6 Beste JBL Speakers in 2021

Laatste update op 19-10-21 door Remco Bravenboer
De allerbeste koop is..

De JBL Flip 5 is een krachtige speaker waarmee u tot wel 12 uur achter elkaar kunt genieten van uw favoriete muziek. Hij bevat geweldige geluidskwaliteit en een compact design om hem gemakkelijk mee te nemen.

De zomer en speakers gaan bijna net zo goed samen als het kijken van een film terwijl u popcorn eet. Het is erg handig om te beschikken over de beste JBL speaker, aangezien u door middel van de bluetooth functie aan het zwembad of in de tuin gemakkelijk hardop muziek kunt luisteren.

Aangezien deze speaker-variant draadloos is zal niemand over vervelende kabels struikelen en kunnen uw gasten ook gemakkelijk hiermee verbinden om hun muziek af te spelen. Daarnaast is het zelfs mogelijk om deze op de rand van het zwembad te plaatsen, aangezien de meeste JBL speakers waterdicht zijn. Aangezien JBL een top merk is qua HiFi hebben wij onderzocht welke bluetooth speaker van hun merk het beste uit onze test komt en hebben wij hieronder op een rij gezet.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
JBL Flip 5 - de beste jbl speaker
12 uur aan muziek, compact design en goed voor buiten huis. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
JBL Charge 4
Meerdere speakers koppelen, tot wel 20 uur muziek luisteren en geweldige geluidskwaliteit. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
JBL 305P MKII
Bevat een equalizer, verbind via XLR of kabel en brede spreiding geluid. Bekijk prijs arrow right
#4
JBL Charge Essential
Ingebouwde powerbank, accuduur van twintig uur en bedienen via JBL app. Bekijk prijs arrow right
#5
JBL Go 2
180 gram, 5 uur luisterplezier en goede kwaliteit van geluid. Bekijk prijs arrow right
#6
JBL Xtreme 2
Goede accuduur (15u), geweldige geluidskwaliteit en jBL Connect +. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere jbl speaker onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 9 Producten Bekeken
clock 11 Uur Aan Onderzoek
review 63 Reviews Gelezen
thumbs up 6 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste jbl speaker

1. JBL Flip 5

JBL Flip 5
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze bluetooth speaker met waterdicht ontwerp is een goede keuze als u hem buitenshuis wilt gaan gebruiken. Als u van plan bent om de hele dag weg te gaan terwijl u muziek luistert kan dit prima, aangezien hij tot 12 uur aan één stuk mee gaat. Daarnaast is deze JBL speaker erg compact, waardoor hij makkelijk mee kan in uw tas. (Maar 18x7x7,5 centimeter)

De speaker bevat een stereogeluid waarvan de kwaliteit door de klanten van JBL wordt beoordeeld als erg goed. Een leuke toevoeging aan deze speaker is dat hij gebruik kan maken van JBL PartyBoost. Hiermee kunt u andere PartyBoost speakers aan elkaar koppelen om zo een hoger volume te creëren. Helaas is het niet mogelijk om dit met iedere JBL speaker te doen, echt alleen als die ook dezelfde mogelijkheid hebben.

Bekijk de JBL Flip 5 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De PartyBoost modus maakt dit product echt af. Als u er twee aanschaft zal er een veel mooier en harder geluid uit komen. Hij past daarnaast ook gemakkelijk in uw tas, of misschien zelfs in uw zak als u een passende zwembroek draagt.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. JBL Charge 4

JBL Charge 4
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze topklasse bluetooth JBL speaker wordt niet voor niets door ons gekozen als de beste. Op meerdere websites waar deze wordt verkocht staat hij op plek één qua beoordeling.

Dat hij op plek één staat laat gelijk lijken dat hij de allerbeste is, en daar is ook niets aan gelogen. Met deze waterdichte speaker kunt u tot 20 uur lang genieten van uw favoriete muziek, voor u hem pas weer hoeft op te laden. Over het algemeen zijn consumenten die dit product al hebben aangeschaft erg te spreken over de goede geluidskwaliteit van deze JBL.

Bij deze bluetooth speaker is het ook mogelijk om gebruik te maken van JBL connect plus, waarmee u meerdere JBL speakers aan elkaar kunt koppelen. Dit kan erg handig zijn als u dezelfde muziek wilt afspelen op meerdere plekken tegelijkertijd.

Bekijk de JBL Charge 4 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Toen wij de Charge 4 gingen testen waren we al van de veronderstelling dat hij zou bevallen, aangezien er online veel positieve feedback op is. Niets was minder waar, door de geluidskwaliteit en de mogelijkheid om meerdere speakers te koppelen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. JBL 305P MKII

JBL 305P MKII
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze speakers van JBL met 5 inch speakerdrivers is een aanrader voor in een kleinere studio of huiskamer. Met de equalizer die deze bevat kunt u zelf het geluid aanpassen op de akoestiek van uw ruimte. Het is dus geen bluetooth speaker die u zomaar even meeneemt naar het strand, aangezien deze ook nog eens bijna vijf kilo weegt.

Bekijk de JBL 305P MKII bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een geweldige studio speaker als u fan bent van het merk. Het enige nadeel dat wij hebben kunnen vinden is dat hij geen aansluiting heeft voor een koptelefoon.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. JBL Charge Essential

JBL Charge Essential
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Allereerst is de eigenschap die ons als eerste opviel bij deze beste JBL speaker is de ingebouwde powerbank, wat betekent dat u uw telefoon er mee kunt opladen. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is een USB-kabel aan te sluiten aan de speaker om hem vervolgens in uw telefoon te stoppen.

Met een accuduur van 20 uur kunt u de hele dag genieten van uw favoriete muziek, om hem vervolgens 's nachts op te laden aangezien dat ongeveer vijf uur duurt. Het volume en de status van de muziek is te bedienen via beide de JBL Connect app en knoppen op de speaker zelf.

Bekijk de JBL Charge Essential bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Dit is een prima speaker als u interesse heeft om de hele dag muziek te luisteren. Het enige nadeel wat wij konden vinden is dat deze geen mogelijkheid heeft tot een multi-speaker functionaliteit.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. JBL Go 2

JBL Go 2
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De JBL Go 2 is een budget-oplossing voor de consument die op zoek is naar een goede bluetooth speaker voor een kleine prijs. Deze speaker bevat mono-geluid wat betekent dat het geluid alleen uit de voorkant van het apparaat komt. Dit kan soms wat lastig zijn als u in een groep bent en iedereen de beste kwaliteit muziek wilt ervaren.

Een ander voordeel van deze speaker is dat het een lichtgewicht is, aangezien hij minder dan 200 gram weegt. Hij is dus heel makkelijk mee te nemen als u bijvoorbeeld een dag naar het strand of familieleden gaat. Deze speaker is alleen niet te besturen via de app, en multi-speaker connectiviteit is ook geen mogelijkheid.

Bekijk de JBL Go 2 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Zelf hebben wij af en toe een haperend geluid ervaren wanneer hij gekoppeld zat aan onze Mac mini. Voor het geld zouden we deze beste budget JBL speaker wel aanraden, aangezien hij lang mee gaat en prima kwaliteit levert.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

6. JBL Xtreme 2

JBL Xtreme 2
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De laatste bluetooth speaker die positief uit ons onderzoek kwam is de JBL Xtreme 2. Deze staat bekend om zijn topkwaliteit geluid, nog beter dan alle andere uit onze top zes.

Deze speaker is makkelijk aan te sturen via bluetooth en kan gekoppeld worden aan anderen via JBL Connect Plus. U kunt hiermee 15 uur achter elkaar genieten van uw favoriete afspeellijsten voordat hij weer opgeladen moet worden.

Bekijk de JBL Xtreme 2 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een geweldige geluidskwaliteit in combinatie met een goede prijs en accuduur maakt het dat deze JBL speaker een plek krijgt in onze lijst.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Waar u op moet letten tijdens het kiezen van de beste JBL speaker

Indien u ons advies overslaat en zelf een keuze wilt maken voor een bluetooth JBL speaker zijn er een aantal criteria die er bij komen kijken om tot een goede keuze te komen. De onderstaande productspecificaties zijn criteria die u in gedachte kunt houden tijdens uw test.

Prijs

De prijs van de beste JBL speaker verschilt enorm per speaker. Ze zijn er al vanaf â‚~30, maar ook van een paar honderd euro. Zoals u in onze uitgebreide test heeft gelezen hoeft de duurste niet gelijk de beste te zijn, dus neem de verdere criteria ook zeker in behandeling voor u een keuze maakt.

Kleur

jbl speaker in het rood

Niet een hele belangrijke criteria, maar toch wel een beetje, is de kleur van uw speaker. Dit is geheel een persoonlijke voorkeur en zullen wij verder geen advies bij bieden.

Maximale batterijduur

De maximale batterijduur is wel iets wat per JBL speaker verschilt. Gemiddeld komt de accuduur van een speaker van dit merk uit tussen de 10 en 20 uur. Dit betekent dat hij na die luisterperiode opnieuw opgeladen moet worden, maar dit duurt gelukkig maar een uur of twee.

Grootte

De grootte van een speaker is vooral van belang als u er mee gaat reizen naar bijvoorbeeld het zwembad. U wilt dan geen hele grote hebben want die zal veel ruimte opnemen in uw tas. Als u hem alleen thuis gaat gebruiken kunt u wel een speaker van een wat groter formaat nemen.

Geluidsweergave

Over het algemeen bevatten de JBL speakers drie soorten geluidsweergaven.

  • Mono: geluid komt van één plek uit de speaker
  • Stereo: geluid komt van twee kanten
  • 360 graden: geluid komt uit de gehele speaker (rondom)

Multi-speaker connectiviteit

U kunt een aantal van de JBL speakers met elkaar verbinden. Dit kan handig zijn als u dezelfde muziek tegelijkertijd op meerdere speakers wilt afspelen. Let hier dus goed op bij het kiezen van de beste JBL speaker.

Tip: JBL speakers doen het ook erg goed als externe luidspreker van een platenspeler.

Veelgestelde vragen over een jbl speaker

Heeft u nog vragen over JBL speakers? Hieronder zijn een aantal vragen opgesteld die onze bezoekers aan ons hebben gesteld.

Is JBL het beste speaker merk?

Er bestaan zeker speakers met beter geluid, maar op het gebied van prijs-kwaliteitsverhouding is JBL met zijn geweldige geluid en lage prijs één van de beste merken waar u als gemiddelde muziekliefhebber voor kunt gaan.

Kunnen JBL speakers makkelijk worden geïnstalleerd?

Jazeker. Ieder model die op onze website vermeld staat zijn plug en play, waardoor u hem uit de doos kunt halen en binnen enkele minuten kunt gebruiken. Wat het meeste tijd in beslag zal nemen is het verbinden met Bluetooth.

Waarom maakt mijn JBL speaker rare geluiden?

Dit kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er waterschade is, of dat er iets mis is met de Bluetooth module. Het beste wat u kunt doen is uw product retour sturen als hij nog binnen de garantie valt, zodat de leverancier er voor u naar kan kijken of u een nieuw product toe kan sturen.

Hoe beoordelen jullie de beste jbl speaker?

Om de best geteste jbl speaker te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 9 producten bekeken waarvan er 6 als goede jbl speaker uit de test zijn gekomen met als beste koop de JBL Flip 5. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 JBL Flip 5 full starfull starfull starfull starfull star JBL PartyBoost mogelijkheid, goede geluidskwaliteit en 12 uur aan muziek.
2 JBL Charge 4 full starfull starfull starfull starfull star Meerdere speakers koppelen, tot wel 20 uur muziek luisteren en geweldige geluidskwaliteit.
3 JBL 305P MKII full starfull starfull starfull starfull star Bevat een equalizer, verbind via XLR of kabel en brede spreiding geluid.
4 JBL Charge Essential full starfull starfull starfull starfull star Ingebouwde powerbank, accuduur van twintig uur en bedienen via JBL app.
5 JBL Go 2 full starfull starfull starfull starempty star Laaggeprijsde speaker, 180 gram en 5 uur luisterplezier.
6 JBL Xtreme 2 full starfull starfull starempty starempty star Goede accuduur (15u), geweldige geluidskwaliteit en jBL Connect +.
Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
Remco Bravenboer - reviewify