5 Beste MiFi Routers van 2024

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 01 mei 2023
Met de beste MiFi router blijft u onderweg altijd verbonden.
De allerbeste mifi routerkoop is..
Beste mifi router: TP-LINK M7350

De TP-LINK M7350 is een mifi router die tot wel 10 gebruikers ondersteunt. Hij maakt gebruik van 4G LTE die snelheden van wel 150 mbps kan behalen. Via de tpMiFi app is hij makkelijk te beheren en heeft een accuduur tot wel 12 uur.

Een MiFi router kan voor een stabiele internetverbinding zorgen, waar u ook bent. Hij wordt vaak gebruikt tijdens het reizen of door mensen die vaak met het openbaar vervoer mee moeten. Hierdoor hoeft u geen gevaar meer te lopen door gebruik te moeten maken van schimmige openbare WiFi-netwerken.

Het zijn wel ingewikkelde apparaatjes, en daarom leek het ons verstandig om te onderzoeken wat nu de beste MiFi routers zijn. Wij hebben er meerdere bekeken, en er 5 goedgekeurd.

Vergelijk de 5 best geteste mifi routers

# Mifi router Voordelen
1
TP-LINK M7350 Beste mifi router van 2024
 • 4G dataverbinding.
 • Snelheden tot 150 Mbps.
 • Ondersteuning tot 10 gebruikers.
Bekijk prijs bekijk prijs
Bekijk alle winkels (7)
2
Huawei E5577s Beste koop mifi router
 • 150 Mbps download & 50 Mbps upload.
 • 3000 mAh batterij (12+ uur gebruik).
 • Makkelijk te configureren via app.
Bekijk prijs bekijk prijs
3
 • Tot wel 32 gebruikers.
 • Batterijduur van 15 uur.
 • Ondersteuning voor 4G+ LTE Advanced.
Bekijk prijs bekijk prijs
Bekijk alle winkels (7)
4
 • Goedkoopste keuze.
 • Batterijduur van ~5 uur.
 • Ondersteunt tot 15 gebruikers tegelijkertijd.
Bekijk prijs bekijk prijs
5
 • WiFi en MiFi router in één.
 • Mogelijkheid voor twee SIM-kaarten.
 • Goede snelheden.
Bekijk prijs bekijk prijs

Beste mifi routers van 2024

2. Huawei E5577s

Beste koop mifi router

Net als de MiFi router van TP-link hierboven kan deze ook tot 10 gebruikers tegelijkertijd van een snelle draadloze verbinding voorzien. Deze snelheden zijn:

 • tot 150 Mbps voor download.
 • tot 50 Mbps voor upload.

Hij bevat een batterij van 3000 mAh, waardoor hij tijdens het gebruik ruim 10 uur mee gaat en ruim 500 uur als hij stand-by is. Als u van plan bent om er veel mee te reizen is het verstandig om een powerbank mee te nemen zodat u nooit meer zonder internet zit.

Via de Huawei Hilink app kunt u het apparaat gemakkelijk configureren. Deze kunt u downloaden op uw mobiele telefoon, maar ook gebruiken via uw browser. Hier kunt u bijvoorbeeld het gebruik zien, maar ook een ander wachtwoord instellen.

Redenen om te kopen

 • 150 Mbps download & 50 Mbps upload.
 • 3000 mAh batterij (12+ uur gebruik).
 • Makkelijk te configureren via app.
 • Goede kwaliteit.

Bekijk de Huawei E5577s bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Huawei E5577s bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

5. Teltonika RUT950

De RUT950 is een krachtige WiFi router die de mogelijkheid biedt om er ook één of twee SIM-kaarten in te plaatsen om hem zo om te toveren tot MiFi router.

Zijn mogelijkheid om er twee SIM-kaarten in te plaatsen geeft u de garantie dat wanneer één provider een storing heeft, u alsnog kunt genieten van razendsnel draadloos internet via uw tweede provider.

Mocht u hem thuis gebruiken en u heeft een probleem met de vaste lijn, dan kan hij automatisch overschakelen naar een andere verbinding via één van de SIM-kaarten waardoor u geen moment offline bent.

Het is wel het duurste apparaat uit ons onderzoek, dus kijk echt goed of hij geschikt voor u is.

Redenen om te kopen

 • WiFi en MiFi router in één.
 • Mogelijkheid voor twee SIM-kaarten.
 • Goede snelheden.
 • Back-up voor WiFi router.

Bekijk de Teltonika RUT950 bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Teltonika RUT950 bij Amazon €230,00 Geleverd binnen 2 tot 4 werkdagen. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Teltonika RUT950 bij Bol €235,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

Mifi router aanbiedingen

Heeft u niet veel budget meer over voor een nieuwe mifi router? Misschien staat er in het onderstaande overzicht met mifi router aanbiedingen wel een leuke deal met korting voor u bij. We halen alle aanbiedingen bij Bol en Coolblue dagelijks op, zodat u altijd de actuele aanbiedingen ziet.

Huawei E3372-325 internet dongle met 4G ontvangst
Huawei E3372-325 internet dongle met 4G ontvangst
€89.00 €49.95
Bekijk bij Bol
Netgear Nighthawk M2 - Mifi router - 4G wifi hotsp
Netgear Nighthawk M2 - Mifi router - 4G wifi hotsp
€399.00 €364.00
Bekijk bij Bol
Teltonika Rut 241
Teltonika Rut 241
€183.92 €161.38
Bekijk bij Bol
CS Global Mifi Router– Mifi – Werkt Overal Ter Wer
CS Global Mifi Router– Mifi – Werkt Overal Ter Wer
€110.00 €88.00
Bekijk bij Bol

Kenmerken van de beste MiFi-router

Een MiFi router is een draagbaar apparaat dat fungeert als een internetrouter en een Wi-Fi hotspot. Dit is een handig mobiel accessoire voor professionals die onderweg constant toegang tot internet nodig hebben.

tp-link mifi router

Hoewel de meeste MiFi routers er hetzelfde uitzien, zijn er toch enkele aparte kenmerken waarmee u rekening moet houden als u de beste MiFi router zoekt. Wij hebben hier alles verzameld wat u moet weten over deze handige apparaten.

Wi-Fi-band en compatibiliteit van apparaten

Misschien wel de belangrijkste overweging is de compatibiliteit van de router met uw apparaten. De huidige standaard voor moderne apparaten is 5 GHz Wi-Fi, dat betere snelheden biedt van 210 tot 1000 Mbps bij een kleiner bereik van ongeveer 60 meter. 

Dergelijke MiFi-routers werken goed als u een telefoon of laptop hebt die 5.0 GHz ondersteunt, en als u niet te ver van de router zou gaan staan. Merk op dat oudere apparaten met een native frequentie van 2.40 GHz geen 5.0 GHz draadloos netwerk kunnen zien of er verbinding mee kunnen maken.

Aan de andere kant kunnen 2.40 GHz pocket routers tot 150 Mbps leveren en een maximaal signaalbereik van 120 meter hebben. Er is een wisselwerking tussen bereik en snelheid, maar meer laptops en slimme apparaten kunnen met deze versie verbinding maken.

Type gegevensverbinding

Mobiele netwerken gebruiken verschillende banden van radiogolven voor het overbrengen van een internetverbinding naar uw MiFi-router. De meeste modellen kunnen 4G (LTE) en 4G+ signalen gebruiken die 150 tot 300 Mbps overdrachtssnelheden ondersteunen.

GeneratieFrequentieBandbreedte
3G1.6 - 2 GHz2 Mbps
4G2 - 8 GHz200 Mbps - 1 Gbps
5G3 - 30 GHz> 1 Gbps
Overzicht van verschillende generaties internet.

Recentere modellen zijn uitgerust met 5G-technologie die tot 600 Mbps of meer kan ondersteunen. De dekkingsgebieden van 5G zijn echter nog niet zo groot en robuust als 4G vanaf 2021. Al deze modellen kunnen ook gebruik maken van het 3G-netwerk, dat met 2 Mbps trager is maar een groter dekkingsgebied heeft. De router schakelt automatisch over op het lagere verbindingstype als 5G of 4G niet beschikbaar is.

MiFi met enkele band of dubbele band

Met een dual-band MiFi router kunt u schakelen tussen 2.40 GHz en 5.0 GHz uitzending, wat meer flexibiliteit mogelijk maakt. Meestal moet u via een browser naar de homepage van de router gaan om de instellingen te veranderen.

Hoewel iets duurder, kunnen sommige modellen in twee frequenties tegelijk uitzenden. Dat betekent dat aangesloten 5.0 GHz apparaten die frequentie zullen gebruiken en van hogere snelheden zullen genieten - als u maar dicht genoeg bij de router bent. Hij zal automatisch overschakelen op de lagere frequentie wanneer u te ver gaat of een ouder 2.4 GHz apparaat gebruikt.

Wi-Fi standaard

U moet er ook rekening mee houden dat de Wi-Fi-standaard ook van invloed kan zijn op de snelheden en de compatibiliteit van de apparaten. Let op de nieuwste standaard is "Wi-Fi 5 / AC", die achterwaarts compatibel is met "Wi-Fi N" en "Wi-Fi a/b/g". De naamgevingsconventie kan een beetje lastig zijn, dus u kunt het beste Wi-Fi 5 kiezen als u verschillende apparaten op de MiFi router gaat aansluiten.

Maximale downloadsnelheid

Afhankelijk van de Wi-Fi standaard en de beschikbare banden, kunnen de maximale download- en uploadsnelheden van een MiFi-router per model verschillen. De nieuwste high-end toestellen laten maximale overdrachten van 600 Mbps tot 2 Gbps toe. De standaardeenheden daarentegen kunnen 150 tot 300 Mbps ondersteunen, en de oudere tot 21 Mbps. 

De beste MiFi-router is niet per se die met de hoogste overdrachtssnelheden. U moet rekening houden met uw internetabonnement en een MiFi nemen die dicht bij zijn bandbreedte ligt. U hebt bijvoorbeeld geen 1 Gbps router nodig als u een 150 Mbps abonnement of minder hebt.

Toegang tot de apparaatinstellingen

Zoals eerder gezegd, kunt u de instellingen van de MiFi op een webpagina via uw smartphone of computer oproepen. U hebt het IP-adres van het toestel nodig en de inloggegevens die in eerste instantie door de verkoper of de service provider zijn verstrekt. U kunt op deze pagina de MiFi-zendnaam, het wachtwoord, de Wi-Fi-frequentie en andere netwerkinstellingen wijzigen.

instellingen wijzigen van uw mifi router in de browser

Sommige modellen kunnen met een mobiele app bediend worden om het gemakkelijker te maken. De app gaat meteen naar de instellingenpagina zonder een browser te gebruiken. U kunt ook het aantal gebruikers dat tegelijk verbinding kan maken beperken, wat vooral handig is als u een data-abonnement met een limiet hebt.

Grootte van de SIM-kaart

binnenkant van mifi router met sim-kaart slot

Net als uw mobiele telefoon gebruiken MiFi-routers een SIM-kaart van uw aanbieder van datadiensten. De SIM-sleuf is er in verschillende formaten en ondersteunt multi-cut of 3-in-1 kaarten, waarbij het micro-SIM-formaat het populairst is. Sommige modellen zijn alleen geschikt voor nano en mini-SIM, dus let daarop als u de beste MiFi-router voor u zoekt.

Optionele functies

De volgende functies zijn niet op alle MiFi router-modellen beschikbaar, maar ze zijn het bekijken waard. Zij bieden enkele functies die in specifieke toepassingen nuttig kunnen zijn.

Geheugenkaartlezer

Een geheugenkaartsleuf is een optionele maar handige functie die op sommige MiFi routers beschikbaar is. Hiermee kunt u de router gebruiken als externe opslagplaats voor documenten en mediabestanden. Met een SD-kaart erin kunt u de MiFi via USB op een computer aansluiten, en hij zal als opslagstation herkend worden.

Een paar high-end modellen hebben zelfs draadloze opslagfunctionaliteit. Dat betekent dat telefoons en laptops die op het Wi-Fi-netwerk zijn aangesloten, draadloos bestanden op de SD-kaart kunnen opslaan.

Display

De meeste draagbare routers hebben geen schermpjes, maar in plaats daarvan slechts een paar lichtindicators voor stroom, batterijlading, en signaalsterkte. Sommige hebben echter een klein LCD- of 1,44 inch TFT-scherm met achtergrondverlichting om deze informatie weer te geven. 

duidelijke display met info

Bij sommige kunt u zelfs de statistieken van het gegevensgebruik zien en sommige instellingen wijzigen met behulp van het ingebouwde display en een paar knopjes. Dat is handig, vooral als u geen andere mogelijkheid hebt om op de instellingenpagina van de router te komen.

Gastaccount

Dit is een ander nuttig hulpmiddel voor netwerkbeheer. Met snelle gastaccountinstellingen kunt u van de router een toegangspunt voor bezoekers maken, met een eigen Service Set Identifier (SSID) en Wi-Fi wachtwoord.

Veelgestelde vragen over een mifi router

Heeft u nog vragen over MiFi routers? Wij hebben hieronder een aantal veelgestelde vragen verzameld.

Wat voor SIM-kaart moet er in een MiFi router?

In een MiFi router gaat een data-only SIM-kaart, aangezien u er natuurlijk niet mee kunt bellen en SMS-en. U kunt hiervoor beide een prepaid kaart of abonnement gebruiken, aangezien deze hetzelfde werken. De meeste SIM-kaarten kunt u zelf op grootte drukken om deze passend te maken voor uw MiFi router.

Waar kan ik gebruik maken van mijn MiFi router?

U kunt deze overal gebruiken waar u maar wilt, want daar zijn ze specifiek voor gemaakt. Natuurlijk moet u wel binnen het gebied van een zendmast zijn waar u dekking heeft van uw dataprovider.

Is een MiFi router veilig?

Een MiFi router bevat net als een gewone WiFi router een wachtwoord, waardoor u een beveiligde verbinding op kunt zetten. Als we dit vergelijken met openbare WiFi hotspots die u overal wel tegen komt, dan is het meenemen van uw eigen kleine router een stuk veiliger aangezien open WiFi netwerken gevaarlijk zijn.

Hoe beoordelen jullie de beste mifi router?

Om de best geteste mifi router te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.
Over de auteur
Remco Bravenboer - reviewify

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer