6 Beste Kindertablets van 2022

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 05 sep 2022
Laat uw kind technologie ontdekken met een goede kindertablet.
★★★★★
★★★★★
(13 stemmen)
De allerbeste kindertabletkoop is..
Beste kindertablet: DEPLAY Kids Tablet

De DEPLAY Kids Tablet is overduidelijk de beste kindertablet van dit moment. U kunt deze tablet helemaal naar eigen wens instellen met allerlei verschillende educatieve en vermakelijke apps. Daarnaast komt hij met een robuuste beschermhoes die er voor zal zorgen dat hij niet met het eerste stootje gelijk te barsten is.

Aangezien technologie steeds geavanceerder wordt is het verstandig om uw kind op jonge leeftijd al gadgets zoals een tablet te leren gebruiken. Vaak wordt een tablet door een kind gebruikt om leerzame spelletjes op te spelen, zodat ze daardoor bijvoorbeeld hun rekenvaardigheden kunnen beoefenen. Tijdens ons onderzoek naar de beste kindertablet hebben wij verschillende merken bekeken zoals Kurio en Denver. Voor ieder budget is er een goede koop uit onze uitgebreide test gekomen.

Vergelijk de 6 best geteste kindertablets

# Kindertablet Voordelen
1
DEPLAY Kids Tablet Beste kindertablet van 2022
 • Reageert snel.
 • Fijne beschermhoes.
 • Naar eigen wens in te stellen.
Bekijk prijs bekijk prijs
2
Kurio Tab XL Beste koop kindertablet
 • Praktisch voor jongere kids.
 • Duurzaam product.
 • Groot formaat (10.1 inch).
Bekijk prijs bekijk prijs
3
 • Vooraf geïnstalleerde apps.
 • Een veilige keuze.
 • Ruime geheugenopslag.
Bekijk prijs bekijk prijs
4
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding.
 • Voordelige keuze.
 • Beste familietablet.
Bekijk prijs bekijk prijs
5
 • Er zit een gratis beschermhoes bij.
 • Leuke apps voor uw kind.
 • Erg goedkope keuze.
Bekijk prijs bekijk prijs
Alle 6 kindertablets tonen (+)

Beste kindertablets van 2022

1. DEPLAY Kids Tablet

Beste kindertablet van 2022

De kindertablet van DEPLAY bevat zo veel pluspunten en mogelijkheden dat hij duidelijk tot de beste tablets voor kinderen behoort. Hij is snel, kan tegen een stootje is daarnaast 100% geschikt voor kinderen van iedere leeftijd.

Hij is helemaal naar eigen wens in te stellen met allerlei verschillende apps en spelletjes die allemaal gratis te gebruiken zijn. Zo kunt u een kind van 3 bijvoorbeeld zijn of haar eerste lesjes geven, of een kind van 8 zijn favoriete video's laten kijken via YouTube Kids.

Als ouder is het natuurlijk belangrijk om goed overzicht te houden van wat uw kind nu precies doet, en ook dat maakt de DEPLAY Kids Tablet mogelijk. U kunt bijvoorbeeld samenstellen wat uw kind te zien krijgt qua apps, maar ook gebruik maken van verschillende beveiligingsfuncties.

Zijn stevige screenprotector en beschermhoes zullen zorgen voor maximale bescherming als het gaat om krasjes of stootjes. In de screenprotector zit ook nog eens een blauw licht filter ingebouwd wat een stuk beter is voor de ogen van uw kleintje.

Redenen om te kopen

 • Reageert snel.
 • Fijne beschermhoes.
 • Naar eigen wens in te stellen.
 • Blauw licht filter.
 • Sterke batterij.

Bekijk de DEPLAY Kids Tablet bij onderstaande shops.

Bekijk de DEPLAY Kids Tablet bij Bol.com

2. Kurio Tab XL

Beste koop kindertablet

De Tab XL versie van Kurio bevat veel gelijkenissen met die op nummer één, maar toch zijn er een aantal verschillen.

Met 10,1 inch is deze kindertablet ruim zeven centimeter groter dan de Kurio Tab Connect, waardoor wij hem niet aanraden voor al te kleine kinderen. Er komt er filtersysteem bij waarmee miljarden internetpagina's automatisch worden geblokkeerd, puur om de ogen van uw kind te beschermen tegen agressieve of 18+ content.

Een leuke toevoeging aan deze tablet is dat u als ouder een tijdslimiet kunt instellen. Zo kunt u bijvoorbeeld vlak voor het avondeten de timer inschakelen zodat hij automatisch na een aantal minuten aan gaat en uw kind niet door kan spelen.

Redenen om te kopen

 • Praktisch voor jongere kids.
 • Duurzaam product.
 • Groot formaat (10.1 inch).
 • Bevat een internetfilter.
 • Voor gamen en leren tegelijk.

Bekijk de Kurio Tab XL bij onderstaande shops.

3. Kurio Tab Connect Studio 100

Als u een veilige tablet zoekt voor uw kind, dan is de Connect Studio 100 van Kurio een goede keuze. Er zit veel geheugen in, maar liefst 16 GB, waardoor uw kind genoeg heeft voor het downloaden van leerzame apps, opslaan van foto's en het browsen van leuke internetpagina's.

Het formaat van 7 inch zorgt ervoor dat zelfs de kleinste kinderen met deze tablet om kunnen gaan. Wanneer u de tablet opstart zullen er vanzelf al een aantal games op staan, waardoor uw kind gelijk kan beginnen na het openen van de doos.

Veiligheidsfuncties zijn ook zeker iets wat wij grondig hebben bekeken. Het Kurio Genius internetfilter staat geïnstalleerd, waardoor vele pagina's op het internet niet te bezoeken zijn door uw kind. U kunt naarmate uw kind ouder wordt zelf instellen wat er wel en niet bekeken mag worden. Daarnaast is het ook mogelijk om een tijdslimiet in te stellen zodat uw kind niet de hele dag kan gamen om vervolgens verslaafd te raken.

Redenen om te kopen

 • Vooraf geïnstalleerde apps.
 • Een veilige keuze.
 • Ruime geheugenopslag.
 • Goede grootte voor klein kind.
 • Games downloaden via Play Store.
 • Makkelijk te installeren.

Bekijk de Kurio Tab Connect Studio 100 bij onderstaande shops.

Bekijk de Kurio Tab Connect Studio 100 bij Coolblue
Bekijk de Kurio Tab Connect Studio 100 bij Bol.com

4. Alcatel 1T 7 16GB

Oorspronkelijk wordt deze Alcatel een familie tablet genoemd, waarmee u als ouder ook nuttige dingen kunt doen. Er zit een kids mode op, waarmee u hem zelf kunt omtoveren naar een 7 inch kindertablet en u zelf kunt kiezen welke apps voor hen toegankelijk zijn.

Er zit een blue light filter ingebouwd, waarmee u uw eigen ogen, en die van uw kinderen, een plezier zal doen aangezien dit licht vele nadelen heeft. Het is één van beste kindertablets die wij hebben bekeken in ons onderzoek als het gaat om gewicht, aangezien hij maar een kwart kilo weegt.

U kunt makkelijk apps toevoegen via de app store die op de tablet te vinden is als u meer zoekt dan de vooraf ingestelde spelletjes. Daarnaast hebben wij online gevonden door meerdere reviews te bekijken dat de schermkwaliteit een groot pluspunt is bij deze tablet.

Redenen om te kopen

 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding.
 • Voordelige keuze.
 • Beste familietablet.

Bekijk de Alcatel 1T 7 16GB bij onderstaande shops.

Bekijk de Alcatel 1T 7 16GB bij Bol.com
Bekijk de Alcatel 1T 7 16GB bij Coolblue

5. Denver - TAQ-10382K

Deze kindertablet is een redelijk product, alleen hij heeft zijn gebreken.

De tablet is goedkoop qua prijs en heeft een formaat van 10 inches, wat niet de allerbeste grootte is als u een klein kind heeft. Het formaat is aan de grote kant en zal te groot en zwaar zijn voor kleinere kinderen.

Naast dat er leuke apps op zitten en hij erg kindvriendelijke is, lezen wij overal op internet dat de accu erg warm wordt en dat deze redelijk snel leeg is. Daarnaast komt er vaak terug dat het beeld van deze kindertablet niet erg helder is, waardoor het soms moeilijk is om kleinere dingen op het beeld te kunnen lezen.

Redenen om te kopen

 • Er zit een gratis beschermhoes bij.
 • Leuke apps voor uw kind.
 • Erg goedkope keuze.

Bekijk de Denver - TAQ-10382K bij onderstaande shops.

Bekijk de Denver - TAQ-10382K bij Bol.com
Bekijk de Denver - TAQ-10382K bij Coolblue

6. Waiky Power Tab

De Waiky Power Tab bevat 30 verschillende spelletjes in een mix van leerzaam, behendigheid, racen maar ook sportspelletjes. U kunt via de Google Play Store vele gratis games installeren om het voor uw kind nog leuker te maken.

Hij bevat een funny camera waarmee kinderen foto's van zichzelf kunnen maken met hele grappige filters er boven op. Daarnaast is het erg gemakkelijk om als ouder toezicht te houden met de verschillende functies die deze kindertablet hiervoor bevat. Een leuke toevoeging is dat u hier zelfs Netflix op kan installeren en YouTube video's mee kan kijken.

Redenen om te kopen

 • Voordelig koopje.
 • Apps installeren via Google Play Store.

Bekijk de Waiky Power Tab bij onderstaande shops.

Bekijk de Waiky Power Tab bij Bol.com
Bekijk de Waiky Power Tab bij Coolblue

Kindertablet aanbiedingen

Heeft u niet veel budget meer over voor een nieuwe kindertablet? Misschien staat er in het onderstaande overzicht met kindertablet aanbiedingen wel een leuke deal met korting voor u bij. We halen alle aanbiedingen bij Bol en Coolblue dagelijks op, zodat u altijd de actuele aanbiedingen ziet.

Samsung Galaxy Tab A7 (2020) - WiFi + 4G - 10.4 in
Samsung Galaxy Tab A7 (2020) - WiFi + 4G - 10.4 in
€281.00 €249.50
Bekijk bij Bol
Samsung Galaxy Tab A7 (2020) - WiFi + 4G - 10.4 in
Samsung Galaxy Tab A7 (2020) - WiFi + 4G - 10.4 in
€269.00 €248.50
Bekijk bij Bol
Loayz HW11 Zwart - Kindersmartwatch - met Lebara w
Loayz HW11 Zwart - Kindersmartwatch - met Lebara w
€69.95 €49.95
Bekijk bij Bol
Loayz Q90 - Kinder Smartwatch - Roze - GPS - met L
Loayz Q90 - Kinder Smartwatch - Roze - GPS - met L
€59.95 €45.00
Bekijk bij Bol

Hoe u de beste tablet voor uw kind kunt kiezen

Een nieuwe tablet aanschaffen kan lastig zijn, aangezien ze niet goedkoop zijn en er veel bij komt kijken voorafgaand aan het maken van uw keuze. Tegenwoordig bevatten dit soort tablets veel meer opties dan vroeger, daarom zijn er een aantal criteria die u in uw achterhoofd moet houden voordat u er één aanschaft.

Beschikbaarheid aan apps

Over het algemeen zullen kinderen een tablet gebruiken om games op te spelen. Gelukkig zijn er op bijna ieder kindertablet genoeg games te vinden om uw kind te vermaken. Als u zelf ook de tablet wilt gaan gebruiken raden wij aan om geen kindertablet te nemen, maar een duurdere variant zoals een Galaxy Tab of iPad. Hiermee kunt u zelf ook andere dingen doen dan alleen het spelen van spelletjes.

appstore van de kurio tablet

Goedkope tablets bevatten vaak apps die iets van één euro per stuk kosten, terwijl bijvoorbeeld een iPad ook vele gratis apps bevatten. Hier kunt u een voorbeeld bekijken van hoe zo’n app store van een goedkopere kindertablet er uit ziet.

Prijs

De prijs is een belangrijke kwestie, aangezien het toch maar een stuk speelgoed is. Kindertablets bestaan er al vanaf een lage prijs, maar kunnen al gauw oplopen tot boven de â‚~ 100. Over het algemeen zijn iPads het duurst, maar die kunnen natuurlijk wel veel meer dan een kindertablet die alleen wat games bevat.

Let er wel goed op dat tablets van een lagere prijs vaak ook een kleiner scherm hebben maar ook andere nadelen zoals een slechtere beeldkwaliteit en accuduur. Wij raden ter strengste aan om hier niet al te veel op te bezuinigen, maar niet als het u niet uitmaakt wat voor kwaliteit uw kind krijgt.

Grootte van de display

De grootte van kindertablet schermen variëren erg per product. Zo bestaan er tablets van 7 inch, maar ook van 10 inch. Een 7 inch scherm (omgerekend ~18 cm) is vooral fijn als u een kind heeft wat nog erg klein is, aangezien deze een stuk makkelijker vast te houden is dan een grotere tablet. Voor een kind dat al wat groter is kunt u prima een tablet kiezen met een grotere display.

Ouderlijk toezicht

Kindertablets waar ouders op mee kunnen kijken vanaf bijvoorbeeld een admin account worden steeds populairder. U kunt bijvoorbeeld zien welke apps uw kind gebruikt, maar ook hoe lang en op welke tijdstippen ze op hun tablet hebben gezeten. Mocht u geïnteresseerd zijn in wat kind allemaal uitvoert is het een handige optie om naar te kijken.

Connectiviteit

Bij sommige tablets is het mogelijk om extra geheugen aan te sluiten, wat handig kan zijn als hij vol raakt van alle gedownloade apps. Ook is het soms mogelijk om randapparatuur aan te sluiten zoals een muis en toetsenbord, wat als ouder goed uitkomt aangezien u dan de tablet ook als een soort draagbare monitor kunt gebruiken.

Extra specificaties (niet heel nuttig voor het kind)

Kindertablets kunnen ook een aantal mogelijkheden bevatten die geen toegevoegde waarde hebben voor uw kind, maar wel handig zijn als ouder.

 • Batterijduur: als u nadat uw kind klaar is met het spelen van zijn of haar spelletjes, en u er daarna graag even op wilt werken, dan is het vervelend als hij eerst opgeladen moet worden. Het is verstandig om een tablet te zoeken die u ‘s nachts kunt opladen, waarna deze de gehele volgende dag mee kan.
 • Opslag: als uw kind veel apps op de tablet download kan hij al snel vol gaan zitten. Zorg er daarom voor dat de tablet die u kiest genoeg opslagruimte heeft zodat u er zelf ook nog op kan werken indien dit nodig is.
 • Camera: veel tablets bevatten tegenwoordig ook een voor- en achtercamera. U kunt hierdoor met de tablet van uw kind zelfs prachtige foto’s maken op vakantie, in plaats van dat deze alleen gebruikt wordt voor het spelen van spelletjes.
 • Processor: als u een tablet zoekt die snel is, raden wij aan om te kijken naar een goede processor. Dit zal uw kind ook waarderen aangezien een snelle processor ook een betere spelervaring voor hem of haar zal creëren.

Voor- en nadelen van een tablet voor uw kind

Hieronder hebben wij een aantal punten opgesomd waarom u wel en niet kan kiezen om voor uw kind een tablet aan te schaffen.

Voordelen

 • Ze kunnen de tablet gebruiken om in hun vrije tijd leerzame spelletjes te spelen. Dit is een leuk tijdverdrijf en ze steken er misschien ook wat nieuwe kennis van op. (Het is voor velen ook een leukere manier om te leren dan vanuit een boek.)
 • Op deze manier kunnen kinderen op jonge leeftijd al kennis op doen van de nieuwste technologie, waardoor ze op latere leeftijd niet voor verrassingen komen te staan.
 • Het is een prima vermaak wanneer hij of zij op bezoek gaat bij familie.

Nadelen

 • Kinderen hebben minder sociale interactie, wanneer zij bijvoorbeeld de hele dag games zitten te spelen op hun tablet in tegenstelling tot buurkinderen die buiten spelen.
 • Als een kind vlak voor het slapen gaan op de tablet zit, kan dit invloed hebben op zijn of haar slaap.

Veelgestelde vragen over een kindertablet

Aangezien tablets voor kinderen erg anders zijn dan normale tablets, hebben wij hieronder een lijstje van vragen opgesteld die wij hier vaak over gesteld krijgen.

Welke games kunnen op een kindertablet worden gespeeld?

Het verschilt erg per tablet. Sommige kunnen gebruik maken van Google Play om apps te downloaden, terwijl andere hun eigen ingebouwde appstore hebben waar iedere app bijvoorbeeld een paar euro's kost.

Mijn kind heeft slechte ogen, is een kindertablet dan verstandig?

Het kan nog steeds worden gebruikt als uw kind slecht zicht heeft, maar wij raden dan aan om er één te zoeken blauw licht filter bevat zodat het licht minder kwaad doet.

Kan ik zien wat mijn kind op de tablet doet?

Dat is bij sommige kindertablets zeker mogelijk. Deze bevatten een functie voor ouderlijk toezicht, waardoor u op een admin account via het internet mee kunt kijken naar de activiteit van uw kind.

Kan hij worden ingezet voor school?

Waarschijnlijk zijn er geen apps op te vinden die te gebruiken zijn voor school, maar er bestaan wel verschillende educatieve apps om uw kind in zij of haar vrije tijd te laten leren op een speelse manier.

Hoe beoordelen jullie de beste kindertablet?

Om de best geteste kindertablet te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.
Over de auteur
Remco Bravenboer - reviewify

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer