5 Beste Elektrische Steps van 2021

Laatste update op 16-10-21 door Remco Bravenboer

Tegenwoordig ziet u ze steeds meer op straat; de elektrische step. Met snelheden tot boven de 25 km/h bij sommige modellen vliegt u sneller naar uw gewenste bestemming dan op de fiets. De laatste tijd zijn er steeds meer producenten gekomen die dit product ontwikkelen, dus is het lastig om te bepalen welke nou echt de beste koop is. Wij hebben meerdere elektrische steps getest en de beste voor u uitgekozen. Met ons advies hopen wij dat u uiteindelijk genoeg informatie kan vergaren om een keuze te kunnen maken.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Phaewo X10 PRO - de beste elektrische step
Snelheid: 25km/h, duidelijke display met info en krachtige handrem. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Xiaomi M365 PRO
Meegeleverde app, verschillende beschermingsfunties en opvouwbaar (weegt maar 14kg). Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
OUXIâ„¢ Elektrische Step
Mogelijk om op te vouwen, snelheid is indrukwekkend en weegt niet veel. Bekijk prijs arrow right
#4
VidaXL step met zadel - voor de kids
Comfortabel zadel, gaat tot 12 km/h en stevige remmen. Bekijk prijs arrow right
#5
Kugoo S1
Variabele hoge snelheid, cruise-control mogelijkheid en verstaanbare toeter. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere elektrische step onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 9 Producten Bekeken
clock 11 Uur Aan Onderzoek
review 48 Reviews Gelezen
thumbs up 5 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste elektrische step

1. Phaewo X10 PRO

Phaewo X10 PRO
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Phaewo X10 PRO is een geweldige elektrische step die online op meerdere plekken naar voren komt met uitmuntende beoordelingen van de consument.

Met een actieradius van 25 kilometer kunt u zonder moeite lange afstanden rijden op één volle accu, waarna hij ongeveer vijf á zes uur moet opladen om weer helemaal vol te zijn. De anti-lekbanden die aan de onderkant zitten zorgen ervoor dat uw banden lang mee gaan en comfortabel rijden door de zachtheid. Daarnaast zit er een mooie display op waarmee u de snelheid die u rijdt bij kunt houden.

Deze beste elektrische step is geschikt voor mensen tot 120 kilogram, en hij heeft een stuurhoogte van 120 centimeter. Wees gerust, u kunt deze verstellen tussen 109 en 120 centimeter waardoor hij voor meerdere lengtes van de mens geschikt is.

Bekijk de Phaewo X10 PRO bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een top product waarmee u in een goed tempo lange afstanden kunt rijden. Het opladen duurt lang, maar dat is logisch wanneer u ziet dat hij 25 kilometer lang mee kan op een volgeladen accu.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Xiaomi M365 PRO

Xiaomi M365 PRO
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Xiaomi M365 PRO wordt aangeraden bij personen die onder de 120 kilogram zijn. Met een actieradius van meer dan 40 kilometer kunt u flinke afstanden rijden met een snelheid van ongeveer 25km/h.

Wat wij leuk vonden aan deze elektrische step is dat er een app bij zit, waarmee u de gehele step kunt inzien. Denk hierbij aan uw rij-patroon, percentage van de accu, gemiddelde snelheid en nog veel meer. Op de ingebouwde LCD display kunt u de snelheid zien die u momenteel rijdt, maar ook het percentage van de accu.

Als u hem mee wilt nemen kunt u hem binnen enkele seconden opvouwen en in één hand meenemen, aangezien hij maar 14 kilogram weegt. Daarnaast bevat hij veel beschermingsfuncties tegen bijvoorbeeld kortsluiting, overlading en overstroming.

Een handige tip die wij van in een bekeken recensie hebben gelezen is dat de display niet geheel waterdicht is. Deze persoon raadt aan om een rubberen hoesje om de display te doen zodat er geen water in kan komen waardoor uw step er mee kan stoppen.

Bekijk de Xiaomi M365 PRO bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een prachtige step van het betrouwbare merk Xiaomi, met veel verschillende beschermingsfuncties, een handige display en een geweldig grote actieradius.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. OUXIâ„¢ Elektrische Step

OUXIâ„¢ Elektrische Step
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze step voor volwassenen is geheel bedienbaar via de app, wat wij een leuke toegevoegde waarde vonden hebben. U kunt hiermee bijvoorbeeld een afstand vastzetten tussen de één en 25 km/h waarmee u wilt rijden. Daarnaast kunt u via deze app de verlichting aan- en uitschakelen, de accuduur bekijken en nog veel meer.

Hij is te gebruiken voor mensen tot 100 kg, dus niet voor iedereen. Het stuur is daarnaast niet verstelbaar en staat vast op 120cm. Wat wel een voordeel is, is dat hij niet enorm zwaar is en makkelijk op te vouwen is.

Een leuke toegevoegde waarde aan deze elektrische step is het geavanceerde slot dat er voor zorgt dat u hier alleen zelf op kunt rijden. Uit klantervaringen hebben wij vernomen dat als u problemen ervaart, de medewerkers van OUXI erg behulpzaam zijn en uw probleem zullen oplossen.

Bekijk de OUXIâ„¢ Elektrische Step bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Geen bekend merk, maar wel een geweldige elektrische step. Hij laadt snel op, rijdt 25 á 30 kilometer op één volle accu en kan op meerdere manieren bestuurd worden via de speciale mobiele app.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. VidaXL step met zadel - voor de kids

VidaXL step met zadel - voor de kids
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze elektrische step van VidaXL is speciaal gemaakt voor kinderen tussen de zes en tien jaar oud (tot en met een gewicht van 50 kilogram). De batterij die in deze step zit is uitmuntend, want deze gaat tot wel acht uur mee bij stevig gebruik.

Qua veiligheid zit het ook goed, aangezien er remmen op zitten die de step snel tot stilstand kunnen brengen. Het frame bestaat uit een combinatie van aluminium en staal, waardoor die ook erg stevig in elkaar zit. Daarnaast is de maximum snelheid maar 12 km/h, wat een stuk lager is dan de elektrische steps voor volwassenen die wij in onze top drie hebben benoemd.

Bekijk de VidaXL step met zadel - voor de kids bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Als u voor uw kind een elektrische step aan het zoeken bent, moet u deze hebben. Dit is de beste die wij hebben gevonden met goede klantbeoordelingen en veiligheids-specificaties.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Kugoo S1

Kugoo S1
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze elektrische step is geschikt voor personen tot 120 kilogram en is sterk in het rijden in een hoge klimhoek, aangezien hij het redt tot een helling van wel 15 graden. Daarnaast kan hij op één volle accu gemiddeld 30 kilometer rijden op een snelheid tussen de 15 en 30 km/h.

Het stuur is verstelbaar in hoogte, en kan hierdoor door personen met verschillende lengtes worden gebruikt. Voor extra functionaliteiten kunt u de gratis app downloaden op beide een iOS en Android telefoon. Naast dit alles bevat hij ook nog eens een mogelijkheid voor cruise-control waarmee u uw snelheid vast kunt zetten.

Bekijk de Kugoo S1 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Met de Kugoo S1 kunt u lange afstanden afleggen op een redelijk hoge snelheid. Bevat sterke elektrische remmen waardoor de veiligheid met dit apparaat goed zit.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Hoe hebben wij de beste elektrische step gekozen?

Er komen veel dingen bij kijken wanneer u een elektrische step gaat kopen. Zelf hebben wij de onderstaande specificaties bekeken tijdens ons onderzoek naar de beste step.

man op een elektrische step

Maximaal belastbaar gewicht

Belangrijk om bij een elektrische step om naar te kijken is het maximale gewicht dat het smalle frame kan houden. Zo bestaan er varianten voor kinderen tot en met 50 kilogram, tot 100 kilogram voor volwassenen, maar zelfs een aantal voor mensen boven de 150 kilogram. Weeg uzelf voordat u naar een elektrische step gaat kijken zodat u zeker weet dat u er één koopt die uw gewicht aan kan.

Maximale snelheid

De beste elektrische steps kunnen snel rijden, wat duidelijk te zien is in deze video waar hij naast een Nissan GTR en Tesla wordt gehouden om dit aan te tonen. Ze zijn beschikbaar in verschillende varianten, waarvan de meeste tussen de 10 en 20 km/h kunnen rijden. Voor kinderen raden wij aan om er één te kiezen die niet zo hard rijdt, puur voor hun eigen veiligheid. Wij vinden 20 km/h voor een volwassene een goede snelheid, aangezien dit net wat harder gaat als dat de gemiddelde persoon kan fietsen.

Actieradius

De actieradius bij een elektrische step houdt de afstand in die hij kan rijden met één vol opgeladen accu. Er zijn veel steps die maar tot 10 kilometer kunnen rijden, terwijl er ook een aantal zijn die ver boven de 25 kilometer uit komen. Het opladen van een elektrische step kost ongeveer â‚~0,50 voor een volle accu, dus als u een zuinige step zoekt kunt u hier op den duur veel geld mee besparen. Let hierbij ook op dat een accu die wat verouderd is ook een lagere actieradius zal bevatten.

Aantal wielen

De meeste elektrische steps bevatten twee wielen, maar als u een kind hebt bestaan er ook varianten met drie wielen. Dit zorgt voor stabiliteit waardoor de rijder minder snel zal omvallen. Voor ouderen bevat elke step twee wielen, net als een fiets.

Type band

Elektrische steps kunnen twee soorten banden bevatten.

 1. Banden gevuld met schuim (massieve banden) die net lekgereden kunnen worden. Deze kunnen wel erg heet worden en sluiten waardoor ze soms snel aan vervanging toe zijn.
 2. Luchtbanden die wat meer comfort bieden. Veiliger dan massieve banden en vaak gemakkelijk te vervangen bij problemen.

Extra mogelijkheden

Wanneer u kijkt naar de beste koop qua elektrische steps zijn er een aantal extra opties waar u op kunt letten als u hier interesse in hebt.

Inklapbaarheid

Sommige elektrische steps zijn zo klein na het inklappen dat u ze zelfs in uw tas kunt stoppen. Als u bijvoorbeeld vaak met de trein of metro reist en met uw step naar het station rijdt is dit een handige optie aangezien hij anders veel ruimte in beslag neemt.

Handrem

Een handrem zit een het stuur vast om zonder uw hand van het stuur te halen de step tot stilstand te laten komen. Aangezien dit voor komt bij de meeste fietsen raden wij aan om een step te kiezen die dit ook bevat, zodat u niets nieuws hoeft aan te leren.

Voetrem

Bij een voetrem kunt u met uw voet op het achterwiel staan om de step in één keer tot stilstand te brengen. Dit kan handig zijn als u ineens moet remmen omdat u bijvoorbeeld geen voorrang krijgt. Niet iedere elektrische step bevat deze mogelijkheid, dus kijk er goed naar als u dit één van de vereisten vindt.

Verstelbaar stuur

Als u lang bent, of klein, of een step met meerdere personen gaat gebruiken, dan is het verstandig om er één te zoeken die een verstelbaar stuur bevat. U kunt dan een schroef los maken, het stuur omhoog of omlaag schuiven om vervolgens het stuur weer vast te zetten. Zo kunt u hem persoonlijk instellen om een goede houding te garanderen.

step rijden

Voor- en nadelen van een elektrische step

Wij hebben hieronder een kort overzicht gemaakt van zijn voor- en nadelen, zodat u kunt kiezen of het echt wat voor u is.

Voordelen

 • Het is een makkelijk vervoermiddel dat u bij uw bestemming kan brengen met minder inspanning dan wanneer u de fiets zou pakken.
 • Er vindt geen luchtvervuiling plaats.
 • U kunt met een elektrische step makkelijker een parkeerplek vinden dan wanneer u uw auto kwijt moet in een drukke binnenstad.
 • Zijn actieradius maakt het een goede keuze voor het snel afleggen van kortere afstanden.
 • De onderhoudskosten liggen een stuk lager vergeleken met een auto.

Nadelen

 • Er is op de step geen ruimte voor het opbergen van spullen.
 • In tegenstelling tot fietsen, verbrandt u met een elektrische step een stuk minder calorieën.
 • Het is geen geschikt vervoermiddel voor mensen met overgewicht.
 • Vergeleken met een auto of echte scooter zal het een stuk langer duren om bij uw bestemming aan te komen.

Veelgestelde vragen over een elektrische step

Heeft u nog twijfels of een elektrische step iets voor u is? Misschien kunnen de antwoorden op de onderstaande vragen u nieuwe inzichten geven.

Hoe werkt een elektrische step?

De motor van de step zit aan het frame vast. Afhankelijk van het model dat u heeft, kan deze motor de voor- en/of achterwielen laten draaien om hem vooruit te laten gaan.

Is een elektrische step legaal in Nederland?

Op het moment van schrijven nog niet. Er zijn al wel een paar steps die een uitzondering zijn en wel op de weg mogen rijden. Om een step op de weg te laten rijden moet deze worden goedgekeurd door de RDW, waarna hij wordt gezien als elektrische bromfiets.

Hoe lang duurt het om een e-step op te laden?

Dit is verschillend per step. Gemiddeld duurt het ongeveer tussen de drie en 12 uur om een elektrische step volledig op te laden, afhankelijk van het type en model van uw step.

Kan een elektrische step met water worden gewassen?

Het is mogelijk om hem te wassen met water, maar u moet oppassen dat u geen gebruik maakt van een straal met hoge druk. Het rijden door motregen zou hierdoor ook geen probleem moeten zijn.

Kan een e-step tegen heuvels op rijden?

De meeste elektrische steps zijn geschikt om tegen een lichte helling op te rijden. Duurdere modellen kunnen ook wat steilere hellingen beklimmen, maar natuurlijk niet op hun maximum snelheid.

Hoe beoordelen jullie de beste elektrische step?

Om de best geteste elektrische step te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 9 producten bekeken waarvan er 5 als goede elektrische step uit de test zijn gekomen met als beste koop de Phaewo X10 PRO. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Phaewo X10 PRO full starfull starfull starfull starfull star 25km actieradius, speciale anti-lek banden en snelheid: 25km/h.
2 Xiaomi M365 PRO full starfull starfull starfull starfull star Rijdt 45km op één accu, duidelijke LCD display en meegeleverde app.
3 OUXIâ„¢ Elektrische Step full starfull starfull starfull starfull star Bestuurbaar via app, lange accuduur en mogelijk om op te vouwen.
4 VidaXL step met zadel - voor de kids full starfull starfull starfull starempty star Geweldig voor kinderen, comfortabel zadel en gaat tot 12 km/h.
5 Kugoo S1 full starfull starfull starfull starempty star Grote actieradius, variabele hoge snelheid en cruise-control mogelijkheid.
Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
Remco Bravenboer - reviewify