4 Beste Micro-USB Kabels van 2021

Micro-USB kabels zijn een veelgebruikte kabelsoort voor het opladen van Android smartphones. Hoewel de recentere USB-C een snelle oplossing is, wordt hij nog veel gebruikt voor het opladen van mobiele telefoons en andere gadgets zoals uw ps4 controller.

Mocht u deze kabel niet gelijk nodig hebben, dan is het handig om hem voor de zekerheid in huis te hebben. Een groot assortiment aan kabeltjes zorgt ervoor dat u altijd de goede in huis hebt als één van uw apparaten ineens leeg is.

Als u niet precies weet waar u op moet letten tijdens het zoeken van de beste micro-USB kabel, dan kunt u de producten bekijken die als beste uit ons onderzoek zijn gekomen.

AfbeeldingProductVoordelen
#1 - beste keus
Belkin MIXIT Micro-USB naar USB Kabel - de beste micro USB kabel
Lengte van 2 meter, goedkope keuze en past op veel laders. Bekijk prijs
#2 - premium keus
Samsung Datakabel Micro-USB
Voor smartphones en andere apparaten, stevige kabel en goede lengte. Bekijk prijs
#3 - goede keus
Micro-USB kabel voor PS4 Controller
Duurzame keuze, garantie van 1 jaar en extra lang. Bekijk prijs
#4
Valueline USB naar USB Micro B kabel
Lengte van 3 meter, micro-USB type B en snelheden tot 480 Mbit/s. Bekijk prijs
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere micro USB kabel onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

15 Producten Bekeken
12 Uur Aan Onderzoek
130 Reviews Gelezen
4 Producten Gekozen

  Bekijk hieronder onze review over de beste micro USB kabel

  1. Belkin MIXIT Micro-USB naar USB Kabel

  Belkin MIXIT Micro-USB naar USB Kabel
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De micro-USB kabel van Belkin is één van de goedkoopste die wij tegen zijn gekomen en daarnaast alsnog bijna alleen maar positieve reviews bevatte. Hij is geschikt voor al uw apparaten die een micro-USB aansluiting bevatten.

  De kabel zelf heeft een lengte van twee meter, en een USB type A-connector aan de andere kant. Hij past hiermee op veel soorten opladers waardoor hij uitermate geschikt is. Ook kan hij worden gebruikt om bestanden te verplaatsen tussen bijvoorbeeld uw smartphone en laptop.

  Ons oordeel

  Goedkope keuze en is goed in wat hij moet doen: het opladen van uw apparaten.

  Beoordeling van redacteur

  2. Samsung Datakabel Micro-USB

  Samsung Datakabel Micro-USB
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze micro-USB kabel komt u waarschijnlijk erg bekend voor als u wel eens een mobiele telefoon van Samsung hebt gehad. Dat is niet gek, want het is precies dezelfde kabel. Het mooie is dat hij niet alleen te gebruiken is voor smartphones, maar ook voor alle andere apparaten die aangesloten kunnen worden via micro-USB. Hierdoor heeft u een veelzijdige kabel die ontwikkeld is door een betrouwbaar merk.

  Ons oordeel

  Een betaalbare veelzijdige micro-USB kabel van een betrouwbaar merk. Kan worden aangesloten op alle apparaten met een USB-A poort.

  Beoordeling van redacteur

  3. Micro-USB kabel voor PS4 Controller

  Micro-USB kabel voor PS4 Controller
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Mocht u een PS4 controller hebben waarvan het oplaadkabeltje weg is, dan is dit de beste micro-USB kabel om hem mee te vervangen. Hij is gemaakt van stevig materiaal en heeft een goede lengte (2 meter) waardoor u veel bewegingsvrijheid hebt als u wilt spelen terwijl de controller in de oplader zit.

  Natuurlijk kan deze kabel ook worden gebruikt voor het opladen van oudere Smartphones of het overzetten van bestanden naar uw computer.

  Ons oordeel

  Een stevige micro-USB kabel die speciaal gemaakt is voor het opladen van controllers van uw PS4 of Xbox One.

  Beoordeling van redacteur

  4. Valueline USB naar USB Micro B kabel

  Valueline USB naar USB Micro B kabel
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De allergoedkoopste micro-USB kabel die wij hebben gevonden is die van Valueline. Hij is daarnaast 3 meter lang, wat nog een stukje langer is dan de anderen die wij hebben bekeken.

  Ons oordeel

  Met een lengte van 3 meter is hij de langste die wij hebben bekeken tijdens ons onderzoek. De naam 'Valueline' zegt het ook eigenlijk al; hij is ook erg voordelig.

  Beoordeling van redacteur

  Kenmerken van de beste micro USB kabels

  De meeste producten lijken erg op elkaar, waardoor het lastig kan zijn om de beste micro USB kabel te vinden. Er zijn toch enkele kenmerken die u in gedachten kunt houden wanneer u hier naar op zoek gaat.

  Lengte van de micro USB kabel

  De lengte van uw USB-kabel is belangrijk, omdat niet iedereen hem gebruikt voor iets wat dichtbij is. Een aantal veel voorkomende lengtes zijn:

  • 1 meter
  • 1,5 meter
  • 2 meter

  Andere kant van de kabel

  Het uiteinde aan de andere kant van de micro USB kabel beslist waar u hem allemaal voor kunt gebruiken. Zo zijn er modellen die een mannelijke of vrouwelijke USB-A aansluitingen hebben aan de andere kant, maar ook kabels die juist USB-C ondersteunen.

  Veelgestelde vragen over een micro USB kabel

  Hieronder kunt u nog een aantal veelgestelde vragen vinden met betrekking tot micro-USB kabels.

  Welke aansluiting moet er aan de andere kant van mijn kabel zitten?

  Dit ligt geheel aan waar u hem aan wilt sluiten. Mocht u bijvoorbeeld uw Android smartphone willen opladen aan uw laptop, dan moet u kijken wat voor USB-aansluitingen uw laptop heeft. Is dit bijvoorbeeld een mannelijk USB-C poort, dan weet u welke u moet kiezen.

  Bestaan er ook langere micro USB kabels?

  Die bestaan zeker. Wij hebben ook kabels gevonden in ons onderzoek die langer zijn dan 5 meter, zoals deze.
  Over de auteur

  Remco Bravenboer (BSc Software Engineering) is in midden 2020 afgestudeerd als Software Ontwikkelaar en heeft hierdoor veel technische kennis. Hij leidt nu de redactie van Reviewify om dit platform zo groot mogelijk te maken en zijn liefde voor schrijven op te bouwen. Hij wilt dat Reviewify de laatste website word die consumenten bezoeken voor het maken van hun keuze en is zelf actief in de elektronica- & cursusreviews.

  remco bravenboer - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?
  4 Beste Micro-USB Kabels van 2021
  5 1 5 1
  0 / 5 5

  Your page rank: