5 Beste Dashcams van 2024

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 01 mei 2023
Met de beste dashcam in uw auto heeft u altijd bewijs bij de hand als er een ongeval plaatsvindt.
De allerbeste dashcamkoop is..
Beste dashcam: AZDome M10 Pro 4K

De AZDome M10 Pro 4K is met zijn 4K beeldkwaliteit de beste dashcam van dit moment. Hij beschikt over veel opslagruimte, een handige parkeerstand en de G-sensor die uw gegevens automatisch beveiligd wanneer er een ongeluk plaatsvindt.

Dashcams zijn een ongelooflijke innovatie die vele aspecten van onze rijervaring geleidelijk hebben verbeterd en die een essentiële troef blijken te zijn voor verzekeringsdoeleinden. Met hun vermogen om consistent hoge kwaliteit videobeelden op te nemen vanaf het moment dat u uw voertuig aanzet die een koud, hard bewijs van ongevallen en misdaden leveren, en belangrijke gegevens documenteren, is het geen verrassing dat ze elk jaar in miljoenen auto's, bussen en vrachtwagens worden geïnstalleerd. Om u van al deze voordelen te laten genieten hebben wij onderzocht wat de beste dashcams zijn.

Vergelijk de 5 best geteste dashcams

# Dashcam Voordelen
1
AZDome M10 Pro 4K Beste dashcam van 2024
 • Brede kijkhoek.
 • 4K beeldkwaliteit.
 • Slimme G-sensor.
Bekijk prijs bekijk prijs
2
Xiaomi 70 Mai Beste koop dashcam
 • Werkt ook 's nachts.
 • Full HD camera.
 • Doet aan loop recording.
Bekijk prijs bekijk prijs
3
 • Bevat een parkeermodus.
 • 128GB SD-kaart.
 • Camera stabilisatie.
Bekijk prijs bekijk prijs
4
 • Brede kijkhoek van 160 graden.
 • Beelden terugkijken via telefoon of laptop.
 • 32GB SD-kaart met loop recording.
Bekijk prijs bekijk prijs
5
 • Werkt ook in de nacht.
 • Komt met een lange oplaadkabel.
 • Goedkope keuze.
Bekijk prijs bekijk prijs

Beste dashcams van 2024

1. AZDome M10 Pro 4K

Beste dashcam van 2024

Als u de allerbeste dashcam zoekt die alles heeft wat u ook maar nodig hebt, dan is dit het product waar u voor moet gaan.

De 4 megapixel camera filmt alles haarscherp in 4k-kwaliteit, en ook nog is met wel 24 frames per seconde. Het maakt niet uit wat voor weer het is, de Sony Starvis IMX335 sensor zal er voor zorgen dat de hoogste beeldkwaliteit op ieder moment beschikbaar is. Daarnaast is de kijkhoek van zijn camera 150 graden, waardoor u bijna de gehele voorkant op de video kunt krijgen. Met de ingebouwde microfoon kan geluid ook gemakkelijk worden opgenomen.

Met de ingebouwde touchscreen kunt u het LCD scherm gemakkelijk aansturen door er met uw vinger op te tikken. U kunt hierdoor bij het menu om de instellingen te wijzigen, maar ook gemakkelijk een foto maken met de camera om deze later terug te kijken.

Wat een leuke toevoeging is, is dat u optioneel een waterdichte IP68 camera aan kan sluiten via een kabel om bij de achterruit te plaatsen. Hierdoor kan de auto ook van achter worden gefilmd, wat een voordeel kan zijn als u informatie moet aanleveren voor de verzekeringszaak.

Met gemak kunt u alle beelden van deze beste dashcam terug kijken via uw smartphone. De dashcam is namelijk verbonden via WiFi, waardoor u binnen 10 meter verbinding kan maken met het apparaat via de AZDome App.

Ook bevat hij een parkeerstand. U kunt hiervoor kiezen om te filmen met 1 frame per seconde om zo ruimte op de SD-kaart te besparen, maar hij kan ook in slaapstand staan en automatisch een minuut worden geactiveerd wanneer beweging wordt gedetecteerd.

Nog een voordeel is de zogenaamde G-sensor die bij dit product komt kijken. Hierdoor worden uw gegevens automatisch beveiligd opgeslagen wanneer er een ongeluk plaats vind. Hierdoor kunnen beelden niet verloren gaan wanneer uw dashcam bijvoorbeeld

Redenen om te kopen

 • Brede kijkhoek.
 • 4K beeldkwaliteit.
 • Slimme G-sensor.
 • Parkeerstand.
 • Veel opslagruimte.

Bekijk de AZDome M10 Pro 4K bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de AZDome M10 Pro 4K bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

2. Xiaomi 70 Mai

Beste koop dashcam

Deze dashcam zorgt voor scherpe beelden in full HD (1080p) door zijn krachtige sensor, de SONY IMX323. Een mooi voordeel is zijn brede kijkhoek van de camera van 130 graden, waardoor u een groot deel van de voorkant in beeld kunt krijgen.

U kunt hem urenlang laten filmen, aangezien hij een opslagruimte bevat van 64 gigabyte, wat ongeveer gelijk staat aan acht uur aan video in deze hoge kwaliteit.

De beelden die de Xiaomi 70 Mai maakt kunnen gemakkelijk worden teruggekeken via uw mobiele telefoon, omdat hij via WiFi hiermee te verbinden is. Dit kan door de app te downloaden op de mobiele telefoon om vervolgens een verbinding op te zetten met uw dashcam.

Net als de allerbeste dashcam hierboven, bevat deze een G-sensor. Hierdoor worden al uw beelden veilig opgeslagen wanneer de dashcam een ongeluk detecteert.

Door middel van loop recording zal het nooit zijn dat u beelden mist met deze dashcam. Hij slaat opnames op in fragmenten van een minuut. Wanneer hij vol zit, verwijderd hij het oudste fragment om de nieuwste toe te kunnen voegen.

Redenen om te kopen

 • Werkt ook 's nachts.
 • Full HD camera.
 • Doet aan loop recording.
 • Bevat een G-sensor.
 • Kijkhoek van 130 graden.

Bekijk de Xiaomi 70 Mai bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Xiaomi 70 Mai bij Amazon €23,00 Geleverd binnen 2 tot 4 werkdagen. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Xiaomi 70 Mai bij Bol €52,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

3. Nextbase 312GW

Deze dashcam van Nextbase produceert prachtige beelden in 1080p met 30 frames per seconde. Dit gecombineerd met een kijkhoek van 140 graden geeft u goede beelden voor een verzekeringszaak.

Door middel van de beeldstabilisatie wordt ervoor gezorgd dat de camera altijd recht blijft filmen, ook als uw auto bijvoorbeeld een klein beetje schuin rijdt.

Hij bevat een handige magneetbevestiging waardoor de dashcam gemakkelijk en stevig aan uw voorruit kan worden gemonteerd. De kabel kan in de sigarettenaansteker van uw auto om hem van stroom te voorzien.

Tot slot nog een groot voordeel, en dat is dat hij een lange opnametijd heeft door zijn 128GB SD-kaart die er in zit. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken dat u om de paar uur het SD-kaartje hoeft te legen, maar u hier gemakkelijk een dag lang mee door kan.

Redenen om te kopen

 • Bevat een parkeermodus.
 • 128GB SD-kaart.
 • Camera stabilisatie.
 • Plug & play.

Bekijk de Nextbase 312GW bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Nextbase 312GW bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

4. Salora CDC3350FD

Salora is geen heel bekend merk, maar deze dashcam die ze hebben geproduceerd is een goed product.

Laten we beginnen met de kijkhoek. De kijkhoek van de Salora CDC3350FD is 160 graden (horizontaal), wat één van de breedste is uit alle dashcams die wij voor dit onderzoek onder de loep hebben genomen.

Door middel van de loop recording zullen de oudste beelden op de dashcam worden overschreven wanneer hij ruimte nodig heeft voor nieuwe beelden. De 32GB SD-kaart kan daarnaast ongeveer vijf uur aan video opnemen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken wanneer hij vol begint te raken.

Wanneer u de beelden terug wilt kijken kunt u de dashcam aansluiten op uw mobiele telefoon of laptop via een USB-kabel, of door de SD-kaart in de lezer te stoppen. Vanaf daar kunt u gemakkelijk de beelden van de laatste uren selecteren om ze terug te kijken en eventueel op te sturen naar de verzekering.

Het grootste nadeel dat wij hebben gevonden is dat deze dashcam geen G-sensor bevat, en uw beelden dus weg zullen zijn als tijdens een ongeluk uw dashcam kapot gaat. Daarnaast bevat hij ook geen beeldstabilisatie, waardoor de beelden op hobbelig wegdek wat schokkerig kan zijn. (Geen extreem groot probleem)

Redenen om te kopen

 • Brede kijkhoek van 160 graden.
 • Beelden terugkijken via telefoon of laptop.
 • 32GB SD-kaart met loop recording.

Bekijk de Salora CDC3350FD bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Salora CDC3350FD bij Bol Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

5. Smartwares DVRCAR25

Deze dashcam bevat niet veel geavanceerde functies, maar is goedkoop en daarom qua prijs-kwaliteit alsnog een redelijke keuze.

De kijkhoek van de camera is maar 120 graden wat aan de kleine kant is. De videokwaliteit is full HD, maar de camera heeft maar 2 megapixels. U zult er dus alsnog redelijke beeldkwaliteit mee kunnen filmen, maar voor de allerbeste kwaliteit zul u een ander dashcam moeten kiezen want deze is op dat gebied zeker niet de beste.

Daarnaast produceert hij tijdens het rijden op de weg in de nacht ook nog redelijke beelden. Kentekens zijn nog te lezen en bewijsmateriaal zal dus zeker aanwezig zijn als u op dit tijdstip een ongeluk krijgt.

Een groot nadeel die wij bij dit product hebben gevonden is dus zijn beeldkwaliteit die niet optimaal is. Daarnaast bevat hij nog kleine nadeeltjes zoals dat hij kleine knopjes bevat en geen beeldstabilisatie aanbiedt.

Redenen om te kopen

 • Werkt ook in de nacht.
 • Komt met een lange oplaadkabel.
 • Goedkope keuze.

Bekijk de Smartwares DVRCAR25 bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Smartwares DVRCAR25 bij Bol €40,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

Dashcam aanbiedingen

Heeft u niet veel budget meer over voor een nieuwe dashcam? Misschien staat er in het onderstaande overzicht met dashcam aanbiedingen wel een leuke deal met korting voor u bij. We halen alle aanbiedingen bij Bol en Coolblue dagelijks op, zodat u altijd de actuele aanbiedingen ziet.

Guardo Full HD Dashcam - Voor-en achtercamera - 10
Guardo Full HD Dashcam - Voor-en achtercamera - 10
€119.95 €37.90
Bekijk bij Bol
BlackVue DR900X-2CH 4K UHD Cloud Dashcam 32GB
BlackVue DR900X-2CH 4K UHD Cloud Dashcam 32GB
€618.00 €549.00
Bekijk bij Bol
BlackVue DR900X-2CH Plus 4K UHD Cloud Dashcam 32GB
BlackVue DR900X-2CH Plus 4K UHD Cloud Dashcam 32GB
€639.95 €599.95
Bekijk bij Bol
Gator dashcam 720 HD + Display + 8GB Micro SD
Gator dashcam 720 HD + Display + 8GB Micro SD
€108.00 €69.95
Bekijk bij Bol

Belangrijke kenmerken om op te letten tijdens het kiezen van de beste dashcam

De innovatieve technologie achter dashcams heeft in de afgelopen jaren drastische vooruitgang geboekt, waardoor de apparaten een groot aantal nieuwe functies hebben gekregen. Hier bespreken we enkele van de belangrijkste functies die we hebben gevonden in de dashcams die vandaag de dag op de markt verkrijgbaar zijn.

Connectiviteit

Dashcams werken met 3 belangrijke verbindingsmogelijkheden die afzonderlijk of, in combinatie met elkaar, kunnen worden bediend.

WiFi

Vroeger had u alleen toegang tot de instellingen en wisselde u beelden rechtstreeks uit op de dashcam zelf. Tegenwoordig kunnen we cams vinden die gebruik maken van WiFi-integratie, zodat we deze instellingen gemakkelijk draadloos kunnen beheren vanaf onze mobiele of tablet. Deze functie verbetert de gebruikerservaring door een naadloos en eenvoudig te navigeren systeem te bieden dat intuïtief is voor beginners.

GPS

Het Global Positioning System, of beter bekend als GPS, is verantwoordelijk voor het nauwkeurig vastleggen van belangrijke snelheids- en locatiegegevens tijdens het rijden. Het is in staat om uw fysieke locatie te volgen en de route en snelheid die u aflegt te vergelijken met de opgenomen beelden. Deze essentiële informatie is een opmerkelijke troef die het proces van uw verzekeringsclaims kan versnellen door het leveren van onschatbaar nauwkeurig bewijs.

Bluetooth

Net als bij WiFi kunt u met Bluetooth ook toegang krijgen tot de systeeminstellingen door de dashcam aan te sluiten op uw apparaten, hoewel dit gebeurt zonder dat er een simkaart of internetverbinding nodig is. Bluetooth werkt door de benodigde technische gegevens tussen uw dashcam en uw telefoon of tablet binnen een kort bereik over te brengen door radiogolfsignalen te verzenden en te ontvangen. De technologie bestaat al jaren en zal een betrouwbare oplossing blijven om apparaten met elkaar te verbinden.

Video resolutie (output)

De videoresolutie van een dashcam is verantwoordelijk voor de weergave van het aantal pixels dat u in een opname ziet. Meer pixels staat gelijk aan een hogere resolutie, wat op zijn beurt meer realistische en levensechte resultaten oplevert, en wat daardoor vrij voordelig kan zijn voor het oppakken van ingewikkelde details die nodig kunnen zijn tijdens een verzekeringsclaim.

4K

4K-videoresolutie is momenteel het hoogste kwaliteitsniveau dat dashcam kunnen produceren. Miljoenen pixels zijn aan het werk in een 4K-systeem om u een zuiver en ultra-realistisch resultaat te bieden. De voordelen van een dergelijke hoge kwaliteit kunnen niet alleen uw kansen verbeteren om moeilijk te zien objecten binnen het frame te identificeren, maar kunnen ook zorgen voor voldoende beeldmateriaal voor films en andere entertainmentdoeleinden.

Eén ding moet u in gedachten houden; voor een 4K-resolutie is niet alleen een grotere SD-kaart nodig, omdat deze aanzienlijk grotere bestanden produceert dan zijn dochtermaatschappijen, maar ook een beeldscherm met 4K-ondersteuning.

Full HD

Full HD of 1080p is de meest voorkomende resolutie in een dash camera, omdat het voldoende kwaliteit biedt voor bijna alle situaties. De mogelijkheid om beelden van hoge kwaliteit op te nemen zonder dat dit overmatige opslagruimte in beslag neemt, maakt het tot de meest populaire resolutie van de keuze.

HD

Hoewel HD nog steeds 'High Definition' is, is het waarschijnlijk de laagste graad van resolutie die u kunt vinden in een dashcam. De uitvoerkwaliteit presteert niet zo goed bij weinig licht, maar het neemt wel een aanzienlijke hoeveelheid SD-kaartruimte in beslag, waardoor het een ongelooflijk betaalbare optie is vergeleken met zijn voorgangers.

Belangrijke opties en functies

G-Sensor

De G-sensor of Gravity Sensor is een versnellingsmeter die wordt gebruikt om plotselinge versnellingen en vertragingen te detecteren. Dit is een nette functie die een enorm nuttig hulpmiddel is tijdens een auto-ongeluk. Deze gegevens kunnen een ander belangrijk bewijsstuk zijn voor uw verzekeringszaak.

Loop recording

U denkt waarschijnlijk dat de dashcams elke keer dat u rijdt opnamen maken, maar verbruiken ze dan niet ongelooflijk snel opslagruimte? Loop recording lost dit op door in continue 5 minuten clips op te nemen. Zodra de SD-kaart gevuld is, overschrijft het de 1e clip die werd opgenomen terwijl het tegelijkertijd de volgende opneemt en herhaalt dit steeds opnieuw, zodat de dash cam non-stop kan filmen. U bent op elk moment vrij om de dashcam aan te sluiten op een apparaat en er de nodige gegevens uit te halen.

Nachtstand

De nachtmodus is een essentiële functie die u zeker moet gebruiken in de dashcam die u kiest, vooral als u van plan bent om in het donker met uw auto te rijden. Dashcams met nachtzicht maken gebruik van extra verlichting om meer licht in de beeldsensoren te brengen.

Beeldstabilisatie

Samen met de nachtmodus is een andere ongelooflijk belangrijke functie waar u op moet letten een ingebouwde beeldstabilisator. Onze voertuigen zijn vrij onstabiel, vooral in ruw terrein en op onvoorspelbare wegen, dus het is van het grootste belang dat de dashcam een zekere mate van stabiliteit bevat om deze overmatige bewegingen tegen te gaan, zodat een soepel en zijdeachtig eindresultaat wordt verkregen.

Parkeerstand

Wanneer uw voertuigmotor wordt uitgeschakeld volgen de cams dit meestal, maar dashcams die gebruik maken van de parkeerstand blijven werken. Wanneer de sensor een beweging buiten de auto detecteert zal de dashcam automatisch ingeschakeld worden om dit te monitoren. Dit verandert uw auto effectief in een CCTV-camera en kan u helpen bij het identificeren van autodieven en andere criminele handelingen.

Touchscreen

Traditioneel waren dashcams meestal alleen te bedienen via onhandige knoppen aan de buitenkant van het apparaat. Tegenwoordig hebben we het geluk dat we met de aanraking van onze vingers toegang hebben tot de functies van de cam, net als bij de bediening van onze tablets en smartphones.

Verschillende voor- en nadelen van een dashcam

Of het nu gaat om het opnemen van een misdrijf, het filmen van kwaliteitsinhoud voor uw youtube-kanaal of gewoon om bewijs te hebben voor het geval er iets geks gebeurt zodat u kunt delen met uw vrienden, een dashcam is zeker een lonende aankoop. Hieronder hebben wij een aantal van de voordelen en nadelen die u moet overwegen bij het winkelen voor een nieuwe camera voor uw voertuig op een rijtje gezet.

Voordelen

 • Het grootste voordeel van het bezitten van een dashcam is zeker de zelfverzekerde en stressloze autoritten die u zult doorstaan in de wetenschap dat u nooit het risico loopt om te verliezen op een onbetrouwbaar crimineel incident.
 • Een ander ongelooflijk voordeel van het bezit van een dashcam is dat veel verzekeringsmakelaars een lager schadebedrag bieden als u een camera in uw voertuig hebt geïnstalleerd, omdat het proces van het indienen van een melding drastisch wordt versneld.
 • Dashcams kunnen ook een goede manier zijn om kinderen die uw voertuig lenen in de gaten te houden.

Nadelen

 • Het grootste nadeel van het bezit van een dashcam is dat in het ongelukkige geval dat u een ongeluk krijgt waar u verantwoordelijk voor bent, de camera werkt als een aansprakelijkheid die u verantwoordelijk houdt en bewijst dat u schuldig bent.
 • Dashcams kunnen ook een behoorlijk duur stuk gereedschap zijn, het achterlaten ervan in uw voertuig kan mogelijk autodieven aantrekken.
Over de auteur
Remco Bravenboer - reviewify

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer