4 Beste HDMI switches van 2023

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 01 mei 2023
Snel wisselen tussen verschillende HDMI-inputs met de beste HDMI switch.
De allerbeste hdmi switchkoop is..
Beste hdmi switch: MMOBIEL

Als u een HDMI switch zoekt die verschillende resoluties t/m full HD ondersteunt dan is die van MMOBIEL een goede keuze. Hij heeft drie verschillende ingangen waar u gemakkelijk tussen kunt switchen door op het knopje te drukken.

Als u te veel apparaten en kabels hebt, kunt u een HDMI switch gebruiken om meer ingangen toe te voegen aan bijvoorbeeld uw televisie. Deze switches kunnen meerdere bronapparaten gebruiken en deze naar één of meerdere weergaveapparaten toe sturen. Een HDMI switch is een technisch product, en gelukkig hebben wij voor u de beste al op een rijtje gezet.

Vergelijk de 4 best geteste HDMI switches

# Hdmi switch Voordelen
1
MMOBIEL Beste hdmi switch van 2023
 • 3 HDMI-ingangen.
 • Handige LED-indicatie.
 • Makkelijk switchen tussen inputs.
Bekijk prijs bekijk prijs
2
Hama HDMI Switch Beste koop hdmi switch
 • 2 inputs.
 • Makkelijk wisselen van input.
 • Resolutie tot 1080p.
Bekijk prijs bekijk prijs
3
 • Handig indicatielampje.
 • 3 in naar 1 uit.
 • Full HD ondersteuning.
Bekijk prijs bekijk prijs
4
 • Retro look.
 • 3 inputs naar 1 output.
 • HDMI versie 1.3b.
Bekijk prijs bekijk prijs

Beste HDMI switches van 2023

1. MMOBIEL

Beste hdmi switch van 2023

Deze HDMI switch ondersteunt verschillende resoluties zoals 480i, 480p, 576p maar ook 1080p (Full HD). Met één druk op de knop kunt u gemakkelijk switchen tussen één van de drie HDMI kanalen die hij ondersteunt. Door middel van de LED-indicatie op de bovenkant kunt u in één oogopslag zien welke input momenteel actief is.

Hij bevat vergulde connectoren waardoor er een zo goed mogelijke connectie wordt gegarandeerd. Er kan hierdoor namelijk geen oxidatie ontstaan waardoor uw verbinding altijd perfect blijft.

Kleine waarschuwing van de fabrikant: het is niet mogelijk om dit product te gebruiken met een Chromecast, dus houdt daar rekening mee.

Redenen om te kopen

 • 3 HDMI-ingangen.
 • Handige LED-indicatie.
 • Makkelijk switchen tussen inputs.
 • Vergulde connectoren.

Bekijk de MMOBIEL bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de MMOBIEL bij Bol €9,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de MMOBIEL bij Blokker €52,00 Levering binnen twee werkdagen. Naar webshop bekijkBekijk

2. Hama HDMI Switch

Beste koop hdmi switch

De HDMI switch van Hama is redelijk gelijk aan onze nummer één, alleen bevat deze maar twee HDMI-inputs in plaats van drie.

Er zit bij de Hama switch geen afstandsbediening, maar u kunt van kanaal wisselen door het knopje bovenop het apparaat.

Redenen om te kopen

 • 2 inputs.
 • Makkelijk wisselen van input.
 • Resolutie tot 1080p.
 • Lage overgangsweerstanden.

Bekijk de Hama HDMI Switch bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Hama HDMI Switch bij Bol €19,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

3. Adge® HDMI Switch

Net als de nummers 1 en 2 zal deze HDMI switch uw input ondersteunen tot en met full HD (1080p). U kunt 3 inputs verdelen over één monitor bij het gebruik van dit product. U hoeft dus geen vervelende kabels te wisselen wanneer u een andere input wilt gebruiken.

Daarnaast ondersteunt hij ook nog audio zoals Dolby Digital en DTS Digital. Via het 'Select' knopje op de bovenkant van de switch kunt u schakelen tussen de verschillende kanalen.

Verder hebben wij één klein nadeel gevonden op het internet, en dat is dat hij een statuslichtje bevat dat erg fel is.

Redenen om te kopen

 • Handig indicatielampje.
 • 3 in naar 1 uit.
 • Full HD ondersteuning.
 • Werkt voor vele game consoles.
 • Maakt gebruik van HDMI 1.3b

Bekijk de Adge® HDMI Switch bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Adge® HDMI Switch bij Bol €12,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

4. Supersnelle HDMI switch

Vergeleken met de andere switches, bevat deze een uniek uiterlijk wat ons erg aansprak.

Hij werkt in principe hetzelfde. De drie inputs zijn alle drie aangegeven met een nummer, en de output HDMI-kabel kan naast de select knop aan de zijkant worden in-geplugt. Het kanaal kan via de 'Select' knop worden aangegeven om zo tussen de inputs te switchen.

Redenen om te kopen

 • Retro look.
 • 3 inputs naar 1 output.
 • HDMI versie 1.3b.
 • Makkelijk switchen tussen de drie input opties.

Bekijk de Supersnelle HDMI switch bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Supersnelle HDMI switch bij Bol €6,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

Hdmi switch aanbiedingen

Heeft u niet veel budget meer over voor een nieuwe hdmi switch? Misschien staat er in het onderstaande overzicht met hdmi switch aanbiedingen wel een leuke deal met korting voor u bij. We halen alle aanbiedingen bij Bol en Coolblue dagelijks op, zodat u altijd de actuele aanbiedingen ziet.

HDMI adapter compatibel met AV scaler - HD video c
HDMI adapter compatibel met AV scaler - HD video c
€46.00 €10.99
Bekijk bij Bol
3-Port Multi Monitor Adapter, DisplayPort 1.4 to 3
3-Port Multi Monitor Adapter, DisplayPort 1.4 to 3
€150.16 €132.00
Bekijk bij Bol
Marmitek HDMI Extender over 1 CAT5e/CAT 6 kabel me
Marmitek HDMI Extender over 1 CAT5e/CAT 6 kabel me
€159.95 €149.00
Bekijk bij Bol
Trust Dalyx - USB-C naar HDMI Adapter - Aluminium
Trust Dalyx - USB-C naar HDMI Adapter - Aluminium
€30.00 €21.99
Bekijk bij Bol

Belangrijkste kenmerken van een goede HDMI-switch

Moderne apparaten die High Definition Media Interface (HDMI) ondersteunen, hebben ons in staat gesteld te genieten van entertainment van hoge kwaliteit in onze huizen. Kabelbeheer kan echter een probleem zijn als verschillende audio- en videoapparaten allemaal op dezelfde tv of hetzelfde uitgangsapparaat zijn aangesloten.

f1 kijken met hdmi switch

Een hulpmiddel dat daarbij kan helpen is een HDMI-switch. Het is een elektronische doos die meerdere HDMI-ingangen herbergt en deze samenvoegt tot één uitgangskabel. U kunt kiezen uit de ingangen met een afstandsbediening of knoppen op de schakelaar. We hebben een lijst met belangrijke functies opgesteld waarmee u rekening moet houden als u er een wilt aanschaffen.

Aantal HDMI-ingangen

Het aantal ingangspoorten bepaalt hoeveel apparaten tegelijkertijd op de HDMI-switch kunnen worden aangesloten. De HDMI-switch heeft een enkele uitgangspoort die kan worden aangesloten op uw high-definition TV (HDTV), projector of speakers met HDMI-ingangen.

Kabellengte

HDMI-switches kunnen zijn niet altijd voorzien van ingebouwde uitgangskabels. Het is gebruikelijk om ingebouwde kabels te vinden die tussen 1 en 2 meter lang zijn. De keuze van de lengte is meestal een kwestie van kabelbeheer en de configuratie van uw kamer of home entertainment-systeem. HDMI-switches met langere kabels zijn over het algemeen iets duurder.

Er zijn ook enkele switches zonder ingebouwde uitgangskabel. In plaats daarvan heeft het een HDMI-uitgangspoort. U hebt een extra HDMI-kabel nodig om de switcher aan uw HDTV te koppelen, maar deze zorgt voor een betere flexibiliteit op de lengte van de kabel.

HDMI-versie

Apparaten en HDMI-kabels zijn meestal uitgerust met HDMI-versie 2.0. Dit is genoeg om de meeste computers, gameconsoles en Blu-ray-spelers te ondersteunen die tot 4K-videoresolutie met 60 frames per seconde (FPS) kunnen uitvoeren. Voor dergelijke toepassingen heeft u alleen een typische HDMI 2.0-switch nodig.

HDMI 2.1 is echter nodig voor apparaten die tot 8K resolutie en 120 FPS kunnen uitvoeren. Dit geldt voor krachtige computers en de nieuwste spelcomputers. Als u van plan bent om deze apparaten te koppelen via een HDMI-switch, zorg er dan voor dat u er één vindt die HDMI 2.1 ondersteunt.

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit is direct gerelateerd aan de HDMI-versie. Als u in het bezit bent van een apparaat dat 4K-resolutie bij 60 FPS (frames per seconde) uitvoert en u 4K-conforme monitor hebt, heeft u een HDMI-schakelaar nodig die die kwaliteit van de uitvoer ondersteunt. Een HDMI 2.0-switch kan 720p (HD) tot 2160p (UHD) uitgangen ondersteunen zonder verlies aan beeldkwaliteit of haperingen.

Een ander ding om naar te zoeken is High Dynamic Range (HDR) compatibiliteit, wat een functie is die u nodig heeft als uw apparaat HDR-compatibel is. In een notendop verwijst HDR naar de kwaliteit van de helderheid en het contrast van de beelden die op uw HDTV worden weergegeven. Het verbetert het contrast tussen de donkerste zwarten en de helderste witten. Niet alle HDMI-switches zijn in staat om HDR-inhoud uit te zenden.

Afstandsbediening

De meeste HDMI-switches kunnen direct worden bediend met de knoppen op het apparaat zelf, maar met een afstandsbediening kan het gemakkelijker worden gemaakt. Er zijn schakelaars met een infrarood-afstandsbediening waarmee u het apparaat aan en uit kunt zetten en snel tussen de HDMI-ingangen kunt schakelen.

Audio-uitgang

HDMI-switches zijn standaard in staat om audio uit te zenden via de HDMI-poorten. U kunt echter ook modellen vinden met speciale audio-uitgangspoorten, zoals een analoog slot voor 3,5 mm-aansluitingen en een digitale signaaluitgang. Dit is ideaal als u luidsprekers hebt die digitale signaalaansluitingen hebben in plaats van HDMI.

Ondersteuning voor lange HDMI-kabels

De meeste HDMI-switches kunnen lange kabels voor thuisgebruik ondersteunen. Het kan echter nodig zijn om nauwkeurig te controleren of een switch extra lange kabels aan de in- of uitgang kan ondersteunen. Dit is met name nodig voor grotere opstellingen zoals een auditorium of een andere grote zaal. Er zijn schakelaars die tot 25 meter aan HDMI-kabel aan beide uiteinden kunnen ondersteunen.

Veelgestelde vragen over een hdmi switch

Bekijk hieronder een overzicht van de vragen die wij vaak ontvangen op het gebied van HDMI-switches.

Hoe kan ik van input/ingang wisselen?

Dit is bij een HDMI-switch vaak mogelijk door middel van een knopje op de bovenkant van het apparaat. (Bij de actieve input zal dan vaak iets van een lichtje worden getoond om dit duidelijk te maken.)

Werkt ieder apparaat op HDMI 2.1?

Nee, en daar willen wij u ook voor waarschuwen. U moet alleen een HDMI-switch voor v2.1 aanschaffen wanneer u ook een apparaat hebt die daarop kan werken. Dit zijn vaak alleen de nieuwste consoles en erg krachtige computers.

Hoe beoordelen jullie de beste hdmi switch?

Om de best geteste hdmi switch te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.
Over de auteur
Remco Bravenboer - reviewify

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer