4 Beste Micro-USB Kabels van 2021

Laatste update op 16-10-21 door Remco Bravenboer

Micro-USB kabels zijn een veelgebruikte kabelsoort voor het opladen van Android smartphones. Hoewel de recentere USB-C een snelle oplossing is, wordt hij nog veel gebruikt voor het opladen van mobiele telefoons en andere gadgets zoals uw ps4 controller.

Mocht u deze kabel niet gelijk nodig hebben, dan is het handig om hem voor de zekerheid in huis te hebben. Een groot assortiment aan kabeltjes zorgt ervoor dat u altijd de goede in huis hebt als één van uw apparaten ineens leeg is.

Als u niet precies weet waar u op moet letten tijdens het zoeken van de beste micro-USB kabel, dan kunt u de producten bekijken die als beste uit ons onderzoek zijn gekomen.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Belkin MIXIT Micro-USB naar USB Kabel - de beste micro usb kabel
Lengte van 2 meter, goedkope keuze en past op veel laders. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Samsung Datakabel Micro-USB
Voor smartphones en andere apparaten, stevige kabel en goede lengte. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Micro-USB kabel voor PS4 Controller
Duurzame keuze, garantie van 1 jaar en extra lang. Bekijk prijs arrow right
#4
Valueline USB naar USB Micro B kabel
Lengte van 3 meter, micro-USB type B en snelheden tot 480 Mbit/s. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere micro usb kabel onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 15 Producten Bekeken
clock 12 Uur Aan Onderzoek
review 130 Reviews Gelezen
thumbs up 4 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste micro usb kabel

1. Belkin MIXIT Micro-USB naar USB Kabel

Belkin MIXIT Micro-USB naar USB Kabel
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De micro-USB kabel van Belkin is één van de goedkoopste die wij tegen zijn gekomen en daarnaast alsnog bijna alleen maar positieve reviews bevatte. Hij is geschikt voor al uw apparaten die een micro-USB aansluiting bevatten.

De kabel zelf heeft een lengte van twee meter, en een USB type A-connector aan de andere kant. Hij past hiermee op veel soorten opladers waardoor hij uitermate geschikt is. Ook kan hij worden gebruikt om bestanden te verplaatsen tussen bijvoorbeeld uw smartphone en laptop.

Bekijk de Belkin MIXIT Micro-USB naar USB Kabel bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Goedkope keuze en is goed in wat hij moet doen: het opladen van uw apparaten.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Samsung Datakabel Micro-USB

Samsung Datakabel Micro-USB
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze micro-USB kabel komt u waarschijnlijk erg bekend voor als u wel eens een mobiele telefoon van Samsung hebt gehad. Dat is niet gek, want het is precies dezelfde kabel. Het mooie is dat hij niet alleen te gebruiken is voor smartphones, maar ook voor alle andere apparaten die aangesloten kunnen worden via micro-USB. Hierdoor heeft u een veelzijdige kabel die ontwikkeld is door een betrouwbaar merk.

Bekijk de Samsung Datakabel Micro-USB bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een betaalbare veelzijdige micro-USB kabel van een betrouwbaar merk. Kan worden aangesloten op alle apparaten met een USB-A poort.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Micro-USB kabel voor PS4 Controller

Micro-USB kabel voor PS4 Controller
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Mocht u een PS4 controller hebben waarvan het oplaadkabeltje weg is, dan is dit de beste micro-USB kabel om hem mee te vervangen. Hij is gemaakt van stevig materiaal en heeft een goede lengte (2 meter) waardoor u veel bewegingsvrijheid hebt als u wilt spelen terwijl de controller in de oplader zit.

Natuurlijk kan deze kabel ook worden gebruikt voor het opladen van oudere Smartphones of het overzetten van bestanden naar uw computer.

Bekijk de Micro-USB kabel voor PS4 Controller bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een stevige micro-USB kabel die speciaal gemaakt is voor het opladen van controllers van uw PS4 of Xbox One.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Valueline USB naar USB Micro B kabel

Valueline USB naar USB Micro B kabel
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De allergoedkoopste micro-USB kabel die wij hebben gevonden is die van Valueline. Hij is daarnaast 3 meter lang, wat nog een stukje langer is dan de anderen die wij hebben bekeken.

Bekijk de Valueline USB naar USB Micro B kabel bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Met een lengte van 3 meter is hij de langste die wij hebben bekeken tijdens ons onderzoek. De naam 'Valueline' zegt het ook eigenlijk al; hij is ook erg voordelig.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Kenmerken van de beste micro USB kabels

De meeste producten lijken erg op elkaar, waardoor het lastig kan zijn om de beste micro USB kabel te vinden. Er zijn toch enkele kenmerken die u in gedachten kunt houden wanneer u hier naar op zoek gaat.

Lengte van de micro USB kabel

De lengte van uw USB-kabel is belangrijk, omdat niet iedereen hem gebruikt voor iets wat dichtbij is. Een aantal veel voorkomende lengtes zijn:

  • 1 meter
  • 1,5 meter
  • 2 meter

Andere kant van de kabel

Het uiteinde aan de andere kant van de micro USB kabel beslist waar u hem allemaal voor kunt gebruiken. Zo zijn er modellen die een mannelijke of vrouwelijke USB-A aansluitingen hebben aan de andere kant, maar ook kabels die juist USB-C ondersteunen.

Veelgestelde vragen over een micro usb kabel

Hieronder kunt u nog een aantal veelgestelde vragen vinden met betrekking tot micro-USB kabels.

Welke aansluiting moet er aan de andere kant van mijn kabel zitten?

Dit ligt geheel aan waar u hem aan wilt sluiten. Mocht u bijvoorbeeld uw Android smartphone willen opladen aan uw laptop, dan moet u kijken wat voor USB-aansluitingen uw laptop heeft. Is dit bijvoorbeeld een mannelijk USB-C poort, dan weet u welke u moet kiezen.

Bestaan er ook langere micro USB kabels?

Die bestaan zeker. Wij hebben ook kabels gevonden in ons onderzoek die langer zijn dan 5 meter, zoals deze.

Hoe beoordelen jullie de beste micro usb kabel?

Om de best geteste micro usb kabel te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 15 producten bekeken waarvan er 4 als goede micro usb kabel uit de test zijn gekomen met als beste koop de Belkin MIXIT Micro-USB naar USB Kabel. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Belkin MIXIT Micro-USB naar USB Kabel full starfull starfull starfull starfull star Lengte van 2 meter, goedkope keuze en past op veel laders.
2 Samsung Datakabel Micro-USB full starfull starfull starfull starfull star USB-A poort, betaalbare keuze en voor smartphones en andere apparaten.
3 Micro-USB kabel voor PS4 Controller full starfull starfull starfull starfull star Uitermate geschikt voor PS4/Xbox, lange levensduur vanwege nylon en duurzame keuze.
4 Valueline USB naar USB Micro B kabel full starfull starfull starfull starempty star Goedkoopste keuze, lengte van 3 meter en micro-USB type B.
Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
Remco Bravenboer - reviewify