur Aan Onderzoek
39 Reviews Gelezen
4 Producten Gekozen

  Bekijk hieronder onze review over de beste draagbare monitor

  1. ASUS MB169B+

  ASUS MB169B+
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De ASUS MB169B+ sprong duidelijk op plek één tijdens onze test naar de beste portable monitors. Het is een 15.6 inch monitor die compact is en makkelijk meegenomen kan worden in uw rugzak. U kunt hem gemakkelijk aansluiten door middel van Asus EzLink met een enkele USB 3.0 kabel, waardoor hij goed te gebruiken is als tweede beeldscherm voor uw laptop of computer.

  Deze full HD draagbare monitor met kantelmogelijkheid heeft een refresh rate van 60 hertz en een reactietijd van ongeveer 15 milliseconden. Het is niet echt een aanrader voor gaming, aangezien hij geen FreeSync en Adaptive Sync bevat.

  Ons oordeel

  Wij raden de ASUS MB169B+ aan voor de dagelijkse gebruiker van een computer of laptop. Hij bevat geen perfecte beeldkwaliteit en heeft geen toegevoegde waarde voor gamers. Wel is hij scherp geprijsd en dat is wat wij belangrijk vinden.

  Beoordeling van redacteur

  2. Pepper Jobs XtendTouch XT1310F

  Pepper Jobs XtendTouch XT1310F
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Pepper Jobs is een erg onbekend merk, maar hun draagbare monitor kwam goed uit onze uitgebreide test. Qua grootte is hij wat kleiner dan de nummer één, hij is namelijk maar 13.3 inch maar heeft wel een goede touchscreen-mogelijkheid.

  De XtendTouch XT1310F bevat een full HD IPS-paneel en de mogelijkheid om met uw vinger het scherm aan te sturen. U kunt hem koppelen via USB-C wat een groot voordeel is in combinatie met zijn compactheid als u er bijvoorbeeld mee in de trein wilt werken of een andere plek.

  Een leuke en creatieve oplossing die wij online hebben gevonden is om het scherm in de auto te hangen. Vervolgens kunnen kinderen hun Nintendo Switch aansluiten om hier vervolgens op te kunnen gamen. Dit is een geweldige oplossing als uw kind niet tegen lange autoritten kan en u een verre autovakantie gaat maken. Daarnaast kan hij of zij ook gelijk genieten van geluid aangezien deze portable monitor ingebouwde speakers heeft.

  Ons oordeel

  Een prachtige 13.3 inch monitor full HD monitor. Gemakkelijk te verbinden met USB-C. Leuk om op te gamen met bijvoorbeeld een Nintendo Switch.

  Beoordeling van redacteur

  3. MSI Optix MAG161V

  MSI Optix MAG161V
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De MSI Optix MAG161V is de beste portable monitor voor grafische vormgevers. Dit komt vooral door de hoge resolutie van 1920x1080, de grootte van 15.6 inch en de hoge beeldkwaliteit in combinatie met scherpe beeldweergave.

  Deze monitor kan gemakkelijk worden aangesloten door midden van een enkele HDMI kabel. Daarnaast bevat hij ook nog één thunderbolt aansluiting. Plug & play is bij deze draagbare monitor dus zeker van toepassing.

  Ons oordeel

  Een monitor met goede kwaliteit van het beeld en een mooi design. Kan makkelijk worden aangesloten en binnen enkele minuten na ontvangst worden gebruikt.

  Beoordeling van redacteur

  4. ASUS ZenScreen MB16ACE

  ASUS ZenScreen MB16ACE
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Één van de meest verkochte portable monitors is de ZenScreen MB16ACE van Asus. Het lijkt een basic monitor, maar hij bevat verschillende eigenschappen die erg handig uit kunnen komen wanneer u deze nodig hebt.

  Hij is erg makkelijk mee te nemen en op te bergen, aangezien hij maar 0.7 kilogram weegt en een dikte heeft van maar 8 millimeter. Dankzij zijn full HD resolutie is hij perfect om als tweede monitor te gebruiken. Hij bevat helaas geen touchscreen, anders hadden wij deze draagbare monitor op #1 gezet.

  Ons oordeel

  Een mooie portable monitor die erg makkelijk op te bergen is en mee te nemen is in een rugzak. Naast dat het een mooi en goed werkend product is, is hij ook nog best energiezuinig, hij verbruikt namelijk maar 5 Watt wanneer hij actief is.

  Beoordeling van redacteur

  Criteria om op te letten tijdens het zoeken van een draagbare monitor

  Het zoeken van een goede draagbare monitor kan lastig zijn, zeker als u geen of weinig ervaring heeft met computers. Als u geen interesse heeft in de producten uit ons onderzoek kunt u door middel van de onderstaande eigenschappen zelf een keuze maken voor de beste portable monitor.

  handig gebruik maken van een draagbare monitor

  Reden voor gebruik

  Over het algemeen worden er vier redenen voor gebruik aangegeven wanneer u online zoekt op draagbare monitors. Als u de monitor voor kantoor en/of dagelijkse activiteiten als het browsen van internet of lezen van e-mail nodig hebt moet de monitor makkelijk aan te sluiten zijn. Wanneer u hem wilt gebruiken voor het spelen van video games dan moet hij snel zijn en bijvoorbeeld een goede refresh rate hebben. Tot slot als u hem voor grafische vormgeving wilt gebruiken dan moet u ook kijken naar de beeldkwaliteit, want u wilt natuurlijk wel een perfect resultaat produceren.

  Grootte van het scherm

  De gewenste displaygrootte van een draagbare monitor is voor iedereen verschillend. Ze zijn over het algemeen allemaal onder de 20 inch, met bijvoorbeeld de mogelijkheid voor een 15.6 inch display of een 13.3 inch variant die net wat kleiner is.

  Refresh rate

  Refresh rate, ook wel verversingssnelheid genoemd, is het aantal keer dat een scherm per minuut zijn pixels kan vernieuwen om een nieuw beeld te kunnen tonen. Bij bijvoorbeeld een 4k monitor kan dit op 144 hertz zitten, maar bij een draagbare monitor is dit altijd 60 hertz.

  Kwaliteit van het beeld

  De kwaliteit van het beeld op een portable monitor is van belang als u bijvoorbeeld veel met Photoshop werkt, of gewoon wilt genieten van de beste kwaliteit als u uw favoriete serie kijkt. Veel producten zijn Full HD, maar er zijn ook monitors met WXGA wat een stuk onbekender is. WXGA, ook wel Wide XGA genoemd, is een displayklasse die een wat meer vierkant scherm bevat. Voorbeelden zijn 1366x1280 en 768x720.

  Merk van de monitor

  Veel consumenten houden er van om producten te kopen van betrouwbare merken. Bij de draagbare monitors komen de merken Asus, AOC, MSI en PEPPER JOBS vaak voor. Er bestaan ook monitors van andere merken maar die hebben hiervan maar enkele varianten uitgebracht.

  Type aansluitingen

  Over het algemeen bevatten de beste draagbare monitors de aansluiting voor USB-C of HDMI kabels. Daarnaast hebben enkele de mogelijkheid om te verbinden via Thunderbolt.

  Resolutie

  De meeste portable monitors hebben een resolutie van 1920x1080, die natuurlijk bij de meeste monitors op de markt het vaakst voor komt. Andere mogelijke resoluties die wij vaak tegen zijn gekomen zijn 1366x768 en 1024x600.

  Verstelbaar scherm

  Bij sommige monitors is het mogelijk om het scherm op verschillende manieren te verstellen. De verschillende mogelijkheden voor het scherm zijn het kantelen, pivoten en het draaien om zijn as.

  Overige opties

  Wanneer u iets meer wilt besteden aan het kopen van een goede draagbare monitor kunt u er ook één kiezen die meerdere opties aanbiedt ten opzichte van andere monitors. Zo zijn er producten met ingebouwde speakers, HDR, USB Hub en FreeSync. FreeSync is een leuke toevoeging aangezien de monitor hierdoor dynamisch de refresh rate aanpast op basis van de FPS die u in een game heeft. Hierdoor wordt het beeld een stuk vloeiender dan wanneer u geen FreeSync hebt.

  Prijs

  Gemiddeld kost een draagbare monitor rond de €250, maar ze bestaan er ook in een wat goedkopere en duurdere variant. Wat u er zelf voor over heeft is compleet aan u, maar let er wel op dat hij wat meer zal kosten als u wilt genieten van bijvoorbeeld FreeSync of andere extra’s.

  draagbare monitor met touchscreen

  Touchscreen

  Er bestaan verschillende modellen die de mogelijkheid bieden om de monitor aan te sturen met uw vinger. Dit werkt erg handig als u simpele taken doet zoals het typen van e-mails met het schermtoetsenbord, of bijvoorbeeld het scrollen over uw social media feed.

  Veelgestelde vragen over een draagbare monitor

  Heeft u altijd al een draagbare monitor willen hebben, maar heeft u nog vragen? Bekijk even of het antwoord op uw vraag hieronder staat voordat u hem aan ons stelt.

  Is een draagbare monitor zijn geld waard?

  Ze zijn zeker hun geld waard, ook al zijn ze niet allemaal even goedkoop. U kunt ze inzetten als bijvoorbeeld een tweede beeldscherm voor uw laptop, maar ook makkelijk meenemen naar uw kantoor wanneer dit nodig is. Daarnaast bevatten ze vele features die uw productiviteit kunnen verhogen.

  Heeft u stroom nodig voor een portable monitor?

  Er bestaan beeldschermen met een ingebouwde batterij, maar de meeste zullen altijd stroom nodig hebben. Elk model is verschillend, dus u zult zelf goed moeten kijken of het model dat u op het oog hebt een ingebouwde batterij heeft of niet.

  Hoe sluit ik een draagbare monitor aan op mijn laptop of computer?

  Allereerst zult u moeten kijken of u overeenkomende aansluitingen hebt op beide de output van uw apparaat en de input van het beeldscherm, bijvoorbeeld HDMI of USB-C. Wanneer er een overeenkomst is, kunt u deze twee verbinden via een geschikte kabel.

  Waarom is een portable monitor hoog geprijsd?

  Portable monitors zijn niet goedkoop, en dat komt doordat ze erg licht en compact zijn in tegenstelling tot een gewoon beeldscherm. De meeste kunnen ook worden aangesloten door middel van één enkele USB-kabel, waardoor hij ook een stuk makkelijker in gebruik is. Daarnaast is de markt van draagbare monitoren ook erg klein, waardoor merken gemakkelijk zelf hun prijs kunnen bepalen.
  Over de auteur

  Remco Bravenboer (BSc Software Engineering) is in midden 2020 afgestudeerd als Software Ontwikkelaar en heeft hierdoor veel technische kennis. Hij leidt nu de redactie van Reviewify om dit platform zo groot mogelijk te maken en zijn liefde voor schrijven op te bouwen. Hij wilt dat Reviewify de laatste website word die consumenten bezoeken voor het maken van hun keuze en is zelf actief in de elektronica- & cursusreviews.

  remco bravenboer - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?
  4 Beste Portable Monitors in 2021 (HDMI & USB-C)
  5 1 5 1
  0 / 5 5

  Your page rank: