6 Beste Kindertablets van 2022

Laatste update op 24-05-22 door Remco Bravenboer
De allerbeste koop is..

De Kurio Tab Connect bevat veel verschillende soorten spelletjes om uw kind bezig te houden, waaronder vermakelijke apps maar ook educatieve apps. Er zit een blauwlichtfilter in om de oogjes van uw kinderen wat te beschermen, en is van perfect formaat om makkelijk te gebruiken.

Aangezien technologie steeds geavanceerder wordt is het verstandig om uw kind op jonge leeftijd al gadgets zoals een tablet te leren gebruiken. Vaak wordt een tablet door een kind gebruikt om leerzame spelletjes op te spelen, zodat ze daardoor bijvoorbeeld hun rekenvaardigheden kunnen beoefenen. Tijdens ons onderzoek naar de beste kindertablet hebben wij verschillende merken bekeken zoals Kurio en Denver. Voor ieder budget is er een goede koop uit onze uitgebreide test gekomen.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Kurio Tab Connect - de beste kindertablet
Educatieve & leerzame apps, eenvoudig te gebruiken en perfect formaat voor kleine kinderen. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Kurio Tab XL
Groot formaat (10.1 inch), bevat een internetfilter en voor gamen en leren tegelijk. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Kurio Tab Connect Studio 100
Goede grootte voor klein kind, games downloaden via Play Store en makkelijk te installeren. Bekijk prijs arrow right
#4
Alcatel 1T 7 16GB
Goede prijs-kwaliteitsverhouding, voordelige keuze en beste familietablet. Bekijk prijs arrow right
#5
Denver - TAQ-10382K
Er zit een gratis beschermhoes bij, leuke apps voor uw kind en erg goedkope keuze. Bekijk prijs arrow right
#6
Waiky Power Tab
Voordelig koopje en apps installeren via Google Play Store. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere kindertablet onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 13 Producten Bekeken
clock 7 Uur Aan Onderzoek
review 43 Reviews Gelezen
thumbs up 6 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste kindertablet

1. Kurio Tab Connect

Kurio Tab Connect
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Kurio is één van de voorlopers op het gebied van kindertablets. Hij is erg makkelijk binnen enkele minuten in te stellen en u kunt een kinderaccount aanmaken vanaf uw eigen gmail-adres. Hierdoor kunt u het gebruik van de tablet door uw kind gemakkelijk monitoren.

Standaard komt de tablet al voorgeïnstalleerd met een aantal leuke games die uw kind gelijk kan gebruiken na ontvangst. Het zijn niet alleen spelletjes voor zijn of haar vermaak, maar ook leerzame apps waarmee bijvoorbeeld taal of rekenen te leren zijn.

Hij is aan de kleine kant, namelijk maar 7 inch, maar dat is prima voor kinderhanden. Als ouder heeft u hier vrij weinig aan. Daarnaast bevat hij nog handige functies zoals een blue light filter, welke ervoor zal zorgen dat het licht minder slecht is voor de ogen van uw kind, en een webfilter waardoor erotische en andere onveilige websites niet te bezoeken zijn.

Met een geheugen van 16 GB kunnen er enorm veel spelletjes worden geïnstalleerd op deze tablet. Naast dat er al een aantal games op de tablet staan, kunnen er voor een klein bedrag ook extra spelletjes worden geïnstalleerd.

Bekijk de Kurio Tab Connect bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een dure tablet, maar het allerbeste wat u uw kind kunt geven. Hij is snel, bevat veel verschillende leerzame, maar ook vermakelijke apps en u kunt monitoren wat uw kind doet met de tablet.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Kurio Tab XL

Kurio Tab XL
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Tab XL versie van Kurio bevat veel gelijkenissen met die op nummer één, maar toch zijn er een aantal verschillen.

Met 10,1 inch is deze kindertablet ruim zeven centimeter groter dan de Kurio Tab Connect, waardoor wij hem niet aanraden voor al te kleine kinderen. Er komt er filtersysteem bij waarmee miljarden internetpagina's automatisch worden geblokkeerd, puur om de ogen van uw kind te beschermen tegen agressieve of 18+ content.

Een leuke toevoeging aan deze tablet is dat u als ouder een tijdslimiet kunt instellen. Zo kunt u bijvoorbeeld vlak voor het avondeten de timer inschakelen zodat hij automatisch na een aantal minuten aan gaat en uw kind niet door kan spelen.

Bekijk de Kurio Tab XL bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een goede tablet van 10,1 inch voor de iets grotere kinderen. Met het internetfilter zorgt u ervoor dat uw kind geen gevaarlijke websites kan bezoeken, en hij of zij spelenderwijs kan leren met dit product.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Kurio Tab Connect Studio 100

Kurio Tab Connect Studio 100
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Als u een veilige tablet zoekt voor uw kind, dan is de Connect Studio 100 van Kurio een goede keuze. Er zit veel geheugen in, maar liefst 16 GB, waardoor uw kind genoeg heeft voor het downloaden van leerzame apps, opslaan van foto's en het browsen van leuke internetpagina's.

Het formaat van 7 inch zorgt ervoor dat zelfs de kleinste kinderen met deze tablet om kunnen gaan. Wanneer u de tablet opstart zullen er vanzelf al een aantal games op staan, waardoor uw kind gelijk kan beginnen na het openen van de doos.

Veiligheidsfuncties zijn ook zeker iets wat wij grondig hebben bekeken. Het Kurio Genius internetfilter staat geïnstalleerd, waardoor vele pagina's op het internet niet te bezoeken zijn door uw kind. U kunt naarmate uw kind ouder wordt zelf instellen wat er wel en niet bekeken mag worden. Daarnaast is het ook mogelijk om een tijdslimiet in te stellen zodat uw kind niet de hele dag kan gamen om vervolgens verslaafd te raken.

Bekijk de Kurio Tab Connect Studio 100 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Deze makkelijk te installeren tablet staat op een verdiende derde plek. Hij bevat apps die er al op staan als de tablet uit de doos komt, en deze zijn gemakkelijk via de Play Store aan te vullen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Alcatel 1T 7 16GB

Alcatel 1T 7 16GB
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Oorspronkelijk wordt deze Alcatel een familie tablet genoemd, waarmee u als ouder ook nuttige dingen kunt doen. Er zit een kids mode op, waarmee u hem zelf kunt omtoveren naar een 7 inch kindertablet en u zelf kunt kiezen welke apps voor hen toegankelijk zijn.

Er zit een blue light filter ingebouwd, waarmee u uw eigen ogen, en die van uw kinderen, een plezier zal doen aangezien dit licht vele nadelen heeft. Het is één van beste kindertablets die wij hebben bekeken in ons onderzoek als het gaat om gewicht, aangezien hij maar een kwart kilo weegt.

U kunt makkelijk apps toevoegen via de app store die op de tablet te vinden is als u meer zoekt dan de vooraf ingestelde spelletjes. Daarnaast hebben wij online gevonden door meerdere reviews te bekijken dat de schermkwaliteit een groot pluspunt is bij deze tablet.

Bekijk de Alcatel 1T 7 16GB bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Er zijn weinig minpunten te vermelden over deze tablet. Het is een geweldige lichtgewicht familietablet met een aparte kids mode die compleet door de ouder ingesteld en beheerd kan worden.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Denver - TAQ-10382K

Denver - TAQ-10382K
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze kindertablet is een redelijk product, alleen hij heeft zijn gebreken.

De tablet is goedkoop qua prijs en heeft een formaat van 10 inches, wat niet de allerbeste grootte is als u een klein kind heeft. Het formaat is aan de grote kant en zal te groot en zwaar zijn voor kleinere kinderen.

Naast dat er leuke apps op zitten en hij erg kindvriendelijke is, lezen wij overal op internet dat de accu erg warm wordt en dat deze redelijk snel leeg is. Daarnaast komt er vaak terug dat het beeld van deze kindertablet niet erg helder is, waardoor het soms moeilijk is om kleinere dingen op het beeld te kunnen lezen.

Bekijk de Denver - TAQ-10382K bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een goede basis tablet voor uw kind als u een klein budget heeft, maar wij zouden deze echt alleen aanraden als u niet meer dan dit te besteden heeft. Hij bevat vele minpunten, waardoor wij hem maar drie sterren hebben gegeven.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

6. Waiky Power Tab

Waiky Power Tab
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Waiky Power Tab bevat 30 verschillende spelletjes in een mix van leerzaam, behendigheid, racen maar ook sportspelletjes. U kunt via de Google Play Store vele gratis games installeren om het voor uw kind nog leuker te maken.

Hij bevat een funny camera waarmee kinderen foto's van zichzelf kunnen maken met hele grappige filters er boven op. Daarnaast is het erg gemakkelijk om als ouder toezicht te houden met de verschillende functies die deze kindertablet hiervoor bevat. Een leuke toevoeging is dat u hier zelfs Netflix op kan installeren en YouTube video's mee kan kijken.

Bekijk de Waiky Power Tab bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Deze tablet is erg goedkoop, dus u hoeft er ook niet héél veel van te verwachten. Hij doet wat het moet doen, en als u een klein budget hebt is het een prima keuze.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Hoe u de beste tablet voor uw kind kunt kiezen

Een nieuwe tablet aanschaffen kan lastig zijn, aangezien ze niet goedkoop zijn en er veel bij komt kijken voorafgaand aan het maken van uw keuze. Tegenwoordig bevatten dit soort tablets veel meer opties dan vroeger, daarom zijn er een aantal criteria die u in uw achterhoofd moet houden voordat u er één aanschaft.

Beschikbaarheid aan apps

Over het algemeen zullen kinderen een tablet gebruiken om games op te spelen. Gelukkig zijn er op bijna ieder kindertablet genoeg games te vinden om uw kind te vermaken. Als u zelf ook de tablet wilt gaan gebruiken raden wij aan om geen kindertablet te nemen, maar een duurdere variant zoals een Galaxy Tab of iPad. Hiermee kunt u zelf ook andere dingen doen dan alleen het spelen van spelletjes.

appstore van de kurio tablet

Goedkope tablets bevatten vaak apps die iets van één euro per stuk kosten, terwijl bijvoorbeeld een iPad ook vele gratis apps bevatten. Hier kunt u een voorbeeld bekijken van hoe zo’n app store van een goedkopere kindertablet er uit ziet.

Prijs

De prijs is een belangrijke kwestie, aangezien het toch maar een stuk speelgoed is. Kindertablets bestaan er al vanaf een lage prijs, maar kunnen al gauw oplopen tot boven de â‚~ 100. Over het algemeen zijn iPads het duurst, maar die kunnen natuurlijk wel veel meer dan een kindertablet die alleen wat games bevat.

Let er wel goed op dat tablets van een lagere prijs vaak ook een kleiner scherm hebben maar ook andere nadelen zoals een slechtere beeldkwaliteit en accuduur. Wij raden ter strengste aan om hier niet al te veel op te bezuinigen, maar niet als het u niet uitmaakt wat voor kwaliteit uw kind krijgt.

Grootte van de display

De grootte van kindertablet schermen variëren erg per product. Zo bestaan er tablets van 7 inch, maar ook van 10 inch. Een 7 inch scherm (omgerekend ~18 cm) is vooral fijn als u een kind heeft wat nog erg klein is, aangezien deze een stuk makkelijker vast te houden is dan een grotere tablet. Voor een kind dat al wat groter is kunt u prima een tablet kiezen met een grotere display.

Ouderlijk toezicht

Kindertablets waar ouders op mee kunnen kijken vanaf bijvoorbeeld een admin account worden steeds populairder. U kunt bijvoorbeeld zien welke apps uw kind gebruikt, maar ook hoe lang en op welke tijdstippen ze op hun tablet hebben gezeten. Mocht u geïnteresseerd zijn in wat kind allemaal uitvoert is het een handige optie om naar te kijken.

Connectiviteit

Bij sommige tablets is het mogelijk om extra geheugen aan te sluiten, wat handig kan zijn als hij vol raakt van alle gedownloade apps. Ook is het soms mogelijk om randapparatuur aan te sluiten zoals een muis en toetsenbord, wat als ouder goed uitkomt aangezien u dan de tablet ook als een soort draagbare monitor kunt gebruiken.

Extra specificaties (niet heel nuttig voor het kind)

Kindertablets kunnen ook een aantal mogelijkheden bevatten die geen toegevoegde waarde hebben voor uw kind, maar wel handig zijn als ouder.

  • Batterijduur: als u nadat uw kind klaar is met het spelen van zijn of haar spelletjes, en u er daarna graag even op wilt werken, dan is het vervelend als hij eerst opgeladen moet worden. Het is verstandig om een tablet te zoeken die u ‘s nachts kunt opladen, waarna deze de gehele volgende dag mee kan.
  • Opslag: als uw kind veel apps op de tablet download kan hij al snel vol gaan zitten. Zorg er daarom voor dat de tablet die u kiest genoeg opslagruimte heeft zodat u er zelf ook nog op kan werken indien dit nodig is.
  • Camera: veel tablets bevatten tegenwoordig ook een voor- en achtercamera. U kunt hierdoor met de tablet van uw kind zelfs prachtige foto’s maken op vakantie, in plaats van dat deze alleen gebruikt wordt voor het spelen van spelletjes.
  • Processor: als u een tablet zoekt die snel is, raden wij aan om te kijken naar een goede processor. Dit zal uw kind ook waarderen aangezien een snelle processor ook een betere spelervaring voor hem of haar zal creëren.

Voor- en nadelen van een tablet voor uw kind

Hieronder hebben wij een aantal punten opgesomd waarom u wel en niet kan kiezen om voor uw kind een tablet aan te schaffen.

Voordelen

  • Ze kunnen de tablet gebruiken om in hun vrije tijd leerzame spelletjes te spelen. Dit is een leuk tijdverdrijf en ze steken er misschien ook wat nieuwe kennis van op. (Het is voor velen ook een leukere manier om te leren dan vanuit een boek.)
  • Op deze manier kunnen kinderen op jonge leeftijd al kennis op doen van de nieuwste technologie, waardoor ze op latere leeftijd niet voor verrassingen komen te staan.
  • Het is een prima vermaak wanneer hij of zij op bezoek gaat bij familie.

Nadelen

  • Kinderen hebben minder sociale interactie, wanneer zij bijvoorbeeld de hele dag games zitten te spelen op hun tablet in tegenstelling tot buurkinderen die buiten spelen.
  • Als een kind vlak voor het slapen gaan op de tablet zit, kan dit invloed hebben op zijn of haar slaap.

Veelgestelde vragen over een kindertablet

Aangezien tablets voor kinderen erg anders zijn dan normale tablets, hebben wij hieronder een lijstje van vragen opgesteld die wij hier vaak over gesteld krijgen.

Welke games kunnen op een kindertablet worden gespeeld?

Het verschilt erg per tablet. Sommige kunnen gebruik maken van Google Play om apps te downloaden, terwijl andere hun eigen ingebouwde appstore hebben waar iedere app bijvoorbeeld een paar euro's kost.

Mijn kind heeft slechte ogen, is een kindertablet dan verstandig?

Het kan nog steeds worden gebruikt als uw kind slecht zicht heeft, maar wij raden dan aan om er één te zoeken blauw licht filter bevat zodat het licht minder kwaad doet.

Kan ik zien wat mijn kind op de tablet doet?

Dat is bij sommige kindertablets zeker mogelijk. Deze bevatten een functie voor ouderlijk toezicht, waardoor u op een admin account via het internet mee kunt kijken naar de activiteit van uw kind.

Kan hij worden ingezet voor school?

Waarschijnlijk zijn er geen apps op te vinden die te gebruiken zijn voor school, maar er bestaan wel verschillende educatieve apps om uw kind in zij of haar vrije tijd te laten leren op een speelse manier.

Hoe beoordelen jullie de beste kindertablet?

Om de best geteste kindertablet te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 13 producten bekeken waarvan er 6 als goede kindertablet uit de test zijn gekomen met als beste koop de Kurio Tab Connect. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Kurio Tab Connect full starfull starfull starfull starfull star Blue light filter, educatieve & leerzame apps en eenvoudig te gebruiken.
2 Kurio Tab XL full starfull starfull starfull starfull star Praktisch voor jongere kids, duurzaam product en groot formaat (10.1 inch).
3 Kurio Tab Connect Studio 100 full starfull starfull starfull starfull star Vooraf geïnstalleerde apps, een veilige keuze en ruime geheugenopslag.
4 Alcatel 1T 7 16GB full starfull starfull starfull starempty star Goede prijs-kwaliteitsverhouding, voordelige keuze en beste familietablet.
5 Denver - TAQ-10382K full starfull starfull starempty starempty star Er zit een gratis beschermhoes bij, leuke apps voor uw kind en erg goedkope keuze.
6 Waiky Power Tab full starfull starfull starempty starempty star Voordelig koopje en apps installeren via Google Play Store.
Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
Remco Bravenboer - reviewify
-->