5 Beste HDMI kabels van 2021

Laatste update op 19-10-21 door Remco Bravenboer

Bent u op zoek naar een goede HDMI kabel om bijvoorbeeld uw laptop aan de televisie te verbinden? De beste HDMI kabel uitzoeken is erg lastig, omdat deze bijna allemaal op elkaar lijken. Wij hebben u het werk uit handen genomen met dit onderzoek.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Valueline High Speed - de beste hdmi kabel
4K-ondersteuning, stevige buitenkant (PVC) en vergulde plating van de contacten. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Reekin 10M
Hoge datasnelheden, gouden contacten en geweldige prestaties. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Delock Haakse Kabel
Snelheden boven 10 Gbps, versie 1.4 en vergulde contacten. Bekijk prijs arrow right
#4
DINTO 2.1
Mooi design, meerdere lengtes en hoge snelheden. Bekijk prijs arrow right
#5
LifeGoods 2.0
Prijzig maar goede kwaliteit, full HD & 4K-ondersteuning en verschillende lengtes. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere hdmi kabel onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 10 Producten Bekeken
clock 5 Uur Aan Onderzoek
review 38 Reviews Gelezen
thumbs up 5 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste hdmi kabel

1. Valueline High Speed

Valueline High Speed
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De producten die wij tonen als beste HDMI kabels uit ons onderzoek zullen geen hele uitgebreide uitleg hebben, omdat de meeste erg op elkaar lijken.

Deze kabel van Valueline heeft een lengte van 3 meter en bevat versie 1.4. Hij kan prima worden gebruikt op bijna iedere televisie of monitor die een HDMI-poort bevat. Daarnaast is hij op moment van schrijven te koop voor minder dan €4 met 4K ondersteuning - een echte deal dus!

Bekijk de Valueline High Speed bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Kabel van 3 meter die maar een paar euro kost. Een aanwinst als u snel een HDMI kabel nodig hebt waarmee 4K zelfs mogelijk is.!

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Reekin 10M

Reekin 10M
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze HDMI kabel kwam als beste lange kabel uit ons onderzoek. Hij bevat een lengte van 10 meter, en is ook beschikbaar in een 15 meter variant. Hij is voorzien van gouden contacten en bevat HDMI versie 1.4.

Bekijk de Reekin 10M bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Lange HDMI kabel voor een goede prijs.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Delock Haakse Kabel

Delock Haakse Kabel
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Als u wat minder ruimte hebt voor een kabel, kunt u kiezen voor een haakse HDMI kabel. Deze zorgen er met hun hoek van 90 graden voor dat u gemakkelijk een apparaat aan kunt sluiten bij een krappe opening. Daarnaast ondersteunt hij snelheden tot boven de 10 gigabit per seconden, en ondersteunt hij hoge resoluties zoals 4K.

Bekijk de Delock Haakse Kabel bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De beste haakse HDMI kabel uit onze test is beschikbaar in verschillende lengtes voor een goede prijs.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. DINTO 2.1

DINTO 2.1
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Als u een HDMI kabel zoekt die ook 8K ondersteunt, dan zit u goed met de DINTO 2.1. Hij bevat 24 karaats goud vergulden connectoren en een zwart metalen behuizing wat hem een luxueuze look geeft. Daarnaast bevat hij extreem hoge snelheden tot wel 48 gigabit per seconde.

De kabel is beschikbaar in verschillende lengtes en ondersteunt verschillende resoluties zoals:

 • 4K
 • 8K
 • 10K

Zijn enige nadeel is de prijs, want deze HDMI kabel is vele malen duurder dan wat u gewend bent.

Bekijk de DINTO 2.1 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Krachtige kabel met ondersteuning voor hoge resoluties.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. LifeGoods 2.0

LifeGoods 2.0
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De laatste HDMI kabel die wij als goed hebben bevonden is die van LifeGoods. Hij ondersteunt full-HD en 4K resolutie met een snelheid tot wel 18 gigabit per seconde.

Deze kabel is beschikbaar in 5 verschillende lengtes en heeft een mooi zwart/goud design. Voor de mogelijkheden die hij biedt, is de prijs wel aan de hoge kant.

Bekijk de LifeGoods 2.0 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een HDMI kabel die niet goedkoop is, maar wel van goede kwaliteit is en over basisfuncties beschikt.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Belangrijke kenmerken van HDMI-kabels

De meeste moderne computers, laptops, en audio-video apparaten kunnen high-definition media uitvoeren. Om te kunnen genieten van 1080p of 4K video's met de hoogste geluidskwaliteit, hebt u een compatibele HDMI kabel nodig in plaats van de conventionele RCA, VGA, of component aansluitingen.

Wij hebben hier alle kenmerken opgesomd die u over HDMI moet weten. Wij hebben ook een lijst opgenomen van de voor- en nadelen van HDMI kabels in vergelijking met conventionele AV-kabels.

HDMI-versie

De meeste HDMI kabels zien er op het eerste gezicht hetzelfde uit, maar de technologie is sterk verbeterd sinds ze in 2002 op de markt kwam. U moet de minimum HDMI versie van uw elektronica controleren en een overeenkomstige kabel kopen om ten volle te kunnen genieten van de mogelijkheden die ze bieden. Hier zijn de onderscheidende kenmerken van elke versie:

 • HDMI 1.0 tot en met 1.3 - Met “standaard HDMI” kabels kunt u DVD-kwaliteit (480p) tot 1080p resoluties bekijken met 60 beelden per seconde (fps). De meeste kabeltelevisies gebruiken HDMI 1.0.
 • HDMI 1.4 - Dit voegde een datakanaal toe aan de verbinding. Dankzij de internetfunctionaliteit kan het aangesloten apparaat een IP-adres hebben en gegevens overbrengen via 100 Mbps Ethernet zonder aparte LAN-kabel. Deze versie begon ook 4K resolutie bij 30 fps te ondersteunen, wat vier keer de kwaliteit van 1080p is.
 • HDMI 2.0 - Bekend als HDMI UHD voor "Ultra-High Definition", maakt deze versie een maximale doorvoer van 18 gigabits per seconde (Gbps) mogelijk. Het is de minimumvereiste voor de uitvoer van 4K resolutie met 60 fps. Hij kan ook media met een hoog dynamisch bereik (HDR) ondersteunen, die een optimale kleurkwaliteit en contrast laten zien.
 • HDMI 2.1 - Deze iteratie verdrievoudigt de bandbreedte van zijn voorganger. Met een maximale doorvoer van 48 Gbps kunt u met HDMI 2.1 4K-video's bekijken met 120 fps. U hebt dit nodig om ten volle te kunnen genieten van de nieuwste grafische kaarten en spelconsoles.

Kabellengte

HDMI-kabels zijn er in verschillende lengtes. U kunt er een kiezen die het best past bij de configuratie van uw huis of werkplek:

 • Korte kabels - Deze zijn meestal 1 á 2 meter lang. Consumentenelektronica zoals luidsprekers en spelconsoles worden vaak geleverd met een kabel van 1 meter. Deze lengte is ideaal voor home entertainment set-ups waarbij de hoge-definitie TV dicht bij de invoerapparatuur staat. Mocht u verschillende inputs gebruiken, kunt u een HDMI-switch gebruiken om hem zo nog iets te verlengen.
 • Lange kabels - Deze zijn ongeveer 5-10 meter lang. Ze zijn ideaal voor kleine feestzalen en kantooropstellingen waar een projector aan het plafond is bevestigd.
 • Extra lange kabels - Voor grote zalen en auditoria kunnen HDMI-kabels van ongeveer 10-30 meter lang nodig zijn. Let er wel op dat sommige toestellen en projectoren geen extra lange kabels ondersteunen, dus het is aan te raden eerst de specificaties van het toestel te lezen.

Type aansluiting

De meeste HDMI-kabels hebben rechte aansluitingen ten opzichte van hun lengte. Sommige mensen geven echter de voorkeur aan kabels met haakse connectoren. Deze hebben één of beide uiteinden die in een hoek van 90 graden gebogen zijn.

haakse en gewone aansluiting

Schuine kabels zijn perfect voor krappe ruimtes, zoals een HDTV die aan een muur bevestigd is waar niet veel ruimte achter zit. Recente TV modellen hebben HDMI poorten aan weerszijden, maar oudere hebben hun aansluitingen aan de achterkant. Een normale HDMI kabel voor dergelijke opstellingen forceren kan onmogelijk zijn of tot beschadigingen leiden.

Andere componenten

Dit zijn optionele onderdelen die u in uw achterhoofd kan houden tijdens uw aankoop:

 • Een koppelstuk kan twee HDMI-kabels met elkaar verbinden. Het is meestal een klein stukje met twee vrouwelijke HDMI poorten aan elk uiteinde, en het kan twee HDMI kabels met elkaar verbinden om er een langere van te maken.
 • Een 90 graden adapter, kan daarentegen een gewone HDMI kabel veranderen in een schuine. Het is ook een klein stukje met een vrouwelijke poort aan het ene uiteinde en een mannelijke stekker aan het andere.

Voor- en nadelen van overschakelen op HDMI

Voor de meeste moderne apparaten moet u HDMI-kabels gebruiken om ze op uw monitor of luidsprekers aan te sluiten, maar bij veel apparaten kunt u ook nog altijd analoge aansluitingen gebruiken. Hier is een lijst van voor- en nadelen van het gebruik van HDMI om u te helpen beslissen.

Voordelen

 • Alleen HDMI kan u laten genieten van FHD en 4K resoluties met hoge fps.
 • HDMI zendt zowel video- als audiosignalen uit. Er is geen extra 3,5 mm audio-aansluiting nodig.
 • Het gebruik van HDMI-kabels is een manier om uw huis en kantoor toekomstbestendig te maken. Veel elektronicabedrijven zijn bezig oudere kabeltypes uit te faseren.
 • HDMI-kabels hebben 19 pinnen die op een veilige en compacte manier langs de connector gerangschikt zijn. Oudere alternatieven zoals VGA-kabels hebben pinnen die ver uit elkaar staan, en als er per ongeluk maar één verbuigt, kan dat de hele kabel kapot maken.

Nadelen

 • HDMI-kabels zijn duurder dan analoge kabels.
 • Nieuwere HDMI kabels zijn compatibel met oudere versies, maar oudere kabels kunnen de functies van recentere kabels niet uitvoeren.
 • Sommige apparaten zijn niet compatibel met HDMI-kabels langer dan 20 meter. Traditionele AV-kabels hebben dit probleem niet, omdat er minder elektrische energie nodig is om signalen langs de draad te zenden.
 • Er is geen standaard vergrendelingsmechanisme voor HDMI-connectors, dus is de kans groter dat ze per ongeluk losgekoppeld worden. VGA-kabels worden altijd geleverd met vergrendelingsschroeven.

Veelgestelde vragen over een hdmi kabel

Lees hieronder een aantal van de meest gestelde vragen op het gebied van HDMI kabels.

Welke HDMI versie moet mijn kabel bevatten?

Allereerst moet u kijken welke versie het apparaat waaraan u hem wilt koppelen bevat. Vervolgens kunt u met deze informatie de HDMI versie van uw kabel kiezen, aangezien deze overeen moet komen.

Hoe werkt een HDMI kabel?

Wanneer uw in- en uitvoer apparaten beide een HDMI aansluiting hebben, kunt u er voor kiezen om ze aan elkaar te koppelen door middel van een HDMI kabel. U koppelt één apparaat aan iedere kant van de kabel, om zo de data van het invoerapparaat naar het uitvoerapparaat te laten gaan.

Hoe lang gaan HDMI kabels mee?

De meeste HDMI kabels zullen over een langere periode niet slechter worden. Ze gaan vaak jaren mee, maar zullen allemaal ooit op een dag moeten worden vervangen. Het kan altijd gebeuren dat er een knik in de kabel komt of dat de connectoren aan één van de zijden beschadigd.

Mijn HDMI kabel past niet tussen de muur en de televisie, wat moet ik doen?

Als dit het geval voor u is, kunt u kiezen voor een HDMI kabel met haakse aansluiting. Dit zorgt ervoor dat hij minder dan een derde van de ruimte nodig heeft vergeleken met een gewone kabel.

Waar kan ik een goedkope HDMI kabel kopen?

Waarschijnlijk loopt u wel eens door winkels zoals Media Markt en dan ziet u HDMI kabels die verkocht worden voor 20 euro. Wij raden u aan om ze nooit zo te kopen, aangezien ze bij bijvoorbeeld Bol al te koop zijn voor minder dan 4 euro.

Hoe beoordelen jullie de beste hdmi kabel?

Om de best geteste hdmi kabel te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 10 producten bekeken waarvan er 5 als goede hdmi kabel uit de test zijn gekomen met als beste koop de Valueline High Speed. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Valueline High Speed full starfull starfull starfull starfull star Lengte van 3 meter, versie 1.4 en 4K-ondersteuning.
2 Reekin 10M full starfull starfull starfull starfull star Lengte van 10 of 15 meter, hoge datasnelheden en gouden contacten.
3 Delock Haakse Kabel full starfull starfull starfull starfull star Haakse HDMI kabel, ondersteunt hoge resoluties en snelheden boven 10 Gbps.
4 DINTO 2.1 full starfull starfull starfull starempty star Ondersteuning van 8K & 10K, mooi design en meerdere lengtes.
5 LifeGoods 2.0 full starfull starfull starempty starempty star Prijzig maar goede kwaliteit, full HD & 4K-ondersteuning en verschillende lengtes.
Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
Remco Bravenboer - reviewify