4 Beste FM-Transmitters van 2021

Laatste update op 13-10-21 door Remco Bravenboer
De allerbeste koop is..

De FM-transmitter van Wegman is een pareltje. Hij kan Bluetooth worden gebruikt om muziek te streamen vanaf uw smartphone, maar het is ook mogelijk om muziek te laden vanaf een USB-stick of SD-kaart. Daarnaast bevat hij een quick-charge poort voor het opladen van al uw apparaten.

Iedereen heeft zijn eigen favoriete manier van het luisteren naar muziek.

Bijna iedere FM-transmitter lijkt sprekend op elkaar. Er zijn veel apparaatjes die u in uw auto kunt pluggen en basic features bevatten zoals het afspelen van uw muziek of om deze te pauzeren.

De beste FM-transmitters bieden net wat meer. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om bij verschillende modellen muziek draadloos te streamen vanaf uw mobiele telefoon naar uw autoradio. Dit betekent dat u bijvoorbeeld kunt luisteren naar uw favoriete podcasts of liedjes via Spotify.

Het grote voordeel van het streamen van uw muziek richting de autoradio, is dat een auto vaak betere speakers bevat dan een mobiele telefoon. Hierdoor kunt u genieten van uw favoriete muziek maar dan met nog beter geluid.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Wegman Bluetooth FM-Transmitter - de beste fm transmitter
Ingebouwde quick charger, ingebouwde microfoon en geen ruis. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
DW-G Bluetooth FM Transmitter
1 snellaad aansluiting, ondersteuning voor veel formaten muziek en ondersteuning voor spraakherkenning. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
TibaGoods Auto FM Transmitter
Twee quick-charge USB-poorten, handsfree bellen en makkelijk te bedienen. Bekijk prijs arrow right
#4
WISEQ Audio Transmitter
Ook te gebruiken voor TV of koptelefoon, loopt synchroon (geen vertraging) en makkelijk te verbinden. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere fm transmitter onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 8 Producten Bekeken
clock 13 Uur Aan Onderzoek
review 95 Reviews Gelezen
thumbs up 4 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste fm transmitter

1. Wegman Bluetooth FM-Transmitter

Wegman Bluetooth FM-Transmitter
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Als u op zoek bent naar de beste FM-transmitter ziet u waarschijnlijk al snel dat de meeste erg op elkaar lijken. Het is daarom lastig om er eentje te vinden die niet basic is, en dat is deze van Wegman bijvoorbeeld.

Met deze FM-transmitter zit u goed als u via Bluetooth muziek wilt streamen vanaf uw mobiele telefoon. Geniet gemakkelijk na een installatie van enkele minuten van uw favoriete muziek in de geweldige kwaliteit van uw autoradio. Mocht u geen Bluetooth hebben, of willen gebruiken, dan kunt u ook muziek luisteren vanaf:

 • USB-stick
 • SD-kaart

Naast het streamen van muziek maakt hij het ook mogelijk om handsfree te bellen. U kunt gemakkelijk uw telefoon opnemen met het knopje op de bovenkant, ook wanneer uw muziek aan staat. Deze zal dan automatisch pauzeren zodat u in rust uw telefoongesprek kunt voeren.

Mocht uw mobiele telefoon nu leeg raken na het urenlang beluisteren van muziek, dan kunt u hem opladen in de ingebouwde quick-charge poort van deze FM-transmitter. Dit laad tot wel 4 keer sneller op dan een normale USB-poort.

fast charge mogelijkheid

Tot slot ondersteunt deze FM-transmitter ook spraakbediening. Zo kunt u bijvoorbeeld Google Voice of Siri gebruiken tijdens het autorijden om zo iemand te bellen zonder hiervoor uw mobiele telefoon aan te hoeven raken.

Bekijk de Wegman Bluetooth FM-Transmitter bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Deze FM-transmitter van Wegman is duidelijk de allerbeste aangezien hij alles bevat wat u van een goede transmitter kunt vragen. Daarnaast is hij ook helemaal niet duur, wat hem een duidelijke eerste plek maakt.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. DW-G Bluetooth FM Transmitter

DW-G Bluetooth FM Transmitter
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Ook DW-G heeft een geweldige optie voor gebruikers die muziek willen streamen en handsfree willen bellen via hun autoradio. Voor ongeveer dezelfde prijs als de Wegman, kunt u genieten van de volgende opties:

 • Handsfree bellen
 • Aansluiting voor snelladen
 • Muziek luisteren via USB, SD of smartphone
 • Ondersteunt naast MP3 ook WAV/WMA/APE/FLAC
 • Ondersteuning voor spraakherkenning zoals Siri

Naast al deze mooie mogelijkheden is het ook een fluitje van een cent om hem aan te sluiten als u hem voor het eerst wilt gebruiken. Het enige wat u hoeft te doen is de FM-transmitter in uw auto te stoppen en vervolgens uw mobiele telefoon koppelen.

Om ruis te voorkomen heeft de fabrikant nog een tip. U kunt het beste het geluid van uw mobiele telefoon op zijn hardst zetten, en vervolgens het volume regelen via uw autoradio. Als u het namelijk andersom doet, dan kan er wat ruis voor komen.

Bekijk de DW-G Bluetooth FM Transmitter bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Bijna exact gelijk aan de nummer één, en bevat ook ongeveer alle dezelfde functies. Een prima keuze als u niet veel moeite wilt doen tijdens de installatie.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. TibaGoods Auto FM Transmitter

TibaGoods Auto FM Transmitter
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De FM-transmitter van TibaGoods is een goede keuze als u een net wat goedkoper model zoekt die toch goede mogelijkheden bevat. Zo heeft hij een razendsnelle Bluetooth connectie, die sneller is dan vele van zijn concurrenten.

U heeft de mogelijkheid om handsfree te bellen maar ook om draadloos muziek te streamen. Daarnaast bevat hij twee USB-poorten waarmee u bijvoorbeeld uw mobiele telefoon of laptop snel mee op kunt laden. Hierdoor komt u altijd met een volle batterij aan op uw bestemming.

Wat ook erg leuk is om te vermelden, is dat TibaGoods op al hun producten levenslange garantie bieden - waaronder deze FM-transmitter.

Bekijk de TibaGoods Auto FM Transmitter bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een wat goedkopere keuze dan de twee bovenstaande FM-transmitters. Alsnog een prima product, alleen niet de mogelijkheid om muziek af te spelen vanaf een SD-kaart of USB-stick.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. WISEQ Audio Transmitter

WISEQ Audio Transmitter
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De FM-transmitter van WISEQ is geschikt voor in uw auto, maar kan ook voor andere dingen worden gebruikt zoals uw televisie. Zijn uiterlijk is het eerste wat ons op viel, maar hij bevat ook erg goede mogelijkheden.

Hij kan worden gebruikt om via een Bluetooth signaal vanaf uw telefoon deze door te sturen naar een eindontvanger. Deze eindontvangers zijn bijvoorbeeld:

Een aantal van zijn grote voordelen zijn:

 • batterijduur van ruim 20 uur
 • geen geluidsvertraging
 • connectiviteit tot wel 10 meter
 • makkelijke installatie (werkt bijna direct)
 • ondersteunt bijna alle smartphones, tablets en laptops

Bekijk de WISEQ Audio Transmitter bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Hij mag dan wel wat duurder zijn, een uitgebreider product zult u niet snel vinden. De WISEQ Audio Transmitter had makkelijk op de eerste plek kunnen staan als de prijs wat meer mee viel.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Kenmerken van de beste FM-transmitter voor auto's

Met het beperkte aantal aanstekeruitgangen in een auto hebt u een goede FM-transmitter nodig die slechts één enkele gleuf inneemt maar verschillende doeleinden biedt. Met dit handige apparaatje kunt u muziek afspelen, handsfree telefoontjes ontvangen, en draadloos audio streamen van slimme apparaten zoals uw smartphone.

Er zijn echter talloze modellen op de markt die uw zoektocht naar de beste FM-transmitter een beetje uitdagend kunnen maken. Daarom hebben wij alle kenmerken die u over hen moet weten voor u op een rijtje gezet.

Aansluitingsmogelijkheden

De meeste FM-transmitters hebben minstens één USB-poort die u kunt gebruiken om uw telefoon op te laden of een thumb-drive in te pluggen. Als het opslagmedium compatibele audiobestanden bevat, zoals MP3's of FLAC's, kan de zender ze afspelen. Dit is ideaal om naar luisterboeken of lange afspeellijsten te luisteren, rechtstreeks vanaf de zender, wanneer u urenlang rijdt.

aansluiten van een fm transmitter

Bovendien zijn de meeste varianten uitgerust met een Bluetooth 3.0 ontvanger. Hiermee kunt u smartphones aan het apparaat koppelen via een snelle maar energiezuinige verbinding zodat u niet bang hoeft te zijn dat hij uw autoaccu te zwaar zal belasten. Zo kunt u de radio van uw telefoon, het afspelen van audio en oproepen bedienen met de zender.

Met één druk op de knop schakelen tussen gesprekken en FM-radio

Met de beste FM-transmitter moet u direct kunnen schakelen tussen de radio en het voeren van gesprekken. Dit gebeurt meestal door de oproeptoets in te drukken of ingedrukt te houden.

Geluids- en stemkwaliteit

Zoek een model dat hifi-weergave ondersteunt, zodat u zonder ruis of statische elektriciteit naar uw favoriete FM-zenders of opgeslagen MP3-bestanden kunt luisteren. Zenders met hifi-functionaliteit kunnen audio van uw telefoon streamen zonder ruis of vervorming van het originele signaal.

Sommige modellen hebben zelfs een modus waarmee u de geluidseffecten op de zender kunt omwisselen. Hij zal standaard op de normale of gebalanceerde luisterstand staan, maar als u op de daarvoor bestemde knop drukt, schakelt hij tussen zware bassen en hoge tonen. Als u kristalheldere gesprekken over de FM-transmitter wilt, zoek er dan een met echo en noise cancelling.

Compatibiliteit met telefoons en andere slimme toestellen

muziek streamen vanaf smartphone

Hoewel iets duurder, kunnen sommige toestellen zowel met Android als met iOS toestellen gekoppeld worden. U moet deze functie overwegen als u van plan bent verschillende telefoons in uw auto te gebruiken of als u het voertuig deelt met iemand die een telefoon met een ander OS heeft. De meeste FM-transmitters kunnen ook gekoppeld worden met iPads, Android-tablets, en zelfs mobiele Windows-toestellen.

Fast charging

U kunt de USB-poorten van de zender gebruiken om uw draagbare gadgets op te laden met de bijbehorende USB-kabel. De meeste poorten zijn vergelijkbaar met de standaard USB 2.0 gleuf van een laptop, die 5,0 volt en 0,5 ampère levert.

De beste FM-transmitters hebben echter USB 3.0 en zelfs een USB Type-C poort die snelladen ondersteunt. Als u uw telefoon of tablet snel wilt opladen, zoek er dan een die een Power Delivery (PD) rating van 18W en Quick Charge 3.0 ondersteunt. Dat is minstens vier keer sneller dan standaard USB-poorten.

Overspanningsbeveiliging

De meeste dashboard radiozenders hebben een vermogen nodig van 12 volt gelijkstroom, wat overeenkomt met het vermogen van autoaanstekers. U kunt overwegen een transmitter met een zekere mate van spanningsbeveiliging aan te schaffen, aangezien het uitgangsvermogen van de autoaccu kan schommelen tussen 13,5 en 15 volt wanneer het voertuig rijdt.

Ingebouwde spanningsmonitor van de autobatterij

Sommige modellen hebben een klein lampje dat oplicht met een andere kleur, afhankelijk van de conditie van uw autobatterij. Het detecteert het afgegeven vermogen en geeft u een idee van het spanningsbereik vóór en nadat uw auto begint te rijden. Hij waarschuwt u ook als het voltage suboptimaal is geworden, wat erop wijst dat het waarschijnlijk tijd is om uw batterij te vervangen.

Spraakaanwijzingen en stemcommando

De beste FM-transmitters hebben automatische stemmeldingen om u te helpen het apparaat te bedienen, vooral tijdens het rijden. Dit is een optionele functie, maar het kan erg nuttig zijn aangezien de meeste zenders alleen een eenvoudig LCD-display hebben waarop de huidige FM-zender te zien is.

Wanneer u het toestel aansluit op een smartphone met internet, kunt u sommige transmitters gebruiken als microfoon voor spraakopdrachten. Met een druk op de knop kunt u handig tegen Siri of Google Assistant praten om iets op het web op te zoeken of om wat begeleiding bij de navigatie te vragen. U kunt deze functie ook gebruiken om te bellen en gebeld te worden zonder uw telefoon vast te houden.

Veelgestelde vragen over een fm transmitter

Bekijk hieronder nog een paar veelgestelde vragen over FM-transmitters.

Wat doet een FM-transmitter?

Een FM-transmitter zend signalen vanaf uw mobiele telefoon naar de radio van uw auto. Hierdoor kunt u er muziek mee luisteren en bijvoorbeeld mee bellen.

Hoe verbind ik mijn mobiele telefoon met een FM-transmitter?

Ga op uw mobiele telefoon naar de Bluetooth-instellingen. Zorg dat de transmitter goed in uw auto zit en zoek hem op in de lijst op uw smartphone. Klik vervolgens op het juiste Bluetooth apparaat om de verbinding op te zetten.

Hoe zorg ik er voor dat mijn FM-transmitter altijd werkt?

Als het uw eerste FM-transmitter is, dan raden wij aan om een simpel model te kopen. Lees vervolgens de gebruiksaanwijzing goed door om precies te weten hoe hij werkt en wat uw mogelijkheden er mee zijn.

Hoe beoordelen jullie de beste fm transmitter?

Om de best geteste fm transmitter te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 8 producten bekeken waarvan er 4 als goede fm transmitter uit de test zijn gekomen met als beste koop de Wegman Bluetooth FM-Transmitter. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Wegman Bluetooth FM-Transmitter full starfull starfull starfull starfull star Makkelijk te gebruiken, het is de ideale carkit en ondersteunt spraakbesturing.
2 DW-G Bluetooth FM Transmitter full starfull starfull starfull starfull star Simpel aan te sluiten, goede kwaliteit en lED-display.
3 TibaGoods Auto FM Transmitter full starfull starfull starfull starfull star Goedkope keuze, automatische volumeregeling en twee quick-charge USB-poorten.
4 WISEQ Audio Transmitter full starfull starfull starfull starempty star Veelzijdig inzetbaar, ondersteunt alle smartphones en ook te gebruiken voor TV of koptelefoon.
Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
Remco Bravenboer - reviewify