6 Beste Inkjetprinters van 2021

Laatste update op 19-10-21 door Remco Bravenboer
De allerbeste koop is..

De Epson Expression Home XP-2100 is een geweldige inkjetprinter die alles mogelijk maakt. Naast het uitprinten van uw documenten in goede kwaliteit, is het zelfs mogelijk om ook documenten in te scannen of te kopiëren. Daarnaast zijn er verschillende handige verbindingsmogelijkheden om gebruik van te maken, zelfs vanaf uw mobiele telefoon.

Een inkjetprinter is een apparaat dat gebruikt wordt om professioneel uitziende kopieën te maken van bijna elk document, met behulp van lucht- of thermische technologie. Het wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt in advocatenkantoren om kopieën van documenten te maken voor gebruik in de rechtbank of voor intern gebruik binnen een bedrijf. Het wordt ook vaak gebruikt door hobbyisten en kunstenaars om handgemaakte prototypes te maken voor bepaalde projecten.

Mocht u op zoek zijn naar een inkjetprinter dan weet u waarschijnlijk al de voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een laserprinter. Zo is de afdrukkwaliteit hoger en de aanschafprijs een stuk lager, zelfs als u één van de beste inkjetprinters kiest.

Gelukkig hebben wij voor u de beste koop al onderzocht. U vindt deze onderzoeksresultaten hieronder.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Epson Expression Home XP-2100 - de beste inkjetprinter
Print tot 25 pagina's per minuut, gemakkelijk te gebruiken en werkt ook via tablets en mobiele telefoons. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
HP DeskJet 2620
Handige HP Smart App voor gebruik via smartphone, print in zwart/wit en in kleur en keuze uit automatische levering van nieuwe inkt. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Canon PIXMA TS3150
Bestand tegen krassen en vette vingers, robuust ontwerp en veel handleidingen beschikbaar. Bekijk prijs arrow right
#4
HP Tango X
Geweldige afdrukkwaliteit, handige bediening via app en goede afdruksnelheid. Bekijk prijs arrow right
#5
Epson WorkForce WF-2860DWF
Mogelijkheid om te faxen, veel verbindingsmogelijkheden en fijne installatie. Bekijk prijs arrow right
#6
Canon PIXMA MG2550S
Ook scannen en kopiëren, fluisterstil en geschikt voor afdrukken van foto's. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere inkjetprinter onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 15 Producten Bekeken
clock 26 Uur Aan Onderzoek
review 121 Reviews Gelezen
thumbs up 6 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste inkjetprinter

1. Epson Expression Home XP-2100

Epson Expression Home XP-2100
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Met een printsnelheid tot wel 25 pagina's per minuut (ook in kleur) kan deze inkjet printer alles printen wat u maar wilt. Of u nu wenskaarten wilt afdrukken of een foto in hoge kwaliteit, bij deze all-in-one printer is alles mogelijk als u maar rekening houdt met het maximale formaat van A4 (hij ondersteunt daarnaast dus ook A5 en A6).

Naast dat hij kan printen in hoge kwaliteit is het ook mogelijk om in te scannen en te kopiëren. Dit maakt het een veelzijdige inkjet printer, en daarnaast is hij ook verre van de duurste.

Enkele mogelijkheden voor draadloze verbindingen zijn:

  • printen via Wi-Fi / Wi-Fi direct
  • e-mail printing
  • printen via cloud

Verder passen er vier inktpatronen in, en kan er ook worden verbonden via USB. Het enige nadeel is dat hij niet dubbelzijdig kan printen, maar dat is ook niet te verwachten van een printer die nog geen zestig euro kost.

Bekijk de Epson Expression Home XP-2100 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Mocht u een inkjetprinter zoeken die het ook mogelijk maakt om te scannen én te kopiëren, dan is de Epson Expression Home XP-2100 een geschikte keuze.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. HP DeskJet 2620

HP DeskJet 2620
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De HP DeskJet 2620 is een inkjetprinter die gemakkelijk te installeren is, wat voor veel gebruikers een groot voordeel is. Na de installatie is hij erg gebruiksvriendelijk en kan zelfs worden ingezet om afbeeldingen of documenten van uw smartphone af te drukken via de Wi-Fi verbinding.

Een leuke toevoeging aan deze printer is dat het mogelijk is om via de speciale app van HP uw inkt- en papierniveau te bekijken. Zo weet u voortaan precies wanneer u alvast nieuwe inkt moet bestellen voordat u zonder komt te zitten. Ook is het via deze app mogelijk om gemakkelijk digitale documenten vanaf uw smartphone in te scannen, te printen of te kopiëren.

screenshot uit de HP smart app

Een tweede geweldige toevoeging aan deze HP printer is dat u kunt instellen dat HP automatisch een bericht krijgt wanneer uw inkt bijna op is. Hierdoor wordt uw inkt automatisch geleverd en zult u reserve hebben wanneer het te laat is.

Bekijk de HP DeskJet 2620 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Één van de beste inkjetprinters met een rede. De leuke extra toevoegingen die HP hebben aangebracht aan deze printer geeft hem een verdiende tweede plek.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Canon PIXMA TS3150

Canon PIXMA TS3150
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze inkjetprinter heeft een DPI van 4800x1200 om al uw documenten in de hoogste kwaliteit uit te kunnen printen. Hij bevat een handig LCD schermpje en vele knoppen waarmee u gemakkelijk alles kunt bedienen.

De Canon PIXMA TS3150 biedt ook de mogelijkheid om vanaf een tablet of smartphone te printen. Hiervoor kunt u de Canon PRINT-app downloaden voor beide Android en iOS.

Een leuke toevoeging is dat de printer gemaakt is van materiaal waar vette vingerafdrukken moeilijk op te zien zijn. Hierdoor zal hij niet snel vies worden en hoeft u hem ook niet zo vaak schoon te maken.

Mocht het installeren of het verbinden via Wi-Fi niet lukken, dan heeft Canon gelukkig online veel handleidingen die alles nog een keer duidelijk uitleggen.

Leuk weetje: Canon printers kunnen meer printen dan vergelijkbare concurrerende modellen met dezelfde inkt.

Bekijk de Canon PIXMA TS3150 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Deze inkjetprinter van Canon kan in geweldige kwaliteit printen met zijn hoge DPI (zonder witranden). Het installeren is een fluitje van een cent en hij bevat vele opties die makkelijk te gebruiken zijn via zijn grote knoppen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. HP Tango X

HP Tango X
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Het allereerste wat ons op viel toen we keken naar de HP Tango X, is zijn kleine formaat. U kunt hem inklappen waardoor het net lijkt op een boek (zie onderstaande foto) die u overal neer kunt leggen. Hierdoor past hij zelf in de kast of misschien wel in een lade.

tango x printer op tafel

Met de HP Smart app kunt u documenten of foto's met uw mobiele apparaat scannen om deze zo binnen enkele seconden uit de inkjetprinter te kunnen laten rollen.

Net als de DeskJet 2620 werkt de Tango X ook door middel van HP Instant Ink, waardoor uw nieuwe inkt automatisch geleverd wordt vlak voordat de huidige inkt op is.

Er zijn helaas wel twee minpuntjes. De installatie wordt door veel klanten als lastig ervaren, en de prijs zit ook niet helemaal mee.

Bekijk de HP Tango X bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Helaas is hij erg duur, maar zijn mogelijkheden zijn wel enorm. Mocht u een wat groter budget hebben, dan kunt u voor de Tango X kiezen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Epson WorkForce WF-2860DWF

Epson WorkForce WF-2860DWF
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Zoekt u een wat robuustere printer? Dan is deze (4-in-1) inkjetprinter van Epson misschien wel hét product voor u. Hij is over het algemeen erg geschikt voor een thuiskantoor of bij een klein bedrijf.

Mogelijkheden die de WorkForce WF-2860DWF biedt zijn:

  • (dubbelzijdig) printen
  • scannen
  • kopiëren
  • faxen (maar wie gebruikt dat nog? 😛)

U heeft veel mogelijkheden qua netwerkaansluitingen, waaronder LAN, Wi-Fi, NFC, USB en nog meer. Met het touchscreen is het mogelijk om de printer aan te sturen. Weg dus met die ouderwetse knoppen!

Een leuk voordeel is dat de cartridges per kleur verwisselbaar zijn, waardoor u meer kunt besparen op onderhoudskosten. Daarnaast is ook de papierlade erg ruim, met ruimte voor wel 150 velletjes. Hierdoor hoeft u deze ook niet vaak bij te vullen.

Bekijk de Epson WorkForce WF-2860DWF bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Als u een wat robuustere inkjetprinter zoekt, dan is de Epson WorkForce WF-2860DWF een geschikte keuze voor u. Het is de beste koop voor een thuiskantoor of klein bedrijf.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

6. Canon PIXMA MG2550S

Canon PIXMA MG2550S
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze inkjetprinter is all-in-one, wat het ook mogelijk maakt om te scannen en te kopiëren. Één van zijn grote voordelen is dat u gebruik kunt maken van een 3-in-1 cartridge, waardoor u geel, magenta en cyaan kunt gebruiken met een enkele cartridge.

De Canon PIXMA MG2550S is een erg energiezuinige printer. Hij zal altijd stand-by staan, totdat u via uw computer een print opdracht verstuurt. Vervolgens zal hij aan springen om uw opdracht uit te voeren.

Het afdrukken van foto's is ook mogelijk met goede kwaliteit. Hij bevat een resolutie van 4800x600 dpi welke deze kwaliteit garandeert.

Tot slot maakt hij ten opzichte van andere printers weinig geluid, wat natuurlijk een groot voordeel is.

Bekijk de Canon PIXMA MG2550S bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Compact en erg gebruiksvriendelijk toestel. De installatie is makkelijk, en de kwaliteit die u voor deze lage prijs ontvangt zal u verbazen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Kenmerken van de beste inkjetprinter

Voorbij zijn de dagen dat lawaaierige matrixprinters het populairst waren voor gebruik thuis en op kantoor. Moderne inkjetmodellen zijn de laatste jaren compacter en veelzijdiger geworden, en bieden afdrukken van hoge kwaliteit en meer functies dan ooit.

Wist u dat..

Wanneer u een inkjetprinter aanschaft zijn de cartridges maar voor de helft gevuld. Dit wordt gedaan voor verschillende redenen, maar de belangrijkste ervan is om geen inkt te morsen tijdens het transport.

Maar het kan een hele uitdaging zijn om de beste inkjetprinter voor uw behoeften te vinden, vanwege de ontelbare merken en modellen die er op de markt zijn. Daarom hebben wij hier alle kenmerken verzameld die u over hen moet weten.

Thuis- of zakelijk gebruik

Uw gebruiksdoel is een essentiële overweging bij het kiezen van een printermodel. Over het algemeen zijn thuisprinters bedoeld voor het dagelijks afdrukken van zwart-wit of kleurenpagina's. Deze modellen zijn niet ontworpen voor grote hoeveelheden werk, dus zij drukken niet zo snel af als een kantoor- of bedrijfsprinter.

een printer voor thuisgebruik

Daar staat tegenover dat kantoorprinters meestal groter zijn dan de standaardeenheden voor thuis. Zij kunnen grotere inktpatronen bevatten en hebben een breder dek voor verschillende papierformaten. Dergelijke modellen kunnen ook sneller en continu afdrukken, wat geschikt is op werkplekken met meerdere werknemers en grote hoeveelheden dagelijks papierwerk.

Ten slotte hebben we commerciële of business-grade modellen. De beste inkjetprintermodellen in deze categorie zijn vaak het breedst, met een dekbreedte die meestal meer dan een meter beslaat. Daardoor kan het toestel afdrukken op de meeste papierformaten, van A4 tot A0, en vellen op maat van banners. Sommige kunnen ook op andere oppervlakken drukken, zoals plastic en PVC.

grote en krachtigere printer voor op kantoor

Commerciële printers zijn ook ontworpen om continu op de hoogste snelheden af te drukken zonder oververhitting of vastlopen. Ze zijn zeker het duurst, maar het zijn goede investeringen voor mensen in drukkerijen of uitgeverijen

Primaire kenmerken

Inkjetprinters worden in de eerste plaats gebruikt voor het afdrukken van documenten of foto's. Er zijn echter modernere exemplaren vervaardigd met extra nut en functies. Hier zijn de meest voorkomende functionaliteiten die u in deze recente modellen kunt vinden.

Afdrukken in zwart-wit of kleur

Zwart-wit of grijstinten printers worden het best gebruikt in kantoren die kopieën van meestal tekstdocumenten afdrukken of produceren. Als het voor uw beoogde gebruik niet nodig is gekleurde afbeeldingen te publiceren of fotokopieën te maken zonder de kleuren van het bronmateriaal te behouden, zou dit type het meest geschikt voor u zijn. Het is ook zuinig wat inktverbruik betreft, omdat u alleen een zwarte inktpatroon nodig hebt.

Afdrukken in kleur

Deze modellen hebben gewoonlijk ten minste twee inktpatroonsleuven. Eén is voor de zwarte inkt en de andere is voor de CMYK inktpatroon. Zoals de naam al zegt, kunnen kleurenprinters volledig gekleurde foto's, tekst, en pagina's in verschillende kleuren afdrukken.

cyan, magento, yellow en zwart

U kunt de printer ook gebruiken om zwart-wit of grijstinten af te drukken. Een mogelijk nadeel is misschien dat de gekleurde inktpatroon meestal het eerst op is en vaker vervangen moet worden.

Scanner en kopieerapparaat

Veel recente printers voor thuis en op kantoor worden geleverd als 3-in-1 apparaten. Deze modellen hebben meestal een ingebouwde scanner voor het digitaliseren van fysieke vellen papier en afbeeldingen, en zij fungeren ook als kopieerapparaat.

Wanneer u het apparaat als kopieerapparaat gebruikt, hoeft u het niet meer met een laptop of computer te bedienen. U bedient het als een fotokopieermachine, waarbij u het document met de bedrukte zijde naar beneden op het paneel legt. Vervolgens kunt u met de toetsen van de printer kiezen of u een kopie in kleur of in grijstinten wilt en hoeveel kopieën u wilt maken.

Compatibele papierformaten

De meeste printers voor thuis en op kantoor zijn geschikt voor papier van A4- en A3-formaat. Deze zijn ideaal voor het afdrukken van werk- of schoolgerelateerde documenten. U kunt ook papier van een afwijkend formaat in de printer invoeren, zolang het maar tussen het maximaal en minimaal toegestane formaat ligt. Dit is uitstekend voor het afdrukken van foto's, kleine flyers, en wenskaarten.

Kantoor- en commerciële modellen daarentegen kunnen tot A0 en grote documenten van aangepast formaat ondersteunen.

Bekabelde aansluitingen en fysieke opslagmedia

Bijna alle printers, van instapmodellen tot topmodellen, hebben een USB-poort voor aansluiting op een PC of laptop met een USB-kabel. Oudere modellen kunnen een stuurprogramma nodig hebben om met uw besturingssysteem (OS) te werken, maar de meeste nieuwe modellen werken naadloos op Windows en Mac computers via plug and play.

sd kaart in de printer

Sommige modellen hebben het extra gemak van een USB-invoersleuf of een geheugenkaartlezer. U kunt er rechtstreeks een externe harde schijf of flash drive in steken en de bestanden kiezen op de interface van de printer.

Draadloze connectiviteit

De meeste printers kunnen op een computer worden aangesloten met een standaard USB 2.0 of 3.0 kabel. De beste inkjetprintermodellen kunnen echter met andere apparaten verbonden worden via een ingebouwde Wi-Fi-antenne of Bluetooth-ontvanger.

Printers met draadloze functies kunnen iets duurder zijn dan conventionele bedrade tegenhangers, maar het extra gemak om niet telkens een USB-kabel te hoeven aansluiten kan dat waard zijn. Hier volgen de verschillende draadloze aansluitmogelijkheden die op de meeste moderne printers beschikbaar zijn.

Wi-Fi

Als een printer een Wi-Fi ontvanger heeft, kan hij verbinding maken met de meeste laptops en slimme apparaten. U kunt hem ook draadloos aan uw thuis- of kantoornetwerk koppelen met een Wi-Fi-router of powerline-adapter.

Voor zowel Windows als Mac OS hoeft u alleen maar uw thuisnetwerk aan te klikken en de lijst met beschikbare netwerkapparaten te controleren. Daar zou uw printer met draadloze verbinding bij moeten staan, als hij aan staat en goed op het netwerk is aangesloten. U kunt dan gemakkelijk in een tekst- of beeldverwerkingsprogramma op afdrukken klikken en de printer uit de lijst selecteren.

logo van apple airprint

Als een printer een "Works with Apple AirPrint" logo heeft, betekent dit dat hij gemakkelijk verbinding kan maken met macOS- of iOS-apparaten. U hoeft hem niet handmatig te koppelen of een stuurprogramma te installeren.

Afdrukken via de cloud of e-mail

De meeste moderne printers kunnen ook verbinding maken met het internet via uw Wi-Fi-router. Dat betekent dat u ook kunt afdrukken als u fysiek niet thuis of op kantoor bent, zolang de printer maar aan staat.

Open op uw computer of smart device het document of de afbeelding die u wilt afdrukken. Kies dan de externe printer die u wilt gebruiken en u zult de afdruk klaar vinden wanneer u daar aankomt. Als u Google Cloud Print gebruikt, kunt u ook overal vandaan afdrukken, zolang u maar op elke locatie printers met internet hebt.

Let er wel op dat u misschien enkele netwerk-, firewall-, of IP-adresinstellingen moet configureren als u dit voor de eerste keer doet.

Bluetooth en Near Field Communication (NFC)

Bluetooth is een andere manier om draadloos af te drukken met een laptop of een smart device. Voor de eerste instelling moet u de printer aan uw Bluetooth-apparaat koppelen. Daarna kunt u de printer gewoon op uw voorkeursapparaat selecteren, zoals u dat normaal ook met een bedrade of Wi-Fi-printer zou doen.

Aan de andere kant hebben sommige printers een NFC-chip, waardoor het koppelingsproces veel sneller gaat. U hoeft alleen maar zachtjes met het NFC-paneel van uw smartphone of tablet tegen de NFC-chip van de printer te tikken. U kunt de plaats van deze chip of dit paneeltje gemakkelijk vinden, omdat het voorzien is van het NFC-logo.

Veelgestelde vragen over een inkjetprinter

Bekijk hieronder nog een paar vragen die wij vaak ontvangen op het gebied van inkjetprinters.

Hoeveel kost een goede inkjetprinter?

Inkjetprinters zijn er in allerlei verschillende soorten en maten, maar voor rond de â‚~70 kunt u al een goed model in huis hebben.

Wat is het verschil tussen een inkjetprinter en laserprinter?

Inkjetprinters hebben een lagere aanschafprijs dan een laserprinter, maar als we kijken naar hoeveel het kost per printje bent u met een inkjetprinter meer kwijt. Daarnaast gebruikt een laserprinter toners, terwijl een inkjet gebruik maakt van cartridges. Mocht u weinig printen, kies dan voor een inkjet. Anders is een laserprinter een stuk voordeliger.

Hoe beoordelen jullie de beste inkjetprinter?

Om de best geteste inkjetprinter te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 15 producten bekeken waarvan er 6 als goede inkjetprinter uit de test zijn gekomen met als beste koop de Epson Expression Home XP-2100. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Epson Expression Home XP-2100 full starfull starfull starfull starfull star Kan ook scannen en kopiëren, printen via Wi-Fi en e-mail en betaalbare optie.
2 HP DeskJet 2620 full starfull starfull starfull starfull star Instant ink service van HP, eenvoudige installatie en handige HP Smart App voor gebruik via smartphone.
3 Canon PIXMA TS3150 full starfull starfull starfull starfull star Print meer dan concurrenten, resolutie van 4800x1200 en bestand tegen krassen en vette vingers.
4 HP Tango X full starfull starfull starfull starempty star Maakt gebruik van HP Instant Ink, klein formaat dat ingeklapt kan worden en geweldige afdrukkwaliteit.
5 Epson WorkForce WF-2860DWF full starfull starfull starfull starempty star Ruimte voor 150 A4'tjes, touchscreen met veel opties en mogelijkheid om te faxen.
6 Canon PIXMA MG2550S full starfull starfull starfull starempty star Geweldige prijs, energiezuinige stand en ook scannen en kopiëren.
Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
Remco Bravenboer - reviewify