4 Beste Metaaldetectors van 2024

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 01 mei 2023
Ga op zoek naar allerlei schatten met uw eigen metaaldetector.
De allerbeste metaaldetectorkoop is..
Beste metaaldetector: MacGyver Metaaldetector

De MacGyver Metaaldetector is de beste koop van dit moment. Hij draait op twee 9 volt batterijen en heeft een verstelbare lengte. Hierdoor kan hij gebruikt worden door lang en klein. Daarnaast is hij geheel waterdicht en heeft hij een pinpointer die precies aangeeft waar er metaal in de buurt is.

Verloren schatten kunnen per ongeluk gevonden worden op het strand, onder water, of ergens in het bos. Maar als u echt geïnteresseerd bent in het vinden van waardevolle sieraden, ringen, en zelfs goud of zilver dat bijvoorbeeld onder zand verborgen is, dan kan een metaaldetector uw zoektocht vergemakkelijken.

Metaaldetectors zenden een frequentie uit in het gebied onder de plaat van het apparaat. Metalen zenden feedback uit naar de detector, die verschillend klinkt op basis van het soort metaal dat het is. Om deze reden worden ze vaak gebruikt door schatzoekers om gemakkelijk dieper te kijken dan met de hand mogelijk is.

Aangezien een metaaldetector best een geavanceerd apparaat is kan het lastig zijn om er één te kiezen die aansluit bij uw behoeften. Om deze reden hebben wij meerdere producten met elkaar vergeleken om de beste metaaldetector te vinden en wij u hier advies in kunnen geven.

Vergelijk de 4 best geteste metaaldetectors

# Metaaldetector Voordelen
1
MacGyver Metaaldetector Beste metaaldetector van 2024
 • Inclusief schep.
 • Koptelefoon aansluiting.
 • Waterdicht.
Bekijk prijs bekijk prijs
2
MD Coinfinder Beste koop metaaldetector
 • Beste voor kinderen.
 • Speelse functies.
 • Koptelefoon koppelen.
Bekijk prijs bekijk prijs
3
 • Makkelijk in te klappen.
 • Eenvoudige display.
 • Goede kwaliteit.
Bekijk prijs bekijk prijs
4
 • Ergonomie staat voorop.
 • Prachtig uiterlijk.
 • Batterij indicator.
Bekijk prijs bekijk prijs

Beste metaaldetectors van 2024

1. MacGyver Metaaldetector

Beste metaaldetector van 2024

Deze metaaldetector van MacGyver is hét product die op vele websites als meest verkochte en best beoordeelde metaaldetector naar boven kwam.

Het enige wat u hoeft te doen om hem aan te zetten, is twee negen volt batterijen in het apparaat stoppen. Vervolgens kunt u direct beginnen met het zoeken naar schatten in het bos, of onder het zand op het strand.

Een groot voordeel aan deze metaaldetector is dat hij een verstelbare lengte heeft. Hierdoor kunnen meerdere personen van verschillende lengtes hem gebruiken, en hoeft u ook niet meer voorover te bukken indien hij te kort is.

U hoeft zich geen zorgen te maken als u op een wat nattere ondergrond wilt gaan zoeken naar metalen. De zoekschijf van deze metaaldetector is geheel waterdicht, waardoor u er veilig over de grond mee gaan - ook door plassen.

Indien u zich een beetje wilt afsluiten van de omgeving, biedt de MacGyber metaaldetector u de mogelijkheid om uw koptelefoon te koppelen. (Let wel op, want het kan gevaarlijk zijn om er op drukke plekken mee rond te lopen als u niets hoort!)

pinpointer

Door middel van de pinpointer kunt u precies zien waar metaal zich in de buurt bevind. Er wordt zelfs een schep meegeleverd waardoor u gemakkelijk zand of aarde weg kunt graven als uw apparaat een metaal detecteert.

Redenen om te kopen

 • Inclusief schep.
 • Koptelefoon aansluiting.
 • Waterdicht.
 • Handige display.
 • Pinpointer.

Bekijk de MacGyver Metaaldetector bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de MacGyver Metaaldetector bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de MacGyver Metaaldetector bij Blokker €119,00 Levering binnen twee werkdagen. Naar webshop bekijkBekijk

2. MD Coinfinder

Beste koop metaaldetector

Deze metaaldetector is speciaal gemaakt voor kinderen (5 t/m 14 jaar), en bevat leuke toevoegingen die het voor een kind leuk maakt om te gebruiken. Zo bevat hij ingebouwde LED-verlichting en leuke audiotonen om uw kind te laten genieten van het gebruik.

kind met metaaldetector

Hij weegt minder dan een kilogram, waardoor het voor een kind makkelijk is om hem mee te slepen. Als de detector in de buurt komt van metaal, dan zal hij een geluidje maken en oplichten in verschillende kleuren.

Er hoeft maar één kleine batterij in welke tot wel 20 uur mee gaat. Daarnaast is het zelfs mogelijk om oordopjes of een koptelefoon aan te sluiten op de detector.

Redenen om te kopen

 • Beste voor kinderen.
 • Speelse functies.
 • Koptelefoon koppelen.
 • Uitstekende batterijduur.
 • Ingebouwde LED-lichtjes.

Bekijk de MD Coinfinder bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de MD Coinfinder bij Bol €85,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

3. Minelab Go-find 11

De Go-find 11 van Minelab is één van de betere metaaldetectoren op de markt. (Ook al is hij zeker niet de goedkoopste!)

Hij is van geweldige kwaliteit. U kunt hem gemakkelijk opklappen zodat hij makkelijk mee te nemen is in de auto en zelfs op de fiets. Zijn display is makkelijk af te lezen en is zelfs door kinderen te gebruiken.

Ook deze metaaldetector biedt u de mogelijkheid om uw koptelefoon aan te sluiten.

Redenen om te kopen

 • Makkelijk in te klappen.
 • Eenvoudige display.
 • Goede kwaliteit.
 • Ook voor kinderen.

Bekijk de Minelab Go-find 11 bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Minelab Go-find 11 bij Bol €129,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

4. Velleman CS130

Met de ergonomie zit het bij deze metaaldetector erg goed. Hij bevat een armsteun waardoor u hem comfortabel kunt gebruiken. Daarnaast is de lengte van zijn steel ook aan te passen tussen ongeveer 75 t/m 105 centimeter, waardoor u hem altijd kunt gebruiken - hoe lang of klein u ook bent.

Een leuke toevoeging is dat u een melding krijgt wanneer er nieuwe batterijen in moeten. Als u deze op zak heeft kunt u ze dan gelijk vervangen om ongestoord verder te gaan.

Redenen om te kopen

 • Ergonomie staat voorop.
 • Prachtig uiterlijk.
 • Batterij indicator.
 • Steel in lengte verstelbaar.
 • Volume aanpasbaar.

Bekijk de Velleman CS130 bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Velleman CS130 bij Bol €58,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

Metaaldetector aanbiedingen

Heeft u niet veel budget meer over voor een nieuwe metaaldetector? Misschien staat er in het onderstaande overzicht met metaaldetector aanbiedingen wel een leuke deal met korting voor u bij. We halen alle aanbiedingen bij Bol en Coolblue dagelijks op, zodat u altijd de actuele aanbiedingen ziet.

Garrett Ace 400I metaaldetector
Garrett Ace 400I metaaldetector
€439.99 €389.00
Bekijk bij Bol
Professioneel Metaaldetector met 22cm Spoel Maclea
Professioneel Metaaldetector met 22cm Spoel Maclea
€221.57 €179.50
Bekijk bij Bol
Steinberg Metaaldetector - 100 cm / 20 cm - Ø 19 c
Steinberg Metaaldetector - 100 cm / 20 cm - Ø 19 c
€119.00 €85.00
Bekijk bij Bol
STANLEY FATMAX S300 Materiaal Detector - met marke
STANLEY FATMAX S300 Materiaal Detector - met marke
€42.99 €12.90
Bekijk bij Bol

Kenmerken van een metaaldetector

Als u onder de grond naar munten, goud, of andere stukjes metaal wilt zoeken die verborgen zijn, hebt u een metaaldetector nodig. Metaaldetectors zijn handige, lichtgewicht instrumenten die elk geleidend voorwerp dat onder de grond verborgen is op kan sporen door middel van elektromagnetische golven. Er zijn veel consumentenmodellen die zowel door volwassenen als door kinderen gebruikt kunnen worden. (zelf heb ik er zelfs één gehad vroeger!)

U kunt de meeste metaaldetectors kopen voor gemiddeld 100 euro. De prijs kan echter aanzienlijk hoger liggen, afhankelijk van het opsporingsbereik, de kwaliteit van het display, en de verschillende opsporingsmodi die beschikbaar zijn.

Om de beste metaaldetector en waar voor uw geld te krijgen, is het aan te bevelen om te beoordelen wat het beoogde gebruik van het apparaat is. Als u van plan bent hem in uw achtertuin of op het strand met uw kinderen te gebruiken voor een kleine schattenjacht, hebt u waarschijnlijk geen behoefte aan sommige geavanceerde functies. Lees verder om meer te weten te komen over de belangrijkste specs en kenmerken van deze toestellen.

Detectiediepte

De meeste metaaldetectors hebben een dieptelimiet van ongeveer 18 cm voor detectie. Dat betekent dat zij moeite kunnen hebben met het detecteren van metalen voorwerpen die dieper dan dat begraven zijn, of daar helemaal niet in slagen. Sommige modellen kunnen metalen detecteren die op ongeveer 25 cm van de oppervlakte of dieper begraven zijn, maar die kunnen omvangrijker of gelijk een stuk duurder zijn.

Detectiewijze

Metaaldetectors kunnen effectief geleidende metalen opsporen, maar niet alle metaalelementen. Er zit op bijna ieder apparaat een instelbare detectiemodi waarmee u naar messing, nikkel, zilver, goud en koper kunt zoeken.

Waterdichte onderdelen

Metaaldetectors worden boven de grond gebruikt. De gebruikers bewegen de sensorschijf in een vegende halfcirkelvormige beweging naar voren terwijl ze lopen. Contact met vochtige grond, plassen water, of golven op stranden kunt u echter niet de hele tijd vermijden.

De meeste modellen hebben een waterbestendigheidsgraad IP68 op hun sensorschijven. Dat betekent dat ze tot een meter in het water kunnen worden ondergedompeld gedurende 30 minuten zonder beschadigd te raken. Anderen hebben waterbestendigheid op alle onderdelen, inclusief het display en de hoofdbehuizing - het verschilt dus erg per model hoe waterbestendig deze is.

Instelbare gevoeligheid

Sommige gebieden zijn sterk gemineraliseerd of rijk aan opgeloste metalen in de bodem. Deze zullen de detector activeren, zelfs zonder een tastbaar stukje metaal dat u kunt opgraven. In dergelijke gevallen moet u de gevoeligheid van de schijf aanpassen, zodat het apparaat de door mineralen veroorzaakte "ruis" kan uitschakelen.

Geschiktheid voor kinderen

kind die een metaaldetector gebruikt

Er zijn verschillende modellen die speciaal voor kinderen zijn ontworpen. De kenmerken kunnen sterk uiteenlopen, en sommige hebben dezelfde gevoeligheid als modellen die voor volwassenen zijn gemaakt, maar het display en de knoppen zijn bij kindvriendelijke detectors eenvoudiger.

Koptelefoons en andere accessoires

U kunt een metaaldetector meestal kopen in een verpakking met een draagtasje en een graafschep. De meeste pakketten bevatten een hoofdtelefoon die u met een 3,5 mm-aansluiting op het apparaat kunt aansluiten. U kunt natuurlijk ook uw eigen koptelefoon of oortjes gebruiken om beter te luisteren naar het gezoem van de metaaldetector, dat de aanwezigheid van metalen in de buurt aangeeft.

Gewicht

Aangezien metaaldetectors bedoeld zijn om langdurig gebruikt te worden, is het ideaal om te gaan voor modellen die 1,5 kg of minder wegen. Kindvriendelijke modellen wegen meestal 450 tot 600 gram waardoor ze makkelijk te gebruiken zijn met minder kracht.

Veelgestelde vragen over een metaaldetector

Heeft u nog vragen over de metaaldetector? Hieronder hebben wij een aantal veelgestelde vragen opgesteld die wij vaak van onze bezoekers krijgen.

Is een metaaldetector het waard?

Met een metaaldetector kunt u meer vinden dan dat u met de hand kan, wat voor veel mensen een reden is om er één aan te schaffen. Daarnaast is het een erg leuke hobby, en u kunt er uren zoet mee zijn terwijl u een flinke doos verse buitenlucht kan opnemen.

Kan een metaaldetector goud vinden?

U moet in dat geval een metaaldetector vinden die speciaal voor goud gemaakt is. Als u bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in het vinden van gouden sieraden, zult u een metaaldetector moeten kopen die hierin uitblinkt. Beide soorten metaaldetectors kunnen goud vinden, maar er zijn bepaalde apparaten die daar speciaal voor gemaakt zijn. Als u dus in de eerste plaats geïnteresseerd bent in het vinden van gouden sieraden, moet u een metaaldetector kiezen die speciaal ontworpen is om daarnaar te zoeken.

Hoe beoordelen jullie de beste metaaldetector?

Om de best geteste metaaldetector te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.
Over de auteur
Remco Bravenboer - reviewify

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer