6 Beste Kindertablets van 2020

 • Blue light filter.
 • Educatieve & leerzame apps.
 • Eenvoudig te gebruiken.
KLIK HIER VOOR DE PRIJS
 • Praktisch voor jongere kids.
 • Duurzaam product.
 • Groot formaat (10.1 inch).
KLIK HIER VOOR DE PRIJS
 • Vooraf geïnstalleerde apps.
 • Een veilige keuze.
 • Ruime geheugenopslag.
KLIK HIER VOOR DE PRIJS

Aangezien technologie steeds geavanceerder wordt is het verstandig om uw kind op jonge leeftijd al gadgets zoals een tablet te leren gebruiken. Vaak wordt een tablet door een kind gebruikt om leerzame spelletjes op te spelen, zodat ze daardoor bijvoorbeeld hun rekenvaardigheden kunnen beoefenen. Tijdens ons onderzoek naar de beste kindertablet hebben wij verschillende merken bekeken zoals Kurio en Denver. Voor ieder budget is er een goede koop uit onze uitgebreide test gekomen.

HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere kindertablet onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers.

13 Producten Bekeken
7 Uur Aan Onderzoek
43 Reviews Gelezen
6 Producten Gekozen

  Bekijk hieronder de beste kindertablet

  1. Kurio Tab Connect

  Kurio Tab Connect
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Kurio is één van de voorlopers op het gebied van kindertablets. Hij is erg makkelijk binnen enkele minuten in te stellen en u kunt een kinderaccount aanmaken vanaf uw eigen gmail-adres. Hierdoor kunt u het gebruik van de tablet door uw kind gemakkelijk monitoren.

  Standaard komt de tablet al voorgeïnstalleerd met een aantal leuke games die uw kind gelijk kan gebruiken na ontvangst. Het zijn niet alleen spelletjes voor zijn of haar vermaak, maar ook leerzame apps waarmee bijvoorbeeld taal of rekenen te leren zijn.

  Hij is aan de kleine kant, namelijk maar 7 inch, maar dat is prima voor kinderhanden. Als ouder heeft u hier vrij weinig aan. Daarnaast bevat hij nog handige functies zoals een blue light filter, welke ervoor zal zorgen dat het licht minder slecht is voor de ogen van uw kind, en een webfilter waardoor erotische en andere onveilige websites niet te bezoeken zijn.

  Met een geheugen van 16 GB kunnen er enorm veel spelletjes worden geïnstalleerd op deze tablet. Naast dat er al een aantal games op de tablet staan, kunnen er voor een klein bedrag ook extra spelletjes worden geïnstalleerd.

  Ons oordeel

  Een dure tablet, maar het allerbeste wat u uw kind kunt geven. Hij is snel, bevat veel verschillende leerzame, maar ook vermakelijke apps en u kunt monitoren wat uw kind doet met de tablet.

  Beoordeling van redacteur

  2. Kurio Tab XL

  Kurio Tab XL
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De Tab XL versie van Kurio bevat veel gelijkenissen met die op nummer één, maar toch zijn er een aantal verschillen.

  Met 10,1 inch is deze kindertablet ruim zeven centimeter groter dan de Kurio Tab Connect, waardoor wij hem niet aanraden voor al te kleine kinderen. Er komt er filtersysteem bij waarmee miljarden internetpagina's automatisch worden geblokkeerd, puur om de ogen van uw kind te beschermen tegen agressieve of 18+ content.

  Een leuke toevoeging aan deze tablet is dat u als ouder een tijdslimiet kunt instellen. Zo kunt u bijvoorbeeld vlak voor het avondeten de timer inschakelen zodat hij automatisch na een aantal minuten aan gaat en uw kind niet door kan spelen.

  Ons oordeel

  Een goede tablet van 10,1 inch voor de iets grotere kinderen. Met het internetfilter zorgt u ervoor dat uw kind geen gevaarlijke websites kan bezoeken, en hij of zij spelenderwijs kan leren met dit product.

  Beoordeling van redacteur

  3. Kurio Tab Connect Studio 100

  Kurio Tab Connect Studio 100
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Als u een veilige tablet zoekt voor uw kind, dan is de Connect Studio 100 van Kurio een goede keuze. Er zit veel geheugen in, maar liefst 16 GB, waardoor uw kind genoeg heeft voor het downloaden van leerzame apps, opslaan van foto's en het browsen van leuke internetpagina's.

  Het formaat van 7 inch zorgt ervoor dat zelfs de kleinste kinderen met deze tablet om kunnen gaan. Wanneer u de tablet opstart zullen er vanzelf al een aantal games op staan, waardoor uw kind gelijk kan beginnen na het openen van de doos.

  Veiligheidsfuncties zijn ook zeker iets wat wij grondig hebben bekeken. Het Kurio Genius internetfilter staat geïnstalleerd, waardoor vele pagina's op het internet niet te bezoeken zijn door uw kind. U kunt naarmate uw kind ouder wordt zelf instellen wat er wel en niet bekeken mag worden. Daarnaast is het ook mogelijk om een tijdslimiet in te stellen zodat uw kind niet de hele dag kan gamen om vervolgens verslaafd te raken.

  Ons oordeel

  Deze makkelijk te installeren tablet staat op een verdiende derde plek. Hij bevat apps die er al op staan als de tablet uit de doos komt, en deze zijn gemakkelijk via de Play Store aan te vullen.

  Beoordeling van redacteur

  4. Alcatel 1T 7 16GB

  Alcatel 1T 7 16GB
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Oorspronkelijk wordt deze Alcatel een familie tablet genoemd, waarmee u als ouder ook nuttige dingen kunt doen. Er zit een kids mode op, waarmee u hem zelf kunt omtoveren naar een 7 inch kindertablet en u zelf kunt kiezen welke apps voor hen toegankelijk zijn.

  Er zit een blue light filter ingebouwd, waarmee u uw eigen ogen, en die van uw kinderen, een plezier zal doen aangezien dit licht vele nadelen heeft. Het is één van beste kindertablets die wij hebben bekeken in ons onderzoek als het gaat om gewicht, aangezien hij maar een kwart kilo weegt.

  U kunt makkelijk apps toevoegen via de app store die op de tablet te vinden is als u meer zoekt dan de vooraf ingestelde spelletjes. Daarnaast hebben wij online gevonden door meerdere reviews te bekijken dat de schermkwaliteit een groot pluspunt is bij deze tablet.

  Ons oordeel

  Er zijn weinig minpunten te vermelden over deze tablet. Het is een geweldige lichtgewicht familietablet met een aparte kids mode die compleet door de ouder ingesteld en beheerd kan worden.

  Beoordeling van redacteur

  5. Denver - TAQ-10382K

  Denver - TAQ-10382K
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze kindertablet is een redelijk product, alleen hij heeft zijn gebreken.

  De tablet is goedkoop qua prijs en heeft een formaat van 10 inches, wat niet de allerbeste grootte is als u een klein kind heeft. Het formaat is aan de grote kant en zal te groot en zwaar zijn voor kleinere kinderen.

  Naast dat er leuke apps op zitten en hij erg kindvriendelijke is, lezen wij overal op internet dat de accu erg warm wordt en dat deze redelijk snel leeg is. Daarnaast komt er vaak terug dat het beeld van deze kindertablet niet erg helder is, waardoor het soms moeilijk is om kleinere dingen op het beeld te kunnen lezen.

  Ons oordeel

  Een goede basis tablet voor uw kind als u een klein budget heeft, maar wij zouden deze echt alleen aanraden als u niet meer dan dit te besteden heeft. Hij bevat vele minpunten, waardoor wij hem maar drie sterren hebben gegeven.

  Beoordeling van redacteur

  6. Waiky Power Tab

  Waiky Power Tab
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De Waiky Power Tab bevat 30 verschillende spelletjes in een mix van leerzaam, behendigheid, racen maar ook sportspelletjes. U kunt via de Google Play Store vele gratis games installeren om het voor uw kind nog leuker te maken.

  Hij bevat een funny camera waarmee kinderen foto's van zichzelf kunnen maken met hele grappige filters er boven op. Daarnaast is het erg gemakkelijk om als ouder toezicht te houden met de verschillende functies die deze kindertablet hiervoor bevat. Een leuke toevoeging is dat u hier zelfs Netflix op kan installeren en YouTube video's mee kan kijken.

  Ons oordeel

  Deze tablet is erg goedkoop, dus u hoeft er ook niet héél veel van te verwachten. Hij doet wat het moet doen, en als u een klein budget hebt is het een prima keuze.

  Beoordeling van redacteur

  Hoe u de beste tablet voor uw kind kunt kiezen

  Een nieuwe tablet aanschaffen kan lastig zijn, aangezien ze niet goedkoop zijn en er veel bij komt kijken voorafgaand aan het maken van uw keuze. Tegenwoordig bevatten dit soort tablets veel meer opties dan vroeger, daarom zijn er een aantal criteria die u in uw achterhoofd moet houden voordat u er één aanschaft.

  Beschikbaarheid aan apps

  Over het algemeen zullen kinderen een tablet gebruiken om games op te spelen. Gelukkig zijn er op bijna ieder kindertablet genoeg games te vinden om uw kind te vermaken. Als u zelf ook de tablet wilt gaan gebruiken raden wij aan om geen kindertablet te nemen, maar een duurdere variant zoals een Galaxy Tab of iPad. Hiermee kunt u zelf ook andere dingen doen dan alleen het spelen van spelletjes.

  Goedkope tablets bevatten vaak apps die iets van één euro per stuk kosten, terwijl bijvoorbeeld een iPad ook vele gratis apps bevatten. Hier kunt u een voorbeeld bekijken van hoe zo’n app store van een goedkopere kindertablet er uit ziet.

  Prijs

  De prijs is een belangrijke kwestie, aangezien het toch maar een stuk speelgoed is. Kindertablets bestaan er al vanaf een lage prijs, maar kunnen al gauw oplopen tot boven de € 100. Over het algemeen zijn iPads het duurst, maar die kunnen natuurlijk wel veel meer dan een kindertablet die alleen wat games bevat.

  Let er wel goed op dat tablets van een lagere prijs vaak ook een kleiner scherm hebben maar ook andere nadelen zoals een slechtere beeldkwaliteit en accuduur. Wij raden ter strengste aan om hier niet al te veel op te bezuinigen, maar niet als het u niet uitmaakt wat voor kwaliteit uw kind krijgt.

  Grootte van de display

  De grootte van kindertablet schermen variëren erg per product. Zo bestaan er tablets van 7 inch, maar ook van 10 inch. Een 7 inch scherm (omgerekend ~18 cm)  is vooral fijn als u een kind heeft wat nog erg klein is, aangezien deze een stuk makkelijker vast te houden is dan een grotere tablet. Voor een kind dat al wat groter is kunt u prima een tablet kiezen met een grotere display.

  Ouderlijk toezicht

  Kindertablets waar ouders op mee kunnen kijken vanaf bijvoorbeeld een admin account worden steeds populairder. U kunt bijvoorbeeld zien welke apps uw kind gebruikt, maar ook hoe lang en op welke tijdstippen ze op hun tablet hebben gezeten. Mocht u geïnteresseerd zijn in wat kind allemaal uitvoert is het een handige optie om naar te kijken.

  Connectiviteit

  Bij sommige tablets is het mogelijk om extra geheugen aan te sluiten, wat handig kan zijn als hij vol raakt van alle gedownloade apps. Ook is het soms mogelijk om randapparatuur aan te sluiten zoals een muis en toetsenbord, wat als ouder goed uitkomt aangezien u dan de tablet ook als een soort draagbare monitor kunt gebruiken.

  Extra specificaties (niet heel nuttig voor het kind)

  Kindertablets kunnen ook een aantal mogelijkheden bevatten die geen toegevoegde waarde hebben voor uw kind, maar wel handig zijn als ouder.

  • Batterijduur: als u nadat uw kind klaar is met het spelen van zijn of haar spelletjes, en u er daarna graag even op wilt werken, dan is het vervelend als hij eerst opgeladen moet worden. Het is verstandig om een tablet te zoeken die u ‘s nachts kunt opladen, waarna deze de gehele volgende dag mee kan.
  • Opslag: als uw kind veel apps op de tablet download kan hij al snel vol gaan zitten. Zorg er daarom voor dat de tablet die u kiest genoeg opslagruimte heeft zodat u er zelf ook nog op kan werken indien dit nodig is.
  • Camera: veel tablets bevatten tegenwoordig ook een voor- en achtercamera. U kunt hierdoor met de tablet van uw kind zelfs prachtige foto’s maken op vakantie, in plaats van dat deze alleen gebruikt wordt voor het spelen van spelletjes.
  • Processor: als u een tablet zoekt die snel is, raden wij aan om te kijken naar een goede processor. Dit zal uw kind ook waarderen aangezien een snelle processor ook een betere spelervaring voor hem of haar zal creëren.
  Over de auteur

  Remco Bravenboer (BSc Software Engineering) is in midden 2020 afgestudeerd als Software Ontwikkelaar en heeft hierdoor veel technische kennis. Hij leidt nu de redactie van Reviewify om dit platform zo groot mogelijk te maken en zijn liefde voor schrijven op te bouwen. Hij wilt dat Reviewify de laatste website word die consumenten bezoeken voor het maken van hun keuze en is zelf actief in de elektronica- & cursusreviews.

  remco bravenboer - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?

  6 Beste Kindertablets van 2020
  5 1 5 2
  0 / 5 5