5 Beste Elektrische Steps van 2024

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 01 mei 2023
De beste elektrische steps zijn snel, hebben een grote actieradius en zijn ook nog eens betaalbaar.
De allerbeste elektrische stepkoop is..
Beste elektrische step: Phaewo X10 PRO

De Phaewo X10 PRO is een snelle elektrische step met een accu inhoud van 5200 mAh. Hij rijdt hiermee tot 45 kilometer op één volle accu, wat een stuk grotere actieradius is dan de gemiddelde elektrische step. Daarnaast heeft hij een meegeleverde app en een duidelijke LCD display.

Tegenwoordig ziet u ze steeds meer op straat; de elektrische step. Met snelheden tot boven de 25 km/h bij sommige modellen vliegt u sneller naar uw gewenste bestemming dan op de fiets. De laatste tijd zijn er steeds meer producenten gekomen die dit product ontwikkelen, dus is het lastig om te bepalen welke nou echt de beste koop is. Wij hebben meerdere elektrische steps getest en de beste voor u uitgekozen. Met ons advies hopen wij dat u uiteindelijk genoeg informatie kan vergaren om een keuze te kunnen maken.

Vergelijk de 5 best geteste elektrische steps

# Elektrische step Voordelen
1
Phaewo X10 PRO Beste elektrische step van 2024
 • 25km actieradius.
 • Speciale anti-lek banden.
 • Snelheid: 25km/h.
Bekijk prijs bekijk prijs
2
Xiaomi M365 PRO Beste koop elektrische step
 • Rijdt 45km op één accu.
 • Duidelijke LCD display.
 • Meegeleverde app.
Bekijk prijs bekijk prijs
3
 • Bestuurbaar via app.
 • Lange accuduur.
 • Mogelijk om op te vouwen.
Bekijk prijs bekijk prijs
4
 • Geweldig voor kinderen.
 • Comfortabel zadel.
 • Gaat tot 12 km/h.
Bekijk prijs bekijk prijs
5
 • Grote actieradius.
 • Variabele hoge snelheid.
 • Cruise-control mogelijkheid.
Bekijk prijs bekijk prijs

Beste elektrische steps van 2024

1. Phaewo X10 PRO

Beste elektrische step van 2024

De Phaewo X10 PRO is een geweldige elektrische step die online op meerdere plekken naar voren komt met uitmuntende beoordelingen van de consument.

Met een actieradius van 25 kilometer kunt u zonder moeite lange afstanden rijden op één volle accu, waarna hij ongeveer vijf á zes uur moet opladen om weer helemaal vol te zijn. De anti-lekbanden die aan de onderkant zitten zorgen ervoor dat uw banden lang mee gaan en comfortabel rijden door de zachtheid. Daarnaast zit er een mooie display op waarmee u de snelheid die u rijdt bij kunt houden.

Deze beste elektrische step is geschikt voor mensen tot 120 kilogram, en hij heeft een stuurhoogte van 120 centimeter. Wees gerust, u kunt deze verstellen tussen 109 en 120 centimeter waardoor hij voor meerdere lengtes van de mens geschikt is.

Redenen om te kopen

 • 25km actieradius.
 • Speciale anti-lek banden.
 • Snelheid: 25km/h.
 • Duidelijke display met info.
 • Krachtige handrem.

Bekijk de Phaewo X10 PRO bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Phaewo X10 PRO bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

2. Xiaomi M365 PRO

Beste koop elektrische step

De Xiaomi M365 PRO wordt aangeraden bij personen die onder de 120 kilogram zijn. Met een actieradius van meer dan 40 kilometer kunt u flinke afstanden rijden met een snelheid van ongeveer 25km/h.

Wat wij leuk vonden aan deze elektrische step is dat er een app bij zit, waarmee u de gehele step kunt inzien. Denk hierbij aan uw rij-patroon, percentage van de accu, gemiddelde snelheid en nog veel meer. Op de ingebouwde LCD display kunt u de snelheid zien die u momenteel rijdt, maar ook het percentage van de accu.

Als u hem mee wilt nemen kunt u hem binnen enkele seconden opvouwen en in één hand meenemen, aangezien hij maar 14 kilogram weegt. Daarnaast bevat hij veel beschermingsfuncties tegen bijvoorbeeld kortsluiting, overlading en overstroming.

Een handige tip die wij van in een bekeken recensie hebben gelezen is dat de display niet geheel waterdicht is. Deze persoon raadt aan om een rubberen hoesje om de display te doen zodat er geen water in kan komen waardoor uw step er mee kan stoppen.

Redenen om te kopen

 • Rijdt 45km op één accu.
 • Duidelijke LCD display.
 • Meegeleverde app.
 • Verschillende beschermingsfunties.
 • Opvouwbaar (weegt maar 14kg).

Bekijk de Xiaomi M365 PRO bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Xiaomi M365 PRO bij Bol €579,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

3. OUXIâ„¢ Elektrische Step

Deze step voor volwassenen is geheel bedienbaar via de app, wat wij een leuke toegevoegde waarde vonden hebben. U kunt hiermee bijvoorbeeld een afstand vastzetten tussen de één en 25 km/h waarmee u wilt rijden. Daarnaast kunt u via deze app de verlichting aan- en uitschakelen, de accuduur bekijken en nog veel meer.

Hij is te gebruiken voor mensen tot 100 kg, dus niet voor iedereen. Het stuur is daarnaast niet verstelbaar en staat vast op 120cm. Wat wel een voordeel is, is dat hij niet enorm zwaar is en makkelijk op te vouwen is.

Een leuke toegevoegde waarde aan deze elektrische step is het geavanceerde slot dat er voor zorgt dat u hier alleen zelf op kunt rijden. Uit klantervaringen hebben wij vernomen dat als u problemen ervaart, de medewerkers van OUXI erg behulpzaam zijn en uw probleem zullen oplossen.

Redenen om te kopen

 • Bestuurbaar via app.
 • Lange accuduur.
 • Mogelijk om op te vouwen.
 • Snelheid is indrukwekkend.
 • Weegt niet veel.

Bekijk de OUXIâ„¢ Elektrische Step bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de OUXIâ„¢ Elektrische Step bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

4. VidaXL step met zadel - voor de kids

Deze elektrische step van VidaXL is speciaal gemaakt voor kinderen tussen de zes en tien jaar oud (tot en met een gewicht van 50 kilogram). De batterij die in deze step zit is uitmuntend, want deze gaat tot wel acht uur mee bij stevig gebruik.

Qua veiligheid zit het ook goed, aangezien er remmen op zitten die de step snel tot stilstand kunnen brengen. Het frame bestaat uit een combinatie van aluminium en staal, waardoor die ook erg stevig in elkaar zit. Daarnaast is de maximum snelheid maar 12 km/h, wat een stuk lager is dan de elektrische steps voor volwassenen die wij in onze top drie hebben benoemd.

Redenen om te kopen

 • Geweldig voor kinderen.
 • Comfortabel zadel.
 • Gaat tot 12 km/h.
 • Stevige remmen.

Bekijk de VidaXL step met zadel - voor de kids bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de VidaXL step met zadel - voor de kids bij Blokker €135,00 Levering binnen twee werkdagen. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de VidaXL step met zadel - voor de kids bij Bol €155,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

5. Kugoo S1

Deze elektrische step is geschikt voor personen tot 120 kilogram en is sterk in het rijden in een hoge klimhoek, aangezien hij het redt tot een helling van wel 15 graden. Daarnaast kan hij op één volle accu gemiddeld 30 kilometer rijden op een snelheid tussen de 15 en 30 km/h.

Het stuur is verstelbaar in hoogte, en kan hierdoor door personen met verschillende lengtes worden gebruikt. Voor extra functionaliteiten kunt u de gratis app downloaden op beide een iOS en Android telefoon. Naast dit alles bevat hij ook nog eens een mogelijkheid voor cruise-control waarmee u uw snelheid vast kunt zetten.

Redenen om te kopen

 • Grote actieradius.
 • Variabele hoge snelheid.
 • Cruise-control mogelijkheid.
 • Verstaanbare toeter.

Bekijk de Kugoo S1 bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Kugoo S1 bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

Elektrische step aanbiedingen

Heeft u niet veel budget meer over voor een nieuwe elektrische step? Misschien staat er in het onderstaande overzicht met elektrische step aanbiedingen wel een leuke deal met korting voor u bij. We halen alle aanbiedingen bij Bol en Coolblue dagelijks op, zodat u altijd de actuele aanbiedingen ziet.

Xiaomi - Mi Electric Scooter pro 2 - Opvouwbare El
Xiaomi - Mi Electric Scooter pro 2 - Opvouwbare El
€579.95 €499.00
Bekijk bij Bol
Street Surfing - Voltaik Elektrische Scooter - Ste
Street Surfing - Voltaik Elektrische Scooter - Ste
€569.00 €519.00
Bekijk bij Bol
Suotu Rockroad1 Pro - Elektrische Step - Elektrisc
Suotu Rockroad1 Pro - Elektrische Step - Elektrisc
€349.95 €299.95
Bekijk bij Bol
Razor Power Core E100 Electric Scooter - Elektrisc
Razor Power Core E100 Electric Scooter - Elektrisc
€229.00 €192.00
Bekijk bij Bol

Hoe hebben wij de beste elektrische step gekozen?

Er komen veel dingen bij kijken wanneer u een elektrische step gaat kopen. Zelf hebben wij de onderstaande specificaties bekeken tijdens ons onderzoek naar de beste step.

man op een elektrische step

Maximaal belastbaar gewicht

Belangrijk om bij een elektrische step om naar te kijken is het maximale gewicht dat het smalle frame kan houden. Zo bestaan er varianten voor kinderen tot en met 50 kilogram, tot 100 kilogram voor volwassenen, maar zelfs een aantal voor mensen boven de 150 kilogram. Weeg uzelf voordat u naar een elektrische step gaat kijken zodat u zeker weet dat u er één koopt die uw gewicht aan kan.

Maximale snelheid

De beste elektrische steps kunnen snel rijden, wat duidelijk te zien is in deze video waar hij naast een Nissan GTR en Tesla wordt gehouden om dit aan te tonen. Ze zijn beschikbaar in verschillende varianten, waarvan de meeste tussen de 10 en 20 km/h kunnen rijden. Voor kinderen raden wij aan om er één te kiezen die niet zo hard rijdt, puur voor hun eigen veiligheid. Wij vinden 20 km/h voor een volwassene een goede snelheid, aangezien dit net wat harder gaat als dat de gemiddelde persoon kan fietsen.

Actieradius

De actieradius bij een elektrische step houdt de afstand in die hij kan rijden met één vol opgeladen accu. Er zijn veel steps die maar tot 10 kilometer kunnen rijden, terwijl er ook een aantal zijn die ver boven de 25 kilometer uit komen. Het opladen van een elektrische step kost ongeveer â‚~0,50 voor een volle accu, dus als u een zuinige step zoekt kunt u hier op den duur veel geld mee besparen. Let hierbij ook op dat een accu die wat verouderd is ook een lagere actieradius zal bevatten.

Aantal wielen

De meeste elektrische steps bevatten twee wielen, maar als u een kind hebt bestaan er ook varianten met drie wielen. Dit zorgt voor stabiliteit waardoor de rijder minder snel zal omvallen. Voor ouderen bevat elke step twee wielen, net als een fiets.

Type band

Elektrische steps kunnen twee soorten banden bevatten.

 1. Banden gevuld met schuim (massieve banden) die net lekgereden kunnen worden. Deze kunnen wel erg heet worden en sluiten waardoor ze soms snel aan vervanging toe zijn.
 2. Luchtbanden die wat meer comfort bieden. Veiliger dan massieve banden en vaak gemakkelijk te vervangen bij problemen.

Extra mogelijkheden

Wanneer u kijkt naar de beste koop qua elektrische steps zijn er een aantal extra opties waar u op kunt letten als u hier interesse in hebt.

Inklapbaarheid

Sommige elektrische steps zijn zo klein na het inklappen dat u ze zelfs in uw tas kunt stoppen. Als u bijvoorbeeld vaak met de trein of metro reist en met uw step naar het station rijdt is dit een handige optie aangezien hij anders veel ruimte in beslag neemt.

Handrem

Een handrem zit een het stuur vast om zonder uw hand van het stuur te halen de step tot stilstand te laten komen. Aangezien dit voor komt bij de meeste fietsen raden wij aan om een step te kiezen die dit ook bevat, zodat u niets nieuws hoeft aan te leren.

Voetrem

Bij een voetrem kunt u met uw voet op het achterwiel staan om de step in één keer tot stilstand te brengen. Dit kan handig zijn als u ineens moet remmen omdat u bijvoorbeeld geen voorrang krijgt. Niet iedere elektrische step bevat deze mogelijkheid, dus kijk er goed naar als u dit één van de vereisten vindt.

Verstelbaar stuur

Als u lang bent, of klein, of een step met meerdere personen gaat gebruiken, dan is het verstandig om er één te zoeken die een verstelbaar stuur bevat. U kunt dan een schroef los maken, het stuur omhoog of omlaag schuiven om vervolgens het stuur weer vast te zetten. Zo kunt u hem persoonlijk instellen om een goede houding te garanderen.

step rijden

Voor- en nadelen van een elektrische step

Wij hebben hieronder een kort overzicht gemaakt van zijn voor- en nadelen, zodat u kunt kiezen of het echt wat voor u is.

Voordelen

 • Het is een makkelijk vervoermiddel dat u bij uw bestemming kan brengen met minder inspanning dan wanneer u de fiets zou pakken.
 • Er vindt geen luchtvervuiling plaats.
 • U kunt met een elektrische step makkelijker een parkeerplek vinden dan wanneer u uw auto kwijt moet in een drukke binnenstad.
 • Zijn actieradius maakt het een goede keuze voor het snel afleggen van kortere afstanden.
 • De onderhoudskosten liggen een stuk lager vergeleken met een auto.

Nadelen

 • Er is op de step geen ruimte voor het opbergen van spullen.
 • In tegenstelling tot fietsen, verbrandt u met een elektrische step een stuk minder calorieën.
 • Het is geen geschikt vervoermiddel voor mensen met overgewicht.
 • Vergeleken met een auto of echte scooter zal het een stuk langer duren om bij uw bestemming aan te komen.

Veelgestelde vragen over een elektrische step

Heeft u nog twijfels of een elektrische step iets voor u is? Misschien kunnen de antwoorden op de onderstaande vragen u nieuwe inzichten geven.

Hoe werkt een elektrische step?

De motor van de step zit aan het frame vast. Afhankelijk van het model dat u heeft, kan deze motor de voor- en/of achterwielen laten draaien om hem vooruit te laten gaan.

Is een elektrische step legaal in Nederland?

Op het moment van schrijven nog niet. Er zijn al wel een paar steps die een uitzondering zijn en wel op de weg mogen rijden. Om een step op de weg te laten rijden moet deze worden goedgekeurd door de RDW, waarna hij wordt gezien als elektrische bromfiets.

Hoe lang duurt het om een e-step op te laden?

Dit is verschillend per step. Gemiddeld duurt het ongeveer tussen de drie en 12 uur om een elektrische step volledig op te laden, afhankelijk van het type en model van uw step.

Kan een elektrische step met water worden gewassen?

Het is mogelijk om hem te wassen met water, maar u moet oppassen dat u geen gebruik maakt van een straal met hoge druk. Het rijden door motregen zou hierdoor ook geen probleem moeten zijn.

Kan een e-step tegen heuvels op rijden?

De meeste elektrische steps zijn geschikt om tegen een lichte helling op te rijden. Duurdere modellen kunnen ook wat steilere hellingen beklimmen, maar natuurlijk niet op hun maximum snelheid.

Hoe beoordelen jullie de beste elektrische step?

Om de best geteste elektrische step te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.
Over de auteur
Remco Bravenboer - reviewify

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer