5 Beste Drones voor Beginnende Vliegers van 2024

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 01 mei 2023
Kies als beginner niet voor een te ingewikkelde drone.
De allerbeste drone voor beginnerskoop is..
Beste drone voor beginners: DJI Mavic Mini

De DJI Mavic Mini is de allerbeste drone die wij hebben gevonden voor beginners. Hij bevat een geweldige camera en heeft een bereik tot wel twee kilometer. Als u hem kwijt bent, wat als beginner vast vaak gaat gebeuren, kunt u hem terug laten keren met één druk op de knop.

Vliegend speelgoed, wie wilt het nou niet? Drones worden steeds vaker aangeschaft als hobby maar ook voor professionele videografie. Deze apparaten kunnen prachtige beelden maken in hoge kwaliteit. Het is lastig om een goede drone te kiezen, aangezien er veel verschillende typen bestaan en erg verschillen in prijs. In ons onderzoek hebben wij gekeken naar de beste drones voor de beginnende vlieger.

Vergelijk de 5 best geteste drones

# Drone voor beginners Voordelen
1
DJI Mavic Mini Beste drone voor beginners van 2024
 • Bereik van twee kilometer.
 • 12 megapixel camera.
 • Terugkeerfunctie.
Bekijk prijs bekijk prijs
2
Ryze Tello Beste koop drone voor beginners
 • Keuze voor laag budget.
 • 100 meter bereik.
 • Besturen via smartphone.
Bekijk prijs bekijk prijs
3
 • Drone voor kinderen.
 • Ingebouwde looping knop.
 • Klein bereik van 30m.
Bekijk prijs bekijk prijs
4
 • Geweldige camerakwaliteit.
 • Levensduur van 40 minuten.
 • Gaat tot wel 40 kilometer per uur.
Bekijk prijs bekijk prijs
5
 • Vliegroute vooraf in te stellen.
 • Vliegt automatisch terug wanneer hij bijna leeg is.
 • Camera met 4k-kwaliteit.
Bekijk prijs bekijk prijs

Beste drones van 2024

1. DJI Mavic Mini

Beste drone voor beginners van 2024

Als u een drone zoekt die compleet is, gave functionaliteiten bevat en jarenlang mee gaat dan is de DJI Mavic Mini een geweldige keuze als beginner. De prijs is aan de hogere kant voor een instapmodel, maar als u een goede kijk neemt naar de specificaties dan komt u er snel achter dat dit product het geld waard is.

DJI noemt zichzelf de wereldleider als het gaat om drones met camera, en dat is aan dit product ook zeker te zien. Met de 12 megapixel camera kunt u beelden opnemen in 2.7k-kwaliteit. De beelden kunnen zonder te haperen worden gemaakt omdat deze drone een functie bevat waardoor hij automatisch op dezelfde hoogte kan blijven cruisen.

Als beginner zal de snelheid bij deze drone wel even wennen zijn, want na een aantal tests kwam hij uit op een maximum snelheid van ongeveer 45 kilometer per uur. De maximale afstand waarop hij bediend kan worden is twee kilometer, maar als beginner raden wij aan om hem een beetje dichtbij te houden. Mocht u toch grote afstanden vliegen en hem kwijt raden, dan kunt u gebruik maken van de terugkeerknop. Wanneer u deze indrukt zal de drone automatisch terugvliegen naar uw huidige positie.

De levensduur van de accu is nog een positief punt van deze drone, aangezien hij tot wel een half uur in de lucht kan blijven. Vervolgens zal hij binnen een uurtje weer volgeladen zijn voor zijn volgende avontuur.

Redenen om te kopen

 • Bereik van twee kilometer.
 • 12 megapixel camera.
 • Terugkeerfunctie.
 • Lange accuduur.
 • Kan blijven cruisen op één hoogte.

Bekijk de DJI Mavic Mini bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de DJI Mavic Mini bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

2. Ryze Tello

Beste koop drone voor beginners

Wanneer u als beginner een goedkope drone zoekt dan is de Ryze Tello een prima oplossing. Echter zult u zich wel gelimiteerd voelen vergeleken met de drone op nummer één, maar dat is logisch aangezien de prijs veel lager ligt.

De camerabeelden die de Tello produceert zijn maar 720px, en de fotokwaliteit vijf megapixels. Hij is te besturen via de afstandsbediening die erbij zit, maar ook via uw smartphone wat wij een leuke toevoeging vonden. De maximumsnelheid die deze drone kan bereiken gaat richting de 30 kilometer per uur, wat erg makkelijk te besturen en daardoor beginner vriendelijk is.

Als we kijken naar de maximum afstand die bereikt kan worden met het bedienen dan gaat hij tot 100 meter (ongeveer de lengte van een voetbalveld). Dit komt goed uit aangezien hij geen terugkeer mogelijkheid heeft en hij dus niet zoek kan raken op grotere afstanden. Daarnaast ontwijkt hij ook zelf obstakels, waardoor hij minder snel kapot zal vliegen tegen grote objecten.

Redenen om te kopen

 • Keuze voor laag budget.
 • 100 meter bereik.
 • Besturen via smartphone.
 • Ontwijkt zelf obstakels.
 • Licht in gewicht (80 gram).

Bekijk de Ryze Tello bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Ryze Tello bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Ryze Tello bij Alternate €166,00 Voor 22.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden. Naar webshop bekijkBekijk

3. Gear2Play Infinity (Kids)

Aangezien veel beginnende drone gebruikers kinderen zijn, hebben wij ook een kindvriendelijke variant onderzocht voor beide binnen & buiten (zonder wind). De Gear2Play Infinity kost maar een paar tientjes en bevat prima minimum eisen voor een jonge gebruiker.

Het bereik van deze drone is 30 meter, en er kan tot bijna tien minuten mee worden gevlogen. De snelheid kan worden ingesteld op drie verschillende standen zodat zelfs de kleinste gebruikers er veilig op een trage snelheid mee kunnen vliegen. Met de voorgeprogrammeerde looping knop gaat hij gemakkelijk over de kop zonder dat hij neerstort. Nadat hij ongeveer tien minuten heeft gevlogen moet hij 40 minuten opladen voordat hij weer energie heeft voor de volgende ronde.

Het enige nadeel van deze drone is dat hij geen camera bevat, maar dat is geen grote ramp aangezien kinderen dit één van de minst belangrijke onderdelen vinden dat een drone moet hebben.

Redenen om te kopen

 • Drone voor kinderen.
 • Ingebouwde looping knop.
 • Klein bereik van 30m.
 • Snel weer opgeladen.
 • Goed qua prijs-kwaliteitsverhouding.

Bekijk de Gear2Play Infinity (Kids) bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Gear2Play Infinity (Kids) bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

4. MJX BUGS B4W

Deze drone van een wat onbekender merk met 4K ultra-HD camerakwaliteit is nog best nieuw op de markt en er zijn nog weinig recensies over te vinden. De specificaties die er over te lezen zijn verbaasde ons, laten we hier wat dieper op in gaan.

Het grote voordeel van dat deze drone van een wat onbekender merk is, is dat ze vaak veel betere specificaties bevatten dan bekendere merken voor een lagere prijs. Zo is de camerakwaliteit van deze drone geweldig en nog beter dan de drone op nummer één die zelfs hoger uit kwam qua prijs.

Het bereik van deze drone is meer dan anderhalve kilometer, wat misschien als beginner aan de verre kant is, maar dit is een drone die u voor de rest van uw leven zal kunnen gebruiken. U kunt hiermee tot wel veertig minuten vliegen met een snelheid van 40 km/u voordat hij drie uur moet opladen om hem weer vol te laden.

Redenen om te kopen

 • Geweldige camerakwaliteit.
 • Levensduur van 40 minuten.
 • Gaat tot wel 40 kilometer per uur.

Bekijk de MJX BUGS B4W bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de MJX BUGS B4W bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

5. Xorizon XZ92-4K

De Xorizon XZ92-4K bevat een 4K camera, wat de naam van de drone eigenlijk al geheel verklapt, waardoor u hier prachtige beelden mee kunt schieten. U kunt live meekijken met deze camera tijdens het besturen door hem te verbinden met uw smartphone en deze op de controller te klikken.

Wat wij extra leuk vonden aan deze drone is dat hij qua GPS een aantal leuke mogelijkheden bevat. Zo keert hij automatisch terug naar waar hij opsteeg als de batterij leeg is. Daarnaast kunt u vooraf een route instellen op een kaart hoe u wilt dat de drone gaat vliegen op automatische piloot.

De snelheid waarop deze drone kan vliegen is 30 kilometer per uur, wat een makkelijk te besturen snelheid is voor een beginnende bestuurder. Daarnaast heeft hij een bereik van 120 meter en kunt u hem makkelijk inklappen na gebruik.

Redenen om te kopen

 • Vliegroute vooraf in te stellen.
 • Vliegt automatisch terug wanneer hij bijna leeg is.
 • Camera met 4k-kwaliteit.

Bekijk de Xorizon XZ92-4K bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Xorizon XZ92-4K bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

Drone voor beginners aanbiedingen

Heeft u niet veel budget meer over voor een nieuwe drone voor beginners? Misschien staat er in het onderstaande overzicht met drone voor beginners aanbiedingen wel een leuke deal met korting voor u bij. We halen alle aanbiedingen bij Bol en Coolblue dagelijks op, zodat u altijd de actuele aanbiedingen ziet.

PowerVision PowerRay Underwater Drone Marine Pro S
PowerVision PowerRay Underwater Drone Marine Pro S
€1031.53 €841.92
Bekijk bij Bol
PowerEgg X Explorer
PowerEgg X Explorer
€799.00 €699.00
Bekijk bij Bol
DJI Drone Mavic Air 2
DJI Drone Mavic Air 2
€809.00 €749.95
Bekijk bij Bol
Guardo Drone DR120
Guardo Drone DR120
€95.00 €45.00
Bekijk bij Bol

Hoe u als amateur de beste drone kunt kiezen

Drones verschillen erg in prijs als u de slechtste met de beste vergelijkt, en dat komt vooral door de verschillen in specificaties. De onderstaande specificaties zijn interessant om naar te kijken als u zelf de beste drone wilt uitkiezen.

Maximale afstand (besturing)

Wat bij veel drones enorm verschilt is de maximale afstand die de afstandsbediening kan bereiken. Bij vele drones is het maar mogelijk om deze te besturen tot een afstand van 100 meter, terwijl er ook producten zijn waarbij u een bereik heeft van meer dan een kilometer. Voor beginners raden wij aan om er één te kiezen met een klein bereik, want als u verder weg vliegt heeft u meer kans om hem uit het oog te verliezen waarna u kunt verongelukken.

Camera

Als u professionele videobeelden wilt schieten met uw drone dan is de een camera met goede kwaliteit van groot belang. De kwaliteit kan per drone erg verschillen. Zo zijn er drones die een HD Ready camera hebben, maar ook een aantal die een videoresolutie van 4K ondersteunen waar verbazingwekkende beelden mee gemaakt kunnen worden.

prachtige foto die met een drone is gemaakt

Let er daarnaast ook op dat niet iedere beginners drone een camera bevat.

Levensduur van de batterij

Het is natuurlijk niet leuk als uw drone er al binnen vijf minuten mee ophoudt, en geloof mij; er zijn genoeg drones die zo’n lage accuduur hebben. De meeste drones houden het tussen de tien en twintig minuten vol maar er bestaan ook varianten die het langer dan een half uur redden op één volle accu.

Waar past u hem voor toe?

U moet zeker naar de toepassing kijken waar u de drone voor wilt gaan gebruiken als u de specificaties gaat bekijken. Wanneer u bijvoorbeeld een drone wilt kopen om te racen, dan maakt de kwaliteit van de camera niet veel uit maar de snelheid en accuduur wel. Als u hem voor professionele videografie aanschaft dan is de camera weer erg belangrijk. Let er dus goed op dat u de juiste koopt voor uw doeleind.

Maximale snelheid

Snelheid is belangrijk als u met de drone als beginner wilt leren racen of als uw drone lange afstanden kan vliegen. U zult het niet geloven, maar er bestaan zelfs drones die harder dan 60 kilometer per uur kunnen vliegen. Het is dus niet gek dat er tegenwoordig veel wordt getest qua bezorging met drones. Als beginner raden wij aan om een drone te kiezen die niet zo snel gaat, aangezien deze lastiger te besturen zijn. Wanneer u een drone kiest die rond de 25 km/u kan gaan dan zit u goed.

Prijs

Drones beginnen aan de goedkope kant, zeker als u er één zoekt voor beginners, maar de prijs kan al snel oplopen tot in de honderden en heel af en toe duizenden euro’s. Als beginner raden wij aan om geen dure drone te kopen, aangezien deze vele functionaliteiten bevatten die u als beginnende vlieger totaal niet nodig hebt en een goedkope variant ook aan kan tonen of het wel echt iets voor u is.

Extra mogelijkheden

Als u net iets meer zoekt, dan bestaan er gave toevoegingen aan uw drone. Let er wel op dat u een stuk meer betaald als u er één zoekt die alle onderstaande mogelijkheden bevat.

drone in de lucht

Hoogte vastzetten

Bij een aantal drones is het mogelijk om met een druk op de knop de hoogte te vergrendelen. Hierdoor zal de drone op dezelfde hoogte blijven vliegen terwijl u hem nog wel heen en weer kunt bewegen. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld heel vlak over gebouwen vliegen, wat voor gave camerabeelden kan zorgen.

Ingebouwde trucjes

Salto’s en barrel rolls, u kent ze waarschijnlijk wel. Op de afstandsbediening van sommige modellen staan knoppen die voorgeprogrammeerde trucjes uit kunnen voeren. Hiermee kunt u uw vrienden imponeren door te vertellen dat u deze zelf hebt geleerd!

Besturing via andere manieren dan een afstandsbediening

Indien u handig bent kunt u uw drone ook besturen via de mobiele telefoon of smartwatch. Dit is echter niet mogelijk bij ieder model, maar bijvoorbeeld wel bij de Parrot AR Drone 2.0.

Automatisch ontwijken van obstakels

Als beginner is het vliegen met drones nog best een risico, want één klap tegen een paal of boom en u kunt een nieuwe kopen. Veel drones bevatten automatische ontwijking van obstakels, waardoor dit automatisch te voorkomen is. Indien u een drone koopt die dit bevat zal u waarschijnlijk een hoop geld besparen.

Terugkeerfunctie

De terugkeerfunctie zorgt ervoor dat de drone met een druk op de knop terugvliegt naar uw eigen locatie. Vooral als beginner is dit lekker makkelijk, want het landen van een drone is niet de makkelijkste taak.

Voor- en nadelen aan het vliegen met een drone

Zie hieronder een aantal voor- en nadelen op het gebied van drone technologie.

Voordelen

 • Als amateur is het vliegen met drones een leuke hobby.
 • Wanneer uw drone een camera bevat kunt er prachtige beelden mee schieten, aangezien hij op plekken kan komen die als mens moeilijk te bereiken of gevaarlijk zijn.
 • Ze kunnen door bedrijven worden ingezet voor professionele fotografie. Een voorbeeld hiervan is een makelaar die unieke beelden op zijn website wil zetten van een huis dat hij wil verkopen.

Nadelen

 • Niet iedereen is er even blij mee wanneer er een onbemand luchtvoertuig in de buurt ziet vliegen, waardoor het wat vervelende reacties kan veroorzaken.
 • Ze kunnen schade veroorzaken bij eigendommen van anderen, maar ook bij mensen zelf als u uw drone net op de verkeerde plek laat neerstorten.
 • Het kan lang duren voordat u het vliegen met een drone als beginner onder de knie hebt.

Veelgestelde vragen over een drone voor beginners

Heeft u nog vragen over drones? Kijk of wij hem hieronder al hebben beantwoord, voordat u hem stelt in de reacties of ons contactformulier.

Waar wordt een drone voor gebruikt?

Er zijn meerdere doeleinden waar een drone voor in kan worden gezet. Hij kan gebruikt worden als hobby om er lekker mee rond te vliegen in de open natuur, maar ook voor professionele foto- en videografie.

Kan een drone ook binnenshuis vliegen?

Het is zeker mogelijk om binnen met uw drone te vliegen, maar als beginner zouden wij hier erg mee oppassen. Het besturen van een drone is niet gemakkelijk, en het zou zonde zijn als u hem sloopt door bijvoorbeeld tegen een muur aan te vliegen.

Hoe kan ik snel leren vliegen met een drone?

Allereerst raden wij aan om een ruime plek op te zoeken zonder veel bomen. Daar kunt u beginnen met het leren om de drone te besturen. Er zijn op YouTube vele simpele trucjes beschikbaar om als beginner uit te proberen. Wanneer u simpele trucs en basisbewegingen onder de knie hebt kunt u het een stapje hoger opzoeken.

Wat is de betekenis van UAV?

UAV is een Engelse afkorting voor 'Unmanned Aerial Vehicle', wat ook wel onbemand luchtvoertuig betekent. Een drone valt hieronder, en dat is waarom u deze afkorting vaak terug ziet komen.

Kan een drone tegen regen?

Veel drones zijn niet waterbestendig. De producten die wel tegen water kunnen zijn dan ook gelijk vele malen duurder dan de drones die voor beginners beschikbaar zijn.

Hoe beoordelen jullie de beste drone voor beginners?

Om de best geteste drone voor beginners te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.
Over de auteur
Remco Bravenboer - reviewify

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer