5 Beste Ergonomische Muizen van 2022

Laatste update op 19-10-21 door Remco Bravenboer
De allerbeste koop is..

De Logitech MX Master 3 kwam duidelijk als beste koop uit de test. Hij is te gebruiken door rechtshandigen, en heeft een unieke vorm. Het is mogelijk om de instellingen zoals snelheid aan te passen per app die u gebruikt, en kan daarnaast gebruikt worden op bijna iedere ondergrond.

Een ergonomische muis kan een geweldige toevoeging zijn aan uw set-up, aangezien ze extra comfort kunnen bieden voor uw werkhouding. Ze leggen uw hand en pols in een natuurlijkere positie als een gewone platte muis, waardoor het risico op blessures door het werk worden verminderd.

Met veel modellen en merken op de markt kan het een uitdaging zijn om te vinden wat de beste ergonomische muis is die bij u past. Wij zijn op onderzoek uitgegaan, en hebben 14 verschillende modellen bekeken. Hieronder zijn de 5 beste te vinden.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Logitech MX Master 3 - de beste ergonomische muis
Aanpasbare knoppen, stevige kwaliteit en uitstekende batterijduur. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Trust Verto
Automatische slaapstand, verticaal ontwerp en makkelijk te installeren. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Sinji Ergonomische Muis
Verstelbare snelheid, ingebouwde LED-verlichting en verbinden via USB (draadloos). Bekijk prijs arrow right
#4
Logitech M330 Silent Plus
Uitmuntende batterijduur, geschikt voor vele ondergronden en goedkope keuze. Bekijk prijs arrow right
#5
Nexibo® Ergonomische Draadloze Muis
Instelbare DPI, opladen via USB en reageert snel. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere ergonomische muis onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 14 Producten Bekeken
clock 20 Uur Aan Onderzoek
review 129 Reviews Gelezen
thumbs up 5 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste ergonomische muis

1. Logitech MX Master 3

Logitech MX Master 3
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Logitech MX Master 3 is verre van goedkoop, maar als u de beste ergonomische muis zoekt is dit duidelijk uw beste keuze. Over het algemeen is hij geschikt voor iedere soort gebruiker, van gamer tot programmeurs.

Wat erg leuk aan deze muis is, is dat hij een elektromagnetisch scrollwiel bevat. Deze kan tot wel 1000 lines per seconde scrollen, wat hem uniek maakt in zijn soort. Daarnaast maakt hij tijdens het scrollen ook bijna geen geluid, wat ideaal is als u vaak in een omgeving met ander mensen werkt.

Net als meerdere gaming muizen van Logitech, bevat ook deze Logitech Darkfield Tracking. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat u hem kunt gebruiken op bijna iedere ondergrond zoals glas of marmer. Hij heeft daarnaast een precisie van 4000 DPI waardoor u elke keer de juiste pixel kunt raken.

Wat nog een pluspunt is aan de MX Master 3, is zijn batterijduur. Via een USB-C kabel kunt u hem twee minuten aansluiten om tot wel zes uur aan de batterij toe te voegen. Wanneer hij volledig is opgeladen werkt hij aan een stuk door tot ruim twee maanden.

Tot slot is hij ook voorzien van de mogelijkheid om hem aan te passen per app die u gebruikt. Zo kunt u bijvoorbeeld instellen dat de snelheid van de cursor sneller is als u Adobe Photoshop open hebt staan, en wat trager bij Mozilla Firefox.

Let op: deze muis is alleen te gebruiken door rechtshandigen.

Bekijk de Logitech MX Master 3 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De Logitech MX Master 3 is de allerbeste ergonomische muis die momenteel te verkrijgen is. Hij biedt enorm veel opties waar ieder soort gebruiken van kan profiteren.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Trust Verto

Trust Verto
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Op plek twee staat de Trust Verto, ook wel bekend uit ons onderzoek naar de beste draadloze muis. Het is dus een draadloze ergonomische muis, te gebruiken door de rechtshandige gebruiker.

U heeft de mogelijkheid om de DPI gemakkelijk te wijzigen via een knopje. De mogelijkheden die u hebt zijn:

  • 800 DPI
  • 1200 DPI
  • 1600 DPI

Het enige wat u hoeft te doen om hem te installeren, is batterijen in de muis te stoppen en de ontvanger in uw USB-poort stoppen. Vervolgens kunt u hem gebruiken tot een afstand van 10 meter vanaf de ontvanger.

Na bepaalde tijd gaat hij automatisch in slaapstand, waarna u op de muis kunt klikken om hem weer te activeren. Dit is een geweldige toevoeging, aangezien u hiermee batterijen kunt besparen als u hem vergeet uit te zetten.

Bekijk de Trust Verto bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De Trust Verto maakt het mogelijk om ergonomisch te werken. Door zijn verticale ontwerp biedt hij goed comfort waardoor uw pols en hand worden ontlast.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Sinji Ergonomische Muis

Sinji Ergonomische Muis
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De ergonomische muis van Sinji is de beste keuze voor linkshandige gebruikers. (En ook de enige linkshandige muis uit dit onderzoek.)

U kunt met één druk op de knop de snelheid van uw cursor aanpassen. Zo hoeft u niet meer helemaal de instellingen van uw muis op te zoeken om dit te doen.

Een leuke extra toevoeging is de ingebouwde LED verlichting van deze muis. Hierdoor heeft u gelijk wat extra licht als u wel eens in het donker werkt.

Let op: deze ergonomische muis werkt alleen optimaal met Windows & Mac.

Bekijk de Sinji Ergonomische Muis bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een goedkope keuze voor een linkshandige ergonomische muis. Hij bevat verder alle handigheden en opties waar een simpele muis over moet beschikken

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Logitech M330 Silent Plus

Logitech M330 Silent Plus
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De naam zegt het eigenlijk al; deze ergonomische muis bevat een functie genaamd silent click, waardoor u hem amper hoort als hij klikt. Mocht u bijvoorbeeld op kantoor of in een ruimte zitten waar veel anderen werken, dan zult u hun niet meer storen als u vaak moet klikken met uw muis.

Hij heeft een uitstekende batterijduur van wel 2 jaar. Vergeleken met andere (duurdere) muizen uit dit onderzoek is dit uitmuntend.

Qua oppervlaktes om hem op te gebruiken kunt u ook alle kanten op. Hij is bijvoorbeeld te gebruiken op hout, maar ook op een glazen tafel zal hij prima werken.

Bekijk de Logitech M330 Silent Plus bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Deze rechtshandige ergonomische muis van Logitech is muisstil, goedkoop, en bevat verder alle basisfunctionaliteiten die u van een goede muis verwacht.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Nexibo® Ergonomische Draadloze Muis

Nexibo® Ergonomische Draadloze Muis
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De draadloze ergonomische muis van Nexibo zorgt voor comfortabel langdurig gebruik.

U heeft voor deze muis geen batterijen nodig, aangezien u hem op kunt laden via de meegeleverde USB-kabel. Hij gaat ongeveer twee dagen mee nadat hij volledig is opgeladen voordat hij leeg is.

Net als de Trust Verto is ook deze muis zijn DPI instelbaar. U kunt via het knopje schakelen tussen 800, 1200 en 1600 DPI.

Door middel van de 6 verschillende knoppen op deze muis kunt u uw productiviteit verhogen. Zo kunt u er bijvoorbeeld gemakkelijk mee schakelen tussen pagina's.

Bekijk de Nexibo® Ergonomische Draadloze Muis bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een goedkope ergonomische muis die alle basisfuncties bevat. Daarnaast bevat hij ook nog extra knoppen met wat mogelijkheden zoals het verspringen van tabblad.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Kenmerken van de beste ergonomische muis

Voordat u een ergonomische muis koopt is het handig om goed geïnformeerd te zijn over wat de belangrijke kenmerken zijn. Wij leggen u kort uit per eigenschap waarom dit belangrijk is en wat voor impact het kan hebben op uw aankoop.

Bedraad of draadloos?

Het kiezen tussen een bedrade of draadloze muis is belangrijk als u op zoek bent naar de beste ergonomische muis voor uw behoeften.

Een bedrade muis heeft het voordeel dat u geen batterijen nodig hebt en een snellere responstijd hebt, maar heeft als nadeel dat er een draad aan zit wat het hele idee van een ‘ergonomische’ muis een beetje weg haalt.

Het kiezen van een draadloze ergonomische muis is een betere optie, omdat u geen draad hebt wat meer bewegingsvrijheid creëert.

Formaat

Het formaat van een ergonomische muis kan een belangrijke afweging zijn. Zo heeft u de keuze uit:

  • Klein formaat (<11 cm): geschikt voor kleinere handen
  • Middel formaat (11-13 cm): geschikt voor middelgrote handen
  • Groot formaat (> 13 cm): beste keuze voor grote handen

Bovenstaande video kunt u gebruiken als hulpmiddel wanneer u niet precies weet hoe groot uw muis moet zijn.

Rechts- of linkshandig?

Het is natuurlijk niet moeilijk om te weten of u een rechts- of linkshandige ergonomische muis moet kopen, maar onbelangrijk is het zeker niet. Een rechtshandige muis is namelijk het omgekeerde van een linkshandige muis, waardoor hij alleen door rechtshandigen te gebruiken is.

Ook zijn er modellen die universeel zijn, en daardoor met beide handen bestuurd kunnen worden.

Besturingssystemen

Niet alle ergonomische muizen kunnen gebruikt worden op ieder besturingssysteem. Zo zijn er bijvoorbeeld muizen die niet werken op macOS of Chrome OS, maar wel op Windows. Let er dus goed op of de muis die u op het oog hebt uw besturingssysteem ondersteunt.

Wist u dat..

Te vaak gebruik maken van niet-ergonomische computermuizen veroorzaakt extreme ongemakken in het spier- en peesstelsel van de hand, samen met verschillende manifeste symptomen in de schouder en de onderarm. (bron)

Extra opties

Mocht u iets meer over hebben en wilt u echt de allerbeste ergonomische muis kopen? Bekijk dan of hij één van onderstaande opties bevat, aangezien deze uw gebruikservaring geheel kunnen veranderen.

Aanpasbare DPI

Sommige muizen bieden de mogelijkheid om de DPI aan te passen door op een klein knopje te drukken. Hierdoor hoeft u niet steeds naar uw configuratiescherm om uw cursorsnelheid te wijzigen, wat net dat extra stukje comfort biedt.

Silent click

Silent click is een gewilde functionaliteit bij vele gebruikers. Als u een ergonomische muis heeft die deze optie bevat, dan hoort u uw muis (bijna) niet meer klikken. Zelfs als u 100x per minuut klikt met uw muis, zullen uw collega’s of huisgenoten hier geen last van hebben.

Vaak bent u niet veel meer geld kwijt voor een muis met deze optie, aangezien veel standaard muizen dit ook bevatten.

Indicatie van batterijniveau

Als u een draadloze ergonomische muis kiest, is het verstandig om een model te nemen die ook een indicator bevat van het batterijniveau. Dit is vaak een klein lampje op de bovenkant van de muis, die aangeeft wanneer de batterij bijna leeg is. Hierdoor weet u van tevoren wanneer u de batterijen moet vervangen waardoor u niet voor verrassingen komt te staan.

Veelgestelde vragen over een ergonomische muis

Bekijk hieronder nog een aantal vragen die wij vaak ontvangen op het gebied van ergonomische muizen.

Heb ik een muismat nodig voor een ergonomische muis?

Niet iedere ergonomische muis heeft een muismat nodig om te werken. Er bestaan modellen die zelfs op een glazen ondergrond kunnen werken.

Hoe verschilt een ergonomische muis van een gewone muis?

Een ergonomische muis zorgt voor optimaal comfort. Hij heeft een design wat de kans op blessures aan de hand, pols en onderarm kan verminderen. Dit maakt hem vaak een keuze van mensen die vaak langere tijd achter de computer werken.

Hoe beoordelen jullie de beste ergonomische muis?

Om de best geteste ergonomische muis te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 14 producten bekeken waarvan er 5 als goede ergonomische muis uit de test zijn gekomen met als beste koop de Logitech MX Master 3. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Logitech MX Master 3 full starfull starfull starfull starfull star Ergonomisch design, werkt ook op gladde ondergrond en aanpasbare knoppen.
2 Trust Verto full starfull starfull starfull starfull star Draadloos bereik (t/m 10 meter), instelbare DPI en automatische slaapstand.
3 Sinji Ergonomische Muis full starfull starfull starfull starfull star Voor linkshandigen, verstelbare snelheid en ingebouwde LED-verlichting.
4 Logitech M330 Silent Plus full starfull starfull starfull starfull star Silent click, uitmuntende batterijduur en geschikt voor vele ondergronden.
5 Nexibo® Ergonomische Draadloze Muis full starfull starfull starfull starempty star Comfortabel vasthouden, 6 extra knoppen en instelbare DPI.
Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
Remco Bravenboer - reviewify