5 Beste Fotoprinters van 2021

De allerbeste koop is..
HP ENVY Photo 6234 All-in-One -

De HP ENVY Photo 6234 is een fotoprinter die alles kan. Van printen tot scannen, u kunt er veel verschillende kanten mee op. Wanneer u gebruik maakt van geschikt fotopapier, heeft u de mogelijkheid om dubbelzijdig foto's af te drukken in geweldige kwaliteit.

Zoals de naam het eigenlijk al zegt, zijn fotoprinters speciaal gemaakt om foto's te printen. Er zijn hele kleine fotoprinters die u bijna in uw zak mee kunt nemen, maar ook grotere modellen die ook een groter formaat kunnen printen.

Voor het afdrukken van foto's moet u beslissen of u een "all-in-one" inkjetprinter wilt gebruiken of een speciale fotoprinter. Wij hebben de beste fotoprinters op een rijtje gezet, zodat u gemakkelijk een beslissing kunt maken.

AfbeeldingProductVoordelen
#1 - beste keus
HP ENVY Photo 6234 All-in-One - de beste fotoprinter
Dubbelzijdig printen, tot 25 pagina's per minuut en ingebouwde scanner. Bekijk prijs
#2 - premium keus
Xiaomi Mi Portable
Printen via Bluetooth, meegeleverd printpapier en makkelijk voor onderweg. Bekijk prijs
#3 - goede keus
HP Tango X
Printen via mobiele telefoon, printen in kleur en lage kosten per printje. Bekijk prijs
#4
HP DeskJet 3762
Goede afdrukkwaliteit, draadloos vanaf telefoon printen en maakt niet veel geluid. Bekijk prijs
#5
Canon PIXMA TS5150
Dubbelzijdig foto's printen, printen vanaf smartphone en goed formaat. Bekijk prijs
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere fotoprinter onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

10 Producten Bekeken
11 Uur Aan Onderzoek
81 Reviews Gelezen
5 Producten Gekozen

  Bekijk hieronder onze review over de beste fotoprinter

  1. HP ENVY Photo 6234 All-in-One

  HP ENVY Photo 6234 All-in-One
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De HP ENVY Photo 6234 is een goede fotoprinter met geweldige printkwaliteit. Hij is goed geprijsd, en als u het juiste fotopapier gebruikt kunt u er randloos mee printen. U kunt hem daarnaast makkelijk verbinden om via Wi-Fi mee te printen, wat natuurlijk ook niet verkeerd is.

  Wanneer u de HP ENVY Photo vergelijkt met vergelijkbare modellen, dan zit hij ver boven het gemiddelde op basis van de prijs-kwaliteitverhouding. Met een prijs van rond de €100 zit hij wat aan de hoge kant als u een budgetmodel zoekt.

  Zijn grootste voordeel is de geweldige printkwaliteit. Hij heeft niet de hoogste resolutie, maar de kwaliteit zelf is natuurlijk het belangrijkste - zeker als het om foto's gaat. Andere voordelen zijn:

  • Printen met vele technologieën zoals Apple AirPrint
  • Makkelijk printen via mobiel of tablet via Wi-Fi Direct
  • Mogelijkheid om dubbelzijdig te printen
  • Makkelijke te bedienen touchscreen

  Naast deze mooie voordelen heeft hij ook een paar kleine nadelen:

  • De inkt van deze printer kan wat duur uitvallen
  • Er zijn geen hele duidelijk instructies van de installatie, wat problemen kan veroorzaken.

  Bekijk de HP ENVY Photo 6234 All-in-One bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Al had de invoerlade van het papier wel wat groter gekund, een betere fotoprinter voor dit geld zult u nergens vinden.

  Beoordeling van redacteur

  2. Xiaomi Mi Portable

  Xiaomi Mi Portable
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Als u op zoek bent naar een kleine fotoprinter die zelfs in uw tas past, dan is de Xiaomi Mi Portable dé beste fotoprinter voor u. Hij is gemaakt met het idee om gemakkelijk onderweg mee te kunnen nemen, waardoor hij met zijn gewicht van 180 gram erg gewild is bij mensen die bijvoorbeeld foto's af willen drukken op een zakenreis.

  grootte van deze fotoprinter

  Zoals u waarschijnlijk al had verwacht, is het niet mogelijk om grote foto's af te drukken met deze fotoprinter. Hij is gespecialiseerd in het afdrukken van foto's met een formaat van 50 mm x 76 mm. Daarnaast kan hij dit ook niet heel snel, aangezien het ongeveer 45 seconden duurt om één pagina in kleur af te drukken.

  De kleurweergave van geprinte foto's is uitstekend. Daarnaast worden er 5 velletjes papier meegeleverd, zodat u hem zelf even kunt testen voordat u meer fotopapier aan hoeft te schaffen.

  Bekijk de Xiaomi Mi Portable bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Klein maar fijn. Deze portable fotoprinter kan printen in geweldige kwaliteit, past in uw tas en is totaal niet duur voor de kwaliteit die hij biedt.

  Beoordeling van redacteur

  3. HP Tango X

  HP Tango X
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Toen wij het design van deze fotoprinter zagen, waren wij eigenlijk al verkocht. Niemand wilt een grote printer in de huiskamer hebben staan, die maar eens in de paar weken wordt gebruikt. De hoes die HP heeft ontworpen voor de Tango X laat het lijken alsof er iets van een boek op de tafel staat, wat dient als een leuk stuk decoratie.

  tango x als decoratie

  Er wordt geschikt fotopapier bijgeleverd zodat u gelijk kunt kijken hoe hij werkt, en de mooie printkwaliteit snel kunt ervaren. Als u daarna ander papier er in stopt, zal de printer dit automatisch herkennen. U hoeft geen instellingen te wijzigen voor bijvoorbeeld een ander merk of formaat fotopapier.

  Daarnaast is printen via uw mobiele telefoon of tablet een eitje via Wi-Fi Direct. Dit is ook allemaal makkelijk in te stellen via de uitgebreide handleiding die mee wordt geleverd.

  Volgens reviews bevat hij wel een nadeel, en dat is dat tekst er wat korrelig uit kan komen. Wij raden u daarom aan om hem alleen te gebruiken om er foto's mee af te drukken.

  Leuk om te weten, de HP Tango X is ook bekend van ons artikel over de beste inkjetprinters.

  Bekijk de HP Tango X bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  De HP Tango X is een geweldige fotoprinter met functies als stemactivatie en verschillende smart home features. Daarnaast is het mogelijk om gemakkelijk foto's af te drukken vanaf uw mobiele apparaat.

  Beoordeling van redacteur

  4. HP DeskJet 3762

  HP DeskJet 3762
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Mocht u op zoek zijn naar een budget fotoprinter, dan is de DeskJet 3762 van HP misschien wel de beste koop voor u.

  Wanneer u de printer ontvangt, kunt u hem razendsnel installeren. Het installatieproces stelt niets voor, waardoor u er bijna direct mee aan de slag kunt. U kunt met deze fotoprinter foto's groot afdrukken met een resolutie tot wel 4800 x 1200 dpi.

  review van de fotoprinter

  Als u de HP DeskJet 3762 bezit, dan kunt u gebruik maken van HP Instant Ink - de dienst van HP die er voor zorgt dat u automatisch nieuwe cartridges ontvangt wanneer deze bijna op zijn. Hierdoor komt u nooit meer zonder inkt te zitten.

  Naast het printen van foto's in hoge resolutie, kunt u hem ook gebruiken om mee te scannen of te kopiëren in deze hoge resolutie. Dit maakt hem multifunctioneel, wat voor deze prijs echt een lachertje is.

  Bekijk de HP DeskJet 3762 bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Handige en goedkope fotoprinter om in huis te hebben om af en toe een foto mee te printen. Hij is stil, en het is makkelijk om te printen vanaf uw smartphone of andere mobiele apparaten.

  Beoordeling van redacteur

  5. Canon PIXMA TS5150

  Canon PIXMA TS5150
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze printer krijgt vele goede reviews in verschillende webshops, waardoor we hem zeker niet weg kunnen laten uit ons overzicht van de beste fotoprinters.

  Hij kan printen in hoge resolutie, en ook randloos indien u gebruik maakt van het juiste printpapier. Naast dat u kunt printen via een kabel, bevat hij vele verbindingsmogelijkheden, waaronder:

  • Apple AirPrint
  • Printen via e-mail
  • Google Cloud Print
  • Bluetooth
  • Wi-Fi Direct

  Naast het printen van foto's in hoogwaardige kwaliteit, maakt de Canon PIXMA TS5150 het ook mogelijk om gewone printjes van bijvoorbeeld tekst te kunnen printen. Beide foto's en tekst kunnen dubbelzijdig worden geprint, waardoor u nog wat papier kunt besparen.

  Een leuke toevoeging is dat u tijdens het printen papier kan toevoegen via de achterkant. Mocht er te weinig papier in zitten dan kunt u hem tijdig bijvullen zodat hij mooi door kan gaan met het printen van uw foto's.

  Bekijk de Canon PIXMA TS5150 bij onderstaande shops.

  Ons oordeel

  Een betaalbare printer die nog meer kan dan alleen het afdrukken van foto's. Ook scannen en kopiëren is mogelijk met dit geweldige apparaat.

  Beoordeling van redacteur

  Kenmerken van de beste fotoprinter

  In tegenstelling tot typische inkjet- en laserprinters voor kantoor, zijn fotoprinters ontworpen om beelden van hoge kwaliteit op papier af te drukken. Zij gebruiken vaak speciale inktsoorten om levendige beelden te produceren op zowel mat als glanzend papier. Het bezit van zo'n printer kan dus erg nuttig zijn voor uw fotografiebedrijf of hobby.

  Maar het kan een hele uitdaging zijn om de beste fotoprinter voor uw behoeften te vinden, gezien de vele merken en modellen die er op de markt zijn. Daarom hebben wij hier alle kenmerken verzameld die u over hen moet weten.

  Maximaal afdrukformaat

  De meeste standaard fotoprinters zijn geschikt voor papierformaten van A3 (297 x 420 mm) en kleiner, zoals de meeste laserprinters. Deze ondersteunen meestal het afdrukken op kaarten (54 x 85 mm) en papier van portefeuilleformaat (51 x 76 mm), maar u kunt het beste de specificaties van de printer controleren voordat u er een koopt.

  verschillende formaten papier

  Als u grote posters en foto's van hoge kwaliteit wilt maken, hebt u een printer nodig die A2-formaten (420 x 594 mm) of bredere formaten ondersteunt. Houd er wel rekening mee dat die een stuk omvangrijker en duurder kunnen zijn dan de meeste andere modellen.

  Randloos afdrukken

  De mogelijkheid om op het hele oppervlak van het papier af te drukken is een gewilde eigenschap bij de beste fotoprintermodellen. Blanco randen werken meestal goed op tekstdocumenten, maar het is niet altijd gewenst als het om fotografie gaat. Randloze of "full-bleed" printers kunnen foto's tot aan de rand van het papier correct afdrukken, zodat het niet meer nodig is om naderhand handmatig bij te snijden.

  Afdrukken in kleur en inkttype

  De meeste fotoprinters die verkrijgbaar zijn, lijken op standaard inkjetprinters. Deze goedkopere toestellen gebruiken inkt op kleurstofbasis die levendigere kleuren geeft, maar gevoelig is voor vlekken. Wees voorzichtig met pas afgedrukte foto's, want de inkt droogt niet onmiddellijk.

  De beste fotoprinter daarentegen gebruikt pigmentinkt, die beelden van de hoogste kwaliteit kan produceren. Alleen high-end printers kunnen deze inktsoort gebruiken zonder dat het pigment ongelijkmatig op het papier neerslaat.

  Wat de beeldkleur betreft, kunnen de meest gangbare modellen volledige RGB of CMYK kleuren afdrukken. De duurdere modellen kunnen levendigere, duidelijkere tinten en een beter contrast produceren. U kunt ook modellen vinden die alleen zwarte inkt nodig hebben voor monochromatisch afdrukken.

  Afzonderlijke tanks voor inkt of toner

  Fotoprinters werken meestal met CMYK of RGB inktpatronen die in het apparaat geladen moeten worden. Maar als u grote hoeveelheden foto's afdrukt, kan het praktischer zijn om een standalone, continue inkttoevoer te hebben.

  Deze modellen hebben een externe inkttoevoer die in de printer wordt gevoerd met afzonderlijke buisjes voor elke kleur. Dit kan de fotoprinter omvangrijker maken, maar maakt het vaak bijvullen of vervangen van de inktpatronen overbodig.

  LCD-scherm

  lcd scherm op printer

  Een touchscreen is een optie, maar het wordt steeds populairder bij de beste fotoprintermodellen. Afhankelijk van de specificaties kunt u op het scherm last minute bewerkingen uitvoeren, zoals het bijsnijden en draaien van de foto voordat u hem afdrukt.

  Draadloos en afdrukken via internet

  Moderne fotoprinters hebben ingebouwde draadloze ontvangers waarmee u verbinding kunt maken met de Wi-Fi-router op uw kantoor of thuis. Na eerst wat instellingen te hebben geconfigureerd, zult u de printer in de lijst van uw netwerkapparaten zien staan.

  U zult nu foto's kunnen afdrukken vanaf een smartphone, laptop, of een compatibele camera, zolang u met hetzelfde netwerk verbonden bent. U kunt ook op afstand afdrukken, zolang de printer online is en met papier geladen.

  Wi-Fi Direct

  Een veelgebruikte functie bij Windows- en Android-toestellen. Met Wi-Fi Direct kunnen compatibele computers, telefoons en camera's verbinding maken met uw draadloze printer. Net als universele plug-and-play, maar zonder gebruik van een USB-kabel, kunt u uw foto's naadloos afdrukken zonder verbinding te maken met een Wi-Fi-toegangspunt of een stuurprogramma te installeren.

  Apple AirPrint

  Net als bij Wi-Fi Direct kunnen AirPrint-compatibele fotoprinters draadloos verbinding maken met uw Apple toestel zonder eerst een stuurprogramma te installeren. Zo kunt u foto's rechtstreeks vanaf uw iPhone of Mac-computer afdrukken, zonder kabels of een draadloos toegangspunt.

  PictBridge

  Deze functie biedt extra gemak voor PictBridge-compatibele digitale camera's. Als uw printer het PictBridge logo heeft, betekent dit dat u geen computer meer nodig hebt of uw geheugenkaart niet meer hoeft uit te werpen om de beelden af te drukken.

  U hoeft alleen maar de camera op de printer aan te sluiten met de bijgeleverde USB 2.0 of 3.0 kabel. U kunt gewoon de prompt op de fotoprinter of de camera volgen om de beelden te selecteren en af te drukken.

  Mobiel afdrukken

  Mobiele fotoprinters, die speciaal ontworpen zijn voor uitstapjes met het gezin of voor feestjes, werken met een draagbare batterij. Afhankelijk van de specificaties kunt u daarmee 20 tot meer dan 50 foto's afdrukken voordat u ze aan het stopcontact moet opladen.

  printen vanaf smartphone

  Dergelijke printers hebben ook draadloze verbindingsmogelijkheden, zodat meerdere gebruikers tegelijk verbinding kunnen maken en hun foto's in een rij kunnen zetten om afgedrukt te worden. Deze modellen zijn echter duurder, en ze zijn meestal beperkt tot het afdrukken op A4 en kleinere papierformaten.

  Bluetooth en NFC

  Bluetooth connectiviteit is bijzonder handig voor draagbare printers die gebruikt worden door fotografen die altijd onderweg zijn. Koppel gewoon uw laptop, telefoon of camera via Bluetooth aan de printer. Vervolgens kunt u beelden en documenten draadloos gaan afdrukken, zoals u dat in een Wi-Fi-opstelling zou doen.

  Bovendien hebben sommige moderne modellen een Near Field Communication (NFC) chip die het koppelen via Bluetooth veel gemakkelijker maakt. Tik gewoon zachtjes op de NFC-panelen van de fotoprinter en uw camera of smart device, en u bent klaar om af te drukken.

  Beelden scannen en kopiëren

  De mogelijkheid om beelden te scannen vindt u meestal in 3-in-1 inkjetprinters, maar sommige fotoprinters hebben deze functie ook. Deze hebben optische sensoren die een digitaal beeld van een foto of document lezen en maken. Daarna kunt u kiezen om het beeldbestand op te slaan of kopieën af te drukken met dezelfde printer.

  Het is gebruikelijk om een flatbed- of een drumscanner ingebouwd te vinden bij een fotoprinter. U hoeft het document alleen maar handmatig in te voeren om te scannen - tenzij u een commercieel model hebt met een automatisch documentinvoersysteem (ADF).

  Afdrukken vanaf draagbare opslagmedia

  Met de beste fotoprinter kunt u uw bestanden afdrukken, zelfs als u op dat moment geen computer, smart device, of USB-kabel hebt. Dergelijke modellen hebben een geheugenkaartlezer of een USB-poort voor draagbare media zoals een flashdrive of een externe harde schijf.

  U hoeft alleen maar het opslagapparaat in te steken en de JPEG, PNG, BMP bestanden te kiezen die u wilt afdrukken. Modellen met een LCD-scherm kunnen helpen door een thumbnail of voorvertoning van de beelden te tonen voordat u ze afdrukt.

  Wist u dat..

  De snelste printers in de wereld kunnen tot wel 150 pagina's per minuut printen. En nu een feitje dat dit nog bizarder maakt; deze 150 pagina's per minuut zijn in kleur.

  Veelgestelde vragen over een fotoprinter

  Bekijk hieronder nog een paar vragen die wij vaak ontvangen op het gebied van fotoprinters.

  Waarom schakelt mijn fotoprinter automatisch uit?

  De meeste fotoprinters zijn ingesteld om na een aantal minuten automatisch uitgeschakeld te worden. Mocht u dit niet willen, dan kunt u dit vaak vinden in de instellingen van de printer.

  Welk formaat kan een fotoprinter afdrukken?

  Het formaat dat een fotoprinter af kan drukken verschilt erg per model. Zo zijn er fotoprinters die tot A3 kunnen afdrukken, maar ook kleine portable modellen die alleen foto's van A5 of A6-formaat kunnen printen.

  Hoe beoordelen jullie de beste fotoprinter?

  Om de best geteste fotoprinter te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

  Samenvatting van het onderzoek

  Tijdens dit onderzoek zijn er 10 producten bekeken waarvan er 5 als goede fotoprinter uit de test zijn gekomen met als beste koop de HP ENVY Photo 6234 All-in-One. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

  #ProductBeoordelingKenmerken
  1HP ENVY Photo 6234 All-in-One Makkelijke touchscreen, ondersteunt veel technologieën en printen in kleur.
  2Xiaomi Mi Portable Past in uw rugzak, beste fotoprinter voor kleine foto's en printen via Bluetooth.
  3HP Tango X Besturen via stem, geweldige printkwaliteit en combineren met IFTTT.
  4HP DeskJet 3762 Compact formaat, makkelijk te gebruiken en goede afdrukkwaliteit.
  5Canon PIXMA TS5150 Ook scannen en kopiëren, dubbelzijdig foto's printen en printen vanaf smartphone.
  Over de auteur

  Remco Bravenboer (BSc Software Engineering) is in midden 2020 afgestudeerd als Software Ontwikkelaar en heeft hierdoor veel technische kennis. Hij leidt nu de redactie van Reviewify om dit platform zo groot mogelijk te maken en zijn liefde voor schrijven op te bouwen. Hij wilt dat Reviewify de laatste website word die consumenten bezoeken voor het maken van hun keuze en is zelf actief in de elektronica- & cursusreviews.

  remco bravenboer - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?
  5 Beste Fotoprinters van 2021
  5 1 5 1
  0 / 5 5

  Your page rank: