4 Beste Gaming Bureaus van 2021

Laatste update op 19-10-21 door Remco Bravenboer

Als u een fanatieke gamer bent dan kunt u niet meer zonder een gaming bureau. Deze zijn namelijk speciaal gemaakt zodat u langere tijd in een goede houding kunt gamen terwijl al uw gaming-accessoires op uw bureau passen. Aangezien er tientallen varianten beschikbaar zijn en u hierin misschien het overzicht kwijtraakt hebben wij onderzoek gedaan naar het beste gaming bureau. Na het lezen van onze suggesties hopen wij dat u een goede keuze kunt maken.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Piranha REGAL Hoekbureau - de beste gaming bureau
Veel opbergruimte, lade kan op slot en heel erg goedkoop. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
VDD Gaming - Thomas
Makkelijk op te bouwen, verstelbaar in hoogte en stabiel product. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Piranha BELUGA Bureau
Makkelijk te monteren, erg voordelig en stevig materiaal. Bekijk prijs arrow right
#4
SUDS - Verstelbaar Zit-Sta Bureau
Verstelbare hoogte, stevige wieltjes om hem te verplaatsen en robuust frame. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere gaming bureau onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 7 Producten Bekeken
clock 11 Uur Aan Onderzoek
review 30 Reviews Gelezen
thumbs up 4 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste gaming bureau

1. Piranha REGAL Hoekbureau

Piranha REGAL Hoekbureau
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Dit luxe gaming bureau, die tevens ook beschikbaar is in een lichtere kleur, is van alles voorzien wat u als ervaren gamer nodig heeft. Het bureau is enorm ruim waardoor u gemakkelijk al uw accessoires kwijt kunt, en daarnaast is er ook genoeg ruimte om uw desktop op te grond te plaatsen zonder dat hij in de weg zit voor uw voeten.

Alhoewel het erg wennen zal zijn om van een normaal bureau over te stappen naar een hoekbureau heeft het wel vele voordelen. Omdat hij in deze vorm gemaakt is zitten er ook drie grote laden aan bevestigd waar u gemakkelijk mappen of accessoires in kunt bewaren. De bovenste lade heeft zelfs een slot, erg handig als u geheime spullen moet verbergen voor uw ouders ;-).

Dit bureau voor gamers is gemaakt van MDF en metaal, en heeft een hoogte van 76 centimeter die helaas niet verstelbaar is. Voor u dit bureau aanschaft moet u dus goed afmeten of deze past bij uw lengte en bureaustoel.

Het enige nadeel is dat u hem zelf in elkaar moet zetten wat wel een paar uur duurt, maar als u dit niet wilt dan koopt u toch gewoon een bureau die drie keer zo veel kost? :-P

Bekijk de Piranha REGAL Hoekbureau bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Dit bureau staat op de eerste plek doordat u alle ruimte heeft die u nodig hebt en opbergruimte heeft. De prijs valt erg mee waardoor hij ook verder naar boven is geschoven. Het zal wel even wennen zijn als u nog nooit een hoekbureau hebt gebruikt.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. VDD Gaming - Thomas

VDD Gaming - Thomas
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Dit kwalitatieve game bureau is in hoogte verstelbaar en dus een uitkomst als u er één zoekt die precies aansluit op uw lichaamsafmetingen. De hoogte is variabel tussen de 75 en 125 centimeter, waardoor de gemiddelde persoon hier altijd wel een perfecte tussenweg in kan vinden.

Daarnaast is dit geen bureau met een extreme hoek, maar met een hele minimale hoek. De rode rand maakt hem af en zorgt ervoor dat hij een mooi uiterlijk heeft. Hij heeft alleen geen opbergruimte wat een klein minpunt is.

Volgens online reviews die wij hebben bekeken is dit bureau niet moeilijk om in elkaar te zetten, in ieder geval een stuk makkelijker dan de nummer één van net.

Bekijk de VDD Gaming - Thomas bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Dit bureau heeft een kleinere hoek als het eerdergenoemde hoekbureau. Hij is in hoogte verstelbaar waardoor u hem goed kunt instellen om potentiële klachten te voorkomen of te verminderen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Piranha BELUGA Bureau

Piranha BELUGA Bureau
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Dit gaming bureau is voor ongeveer €100 de goedkoopste die wij hebben bekeken in ons onderzoek. Naast dat hij erg goedkoop is, bleek het alsnog een perfect product te zijn als uw budget wat aan de lage kant is.

Het bureau is ruim en u kunt er veel op kwijt. Dit komt vooral door de uittrekbare toetsenbordhouder waardoor u die onder het bureau komt opbergen. Door middel van de meegeleverde handleiding kunt u dit product binnen een uurtje monteren en genieten van het spelen van uw favoriete games.

Bekijk de Piranha BELUGA Bureau bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Dit bureau lijkt te mooi om waar te zijn voor het bedrag, maar hij is erg stevig en bevat prima ruimte voor al uw spullen. Daarnaast is hij makkelijk om in elkaar te zetten en kunt u uw toetsenbord mooi wegschuiven.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. SUDS - Verstelbaar Zit-Sta Bureau

SUDS - Verstelbaar Zit-Sta Bureau
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Met zijn tweedelig ontwerp kunt u op dit gaming bureau uw scherm ophogen zodat u wat meer naar voren kunt kijken (ongeveer 11 centimeter), een beetje op dezelfde manier als met pakken A4-papier maar dan wat luxueuzer. Dit heeft, naast dat hij ook in hoogte verstelbaar is tussen 74 en 108 centimeter, ook een positief effect op uw uiteindelijke houding, en dat is belangrijk om op te letten als u uren achter elkaar wilt gamen.

Naast al deze vette opties bevat hij ook wielen waarmee u hem makkelijk kunt wegrijden als u er bij moet met de stofzuiger. Wij hebben er verder niet veel online reviews over kunnen vinden, dus wij horen het graag in de reacties als u er een oordeel over hebt :-).

Bekijk de SUDS - Verstelbaar Zit-Sta Bureau bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Op een verdiende plek staat het bureau van SUDS. Hij bevat geen hele geavanceerde toevoegingen, maar het is wel een prima en stevig bureau voor de prijs.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Waar u als gamer op moet letten tijdens het kiezen van het beste bureau

Vandaag de dag is gamen voor sommige mensen een beroep geworden. ESports heeft een grote sprong gemaakt en is tegenwoordig één van de populairdere evenementen onder tieners. Hoewel het belangrijk is om een goede gaming laptop of desktop te hebben, moet u ook een goed bureau hebben waar u urenlang op kunt gamen. Als u geen goed gaming bureau hebt gevonden na het volgen van onze onderzoeksresultaten, zijn het een aantal criteria om op te letten tijdens uw eigen onderzoek.

Opbergruimte

Wanneer u veel gaming-accessoires op uw bureau hebt zoals een headset of toetsenbord die veel ruimte in beslag neemt, is het verstandig om een game bureau te kiezen die een vorm van opbergruimte bevat. Over het algemeen bestaan er twee soorten opbergruimtes binnen deze bureaus. De ene manier is het opbergen van uw spullen in lades die bevestigd zitten aan het bureau. Een andere manier is om het op te bergen op de planken die zich bevinden onder het bureau en hier speciaal voor zijn ontworpen.

Materiaal

Veelgebruikte materialen voor een bureau die speciaal gemaakt is voor gamers zijn spaanplaat, MDF, hout en metaal. Er is geen beste materiaal, u zult hier zelf een oordeel over moeten maken aangezien het een kwestie van eigen mening is.

Verstelbaarheid

Aangezien steeds mensen problemen met hun postuur krijgen is het cruciaal dat u een gaming bureau precies kunt afstellen zodat u uw armen op de juiste hoogte kunt plaatsen en er genoeg ruimte is voor uw knieën. Als u dan ook nog een goede zitpositie aanneemt kunt u voorkomen dat u in een verkeerde houding gaat zitten en voorkomt u potentiële rugklachten na langdurig gamen.

een prachtige gaming desk

Wat is een gaming bureau, en hoe verschilt deze van een normaal bureau?

Een gaming bureau is een desk die speciaal is gemaakt voor de gamer, waarbij rekening is gehouden met zijn of haar gedachten tijdens het ontwerpen er van. Het is mogelijk om veel verschillende accessoires kwijt te kunnen op zo’n bureau, wat het ideaal maakt als u producten zoals een toetsenbord, headset, en misschien wel speakers kwijt moet kunnen op uw bureau.

Voordelen van een gaming bureau

Een gaming bureau bevat vele voordelen vergeleken met een gewoon bureau.

  • Ze hoeven niet per see duurder te zijn dan een normaal bureau. Vaak zijn ze zelfs nog goedkoper dan een geavanceerd aanpasbaar kantoorbureau.
  • U kunt er veel accessoires op kwijt aangezien er vaak genoeg ruimte voor is. Hierdoor hoeft u niet meer bijvoorbeeld uw spullen op te bergen in een aparte kast.

Veelgestelde vragen over een gaming bureau

Mocht u nog vragen hebben over een gaming bureau waar u naar op zoek bent, kunt u terecht bij de meest gestelde vragen over dit onderwerp.

Van welk materiaal moet een gaming bureau zijn?

Het is niet heel belangrijk van welk materiaal hij gemaakt is, maar een combinatie van hout en metaal is iets wat vaak wordt gebruikt. Zo is een metalen frame met houten blad te vinden in de meeste bureau's.

Is het moeilijk om het bureau in elkaar te zetten?

Bij de meeste bureau's zit een uitgebreide instructie waarmee bijna iedereen dit binnen een half uur voor elkaar moet kunnen krijgen.

Is een hoekbureau goed voor gaming?

Een hoekbureau is een bureauvorm die vaak wordt gekozen door gamers, en zeker wanneer er gelimiteerde ruimte op de vloer is. Doordat het bureau een L-vorm heeft maakt dit de kamer echt open.

Is een stabureau geschikt om mee te gamen?

Natuurlijk is de hele dag zitten erg slecht voor u, maar hele dage lang staan is ook niet de beste keuze. Wij raden aan om voor het gamen een bureau te nemen waar u aan kunt zitten, en dan tussendoor pauzes nemen om even te staan.

Heb ik voor een gaming bureau ook een speciale stoel nodig?

Nee, dat is niet nodig. Iedere gewone bureaustoel werkt prima. Mocht u de echte ervaring van een pro-gamer mee willen maken, kunt u natuurlijk altijd kiezen voor een stoel van bijvoorbeeld SecretLab of Corsair.

Hoe beoordelen jullie de beste gaming bureau?

Om de best geteste gaming bureau te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 7 producten bekeken waarvan er 4 als goede gaming bureau uit de test zijn gekomen met als beste koop de Piranha REGAL Hoekbureau. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Piranha REGAL Hoekbureau full starfull starfull starfull starfull star Mooie vormgeving, veel opbergruimte en lade kan op slot.
2 VDD Gaming - Thomas full starfull starfull starfull starfull star Makkelijk op te bouwen, verstelbaar in hoogte en stabiel product.
3 Piranha BELUGA Bureau full starfull starfull starfull starfull star Handige toetsenbordhouder, makkelijk te monteren en erg voordelig.
4 SUDS - Verstelbaar Zit-Sta Bureau full starfull starfull starfull starempty star Verstelbare hoogte, stevige wieltjes om hem te verplaatsen en robuust frame.
Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
Remco Bravenboer - reviewify