4 Beste Metaaldetectors van 2021

Verloren schatten kunnen per ongeluk gevonden worden op het strand, onder water, of ergens in het bos. Maar als u echt geïnteresseerd bent in het vinden van waardevolle sieraden, ringen, en zelfs goud of zilver dat bijvoorbeeld onder zand verborgen is, dan kan een metaaldetector uw zoektocht vergemakkelijken.

Metaaldetectors zenden een frequentie uit in het gebied onder de plaat van het apparaat. Metalen zenden feedback uit naar de detector, die verschillend klinkt op basis van het soort metaal dat het is. Om deze reden worden ze vaak gebruikt door schatzoekers om gemakkelijk dieper te kijken dan met de hand mogelijk is.

Aangezien een metaaldetector best een geavanceerd apparaat is kan het lastig zijn om er één te kiezen die aansluit bij uw behoeften. Om deze reden hebben wij meerdere producten met elkaar vergeleken om de beste metaaldetector te vinden en wij u hier advies in kunnen geven.

AfbeeldingProductVoordelen
#1 - beste keus
MacGyver Metaaldetector - de beste metaaldetector
Waterdicht, handige display en pinpointer. Bekijk prijs
#2 - premium keus
MD Coinfinder
Koptelefoon koppelen, uitstekende batterijduur en ingebouwde LED-lichtjes. Bekijk prijs
#3 - goede keus
Minelab Go-find 11
Eenvoudige display, goede kwaliteit en ook voor kinderen. Bekijk prijs
#4
Velleman CS130
Batterij indicator, steel in lengte verstelbaar en volume aanpasbaar. Bekijk prijs
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere metaaldetector onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

9 Producten Bekeken
16 Uur Aan Onderzoek
41 Reviews Gelezen
4 Producten Gekozen

  Bekijk hieronder onze review over de beste metaaldetector

  1. MacGyver Metaaldetector

  MacGyver Metaaldetector
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze metaaldetector van MacGyver is hét product die op vele websites als meest verkochte en best beoordeelde metaaldetector naar boven kwam.

  Het enige wat u hoeft te doen om hem aan te zetten, is twee negen volt batterijen in het apparaat stoppen. Vervolgens kunt u direct beginnen met het zoeken naar schatten in het bos, of onder het zand op het strand.

  Een groot voordeel aan deze metaaldetector is dat hij een verstelbare lengte heeft. Hierdoor kunnen meerdere personen van verschillende lengtes hem gebruiken, en hoeft u ook niet meer voorover te bukken indien hij te kort is.

  U hoeft zich geen zorgen te maken als u op een wat nattere ondergrond wilt gaan zoeken naar metalen. De zoekschijf van deze metaaldetector is geheel waterdicht, waardoor u er veilig over de grond mee gaan - ook door plassen.

  Indien u zich een beetje wilt afsluiten van de omgeving, biedt de MacGyber metaaldetector u de mogelijkheid om uw koptelefoon te koppelen. (Let wel op, want het kan gevaarlijk zijn om er op drukke plekken mee rond te lopen als u niets hoort!)

  pinpointer

  Door middel van de pinpointer kunt u precies zien waar metaal zich in de buurt bevind. Er wordt zelfs een schep meegeleverd waardoor u gemakkelijk zand of aarde weg kunt graven als uw apparaat een metaal detecteert.

  Ons oordeel

  Met deze metaaldetector kunt u tot 20 centimeter diep metalen schatten detecteren. Gaat u hiermee munten vinden die goud waard zijn? Wie weet, het is in ieder geval een goede metaaldetector met alles er op en er aan!

  Beoordeling van redacteur

  2. MD Coinfinder

  MD Coinfinder
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze metaaldetector is speciaal gemaakt voor kinderen (5 t/m 14 jaar), en bevat leuke toevoegingen die het voor een kind leuk maakt om te gebruiken. Zo bevat hij ingebouwde LED-verlichting en leuke audiotonen om uw kind te laten genieten van het gebruik.

  kind met metaaldetector

  Hij weegt minder dan een kilogram, waardoor het voor een kind makkelijk is om hem mee te slepen. Als de detector in de buurt komt van metaal, dan zal hij een geluidje maken en oplichten in verschillende kleuren.

  Er hoeft maar één kleine batterij in welke tot wel 20 uur mee gaat. Daarnaast is het zelfs mogelijk om oordopjes of een koptelefoon aan te sluiten op de detector.

  Ons oordeel

  De beste metaaldetector voor kinderen. Zijn zoekschijf is waterdicht, waardoor het geen probleem is om door drassig gebied te lopen tijdens het zoeken van schatten. Tip: verstop wat muntjes in uw tuin, en uw kind is uren zoet.

  Beoordeling van redacteur

  3. Minelab Go-find 11

  Minelab Go-find 11
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De Go-find 11 van Minelab is één van de betere metaaldetectoren op de markt. (Ook al is hij zeker niet de goedkoopste!)

  Hij is van geweldige kwaliteit. U kunt hem gemakkelijk opklappen zodat hij makkelijk mee te nemen is in de auto en zelfs op de fiets. Zijn display is makkelijk af te lezen en is zelfs door kinderen te gebruiken.

  Ook deze metaaldetector biedt u de mogelijkheid om uw koptelefoon aan te sluiten.

  Ons oordeel

  Prachtige metaaldetector van goede kwaliteit, maar vanwege zijn prijs raakt hij een puntje kwijt.

  Beoordeling van redacteur

  4. Velleman CS130

  Velleman CS130
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Met de ergonomie zit het bij deze metaaldetector erg goed. Hij bevat een armsteun waardoor u hem comfortabel kunt gebruiken. Daarnaast is de lengte van zijn steel ook aan te passen tussen ongeveer 75 t/m 105 centimeter, waardoor u hem altijd kunt gebruiken - hoe lang of klein u ook bent.

  Een leuke toevoeging is dat u een melding krijgt wanneer er nieuwe batterijen in moeten. Als u deze op zak heeft kunt u ze dan gelijk vervangen om ongestoord verder te gaan.

  Ons oordeel

  De Velleman CS130 is een metaaldetector waar ergonomie voorop staat. Als u uw houding tijdens het schatzoeken belangrijk vindt, kunt u kiezen voor dit product.

  Beoordeling van redacteur

  Kenmerken van een metaaldetector

  Als u onder de grond naar munten, goud, of andere stukjes metaal wilt zoeken die verborgen zijn, hebt u een metaaldetector nodig. Metaaldetectors zijn handige, lichtgewicht instrumenten die elk geleidend voorwerp dat onder de grond verborgen is op kan sporen door middel van elektromagnetische golven. Er zijn veel consumentenmodellen die zowel door volwassenen als door kinderen gebruikt kunnen worden. (zelf heb ik er zelfs één gehad vroeger!)

  U kunt de meeste metaaldetectors kopen voor gemiddeld 100 euro. De prijs kan echter aanzienlijk hoger liggen, afhankelijk van het opsporingsbereik, de kwaliteit van het display, en de verschillende opsporingsmodi die beschikbaar zijn.

  Om de beste metaaldetector en waar voor uw geld te krijgen, is het aan te bevelen om te beoordelen wat het beoogde gebruik van het apparaat is. Als u van plan bent hem in uw achtertuin of op het strand met uw kinderen te gebruiken voor een kleine schattenjacht, hebt u waarschijnlijk geen behoefte aan sommige geavanceerde functies. Lees verder om meer te weten te komen over de belangrijkste specs en kenmerken van deze toestellen.

  Detectiediepte

  De meeste metaaldetectors hebben een dieptelimiet van ongeveer 18 cm voor detectie. Dat betekent dat zij moeite kunnen hebben met het detecteren van metalen voorwerpen die dieper dan dat begraven zijn, of daar helemaal niet in slagen. Sommige modellen kunnen metalen detecteren die op ongeveer 25 cm van de oppervlakte of dieper begraven zijn, maar die kunnen omvangrijker of gelijk een stuk duurder zijn.

  Detectiewijze

  Metaaldetectors kunnen effectief geleidende metalen opsporen, maar niet alle metaalelementen. Er zit op bijna ieder apparaat een instelbare detectiemodi waarmee u naar messing, nikkel, zilver, goud en koper kunt zoeken.

  Waterdichte onderdelen

  Metaaldetectors worden boven de grond gebruikt. De gebruikers bewegen de sensorschijf in een vegende halfcirkelvormige beweging naar voren terwijl ze lopen. Contact met vochtige grond, plassen water, of golven op stranden kunt u echter niet de hele tijd vermijden.

  De meeste modellen hebben een waterbestendigheidsgraad IP68 op hun sensorschijven. Dat betekent dat ze tot een meter in het water kunnen worden ondergedompeld gedurende 30 minuten zonder beschadigd te raken. Anderen hebben waterbestendigheid op alle onderdelen, inclusief het display en de hoofdbehuizing - het verschilt dus erg per model hoe waterbestendig deze is.

  Instelbare gevoeligheid

  Sommige gebieden zijn sterk gemineraliseerd of rijk aan opgeloste metalen in de bodem. Deze zullen de detector activeren, zelfs zonder een tastbaar stukje metaal dat u kunt opgraven. In dergelijke gevallen moet u de gevoeligheid van de schijf aanpassen, zodat het apparaat de door mineralen veroorzaakte "ruis" kan uitschakelen.

  Geschiktheid voor kinderen

  kind die een metaaldetector gebruikt

  Er zijn verschillende modellen die speciaal voor kinderen zijn ontworpen. De kenmerken kunnen sterk uiteenlopen, en sommige hebben dezelfde gevoeligheid als modellen die voor volwassenen zijn gemaakt, maar het display en de knoppen zijn bij kindvriendelijke detectors eenvoudiger.

  Koptelefoons en andere accessoires

  U kunt een metaaldetector meestal kopen in een verpakking met een draagtasje en een graafschep. De meeste pakketten bevatten een hoofdtelefoon die u met een 3,5 mm-aansluiting op het apparaat kunt aansluiten. U kunt natuurlijk ook uw eigen koptelefoon of oortjes gebruiken om beter te luisteren naar het gezoem van de metaaldetector, dat de aanwezigheid van metalen in de buurt aangeeft.

  Gewicht

  Aangezien metaaldetectors bedoeld zijn om langdurig gebruikt te worden, is het ideaal om te gaan voor modellen die 1,5 kg of minder wegen. Kindvriendelijke modellen wegen meestal 450 tot 600 gram waardoor ze makkelijk te gebruiken zijn met minder kracht.

  Veelgestelde vragen over een metaaldetector

  Heeft u nog vragen over de metaaldetector? Hieronder hebben wij een aantal veelgestelde vragen opgesteld die wij vaak van onze bezoekers krijgen.

  Is een metaaldetector het waard?

  Met een metaaldetector kunt u meer vinden dan dat u met de hand kan, wat voor veel mensen een reden is om er één aan te schaffen. Daarnaast is het een erg leuke hobby, en u kunt er uren zoet mee zijn terwijl u een flinke doos verse buitenlucht kan opnemen.

  Kan een metaaldetector goud vinden?

  U moet in dat geval een metaaldetector vinden die speciaal voor goud gemaakt is. Als u bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in het vinden van gouden sieraden, zult u een metaaldetector moeten kopen die hierin uitblinkt. Beide soorten metaaldetectors kunnen goud vinden, maar er zijn bepaalde apparaten die daar speciaal voor gemaakt zijn. Als u dus in de eerste plaats geïnteresseerd bent in het vinden van gouden sieraden, moet u een metaaldetector kiezen die speciaal ontworpen is om daarnaar te zoeken.
  Over de auteur

  Remco Bravenboer (BSc Software Engineering) is in midden 2020 afgestudeerd als Software Ontwikkelaar en heeft hierdoor veel technische kennis. Hij leidt nu de redactie van Reviewify om dit platform zo groot mogelijk te maken en zijn liefde voor schrijven op te bouwen. Hij wilt dat Reviewify de laatste website word die consumenten bezoeken voor het maken van hun keuze en is zelf actief in de elektronica- & cursusreviews.

  remco bravenboer - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?
  4 Beste Metaaldetectors van 2021
  5 1 5 1
  0 / 5 5

  Your page rank: