4 Beste GPS Trackers van 2021

De allerbeste koop is..
Tile Mate -

De Tile Mate heeft een paar voordelen tegenover concurrenten waardoor hij als beste GPS tracker uit ons onderzoek is gekomen. Zo is het mogelijk om een geluid af te spelen maar ook om uw spullen terug te vinden via de Tile community.

Als u net als ik iemand bent die vaak uw spullen kwijt raakt, dan is een GPS tracker een geweldige uitvinding. Hiermee kunt u al uw waardevolle spullen die u kwijt bent binnen enkele minuten terug vinden.

U kunt door het koppelen van een kleine tag aan uw spullen een GPS-signaal oppakken vanaf uw mobiele telefoon. Hierdoor kunt u exact zien waar deze spullen zich momenteel bevinden. De allerbeste GPS trackers hebben zelfs de mogelijkheid om een geluidje af te spelen, zodat u direct weet waar uw spullen zijn.

AfbeeldingProductVoordelen
#1 - beste keus
Tile Mate - de beste GPS tracker
Geluid afspelen op mobiel, klein formaat en mogelijkheid om terug te vinden via community. Bekijk prijs
#2 - premium keus
Apple AirTag
Locatie van AirTag wordt getoond op kaart, batterijduur van een jaar en redelijk waterdicht. Bekijk prijs
#3 - goede keus
Samsung Galaxy SmartTag
Spatwaterdicht, multifunctioneel en goede beveiligingsfunctie (privacy). Bekijk prijs
#4
Tile Sticker
Zacht geluid, bereik van 45 meter en handig voor waardevolle spullen die vaak zoek zijn. Bekijk prijs
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere GPS tracker onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

10 Producten Bekeken
17 Uur Aan Onderzoek
185 Reviews Gelezen
4 Producten Gekozen

  Bekijk hieronder onze review over de beste GPS tracker

  1. Tile Mate

  Tile Mate
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De Tile Mate biedt de mogelijkheid om uw telefoon een geluidje te laten maken, zelfs wanneer deze op stil staat. Hierdoor kunt u hem bijvoorbeeld een stuk makkelijker terug vinden wanneer deze ergens ligt onder of misschien wel in een broekzak in de wasmand zit. Om dit alarm af te laten gaan, kunt u simpelweg op het knopje drukken dat op de GPS tracker zit.

  Mocht u buiten het bereik zitten van ongeveer 100 meter, dan zijn uw spullen ook nog terug te vinden via de Community-Find optie. Deze zorgt ervoor dat andere gebruikers met de Tile-app op hun mobiele telefoon uw product automatisch voor u op kunnen speuren wanneer deze in de buurt zijn.

  De tag zelf heeft een IP-waarde van 65, waardoor hij redelijk waterdicht is.

  Er zit daarnaast een vervangbare batterij bij die tot wel een jaar mee gaat, welke gemakkelijk verwisselt kan worden.

  Bekijk de Tile Mate bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  De community-find functie maakt het mogelijk om andere gebruikers uw spullen op te kunnen laten sporen, zonder dat hun het zelf door hebben. Dit is een geweldige functie, waardoor Tile de verdiende nummer één is.

  Beoordeling van redacteur

  2. Apple AirTag

  Apple AirTag
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Net als de Tile Mate heeft de GPS tracker van Apple ook de mogelijkheid om via een groot netwerk uw spullen terug te vinden. Iedere passerende iPhone (helaas alleen de iPhone 11 en hoger) kan een signaal oppakken van uw AirTag, waardoor u uw spullen bijna altijd terug kunt vinden, zelfs op kilometers afstand. Wanneer er een signaal wordt opgepakt kunt u deze zien in de 'Zoek Mijn'-app op uw iPhone.

  © Bright – AirTag locatie met pijl op scherm

  Als het gaat om het geluid van de AirTag zijn we erg positief. Het geluid is zelfs onderop een stapel kleding nog te horen, wat wij van tevoren niet hadden verwacht van zo'n klein apparaatje. Dit komt doordat de gehele achterkant een speaker is, waardoor hij erg krachtig is.

  Apple laat weten dat de batterij van deze GPS tracker meer dan een jaar mee gaat. Dit hebben wij zelf helaas niet kunnen testen, maar als we andere reviews lezen op het internet zien wij dat de batterij geweldige prestaties biedt.

  Bekijk de Apple AirTag bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Dit is een prima GPS tracker voor bijvoorbeeld uw sleutels of rugzak. Hij bevat een luide luidspreker en kan door iedereen met een iPhone 11 of 12 automatisch terug worden gevonden, zelfs als u niet in de buurt bent.

  Beoordeling van redacteur

  3. Samsung Galaxy SmartTag

  Samsung Galaxy SmartTag
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Net als de AirTag en Tile biedt ook de Galaxy SmartTag de mogelijkheid om wereldwijd uw spullen terug te vinden middels alle Galaxy smartphones en tablets. Als u een Samsung smartphone hebt kunt u op uw mobiele telefoon naar 'Vind mijn Galaxy-apparaten' gaan om zo de laatst gevonden locatie te zien van de GPS-tracker.

  U kunt er zelfs uw kat mee terug vinden..

  Hij maakt gebruik van Bluetooth Low Energy, waardoor hij een bereik heeft van ongeveer 120 meter. Daarnaast bevat hij robuuste beveiligingsfuncties om de privacy te beschermen. De ID van uw SmartTag wordt om de tijd gewijzigd om zo niet gevolgd te kunnen worden.

  Hij is alleen wat minder waterdicht dan de GPS trackers hierboven, met een IP-waarde van 53.

  Bekijk de Samsung Galaxy SmartTag bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Aan het eind van Maart 2020 waren er bijna een miljard Samsung smartphones in omloop, waardoor het met de Galaxy SmartTag een fluitje van een cent zal zijn om uw spullen terug te vinden.

  Beoordeling van redacteur

  4. Tile Sticker

  Tile Sticker
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Naast de Tile Mate hebben ze ook de Tile Sticker. Deze variant werkt op dezelfde manier, maar omdat het stickers zijn kunnen ze gemakkelijk op al uw spullen worden geplakt. U hoeft hiervoor dus geen keyring te hebben op de producten die u wilt kunnen tracken met de GPS tracker.

  Volgens klanten is het geluid wel wat zachter dan de Tile Mate.

  Bekijk de Tile Sticker bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Een leuk alternatief als u een Tile GPS tracker wilt die u overal op kunt plakken.

  Beoordeling van redacteur

  Kenmerken van de beste GPS trackers

  Met dit handige apparaatje kunt u binnen enkele minuten al uw waardevolle spullen terug vinden. Hij wordt het vaakst gebruikt voor sleutels, en wordt daarom ook wel eens een keyfinder genoemd. Er bestaan alleen veel verschillende merken en modellen GPS trackers waardoor het kiezen van de beste een lastige klus kan zijn. Wij zetten hieronder alle belangrijke specificaties en kenmerken waar u op moet letten op een rijtje.

  Wat is het bereik van de GPS tracker?

  Veel GPS trackers hebben een bereik van ongeveer 100 meter zonder obstakels tussen uw mobiele telefoon en het apparaatje. Wanneer hier muren tussen zitten kan het bereik snel dalen. Mocht u het fijner vinden om uw verloren spullen ook te kunnen vinden als u wat verder weg bent, dan kunt u modellen bekijken met een groter bereik.

  Kan hij geluid afspelen?

  Sommige GPS trackers bevatten een klein ingebouwd speakertje die gemaakt zijn om een geluidje af te spelen wanneer u hier om vraagt. U kunt in dat geval de bijbehorende app openen en op een knopje drukken om het geluid af te spelen. Hierdoor weet u direct waar uw verloren spullen liggen als deze in de buurt zijn.

  Hoe lang gaat de batterij mee?

  batterijen in de gps tracker

  Het is natuurlijk niet handig als de batterij van uw GPS tracker net leeg is wanneer u uw spullen gaat zoeken. De kans is heel erg klein, aangezien de meeste batterijen wel meer dan een jaar mee gaan, maar toch is het verstandig om alsnog een GPS tracker te kiezen die een goede batterijduur bevat.

  Is het apparaatje waterbestendig?

  Mocht u uw sleutels of gadgets in de buitenlucht verliezen, dan is het verstandig om er voor te zorgen dat u een waterdichte GPS tracker heeft. Wanneer deze niet waterdicht is kan hij kapot gaan door waterschade waardoor u uw verloren spullen waarschijnlijk nooit meer terug ziet.

  Extra functies

  Mocht u iets meer over hebben voor uw GPS tracker, dan kunt u er één zoeken die wat meer functies bevat dan de basic variant.

  Real-time tracking

  live locatie vinden met gps tracker

  Er bestaan GPS trackers die de mogelijkheid bieden om de hele dag lang live de locatie te kunnen volgen. Dit kan dan worden gedaan via een app die u op uw smartphone kunt downloaden. Hierdoor weet u altijd waar uw spullen uit hangen.

  SMS-tracking

  Sommige apparaten kunnen u een SMS sturen wanneer de GPS tracker in beweging komt. Het is geen hele nuttige toevoeging, maar kan toch handig zijn in bepaalde situaties.

  Geofencing

  Een aantal GPS trackers bieden de mogelijkheid om een soort 'safe zone' in te stellen via een applicatie. Wanneer de tracker deze veilige zone verlaat, zult u een melding krijgen inclusief de locatie waar het apparaatje zich momenteel bevindt. Hierdoor kunt u gelijk actie ondernemen en uw spullen ophalen.

  Meeluisterfunctie

  Een paar GPS trackers hebben een ingebouwde microfoon. Hierdoor kunt u vanaf uw mobiele telefoon meeluisteren met de tracker.

  Veelgestelde vragen over een GPS tracker

  Bekijk hieronder nog een paar vragen die wij vaak krijgen op het gebied van de GPS tracker.

  Hoe kan ik met een GPS tracker mijn spullen terug vinden?

  De meeste GPS trackers werken met een app. Hierop kunt u een verbinding maken met uw GPS tracker om de exacte locatie van uw spullen te achterhalen. Dit zal dan worden getoond in de vorm van een kaart.

  Hoe ziet een GPS tracker er uit?

  Er bestaan verschillende soorten GPS trackers die allemaal een andere werking hebben. Zo zijn er kleine apparaatjes met een gaatje waar u uw keyring doorheen kunt halen. Andere GPS trackers zijn bijvoorbeeld magnetisch om hem zo aan bijvoorbeeld uw auto vast te plakken.

  Hoeveel kost een GPS tracker?

  U kunt een simpele Bluetooth tracker al kopen voor ongeveer 20 euro. Mocht u een geavanceerder product willen dat extra opties bevat, dan kunt u rekenen op tussen de 30 en 40 euro.

  Hoe beoordelen jullie de beste GPS tracker?

  Om de best geteste GPS tracker te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

  Samenvatting van het onderzoek

  Tijdens dit onderzoek zijn er 10 producten bekeken waarvan er 4 als goede GPS tracker uit de test zijn gekomen met als beste koop de Tile Mate. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

  #ProductBeoordelingKenmerken
  1Tile Mate Geluid afspelen op mobiel, klein formaat en mogelijkheid om terug te vinden via community.
  2Apple AirTag Vindt uw spullen terug via andere iPhone gebruikers, hard geluid uit luidspreker en locatie van AirTag wordt getoond op kaart.
  3Samsung Galaxy SmartTag Zoek uw spullen terug via wereldwijd netwerk, bereik van 120 meter en spatwaterdicht.
  4Tile Sticker Op alle gladde ondergronden te plakken, zacht geluid en bereik van 45 meter.
  Over de auteur

  Remco Bravenboer (BSc Software Engineering) is in midden 2020 afgestudeerd als Software Ontwikkelaar en heeft hierdoor veel technische kennis. Hij leidt nu de redactie van Reviewify om dit platform zo groot mogelijk te maken en zijn liefde voor schrijven op te bouwen. Hij wilt dat Reviewify de laatste website word die consumenten bezoeken voor het maken van hun keuze en is zelf actief in de elektronica- & cursusreviews.

  remco bravenboer - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?
  4 Beste GPS Trackers van 2021
  5 1 5 1
  0 / 5 5

  Your page rank: