7 Beste Mini Beamers van 2021

Laatste update op 13-10-21 door Remco Bravenboer
De allerbeste koop is..

Met de LifeGoods Mini Beamer kunt u alle kanten op. U kunt van dichtbij televisie kijken, maar hij is ook geschikt voor een wat grotere afstand tot 4,5m. Alle kleuren komen tot leven met zijn hoge contrastratio van 2000:1, en hij is daarnaast compatibel met veel verschillende apparaten.

Tot voor kort hadden niet veel mensen genoeg geld voor een beamer van hoge kwaliteit die ze overal mee naar toe konden nemen. Gelukkig is het tegenwoordig niet meer nodig om er heel veel geld voor uit te geven, omdat er mini beamers bestaan die hetzelfde bieden in een kleiner formaat.

Met zo'n beamer kunt u gemakkelijk alles doen wat u er normaal mee zou doen, alleen deze zijn een stuk goedkoper en kleiner. Ze zullen dus niet veel ruimte opnemen in uw kamer, en zullen zelfs in uw tas passen.

Er zijn honderden verschillende mini beamers te koop, en deze hebben allemaal een andere prijs en kenmerken. Wij hebben zeven van de beste mini beamers gevonden die u online kunt kopen, welke allemaal voldoen aan onze eisen en prijs-kwaliteitsverhouding.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
LifeGoods Mini Beamer - de beste mini beamer
50.000 branduren, compatibel met veel apparaten en consoles en licht en klein formaat. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
DailyGoods Full HD Beamer
Compact, ingebouwde speakers met goed geluid en maakt zelf weinig lawaai. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
UpLivingâ„¢ LCD Mini Beamer
Full HD, ingebouwde koeling en lensdisplay van zes lagen. Bekijk prijs arrow right
#4
Strex HD Mini Beamer
Mogelijkheid om te streamen vanaf smartphone, ingebouwde speakers en makkelijk op te bergen. Bekijk prijs arrow right
#5
Thamstore Mini Projector
Basisspecificaties, koppelbaar aan vele apparaten en geruisloos. Bekijk prijs arrow right
#6
Stonegoodsâ„¢ Mini Beamer
Mogelijkheid om smartphone te mirroren, 1.000 lumen en hoge compatibiliteit. Bekijk prijs arrow right
#7
YG-300 LCD Projector
Prijs aan de lage kant, goede resolutie (1920x1080) en aansluiten via HDMI & USB. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere mini beamer onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 18 Producten Bekeken
clock 23 Uur Aan Onderzoek
review 170 Reviews Gelezen
thumbs up 7 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste mini beamer

1. LifeGoods Mini Beamer

LifeGoods Mini Beamer
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

LifeGoods flikt het gewoon alweer om de nummer één positie te pakken bij één van onze onderzoeken, en deze keer is hun mini beamer de allerbeste uit de test.

Als we hem vergelijken met andere mini beamers, dan geeft deze een erg scherp beeld waardoor u een echte bioscoopervaring mee maakt. Hij ondersteunt een resolutie tot 1080P en heeft een contrastratio van 2000:1 waardoor alle kleuren echt tot leven komen.

voorbeeld constrastratio 2000:1 vs 1000:1

Met een beeldbreedte van ongeveer 75 centimeter t/m 5 meter kunt u er alle kanten mee op. Daarnaast is hij geschikt voor een afstand tot wel 4,5 meter, waardoor u hem van dichtbij maar ook van wat verder weg kunt gebruiken.

Er zit een lange HDMI kabel bij die u de vrijheid geeft om de beamer te plaatsen waar u zelf wilt. De lamp van de projector heeft 4500 lumen en een levensduur van ongeveer 50.000 actieve uren, waardoor hij met één film van twee uur per dag gemakkelijk 10 á 15 jaar mee kan.

Bekijk de LifeGoods Mini Beamer bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Deze geweldige mini beamer van LifeGoods bevat alle belangrijke kenmerken die de beste beamer moet hebben. Daarnaast is hij ook nog erg voordelig, waardoor hij een verdiende eerste plek binnenhaalt.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. DailyGoods Full HD Beamer

DailyGoods Full HD Beamer
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

DailyGoods is geen bekend merk, en daarom waren wij verbaast over de goede kwaliteit van de mini beamer die zij hebben ontwikkeld.

Met 3.500 lumen is hij iets zwakker dan de nummer één, maar alsnog goed voor zijn prijs. Hij heeft een hoge comptabiliteit met apparaten, en kan gekoppeld worden aan bijvoorbeeld uw..

  • Laptop
  • PS4
  • Xbox One

Hij bevat een krachtige LED-lichtbron waardoor deze mini beamer een kristalhelder beeld kan projecteren. De ingebouwde speakers bieden daarnaast een helder en mooi geluid, waardoor u in combinatie met het mooie beeld een echte bioscoopervaring mee kunt maken.

Door middel van krachtige koeltechnologie die in het apparaat zit ingebouwd maakt hij niet veel lawaai. Hierdoor is het geen stoorzender en kunt u gerust zijn dat u niet wordt gestoord tijdens het kijken van een film.

Ook als u uw mini beamer graag mee wilt nemen is het geen probleem, aangezien hij klein is en maar rond de 1.300 gram weegt.

Bekijk de DailyGoods Full HD Beamer bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Met ondersteuning voor USB, HDMI & VGA, is dit één van de beste mini beamers die wij hebben gevonden. Qua prijsklasse zit hij net onder de nummer één.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. UpLivingâ„¢ LCD Mini Beamer

UpLivingâ„¢ LCD Mini Beamer
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze full HD beamer is een stuk duurder dan de twee bovenstaande, maar biedt wel net een stukje meer.

De extra's die hij biedt zijn de mogelijkheid om hem aan te sturen via een afstandsbediening, en een gratis draagtas die er bij wordt geleverd. Hierdoor kunt u hem gemakkelijk onderweg meenemen, en vanaf afstand de mini beamer aansturen om bijvoorbeeld het geluid te wijzigen.

Qua branduren is hij enorm sterk. Als u hem een uurtje per dag gebruikt, gaat de UpLivingâ„¢ LCD Mini Beamer tot ruim 125 jaar mee. (Bizar toch?!)

Daarnaast heeft hij 6.000 lumen, wat hem een stuk krachtiger maakt dan bijna iedere andere beamer die wij hebben bekeken. Hij bevat een contrastratio van 3000:1 en een maximale afstand waarop hij kan projecteren van ruim vijf meter.

Tot slot heeft hij net als de mini beamer van DailyGoods ook een ingebouwd koelsysteem dat hem muisstil maakt en ingebouwde speakers met goed geluid.

Bekijk de UpLivingâ„¢ LCD Mini Beamer bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Mocht u net wat extra geld over hebben voor uw beamer, dan zult u met deze van UpLivingâ„¢ zeker geen miskoop doen. Hij bevat alles wat u zoekt in een topklasse beamer.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Strex HD Mini Beamer

Strex HD Mini Beamer
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De mini beamer van Strex is één van de meest uitgebreide die wij tegen zijn gekomen. Hij bevat een HD resolutie, 4.200 lumen, en een contrastratio van 4500:1.

U heeft de mogelijkheid om te projecteren binnen een bereik van één en vijf meter. Daarnaast kunt u, in plaats van bijvoorbeeld uw laptop te koppelen aan één van de vijf aansluitingen, ook het beeldscherm van uw smartphone delen op de mini beamer via de kabel.

De ingebouwde speakers geven tot slot een geweldig geluid, waardoor het net lijkt of u in de bioscoop zit.

Bekijk de Strex HD Mini Beamer bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Wel wat prijzig, maar een goede beamer waar niets aan ontbreekt.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Thamstore Mini Projector

Thamstore Mini Projector
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Tip: kies deze mini beamer alleen als u echt een klein budget hebt, anders kan uw keuze erg tegenvallen.

Deze mini beamer heeft geen geweldige specs, maar is zijn geld wel waard als u er niet veel voor over hebt. Zo heeft hij:

  • 500 ANSI-lumen
  • Een contrastratio van maar 800:1.
  • Resolutie van 1024x1024.

Hij is daarnaast gelukkig wel erg klein en daarom makkelijk om mee te nemen.

Bekijk de Thamstore Mini Projector bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Hij bevat zeker geen geweldige specificaties, maar voor zo'n goedkoop product is hij in verhouding alsnog zijn geld waard als u een wat kleiner budget hebt.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

6. Stonegoodsâ„¢ Mini Beamer

Stonegoodsâ„¢ Mini Beamer
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De mini beamer van Stonegoods is ook een fantastisch uitgebreid product dat bijna alle mogelijkheden heeft.

Met 1000 lumen en een contrastratio van 1000:1 heeft u een redelijke beeldkwaliteit om films mee te kijken of presentaties op te kunnen geven. Hij bevat een resolutie van 1080P, waardoor u alle kleuren ook mooi ziet die door de beamer worden gepresenteerd.

Met een levensduur van 30.000 uur gaat de lamp van de beamer gemakkelijk jarenlang mee. Mocht u hem twee uur per dag gebruiken, dan kunt u ruim 40 jaar van uw mini beamer genieten.

Een leuke toevoeging is de mogelijkheid om het beeldscherm van uw smartphone te mirroren (beide iOS & Android). Dit kan gemakkelijk via Wi-Fi, waardoor u bijvoorbeeld ook foto's uit uw camerarol tevoorschijn kunt halen op de beamer.

Tot slot is hij compatibel met veel verschillende apparaten dankzij verschillende aansluitingen zoals HDMI, USB, VGA, en AV.

Bekijk de Stonegoodsâ„¢ Mini Beamer bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Geweldige mini beamer als we kijken naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Daarnaast heeft hij ook een uniek uiterlijk wat hem zelfs mooi zou maken als accessoire op een kastje of tafel.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

7. YG-300 LCD Projector

YG-300 LCD Projector
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De YG-300 LCD Projector is een goedkoop alternatief als u niet veel geld over hebt om de allerbeste mini beamer te kopen.

Hij bevat 600 lumen, en een contrastratio van 800:1. Dit is beide natuurlijk niet erg goed, maar daarom heeft hij gelukkig wel een full-HD resolutie. Qua aansluitingen is hij ook best matig, aangezien u alleen de mogelijkheid heeft voor HDMI en USB.

beeldresultaat van de YG-300

Wij zien deze mini beamer meer als een stuk speelgoed voor kinderen, wat natuurlijk helemaal niet erg is aangezien hun ook op jongere leeftijd met nieuwe technologie moeten leren werken!

Bekijk de YG-300 LCD Projector bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De YG-300 is nog een basic mini beamer van onder de â‚~50 die geen hele goede specs bevat. Natuurlijk nemen we hem wel op in onze resultaten, aangezien het voor iemand met een kleiner budget misschien wel de beste koop is.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Kenmerken van de beste mini beamers

Of het nu voor werk, onderwijs, of amusement is, miniprojectoren of beamers zijn onmisbare visuele hulpmiddelen. Ze zijn handig voor het presenteren van dia's op een zakelijke bijeenkomst of om thuis films op een groter scherm te bekijken.

Er zijn talloze modellen met verschillende functies op de markt, dus het kiezen van de beste mini beamer voor uw behoeften kan een hele uitdaging zijn. Daarom hebben wij alles wat u moet weten over deze handige toestellen voor u op een rijtje gezet.

Lichtopbrengst en geschikte gebruikslocaties

Misschien wel de belangrijkste overweging bij het kopen van een mini beamer is de intensiteit van het licht dat hij produceert. Dit wordt aangegeven in eenheden van lumen, een populaire metriek die door het American National Standards Institute (ANSI) is vastgesteld. Hogere lumen (lm) betekenen dat het toestel een helderder licht kan uitstralen en duidelijker beelden kan produceren in grotere zalen.

De meeste mini beamers hebben een rating van 250 - 1.000 lm. Modellen met 500 lm of minder zijn ideaal voor kleine gesloten ruimten, zoals vergaderzalen of uw huiskamer thuis. De zaal moet goed gedimd worden om de beste visuele helderheid te krijgen.

Beamers met 500 - 1.000 lm zijn meer geschikt voor grotere zalen, zoals horecagelegenheden en middelgrote aula's. Ze werken goed in collegezalen en voor het projecteren van video's op de muur voor een filmavondje buiten. U vindt een paar miniprojectoren met 2.000 - 7.500 lm voor grotere ruimten, maar die zijn meestal wat groter en duurder.

Beeldscherpte en resolutie

De scherpte van het geprojecteerde beeld bepaalt het soort media dat u met het toestel duidelijk kunt laten zien. Hogere modellen kunnen tot 1080p of Full-HD kwaliteit produceren, wat goed werkt met de nieuwste computers, tablets, en spelconsoles. Full-HD beamers kunnen ook alle andere resoluties lager dan 1080p aan.

Als u een betaalbaarder alternatief zoekt dat toch een behoorlijke hoeveelheid details kan laten zien, ga dan voor een 720p (HD) of een 480p beamer. Andere budgetmodellen ondersteunen lagere resoluties en beeldverhoudingen, zoals 320 x 240, WXGA, en WVGA. Deze zijn niet erg goed voor het tonen van video's van hoge kwaliteit, maar ze volstaan wel voor diapresentaties.

Gebruikstoepassingen

U moet de specificaties kiezen die passen bij het gebruik dat u van de beamer verwacht. Modellen met hoge resoluties en lumen zijn over het algemeen duurder, maar ze zijn veelzijdiger. Hier volgen de meest voorkomende gebruiksscenario's en aanbevolen specificaties voor elk ervan.

Presentaties

Modellen met lage lumen en resolutie zijn niet ideaal voor grote ruimten en presentaties die gedetailleerde beelden en kleuren vereisen. Ze werken echter wel goed voor kleine collegezalen en projectieschermen van ongeveer 1 tot 3 vierkante meter breed. Ze moeten minstens een VGA of USB-poort hebben om uw laptop of tablet op aan te sluiten.

Filmvertoning en videostreaming

De beste mini beamer voor video's moet ten minste een resolutie van 720p hebben en ongeveer 500 lm. Als uw budget het toelaat, ga dan voor een 1080p toestel om te genieten van scherpere beelden van Blu-Ray spelers of films die op een laptop zijn opgeslagen.

films projecteren met beamer

Zelfs als u een 4K speler hebt, zal het beeld automatisch gedownscaled worden naar de native resolutie van de beamer. Let er ten slotte op of het apparaat dat u op het oog hebt RCA-poorten heeft, als u van plan bent er een oude VCD- of DVD-speler mee te gebruiken.

Gaming

De vereisten zijn ongeveer dezelfde als voor een mini beamer voor het bekijken van films, maar hogere resoluties zorgen voor een betere ervaring. Zorg er alleen voor dat het toestel een HDMI-ingang heeft, want dat is de gangbare audio/video-aansluiting op de meeste spelconsoles.

Projectietechniek en levensduur van het toestel

Er zijn drie belangrijke projectietechnieken die voor beamers gebruikt worden, namelijk DLP, LCD, en LED. De projectietechniek heeft een grote invloed op de helderheid en de levensduur van het toestel. Houd er rekening mee dat de lamp van de beamer een beperkte levensduur heeft, en dat u hem zult moeten vervangen als hij in de toekomst schemerig of kapot wordt.

DLP mini beamer

DLP beamers hebben draaiende kleurenwielen en microscopische spiegeltjes om kleuren te produceren, wat resulteert in heldere en levendige beelden. Zij hebben de snelste reactietijden en 3D-mogelijkheden, maar hun lampen gaan maar tot 5.000 uur mee.

LCD mini beamer

LCD mini beamers zijn veel goedkoper, omdat zij geen bewegende delen hebben. Deze modellen maken gebruik van een liquid crystal display en produceren minder visuele ruis, betere kleurverzadiging, en betere contrastverhoudingen. Zij werken beter dan DLP voor films, en hun lampen kunnen ongeveer 6.000 tot 12.000 uur meegaan.

LED mini beamers

LED beamers gebruiken kleine lichtgevende diodes in plaats van vloeibare kristallen, zodat zij beelden van hoge kwaliteit kunnen produceren met minder energie. Dergelijke modellen geven ook minder verspilde warmte af, en de meeste kunnen 12.000 tot 20.000 uur meegaan. Zij zijn echter niet zo helder als de andere twee types, zodat zij niet ideaal zijn voor ruimten met veel omgevingslicht.

Fabrikanten hebben de laatste tijd LED en DLP technologie gecombineerd om heldere en langer meegaande beamers te produceren. Er zijn echter maar een paar merken die vanaf 2021 LED en DLP eenheden aanbieden, en deze modellen zijn duurder dan standaard LED eenheden.

Beschikbare aansluitingspoorten

Verschillende aansluitingsmogelijkheden maken de beamer veelzijdiger en compatibel met meer invoerapparaten. Als u van plan bent een desktop CPU of laptop op de beamer aan te sluiten, moet u een model zoeken dat ten minste een VGA (D-sub 15-pins) poort of een HDMI-ingang heeft. Dit zijn de standaard uitgangsaansluitingen van de meeste computermerken, maar sommige oudere apparaten kunnen een DVI-I poort nodig hebben.

harman kardon mini beamer aangesloten via chromecast

De meeste mini beamers hebben kleine luidsprekers, en deze hebben een 3,5 mm aansluiting voor het aansluiten van audiokabels. De ingebouwde luidsprekers zijn op zijn best van gemiddelde kwaliteit, maar zij bieden een handige audio-uitgang voor het geval uw afspeelapparaat geen eigen luidsprekers heeft.

Het is ook gebruikelijk om modellen te vinden met conventionele RCA poorten, waardoor ze compatibel zijn met oudere apparaten zoals VHS en DVD spelers. Sommige digitale camera's hebben ook een RCA interface, als u een live feed via de projector wilt laten zien.

Optionele functies

Wanneer u op zoek bent naar de allerbeste mini beamer, moet u ook rekening houden met enkele functies die u kunnen helpen de functionaliteit van het toestel te maximaliseren. Ga maar na of uw toekomstige model compatibel is met uw andere toestellen.

  • Draadloze internetverbinding - Sommige beamers kunnen op uw Wi-Fi netwerk worden aangesloten, zodat u zonder kabels presentaties en video's kunt projecteren. U hoeft alleen maar te controleren of de Wi-Fi-versie van de beamer compatibel is met uw router. De meeste modellen met draadloze capaciteit zijn uitgerust met Wi-Fi 802.11ac, 802.11g, of 802.11n.
  • Met afstandsbediening of telefoon-app - De meeste apparaten hebben een eigen infrarood-afstandsbediening, maar beamers die geschikt zijn voor internet kunnen via een app verbinding maken met uw smartphone. U kunt hem handig bedienen op uw Android of iPhone en zelfs uw scherm mirroren.
  • Bluetooth - Sommige modellen kunnen ook via Bluetooth met uw telefoon, computer of tablet gekoppeld worden. Het is niet zo snel als Wi-Fi, maar Bluetooth is voldoende voor het presenteren van dia's of het bedienen van de beamer met een app.
  • USB-aansluiting - De meeste miniprojectoren hebben ook een USB 2.0 of 3.0 poort om flash drives in onder te brengen en inhoud direct vanaf de opslagmedia weer te geven. Als u geen VGA of HDMI kabel hebt, werkt een directe USB naar USB verbinding voor het projecteren van de meeste computers.

Veelgestelde vragen over een mini beamer

Zie hieronder nog een paar vragen die wij vaak ontvangen op het gebied van mini beamers.

Is een mini beamer beter dan een gewone?

'Beter' is lastig te zeggen, maar het is een goedkoper en kleiner alternatief dat zelfs in uw tas past. Een gewone beamer is vaak zwaarder en is daarom lastiger mee te nemen.

Hoeveel ruimte neemt een mini beamer in beslag?

Na het bekijken van meerdere mini beamers kwam de gemiddelde grootte ongeveer uit op 22 centimeter breed, 8 centimeter hoog en 15 centimeter diep. Houdt er rekening mee dat het fijn is als u wel wat speling hebt, zodat het apparaat niet beschadigd en u hem wel makkelijk kunt bedienen.

Welke aansluitingen heeft een mini beamer?

De meeste beschikken over HDMI, RCA, VGA en USB. Het is alsnog verstandig om dit te dubbel checken wanneer u een product aan het bekijken bent.

Hoe kan ik een mini beamer veilig meenemen?

De meeste beamers hebben ook een draagtas beschikbaar voor dat exacte model, zodat u deze veilig mee kunt nemen. Vaak worden deze er bij geleverd.

Hoe beoordelen jullie de beste mini beamer?

Om de best geteste mini beamer te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 18 producten bekeken waarvan er 7 als goede mini beamer uit de test zijn gekomen met als beste koop de LifeGoods Mini Beamer. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 LifeGoods Mini Beamer full starfull starfull starfull starfull star Beeldbreedte t/m 5 meter, 2000:1 contrastratio en 4500 ANSI lumen.
2 DailyGoods Full HD Beamer full starfull starfull starfull starfull star Ondersteunt veel apparaten via USB & HDMI & VGA, 3.500 lumen en 4000:1 contrastratio.
3 UpLivingâ„¢ LCD Mini Beamer full starfull starfull starfull starfull star 6.000 lumen, max. afstand van 5 meter en full HD.
4 Strex HD Mini Beamer full starfull starfull starfull starempty star HD-resolutie, 4.200 lumen en mogelijkheid om te streamen vanaf smartphone.
5 Thamstore Mini Projector full starfull starfull starfull starempty star Voor een klein budget, basisspecificaties en koppelbaar aan vele apparaten.
6 Stonegoodsâ„¢ Mini Beamer full starfull starfull starfull starempty star Prachtig design, mogelijkheid om smartphone te mirroren en 1.000 lumen.
7 YG-300 LCD Projector full starfull starfull starempty starempty star Voor kinderen, prijs aan de lage kant en goede resolutie (1920x1080).
Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
Remco Bravenboer - reviewify