6 Beste Draadloze Koptelefoons van 2021

Laatste update op 19-10-21 door Remco Bravenboer

Iedereen heeft wel eens een koptelefoon op gehad met harde muziek om zich lekker even af te zonderen van de wereld. Draadloze koptelefoons hebben vele voordelen vergeleken met de gewone variant, en qua prijsverschil valt het naar onze mening erg mee. Wij hebben voor u de beste draadloze koptelefoons bekeken en op een rijtje gezet.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Bose QuietComfort 35 II - de beste draadloze koptelefoon
Over-ear schelpen, geweldige bas en krachtige noise-cancelling. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
JBL Live 650BT NC
Batterijduur van 30 uur, sterke noise cancelling en prachtig design. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Sennheiser HD 458BT
Actieve noise cancelling, bedienen via app en voelt lekker licht aan. Bekijk prijs arrow right
#4
PowerLocus P2
Over-ear oorschelp (erg comfortabel), verschillende knopjes op de oorschelp en goede kwaliteit van het geluid. Bekijk prijs arrow right
#5
JBL T500BT
Batterijduur van 16 uur, licht in gewicht en makkelijk in te klappen. Bekijk prijs arrow right
#6
WISEQ Koptelefoon (voor kinderen)
Meegeleverde stickers, snelle Bluetooth v5.0 en passieve noise cancelling. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere draadloze koptelefoon onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 15 Producten Bekeken
clock 13 Uur Aan Onderzoek
review 192 Reviews Gelezen
thumbs up 6 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste draadloze koptelefoon

1. Bose QuietComfort 35 II

Bose QuietComfort 35 II
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Ik zal proberen niet te overdrijven, maar dit is de allerbeste koptelefoon die ik ooit op mijn hoofd heb gehad. We zijn klaar met het onderzoek, maar dit product heb ik zelf gehouden omdat ik de geluidskwaliteit echt top vind.

Laten we allereerst beginnen over de batterijduur. Na het volledig opladen, wat nog minder dan een half uur kost, kan hij een gehele werkdag mee zonder enige problemen. Daarna kunt u er thuis nog een uren van genieten - de batterij is waanzinnig.

De noise cancelling die deze draadloze koptelefoon bevat kan via een kleine schakelaar die aan de zijkant zit makkelijk in en uit worden geschakeld. Wanneer deze aan staat hoort u helemaal niets meer, zelfs niet een ventilator op een toilet of badkamer.

draadloze koptelefoon van Bose

Zelf luister ik vaak harde techno, en de bas die deze koptelefoon produceert is geweldig. Wanneer u uw handen op de koptelefoon legt als het geluid hard staat voelt u hem zelfs enorm trillen, zo hard kan de bas.

Qua stijl vind ik hem zelf ook prachtig. Mocht u geen fan zijn van zwart, hij is ook in het zilver en roze beschikbaar. Daarnaast weegt hij ook bijna niets, en u zult niet eens door hebben dat hij op uw hoofd zit.

Bekijk de Bose QuietComfort 35 II bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een geweldige Bluetooth over-ear koptelefoon met goed geluid en een krachtige noise cancelling optie. Met dit product kunt u uzelf even afzonderen van de mensen om u heen om te genieten van de beste muziekkwaliteit.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. JBL Live 650BT NC

JBL Live 650BT NC
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

JBL is een bekend merk als het gaat om geluid, met vele producten zoals koptelefoons en speakers op de markt.

Deze draadloze koptelefoon kan aan al uw apparaten worden gekoppeld via Bluetooth, wat door de meeste apparaten (mobiele telefoons & laptops) ook gelijk wordt ondersteunt.

Als we kijken naar de batterijduur, dan komt hij overeen met de Bose op nummer één. Hij moet wel wat langer opladen voordat hij weer op 100% zit.

Door middel van het downloaden van de JBL Headphone app, die voor beide iOS en Android beschikbaar is, kunt u zelf een equalizer gebruiken om het geluid af te stemmen hoe u het exact wilt hebben.

Heeft u te lang geluisterd en stopt de batterij er ineens mee? Geen enkel probleem, want met de meegeleverde kabel kunt u gewoon verder luisteren! (Als u natuurlijk een 3.5mm slot in uw apparaat heeft.)

Daarnaast bevat hij een microfoon, waardoor hij ook goed te gebruiken is voor een telefoongesprek of vergadering van achter de laptop.

Bekijk de JBL Live 650BT NC bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een goede koptelefoon met geweldige specificaties, en een klasse goedkoper dan de nummer één. Mocht u ongeveer tweehonderd euro hebben liggen voor een koptelefoon, dan raad ik u zeker aan om deze te kiezen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Sennheiser HD 458BT

Sennheiser HD 458BT
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De prijs van deze draadloze koptelefoon ligt gelijk een stuk lager dan die van nummers één en twee. Sennheiser is wel een bekend en betrouwbaar merk als het gaat om geluid, dus daar stonden wij van versteld.

Hij is over-ear, en bevat noise cancelling die het geluid om u heen echt goed af sluit. U kunt met de Sennheiser HD 458BT tot wel 30 uur lang muziek luisteren, voor hij pas weer aan de oplader hoeft.

Door middel van de speciale app die Sennheiser voor deze koptelefoon heeft ontwikkeld kunt u vanaf een Android of iOS apparaat gemakkelijk dit apparaat configureren.

Daarnaast bevat hij een prachtig zwart design met rode details, wat hem echt uniek maakt.

Tip: gebruikt uw kind dit product? Zet dan de volumebegrenzing aan om zijn of haar oortjes te beschermen.

Bekijk de Sennheiser HD 458BT bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een stuk goedkoper dan de twee hierboven, maar wel goede geluidskwaliteit, sterke noise cancelling en een handige app waarmee u de koptelefoon makkelijk in kunt stellen. Daarnaast kunt u er zelfs mee bellen, wat wilt u nog meer?

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. PowerLocus P2

PowerLocus P2
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

We waren een beetje verrast toen wij deze draadloze koptelefoon bekeken. Hij kost namelijk maar een paar tientjes, en vertoonde alsnog geweldige pluspunten.

Het is een over-ear variant, waardoor hij urenlang comfortabel op uw hoofd kan blijven zitten. De meeste over-ear koptelefoons die wij in ons onderzoek hebben bekeken hebben noise cancelling, maar de PowerLocus P2 heeft dat helaas niet. (Ook wel logisch, gezien de prijs.)

De audiokwaliteit van dit product is uitmuntend, zo lezen wij uit de honderden positieve reviews die deze koptelefoon in de laatste maanden heeft ontvangen.

Door middel van Bluetooth 4.2 kunt u deze koptelefoon gemakkelijk koppelen aan al uw apparaten. Dit kunt u doen door het aan-/uitknopje op de oorschelp om te schuiven. Naast deze knop zitten nog meer handige knopjes, bijvoorbeeld van het instellen van het volume.

Tot slot, komt er nog een mooi opbergdoosje bij met het PowerLocus logo er op.

Bekijk de PowerLocus P2 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Voor dit geld is dit de allerbeste draadloze koptelefoon die u gaat vinden. Zelf stonden wij versteld van de kwaliteit van dit product voor maar een paar tientjes. Heeft u maar een klein budget? Kies dan dit prachtige product.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. JBL T500BT

JBL T500BT
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Zelf heb ik deze on-ear koptelefoon vroeger gehad, en met het geluid is zeker niets mis.

Met een batterijduur van ruim 15 uur en zijn lichte gewicht van ongeveer 150 gram kunt u deze Bluetooth koptelefoon de hele dag gebruiken zonder dat hij oncomfortabel op uw hoofd zit.

Door middel van de ingebouwde microfoon kunt u makkelijk telefoongesprekken houden zonder dat u uw telefoon aan uw oor hoeft te houden.

Klein nadeel: hij werkt niet zonder kabel. Hij is dus alleen via Bluetooth te gebruiken en u zult moeten wachten tot hij weer helemaal volgeladen is voor u verder kunt met het luisteren van uw favoriete muziek.

Een ander nadeel dat ik zelf tijdens het gebruik van de JBL T500BT heb bevonden, is dat door te zweten de stoffen oorschelpen snel vies worden en kapot gaan. Ik gebruikte deze koptelefoon in de blauwe variant vaak in de sportschool, waardoor de oorschelpen er na een aantal maanden uit zagen alsof er allemaal stukjes stof af waren gebrokkeld.

Bekijk de JBL T500BT bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Net als de PowerLocus is dit ook een geweldige koptelefoon voor nog geen 50 euro. Wij vinden ze ongeveer gelijk, maar dit product krijgt toch niet de vierde plek aangezien de P2 nog een stapje goedkoper is en net wat meer kan.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

6. WISEQ Koptelefoon (voor kinderen)

WISEQ Koptelefoon (voor kinderen)
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Een onderzoek naar de beste draadloze koptelefoons moet natuurlijk ook een mooi product voor kinderen bevatten, en dat is deze van het merk WISEQ, waar wij hiervoor zelf nog niet van hadden gehoord.

Laten we als eerste even beginnen met een stukje veiligheid. Deze koptelefoon bevat een volumebegrenzer, waardoor u als ouder in kunt stellen wat het maximale volume is dat deze koptelefoon af kan spelen. Als u de oortjes van uw kind wilt beschermen, is dit een geweldige functie om te gebruiken. Daarnaast bevat hij geen kleine onderdeeltjes of scherpe randen, wat sommige andere koptelefoons wel hebben.

Hij bevat een passieve noise cancelling, waardoor lage volumeniveaus, die daardoor prima te verstaan zijn, ook mogelijk worden gemaakt.

Net als de nummers vier en vijf kost deze draadloze koptelefoon ook maar een paar tientjes, en wij raden u aan om er niet veel meer voor uit te geven als het voor uw kind is, aangezien zo'n product natuurlijk snel stuk is als hij valt.

Met de Bluetooth versie 5.0 die deze koptelefoon gebruikt kunt u een razendsnelle verbinding opzetten met de meeste mobiele telefoons.

draadloze koptelefoon pimpen met leuke stickers

Tot slot kunt u uw kind deze koptelefoon ook geheel laten pimpen, omdat er meer dan honderd stickers bij zitten wat wij echt heel leuk gedaan vinden van de makers.

Bekijk de WISEQ Koptelefoon (voor kinderen) bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een hele leuke koptelefoon voor kinderen, zeker door de meegeleverde stickers waardoor uw kind deze geheel uniek kan maken. En dat voor maar een paar tientjes!

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Alle belangrijke kenmerken van de beste draadloze koptelefoon

Of het nu gaat om werk of entertainment, een draadloze koptelefoon is een handig accessoire voor uw smartphone of computer. U kunt er muziek en audiobestanden mee beluisteren en zelfs comfortabel mee bellen zonder gedoe met kabels.

Als u op zoek bent naar een draadloze koptelefoon die aan uw behoeften voldoet, zijn er verschillende factoren die het overwegen waard zijn. We hebben de eerste stap gezet door deze functies hier op te sommen.

Type koptelefoon

Er zijn over het algemeen twee soorten koptelefoons Een over-ear koptelefoon heeft een band die boven op het hoofd gaat en heeft luidsprekers die beide oren volledig bedekken. Aan de andere kant is de on-ear koptelefoon kleiner en is hij zo ontworpen dat hij goed in de oren past.

Beide typen hebben hun eigen voordelen en de keuze is meestal afhankelijk van de voorkeur van de gebruiker. Over-ear koptelefoons bieden doorgaans een betere onderdompeling in het geluid en de fabrikanten hebben meestal noise-cancelling functies voor dit type. Andere gebruikers geven de voorkeur aan on-ear koptelefoons omdat ze draagbaar zijn en minder opvallen als ze worden gedragen.

Ingebouwde microfoon

De mogelijkheid om te bellen en gebeld te worden is een van de meest gewilde kenmerken van een draadloze koptelefoon in de afgelopen jaren. De meeste modellen hebben een ingebouwde microfoon om handsfree te bellen tijdens het rijden of lopen. Bovendien zijn de ingebouwde microfoons erg handig voor online gamers, streamers en makers van online content.

Unieke specificaties voor elk gebruikerstype

Er zijn verschillende specificaties die respectievelijk overeenkomen met het beoogde gebruik van het apparaat. Hier vindt u de belangrijkste toepassingen van bluetooth koptelefoons en de algemene specificaties die voor elke koptelefoon vereist zijn:

 • Algemeen Dagelijks Gebruik - Dit zijn de specificaties en prijzen van draadloze koptelefoons uit het middensegment. Ze dienen voor verschillende doeleinden, zoals het beluisteren van muziek zonder bijzondere randvoorwaarden op het gebied van geluidskwaliteit of ontwerp.
 • Kantoorgebruik - Er zijn koptelefoons die speciaal zijn ontworpen voor een goede spraakkwaliteit. Ingebouwde microfoons zijn nodig voor handsfree gesprekken en online conferenties.
 • Koptelefoons voor kinderen - Dergelijke modellen zijn over het algemeen kleiner en lichter. Het volume moet ook worden beperkt om te voorkomen dat het per ongeluk wordt gemaximaliseerd en dat er schade aan de oren ontstaat.
 • High Performance Gaming - Deze modellen zijn meestal uitgerust met de nieuwste Bluetooth-versies en zijn in staat om audio te verzenden met een lage vertraging, perfect voor real-time online games en streaming.
 • Sport- en outdooractiviteiten - Van deze modellen wordt verwacht dat ze ondanks het omgevingslawaai buitenshuis een helder geluid produceren. Het is ideaal om enige waterbestendigheid te hebben om schade door transpiratie of regen te voorkomen.
 • Koptelefoons voor DJ's en Muzikanten - Units met maximale geluidskwaliteit en noise-cancelling hebben de voorkeur voor dergelijke toepassingen. Ze hebben de snelste datatransmissiesnelheden om een volledig spectrum van geluiden te verzenden met vrijwel geen vertraging.

Active Noise Cancelling (ANC)

Dit is een geavanceerde functie die vaak door fabrikanten wordt geadverteerd als een sterk verkoopargument. Als u de geluiden volledig wilt onderdompelen zonder dat u wordt afgeleid door extern geluid, kan een draadloze koptelefoon met ANC een goede match voor u zijn. Let op dat niet alle koptelefoonmodellen met deze technologie worden geleverd.

ANC maakt gebruik van digitaal geproduceerde geluiden om externe ruis te onderdrukken. Ruis is immers slechts een verzameling willekeurige geluidsgolven. Deze technologie detecteert het geluidsgolfpatroon van de ruis en creëert een patroon dat elkaar opheft.

Levensduur van de batterij en snellaadfuncties

Draadloze koptelefoons zijn uitgerust met oplaadbare batterijen met een capaciteit van 150mAh tot 500mAh. U kunt eenheden met een hogere capaciteit nodig hebben die 16 uur en langer meegaan als u verwacht langdurig mobiel te zijn.

Als u denkt dat u vaker toegang hebt tot een oplader of stroomvoorziening, kunt u kiezen voor apparaten met een gemiddelde levensduur van de batterij van 8 tot 16 uur. Een grotere capaciteit is als vuistregel beter, maar de gebruikelijke afweging is het gewicht van het apparaat. Over-ear headsets met grotere batterijen kunnen zwaarder en omvangrijker zijn.

Oplaadmogelijkheden

Draadloze koptelefoons worden meestal geleverd met een USB-kabel voor het opladen. De standaard USB-kabel gaat naar uw computer of naar een muuradapter om het apparaat op te laden, en het micro-USB- of Type-C-uiteinde gaat naar de koptelefoon. Sommige modellen van het hogere segment hebben een dock waar de koptelefoon kan worden weergegeven tijdens het opladen.

Recente bluetooth koptelefoons hebben speciale houders die op een stopcontact kunnen worden aangesloten. Deze kunnen ook worden gebruikt als stroomvoorziening voor de koptelefoon door ze simpelweg in het apparaat te plaatsen.

Bluetooth-versie

Bluetooth v5.0 is nu beschikbaar en uitgerust op recente koptelefoonmodellen. Deze versie is beduidend sneller dan eerdere iteraties van Bluetooth-hardware en is in staat om sterkere draadloze signalen uit te zenden.

Dit betekent dat de koptelefoon een minder vertraging heeft en veel verder van het gekoppelde apparaat kan werken. Hij is ook beter bestand tegen interferentie, wat normaal gesproken leidt tot vertraging en robotachtige vervorming van het geluid. Toch is een meer betaalbare koptelefoon met versie 3 of 4 nog steeds prima geschikt voor dagelijks gebruik.

Waterbestendigheid

Mensen gebruiken vaker een draadloze koptelefoon buitenshuis. Een goed voorbeeld hiervan zijn joggers of fitnessliefhebbers die liever buitenshuis sporten. Daarom wordt waterbestendigheid als kenmerk steeds belangrijker.

U moet de specificaties controleren en begrijpen wat de betekenis is van Ingress Protection (IP)-classificaties. Koptelefoon met een IPX4-classificatie zijn bijvoorbeeld wel spatwaterdicht, maar niet waterdicht. Deze modellen kunnen wel wat zweet bestrijden met een vochtige doek, maar als u ze in het water dompelt, kan dit waarschijnlijk leiden tot schade.

Als u verwacht dat u de koptelefoon in extreme weersomstandigheden en natte omgevingen gebruikt, is het ideaal voor modellen met ten minste IP56-classificatie. Deze kunnen ongeveer 30 minuten overleven als ze in 1 meter water worden ondergedompeld zonder beschadigd te raken.

Verwijderbare audiokabel

U kunt draadloze koptelefoons vinden die nog steeds compatibel zijn met audiokabels. Deze zijn vaak voorzien van een 3,5 mm slot of micro-USB-poort voor geluidsinvoer, en deze kunnen worden aangesloten op een telefoon of computer met de alomtegenwoordige 3,5 mm audio-aansluiting. Sommige kunnen zelfs worden aangesloten op de USB-poort van een laptop of gameconsole.

Dit is een handige functie, vooral als de batterij van de koptelefoon leeg is geraakt en u deze direct wilt gebruiken. U kunt ook overschakelen op een audiokabel om de batterij te sparen als dat nodig is.

Type draadloze verbinding

Net als bij draadloze speakers is Bluetooth wel het meest populaire type draadloze verbinding tussen een koptelefoon en andere consumentenelektronica.Sommige koptelefoons ondersteunen ook Near Field Communication of NFC, wat het mogelijk maakt om automatisch Bluetooth te koppelen door simpelweg op de apparaten te tikken.

Bluetooth is meer dan voldoende voor het voeren van gesprekken en het luisteren naar muziek, maar als u extreem lage latency nodig hebt, kunt u een koptelefoon overwegen die gebruik maakt van een draadloze 2.4Ghz-verbinding. Dit is perfect voor snelle en competitieve videogamers of voor digitale muziek componisten. Een dergelijke koptelefoon kan worden aangesloten op een computer of gameconsole met een USB-ontvanger.

Spraakherkenning en -commando’s

Als u een geavanceerde handsfreebediening wilt, zijn er koptelefoons met microfoons die spraakcommando's naar het invoerapparaat sturen. Een dergelijke functie is perfect voor apparaten met spraakbediening en AI-assistenten zoals Siri, Cortana of Google. Het is ook een toegankelijkheidshulpmiddel voor mensen die spraak-naar-tekstconversie nodig hebben.

3D-geluidscapaciteit

High-end modellen zijn uitgerust met digitale technologieën voor het leveren van 3-dimensionale geluiden. Ze kunnen een 7.1 surround sound-systeem simuleren dat diepte en richting toevoegt aan het geluid waar u naar luistert.

Voor- en nadelen van een draadloze koptelefoon

Het bezit van een draadloze koptelefoon heeft grote voordelen, maar er zijn een aantal nadelen die u moet weten.

Voordelen

 • Mobiliteit is het belangrijkste voordeel. U kunt zich vrij bewegen in het huis terwijl uw telefoon of laptop wordt opgeladen. Recente modellen kunnen tot 10 meter van het invoerapparaat worden gebruikt.
 • Er zijn geen draden die het werken in de weg kunnen staan.
 • Ze zijn veelzijdig en compatibel met de meeste laptops, computers en zelfs met recente mobiele telefoons zonder 3,5mm-aansluiting.

Nadelen

 • U moet het apparaat speciaal voor lange buitenritten opgeladen houden. Als het geen speciale oplaadfunctie heeft of als u geen stroomvoorziening heeft, moet u even wachten voordat u het weer kunt gebruiken.
 • De levensduur van de batterij zal in de loop van de tijd geleidelijk afnemen. Dit geldt voor alle oplaadbare batterijen.
 • Draadloze koptelefoons zijn duurder dan hun bedrade tegenhangers. U kunt bedrade koptelefoons met een betere geluidskwaliteit voor dezelfde prijs kopen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 15 producten bekeken waarvan er 6 als goede draadloze koptelefoon uit de test zijn gekomen met als beste koop de Bose QuietComfort 35 II. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Bose QuietComfort 35 II full starfull starfull starfull starfull star Topklasse product, 10m Bluetooth afstand en over-ear schelpen.
2 JBL Live 650BT NC full starfull starfull starfull starfull star Ingebouwde equalizer, batterijduur van 30 uur en sterke noise cancelling.
3 Sennheiser HD 458BT full starfull starfull starfull starfull star Bevat een microfoon, actieve noise cancelling en bedienen via app.
4 PowerLocus P2 full starfull starfull starfull starempty star Kost maar een paar tientjes, over-ear oorschelp (erg comfortabel) en verschillende knopjes op de oorschelp.
5 JBL T500BT full starfull starfull starfull starempty star Prachtig geluid, ingebouwde microfoon en batterijduur van 16 uur.
6 WISEQ Koptelefoon (voor kinderen) full starfull starfull starfull starempty star Meegeleverde stickers, snelle Bluetooth v5.0 en passieve noise cancelling.
Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
Remco Bravenboer - reviewify