10 Beste Gaming Muizen van 2022

Laatste update op 24-05-22 door Remco Bravenboer
De allerbeste koop is..

De Logitech G Pro Wireless is een goede keuze voor alle soorten gamers. Of u nu FPS-games speelt of MOBA's, de vele opties van deze gaming muis zoals zijn verwisselbare duimknoppen zullen u nooit meer wat anders laten willen.

Het kiezen van een goede muis tijdens het bouwen van je ultieme game PC is erg belangrijk, want waarom zou je hierop besparen en niet kiezen voor de beste gaming muis? Het is namelijk onlogisch om een goedkope muis met een dure game PC te gebruiken.

Tegenwoordig zijn er enorm veel gaming muizen om uit te kiezen, een aantal van de merken die deze aanbieden zijn Logitech, Razer & Corsair. De functionaliteiten voor deze randapperatuur wordt telkens uitgebreider, neem bijvoorbeeld een knop om te wisselen tussen verschillende DPI of extra programmeerbare knoppen aan de zijkant van de muis. Deze programmeerbare knoppen komen erg van pas tijdens het spelen van games zoals League of Legends en Fortnite.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Logitech G Pro Wireless - de beste gaming muis
Lange accuduur, extreem licht en mooi design. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Razer Deathadder Elite
Geweldige optische sensor, verstelbare DPI en razer Chroma. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Logitech G502 HERO High Performance
Licht in gewicht (121gr., hoge DPI en erg schappelijk geprijsd Bekijk prijs arrow right
#4
Razer Naga Trinity
Razer Chroma, goed voor MMO/MOBA-gamers en ook voor niet-gaming toepassingen. Bekijk prijs arrow right
#5
Corsair M65 Pro RGB
Unieke sniper knop, goede bouwkwaliteit en aanrader voor FPS-gamers. Bekijk prijs arrow right
#6
Logitech G903 Lightspeed
Licht in gewicht (100gr.), scrollwiel met weerstandsvrije optie en links- en rechtshandig. Bekijk prijs arrow right
#7
SteelSeries Rival 310
Budget muis voor shooters, lightweight (88 gram) en 1ms pollingsnelheid. Bekijk prijs arrow right
#8
SteelSeries Rival 650
Verstelbaar in gewicht, beide draadloos/bedraad mogelijk en goede levensduur batterij. Bekijk prijs arrow right
#9
Razer Mamba Elite
Geavanceerde optische sensor, duurzaam en 16k DPI. Bekijk prijs arrow right
#10
Trust GXT 152 Illuminated
Geweldig voor een laag budget, ingebouwde verlichting en links- en rechtshandig. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere gaming muis onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 13 Producten Bekeken
clock 14 Uur Aan Onderzoek
review 132 Reviews Gelezen
thumbs up 10 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste gaming muis

1. Logitech G Pro Wireless

Logitech G Pro Wireless
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De G Pro van Logitech is een geweldige keuze als u een FPS, MOBA of RPG-gamer bent. Deze rechtshandige muis bevat 4 knoppen welke programmeerbaar zijn. Dit betekent dat u deze in kunt stellen op bepaalde knoppen, zodat u toetsenbordacties met de muis kunt uitvoeren. Met een gewicht van maar 80 gram is de Wireless Pro één van de lichtere die wij hebben onderzocht. Een mooie toevoeging: het licht op de bovenkant van de muis kan ingesteld worden zodat deze van kleur verandert.

Bekijk de Logitech G Pro Wireless bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Wij vinden dit de beste gaming muis, wat vooral komt door de verwisselbare knoppen en het gewicht. Voor de persoon die het gamen serieus neemt raden wij aan om deze aan te schaffen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Razer Deathadder Elite

Razer Deathadder Elite
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Net als de eerder genoemde muis geven wij deze gaming muis ook vijf sterren. De Deathadder Elite is bedraad en heeft een DPI van 16.000. Met zijn Razer Chroma, de software van Razer om prachtige lichtshows te creeëren, heb je tot wel 16.8 miljoen mogelijke kleurencombinaties om in te stellen op de muis. Voor de meeste gamers, en algemene computer gebruikers, is de DeathAdder Elite een geweldige. Hij is erg eenvoudig maar bevat toch net wat voordelen die andere muizen niet bevatten. Daarnaast is hij ook nog erg schappelijk geprijsd.

Bekijk de Razer Deathadder Elite bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De Deathadder Elite bestaat al jaren, waardoor wij direct persoonlijk advies hebben kunnen krijgen over deze muis van verschillende mensen. Vooral door zijn goede optische sensor heeft hij een tweede plek behaald.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Logitech G502 HERO High Performance

Logitech G502 HERO High Performance
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De G502 Hero High Performance is de upgrade van Logitech naar het G502 Proteus Spectrum, die wij om die reden niet in deze top tien hebben geplaatst. Als u bekend bent met het spectrum of de basis G502, is deze muis hiermee erg vergelijkbaar. Er zijn echter twee grote verschillen die de Hero een upgrade geven ten opzichte van zijn voorganger. Allereerst is de 16.000-DPI optische sensor een grote verbetering in vergelijking met de oudere, deze sensor had namelijk maar 12.000-DPI.  Het is ook in overeenstemming met de nieuwere industrienormen, dus we begrijpen waarom Logitech deze sensor heeft verbeterd.

De tweede verbetering is niet snel zichtbaar, maar het is aantoonbaar beter dan de verbeterde sensor. De voorganger was een geweldige muis, maar hij leed aan enkele duurzaamheidsproblemen. Het weefsel op de draad was namelijk erg gevoelig voor knikken. De nieuwe kabel heeft een strakkere binding en veel fijnere draden die niet zo gevoelig zijn voor knikken, nog een groot voordeel ten opzichte van zijn voorganger.

Bekijk de Logitech G502 HERO High Performance bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Met 11 programmeerbare knoppen en zijn lichte gewicht krijgt hij zeker een plaats in deze top tien. Hij is een upgrade van zijn voortganger waar wij des tijds ook erg enthousiast over waren. Over het algemeen is dit dus een prima gaming muis.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Razer Naga Trinity

Razer Naga Trinity
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Razer Naga Trinity is ontworpen voor MOBA en MMO gamers die een muis nodig hebben met meer dan alleen de traditionele knoppen en nog belangrijker, het is volledig aanpasbaar met de mogelijkheid om de zijplaten te wijzigen en tot 19 programmeerbare knoppen in te stellen. Om te helpen wanneer het te heet wordt op uw virtuele slagveld, heeft het een ergonomisch ontwerp inclusief rubberen zijgrepen, waardoor het een genot is om te gebruiken voor zowel gaming- als niet-gaming-toepassingen.

Deze muis bevat een krachtige 16.500 DPI 5G optische sensor met 1000 Hz ultrapolling die u een ongeëvenaarde nauwkeurigheid biedt plus mechanische schakelaars om ervoor te zorgen dat uw kliks op razendsnelle wijze worden geregistreerd. Deze ultrapolling zorgt er namelijk voor dat je muis elke 1ms (1000x per seconde) gaat zien of je muis verplaatst is. Hoe hoger deze waarde, hoe sneller deze muis reageert op beweging.

Net als de eerder genoemde DeathAdder Elite bevat deze bedrade gaming muis ook Razer-Chroma verlichting met tot 16.8 miljoen kleuren.

Bekijk de Razer Naga Trinity bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Kortom, is dit een goede gaming muis voor MOBA games zoals League of Legends en Dota 2, wat vooral komt door het ergonomisch ontwerp en de aanpasbare knoppen op de muis.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Corsair M65 Pro RGB

Corsair M65 Pro RGB
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Dit exemplaar is een geweldige gamingmuis die zorgvuldig is afgestemd op first-person shooters (FPS). Het combineert een massief aluminium frame met een zeer gevoelige sensor en wordt zelfs geleverd met een unieke 'Sniper'-knop.

Wat de muis ook erg uniek maakt is dat u zijn gewicht kunt aanpassen door de metalen ringen te vervangen. Hiermee varieert de muis tussen de 115 en 136 gram.

Het enige negatieve wat wij over deze muis hebben gevonden, is dat het een lange kabel heeft van ongeveer 180cm, wat voor laptop gebruikers misschien erg in de weg kan gaan zitten.

Bekijk de Corsair M65 Pro RGB bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Wij raden deze muis vanwege de lange kabel niet aan voor laptop gebruikers, maar als u een gaming PC aan het bouwen bent is dit een geweldige keuze wat vooral komt door het aanpasbare gewicht.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

6. Logitech G903 Lightspeed

Logitech G903 Lightspeed
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

G903 is de meest complete en geavanceerde draadloze gamingmuis van Logitech die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Dankzij de 1ms 'LIGHTSPEED' draadloze ondersteuning kan de muis zonder een kabel nauwkeurigheid, reactievermogen en prestaties van wedstrijdklasse genereren. De muis is licht in gewicht (110 gram) en erg goed gebouwd.

Deze muis heeft 11 mechanische knoppen en kan er nog twee aan de linker- en rechterkant ondersteunen. Een magnetisch paneel wordt aan de zijkant bevestigd en biedt twee extra knoppen. Het G903-scrollwiel heeft een weerstandsvrije optie bij het werken aan creatieve projecten of scrollen van webpagina's. Daarnaast is hij zo gebouwd dat hij te gebruiken is door beide recht- en linkshandige gamers.

Bekijk de Logitech G903 Lightspeed bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De Logitech G903 Lightspeed is dé muis voor hardcore gamers. Dit draadloze monster is wel aan de dure kant, maar het geld zeker waard!

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

7. SteelSeries Rival 310

SteelSeries Rival 310
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De 310 variant van Steelseries Rival is gebouwd met precisie en comfort gedachten. De gamingmuis maakt gebruik van de TrueMove3 optische sensor, die het resultaat is van de goede samenwerking tussen SteelSeries en sensormaker PixArt.

De TrueMove3-sensor biedt echte 1:1 tracking, waarbij de muis overeenkomt met uw beweging op uw computerscherm, ongeacht de DPI-instelling die u momenteel gebruikt. De SteelSeries Rival 310 heeft standaard een DPI-score van 12.000 die u zelf nog kunt wijzigen. Andere kenmerken zijn een max trackingsnelheid van 350 IPS (inches per seconde), 50G acceleratie en een pollingsnelheid van 1 ms.

Deze muis met een gewicht van 88 gram is alleen te gebruiken door rechtshandigen. Omdat de prijs van deze accessoire aan de lage kant ligt, verdient hij ook een plek in onze top 10 beste gaming muizen.

Bekijk de SteelSeries Rival 310 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Deze muis wordt veel gebruikt door professionele gamers die shooters spelen. Daarnaast vonden wij hem schappelijk geprijsd en de TrueMove3-sensor maakt het dat hij in onze top tien past op deze plek.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

8. SteelSeries Rival 650

SteelSeries Rival 650
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Rival 650 van SteelSeries heeft niet alleen uitstekende eigenschappen, maar hij heeft net als de 310 variant hierboven ook een uitstekende uitstraling. Hij bevat 7 programmeerbare knoppen, evenals de 8 Zone RGB Prism-verlichting die elke SteelSeries-muis bevat. Dit geeft het apparaat een premium touch die ook bijdraagt ​​aan zijn uiterlijk.

Een van de meer onderscheidende kenmerken van dit apparaat is de mogelijkheid om het gewicht eenvoudig aan te passen. Standaard weegt deze gaming muis in totaal 121 gram, wat kan worden verbeterd door in totaal acht gewichten van 4 gram toe te voegen achter elk van de beschikbare magnetische zijpanelen. Zo kan het gewicht worden verhoogd tot ruim 150 gram.

Deze draadloze gaming muis beschikt over een 2,4 GHz draadloze / bedrade USB-connectiviteit waar u uit kunt kiezen. Het heeft een goede levensduur van de batterij die meer dan 24 uur aanhoudt en geeft u 15 minuten snel opladen voor een extra 10 uur. Let wel op; deze beste gaming muis is alleen te gebruiken door rechtshandige gamers.

Bekijk de SteelSeries Rival 650 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Wat deze muis in onze ogen uniek maakt is dat hij binnen 15 minuten kan opladen om tot wel 10 uur te kunnen gamen. Daarnaast is hij verstelbaar in gewicht van 120 tot 150 gram.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

9. Razer Mamba Elite

Razer Mamba Elite
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Razer Mamba Elite gamingmuis is een uitblinker op het gebied van bouwkwaliteit en materialen, comfort en stijl. De Mamba Elite is uitgerust met dezelfde 16.000 DPI optische sensor als de eerder besproken Death Adder Elite en zou een vloeiendere en nauwkeurigere tracking moeten bieden dan de sensor die zich in het oude model bevindt. De Mamba Elite introduceert enkele schijnbaar kleine, maar waardevolle verbeteringen ten opzichte van het bekende en beproefde klassieke ontwerp van Mamba en streeft naar een hoger niveau van comfort, reactievermogen en klasse.

De levensduur van zijn muisschakelaars wordt gemeten in klikken. De switches van Razer Mamba Elite claimen een duurzaamheid van maximaal 50 miljoen klikken, wat een voorsprong heeft op andere bedrijven. Dit is zelfs beter dan andere modellen gaming muizen van Razer.

De Mamba Elite bevat de 5G geavanceerde optische sensor. Dit is een van Razers meest populaire technologieën die al is geïmplementeerd in een van de toonaangevende modellen van het bedrijf - de Deathadder Elite. Het staat bekend als een van de beste optische sensoren die er zijn, met een nauwkeurigheid van 16.000 DPI (dots per inch) en een trackingsnelheid van 450 inch per seconde.

Bekijk de Razer Mamba Elite bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Deze comfortabele muis verdient zeker een plek in de top tien, ook al is het niet de hoogste plek. Let wel op dat deze gaming muis alleen te gebruiken is door rechtshandigen en een gewicht van 133 gram bevat, niet de lichtste van zijn soort dus.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

10. Trust GXT 152 Illuminated

Trust GXT 152 Illuminated
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Over deze gaming muis zullen wij kort maar krachtig zijn. Heeft u een klein budget? Dan is dit een geweldige keus om te maken. Met een prijs van onder de €30 bevat hij alsnog goede functies voor de hobby-gamer.

De muis kan gebruikt worden door beide links- en rechtshandige gamers. Echter, heeft deze muis maar 1 kleur verlichting in de DPI-knop en de zijkanten die niet aangepast kan worden, namelijk oranje. Hij bevat 2.400 DPI, dat is niet aan de hoge kant maar voor deze prijs kunt u geen extreem geavanceerde technologie verwachten.

Bekijk de Trust GXT 152 Illuminated bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Voor een budget gamer is dit een geweldige muis. Zelf heb ik ook veel producten van Trust, en kan zeggen dat ze zeker kwaliteit spullen leveren ook al bieden ze het aan voor een lage prijs.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Kiezen van de beste gaming muis

Iedereen zal de muis van zijn dromen uiteindelijk vinden, maar dit kost veel tijd en moeite. Er zijn veel gecompliceerde termen die horen bij gaming muizen die voor de gemiddelde klant moeilijk te begrijpen zijn.

Voor de nieuwkomers in de gaming wereld, wanneer je de term DPI ziet staat dit voor dots per inch. Dit is de hardwarematige gevoeligheid (sensitivity) van de muis. Over het algemeen wordt er gezegd dat spelers die met een hogere DPI spelen beter zijn, omdat dit vaak ervaren spelers zijn die niet nieuw zijn in de gespeelde game.

mooie afbeelding van razer naga muis

Extra programmeerbare knoppen komen erg van pas wanneer jij bijvoorbeeld een combo wilt doen in League of Legends. Met knoppen aan de zijkant van de muis kan je macro’s instellen die een toetscombinatie uitvoeren, bijvoorbeeld: ‘Q-W-R-Q’ (De fameuze ‘Insec Lee Sin’ combo).

Daarnaast is het erg belangrijk om te kijken of de muis voor gamers die jij op het oog hebt voor links- of rechtshandigen is gemaakt. Je zult het gelijk voelen als jij als linkshandige een muis van de andere soort koopt, of andersom, tenzij je een muis koopt die zo is gemaakt dat beiden deze kunnen gebruiken.

Ook is het goed om te kijken naar wat voor type verbinding jij prefereert. Het is mogelijk om te kiezen voor een draadloze of bedrade muis. De tweede soort heeft door de kabel vaak net een snellere reactietijd dan de draadloze variant.

Het gewicht van de beste gaming muis is ook belangrijk om naar te kijken. Veel gamers vinden zwaardere muizen vaak vervelend en dit kan, na lange zittingen, zelfs pijn gaan doen aan de pols. Wij raden aan om een muis rond de 100 gram te nemen, dan zit je goed. Als u dit artikel interessant vondt, lees dan ook onze handleiding naar het kiezen van de beste smartwatch.

Lees ook: 4 Beste Gaming Bureaus van dit jaar.

Veelgestelde vragen over een gaming muis

Weet u nog niet zeker of een gaming muis echt wat voor u is? Misschien dat de onderstaande vragen u wat meer duidelijkheid kunnen geven.

Welke muis wordt door professionele gamers gebruikt?

Voor de professionele gamer, maar ook de casual gamers, is de Logitech G Pro een geweldige keuze. Hij is comfortabel, praktisch, en erg makkelijk in gebruik. Het is wel een duur product, maar als u deze kiest heeft u wel een topper aan de haak geslagen.

Hoe verschilt een gaming muis van een normale?

Als het gaat om design, lijken ze natuurlijk erg op elkaar. Een muis is van een gaming muis te onderscheiden door de extra functies die deze biedt, zoals programmeerbare knoppen aan de zijkant of een knopje om de DPI in te stellen.

Hoe beoordelen jullie de beste gaming muis?

Om de best geteste gaming muis te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 13 producten bekeken waarvan er 10 als goede gaming muis uit de test zijn gekomen met als beste koop de Logitech G Pro Wireless. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Logitech G Pro Wireless full starfull starfull starfull starfull star Snelle refresh rate, verwisselbare duimknoppen en lange accuduur.
2 Razer Deathadder Elite full starfull starfull starfull starfull star Mechanische switches, geweldige optische sensor en verstelbare DPI.
3 Logitech G502 HERO High Performance full starfull starfull starfull starfull star Verbetering van voortganger, licht in gewicht (121gr. en hoge DPI.
4 Razer Naga Trinity full starfull starfull starfull starfull star 5G optische sensor, aanpasbare zijplaten en razer Chroma.
5 Corsair M65 Pro RGB full starfull starfull starfull starempty star Verstelbaar gewicht, unieke sniper knop en goede bouwkwaliteit.
6 Logitech G903 Lightspeed full starfull starfull starfull starempty star Draadloos met snel reactievermogen, 11 mechanische knoppen en licht in gewicht (100gr.).
7 SteelSeries Rival 310 full starfull starfull starfull starempty star TrueMove3-sensor, budget muis voor shooters en lightweight (88 gram).
8 SteelSeries Rival 650 full starfull starfull starfull starempty star TrueMove3-sensor, verstelbaar in gewicht en beide draadloos/bedraad mogelijk.
9 Razer Mamba Elite full starfull starfull starempty starempty star Hoge trackingsnelheid, geavanceerde optische sensor en duurzaam.
10 Trust GXT 152 Illuminated full starfull starfull starempty starempty star Geweldig voor een laag budget, ingebouwde verlichting en links- en rechtshandig.
Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
Remco Bravenboer - reviewify
-->