5 Beste Polaroid Camera's van 2022

Laatste update op 24-05-22 door Remco Bravenboer
De allerbeste koop is..

De Fujifilm Instax Mini 11 is de allerbeste polaroid camera uit de test. Hij is beschikbaar in verschillende kleuren, en kan haarscherpe foto's maken - zelfs als het wat donkerder is. Door middel van de automatische scéneherkenning zullen uw foto's helderder zijn dan ooit tevoren. Ook bevat hij een selfie modus waardoor u er gemakkelijk selfies mee kunt maken.

Een polaroid camera, ook wel instant camera genoemd, kan worden gebruikt om kleine foto's te maken die direct afgedrukt kunnen worden met een ingebouwde printer. Deze worden vooral gebruikt als goedkope oplossingen bij evenementen, maar ook om mee te reizen.

U kunt er prachtige herinneringen mee vastleggen, en daardoor is het belangrijk om te investeren in één van de beste polaroid camera's zodat u dit in goede kwaliteit kunt doen. Wij hebben verschillende modellen bekeken, en bespreken hieronder uw vijf beste opties.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Fujifilm Instax Mini 11 - de beste polaroid camera
Beschikbaar in verschillende kleuren, selfie-modus en ingebouwde flitser. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Fujifilm Instax Wide 300
Geïntegreerde beeldlijnen, draait op twee AA-batterijen en flits waardoor u in het donker kunt fotograferen. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Polaroid 300
Inclusief flitsmogelijkheid, draait op batterijen en verschillende tasjes beschikbaar. Bekijk prijs arrow right
#4
Fujifilm Instax Square SQ1
Zuinige batterijen, met viewfinder en uitschuifbare lens. Bekijk prijs arrow right
#5
Kodak MiniShot
Automatische focus, goede kwaliteit foto's en zelf kader instellen via display. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere polaroid camera onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 11 Producten Bekeken
clock 22 Uur Aan Onderzoek
review 119 Reviews Gelezen
thumbs up 5 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste polaroid camera

1. Fujifilm Instax Mini 11

Fujifilm Instax Mini 11
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Mini 11 van Fujifilm Instax is een analoge instant camera. Hij heeft een compact design, en maakt een stuk betere foto's dan zijn voorganger (de Mini 9).

Hij bevat automatische scèneherkenning, waardoor al uw foto's een stuk helderder uit de camera zullen komen dan ooit tevoren. De foto's die er uit komen hebben de grootte van ongeveer een ID-kaart, waardoor ze perfect zijn om mee te geven aan anderen.

mogelijkheid om wat te schrijven onder de gemaakte foto

Onder de afbeelding is nog een wit randje, waardoor u hier bijvoorbeeld een datum of wat anders op kunt schrijven. Daarnaast heeft hij ook een selfie modus waardoor de camera uit kan schuiven om makkelijk een selfie te kunnen maken.

Tot slot kunt u kiezen uit vijf leuke kleuren, zo is er voor ieder wat wils. Keuzes die u heeft zijn:

  • roze
  • zwart
  • wit
  • paars
  • blauw

U kunt de filmrol kopen waar u tien foto's mee kunt maken voor iets meer dan 10 euro, waardoor u ongeveer een euro kwijt bent per foto.

Bekijk de Fujifilm Instax Mini 11 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De Fujifilm Instax is één van de meest verkochte polaroid camera's in de hele wereld. Hun mini variant is betaalbaar en schiet foto's van prachtige kwaliteit.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Fujifilm Instax Wide 300

Fujifilm Instax Wide 300
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Wide 300 van Fujifilm biedt de mogelijkheid om grotere foto's te printen dan de Mini die wij hierboven hebben beschreven. De foto's die deze instant camera kan schieten hebben een formaat van 6,2 x 9,9 cm. Hier is dus ook ander fotopapier voor nodig dan voor de Mini-reeks.

Hij biedt de mogelijkheid om ook te fotograferen als het wat donkerder is, aangezien hij een ingebouwde flitser bevat. Daarnaast is een ook een optische zoeker beschikbaar met geïntegreerde beeldlijnen om zo te zorgen voor een goede beeldcompositie.

U hoeft deze instant camera gelukkig niet meer aan de oplader te hangen, aangezien u hem gewoon kunt gebruiken met twee AA-batterijen.

Bekijk de Fujifilm Instax Wide 300 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Geweldige keuze als u op zoek bent naar de kwaliteit van Fujifilm maar iets bredere foto's wenst.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Polaroid 300

Polaroid 300
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Polaroid 300 schiet foto's en print deze met een formaat van 4,6 x 6,2 cm. Ook in het donker komen de foto's er in prima kwaliteit uit vanwege de automatische flitsfunctie.

U kunt deze functies zoals de flitsfunctie gemakkelijk aan of uit zetten door de instellingen van de omgeving te wijzigen. Omgevingen waaruit u kunt kiezen zijn:

  • binnen + donker
  • wolken + schaduw
  • helder
instellingen op basis van de omgeving

Mocht uw fotopapier op zijn, dan kunt u deze gemakkelijk bijvullen door de achterkant van de polaroid camera open te klikken. Hier bevind zich een vakje waar u deze makkelijk in kunt schuiven.

achterkant van de polaroid camera

Net als de camera's van Fujifilm draait ook deze op twee AA-batterijen.

Bekijk de Polaroid 300 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De Polaroid 300 is een compact camera die niet heel bekend is, maar wel goede foto's kan produceren. Hij bevat geen display, maar een viewfinder wat in het begin erg wennen kan zijn.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Fujifilm Instax Square SQ1

Fujifilm Instax Square SQ1
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Een speciale functie die de SQ1 bevat is automatic exposure, waardoor er altijd automatische belichting wordt gebruikt als het net wat donkerder of lichter is in uw omgeving.

Mocht u graag selfies maken, dan heeft u met deze polaroid camera geluk. Hij bevat een handig selfie spiegeltje waardoor u vanaf de voorkant precies kunt zien hoe de foto er uit komt. Erg handig als u het ons vraagt, want uw selfies zullen hierdoor nooit meer mislukken!

U kunt hem voorzien van twee batterijen waarmee hij genoeg stroom heeft voor ongeveer 300 foto's.

Bekijk de Fujifilm Instax Square SQ1 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Instant camera die foto's van goede kwaliteit kan produceren. Zijn handige selfie functie met spiegeltje is een geweldige toevoeging. Daarnaast is de automatische belichting ook ideaal als u geen ervaren fotograaf bent.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Kodak MiniShot

Kodak MiniShot
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De MiniShot van Kodak is een simpele instant camera, en wij hebben deze er in gezet om ook een oplossing te hebben voor de mensen met een wat kleiner budget.

Wat wij erg leuk vinden aan deze camera is dat u de mogelijkheid hebt om zelf het kader van de foto in te stellen op het LCD-scherm. Wanneer u dit hebt gedaan zal de camera zichzelf automatisch scherpstellen om zich klaar te maken voor de foto.

De foto's worden afgedrukt op papier van hoogwaardige kwaliteit, in een formaat van 5,4 x 8,6 cm. Deze bevatten mooie kleuren, en zijn vrij van vlekken. Daarnaast is het fotopapier ook nog eens waterdicht, waardoor u deze compact camera prima kunt gebruiken als het miezert.

Bekijk de Kodak MiniShot bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Mocht u een simpele polaroid instant camera willen, dan kunt u nog kiezen voor de Kodak MiniShot. Hij is goedkoop, en wij vinden zijn design met hoe de foto er uit komt aan de zijkant nog erg leuk.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Kenmerken van de beste polaroid camera

Hoewel de meeste smartphones tegenwoordig betere en krachtigere camera's krijgen, geven veel mensen nog steeds de voorkeur aan de stijl en het gemak dat een polaroidcamera biedt. Een polaroidcamera, ook wel instantcamera genoemd, kan snel uw foto's afdrukken op speciaal papier zonder dat u hier een printer voor nodig hebt.

Er zijn talloze modellen en bijbehorende specs op de markt, dus de beste polaroidcamera voor u kiezen kan een beetje een uitdaging zijn. Daarom hebben wij hier op een rijtje gezet wat u er allemaal over moet weten.

Analoge vs. digitale modellen

Er zijn twee algemene soorten polaroidcamera's, namelijk digitale en analoge. Analoge modellen hebben alleen de kernfuncties, zoals de mogelijkheid om een plaatje te schieten en de foto meteen daarna af te drukken. Analoge camera's zijn op zichzelf staande eenheden, wat betekent dat ze niet op een computer of smartphone aangesloten kunnen en hoeven te worden om ten volle van hun functies te kunnen genieten. Digitale modellen daarentegen bieden meer controle en aansluitingsmogelijkheden.

Dus, welk type is beter dan het andere? Dat hangt uiteindelijk af van de voorkeur van de gebruiker. Digitale modellen hebben meer instellingen die u kunt aanpassen, en zij bieden u de mogelijkheid om foto's die u wilt afdrukken op te slaan en te selecteren. Zij kunnen echter aanzienlijk duurder zijn.

Sommige gebruikers geven de voorkeur aan het old-school gevoel van analoge modellen. Deze zijn ook goedkoper en gemakkelijker te gebruiken voor beginnende fotografen.

Autofocus

De beste polaroidcamera moet scherpe en heldere beelden opleveren. Het kan immers zonde zijn om wazige foto's af te drukken - vooral als u maar weinig filmpapier bij u hebt.

Zoek een snap-and-shoot model met snelle autofocus. Met deze functie kunt u snel het moment vastleggen en toch duidelijke en scherpe beelden maken. Sommige digitale instant camera's, hoewel duurder, hebben twee of meer lenzen voor een nog snellere autofocus.

Flitser en automatische belichting

Nieuwere camera's hebben geavanceerde flitssensoren die snel de helderheid van de omgeving berekenen. Dit is om precies de juiste hoeveelheid licht te produceren om onder- of overbelichte foto's te voorkomen. Sommige polaroids hebben een adaptieve, natuurlijke flits die natuurlijke kleuren en huidtinten vastlegt zonder hard te zijn voor de ogen van het model.

Selfie spiegeltje

In tegenstelling tot mobiele telefoons met een gewone camera en een front-facing camera, heeft een polaroid maar één hoofdcamera. U moet hem dus andersom draaien als u een selfie van uzelf of met een paar vrienden wilt nemen. Een klein spiegeltje of gepolijst metaal naast de lens kan u daarbij helpen zonder op de rand of van het frame te komen.

gebruik maken van het selfie spiegeltje op de instax polaroid camera

Bovendien hebben sommige modellen een snel toegankelijke selfiestand. Met de one-touch selfieknop kunt u gemakkelijker een opname maken zonder naar de sluiterknop te hoeven rommelen. U hebt ook geen opzetstuk voor een macrolens nodig, want u kunt de gewenste diepte krijgen door de loop van de lens naar de selfiestand te trekken.

Filters en artistieke accenten

Recente instant camera modellen hebben een groot aanbod aan filters en beeldverbeteringen en bijvoorbeeld de mogelijkheid om de achtergrond te kunnen veranderen. U kunt er een keuze uit maken voordat u de foto neemt, en die wordt dan meteen op het polaroidpapier afgedrukt.

mogelijkheid om een andere achtergrond in te stellen op de foto

Hierdoor hoeft u het beeld niet op de computer na te bewerken of te verbeteren, maar u kunt er nog wel voor kiezen. Afhankelijk van het merk van de camera kunt u ook verschillende kaders en stickers toevoegen om uw foto’s nog wat op te fleuren.

Mogelijkheid om digitale beelden op te slaan (JPG, BMP, of PNG)

Conventionele polaroids hebben geen opslagmogelijkheid. Bij dergelijke modellen worden de beelden onmiddellijk afgedrukt, maar nooit opgeslagen op een film, SD-kaart, of in het geheugen van het toestel.

Nieuwere modellen werken echter meer als digitale camera's en DSLR's. U kunt ervoor kiezen de foto's op het flash-geheugen op te slaan, zodat u de digitale beelden via USB of een geheugenkaart naar een computer of telefoon kunt overbrengen.

De beste polaroidcamera geeft u ook de mogelijkheid om te kiezen welke beelden afgedrukt moeten worden of niet. U kunt de foto's ook achteraf op een laptop bewerken en meerdere exemplaren afdrukken.

Conversielenzen

Conversielenzen zijn ook een welkome aanvulling op een instant camera kit. Dit zijn optionele accessoires die het uiterlijk van uw foto's kunnen veranderen.

instax fujifilm met 95mm lens

Met een groothoeklens kunt u bijvoorbeeld met uw camera foto's maken van grotere gebieden en panoramische opnamen. Wanneer u ze op selfies gebruikt, kunt u ook meer mensen op het kader vastleggen.

Geluidsopname

Sommige van de beste polaroid cameramodellen hebben een extra laag van personalisatie door middel van geluidsopname. U kunt foto's nemen en een paar seconden geluid opnemen om het moment beter digitaal vast te leggen.

U kunt naar het geluid luisteren wanneer u de foto op de camera of op een computer bekijkt. U kunt ook geluiden opnemen en ze aan een reeds bestaande foto hechten.

U hebt ook de mogelijkheid om het geluid naar het internet te uploaden. Wanneer u de foto afdrukt, kan het toestel een QR-code bevatten die naar dat geluid in de cloud verwijst.

Connectiviteit met andere toestellen

Moderne instant camera's hebben de beeldkwaliteit en het gevoel van conventionele polaroids behouden, maar ze zijn uitgerust met verscheidene verbeteringen op het gebied van levenskwaliteit.

Naast USB-kabels kunnen sommige modellen met andere apparaten gekoppeld worden via Bluetooth of WiFi. U kunt dan een smartphone gebruiken als afstandsbediening of tweede scherm. U kunt ook draadloos bestanden overzetten tussen telefoons en computers.

Batterij

Veel analoge polaroids worden gevoed door twee standaard AA-batterijen. Sommige digitale modellen uit het midden- en topsegment hebben oplaadbare lithium-ion-batterijen van 1100 mAh, die een hele dag kunnen meegaan.

Veelgestelde vragen over een polaroid camera

Zie hieronder nog een paar vragen die wij vaak ontvangen op het gebied van polaroid/instant camera's.

Hoe verschilt een polaroid camera van een gewone camera?

Met een polaroid camera kunt u foto's maken die gelijk op fotopapier worden afgedrukt. Hierdoor kunt u leuke momenten direct fotograferen en automatisch afdrukken, zonder dat u hier een aparte printer voor nodig hebt.

Is een polaroid camera zijn geld waard?

De meeste polaroid camera's zijn een stuk goedkoper dan een gewone camera, waardoor ze erg populair zijn. Mocht u geen professionele fotograaf zijn maar toch leuke herinneringen willen bewaren, dan kunt u overwegen om voor een instant camera te kiezen.

Is een polaroid camera geschikt voor kinderen?

Jazeker. Er zijn zelfs speciale modellen die voor kinderen gemaakt zijn met weinig opties om zo makkelijk bediend te worden. Hierdoor kunnen kinderen gelijk leren hoe technologie in elkaar steekt.

Hoe beoordelen jullie de beste polaroid camera?

Om de best geteste polaroid camera te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 11 producten bekeken waarvan er 5 als goede polaroid camera uit de test zijn gekomen met als beste koop de Fujifilm Instax Mini 11. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Fujifilm Instax Mini 11 full starfull starfull starfull starfull star Makkelijk na te vullen, betaalbare keuze en hoge kwaliteit foto's.
2 Fujifilm Instax Wide 300 full starfull starfull starfull starfull star Maakt groter formaat foto's, geïntegreerde beeldlijnen en draait op twee AA-batterijen.
3 Polaroid 300 full starfull starfull starfull starfull star Analoge instant camera, optische viewfinder en inclusief flitsmogelijkheid.
4 Fujifilm Instax Square SQ1 full starfull starfull starfull starempty star Selfie modus inclusief spiegeltje, automatische belichting en zuinige batterijen.
5 Kodak MiniShot full starfull starfull starempty starempty star Goedkoopste keuze, inclusief papier voor 20 foto's en automatische focus.
Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
Remco Bravenboer - reviewify
-->