3 Beste DAB+ Antennes van 2021

Laatste update op 13-10-21 door Remco Bravenboer
De allerbeste koop is..

De Pioneer CA-AN-DAB.001 is een geweldige DAB+ radioantenne die gemakkelijk gekoppeld kan worden aan alle Pioneer autoradio's en zelfs signaal kan behouden in tunnels.

De kwaliteit van de DAB in uw auto hangt af van de antenne die u gebruikt. Zelfs als u gebruik maakt van geweldige speakers bent u alsnog afhankelijk van uw DAB+ antenne.

Een klacht die u vaak ziet bij DAB+ radio's is dat het signaal erg slecht is. Matige ontvangst van een DAB+ radio is nog vervelender als bij FM aangezien dit geluid er dan helemaal mee stopt.

Wij hebben de beste DAB+ antennes voor u uitgezocht, zodat u zelf niet meer op zoek hoeft te gaan.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Pioneer CA-AN-DAB.001 - de beste dab+ antenne
Zelfs signaal in tunnel, goedkope keuze en koppelen aan navigatiesysteem. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Kenwood/JVC CX-DAB1
Heldere display, geweldig geluid en veel verschillende mogelijkheden. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Boscer DAB+ USB Adapter
Helder geluid & signaal, goede prijs-kwaliteitsverhouding en neemt weinig ruimte in beslag. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere dab+ antenne onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 8 Producten Bekeken
clock 12 Uur Aan Onderzoek
review 83 Reviews Gelezen
thumbs up 3 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste dab+ antenne

1. Pioneer CA-AN-DAB.001

Pioneer CA-AN-DAB.001
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Heeft u slecht radio-ontvangst in uw auto? Dan biedt de Pioneer CA-AN-DAB.001 dé perfecte oplossing. Hij is geschikt voor alle Pioneer DAB-autoradio's. Er wordt een kabeltje meegeleverd die er voor zorgt dat u gemakkelijk massa of aarde kunt maken.

Volgens klanten van dit product is het signaal zelfs nog goed terwijl u in een tunnel rijdt. Hij is daarnaast zelfs te koppelen aan navigatiesystemen. Wat wilt u nog meer?

Bekijk de Pioneer CA-AN-DAB.001 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Duidelijk de allerbeste DAB+ radioantenne, en dat voor net meer dan een tientje - ongelofelijk toch?

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Kenwood/JVC CX-DAB1

Kenwood/JVC CX-DAB1
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De naam zegt het al, deze DAB+ auto radioantenne is geschikt voor alle Kenwood en JVC radio's die ondersteuning bieden voor DAB+. Hij biedt perfect ontvangst op verschillende radio's waaronder de DAB41U.

Het is niet heel gemakkelijk, maar met een uurtje kan hij door middel van de handleiding werkend op uw auto zitten.

Bekijk de Kenwood/JVC CX-DAB1 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Goede installatiehandleiding en mooie geluidskwaliteit. De beste DAB+ antenne voor Kenwood & JVC autoradio's.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Boscer DAB+ USB Adapter

Boscer DAB+ USB Adapter
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Mocht u beschikken over een Android autoradio, dan is de DAB+ USB Adapter van Boscer een goede keuze. Het is een vernieuwde variant van het product die als voordeel heeft dat hij geen massa-aansluiting nodig heeft. Het enige wat u hoeft te doen om hem te installeren is de USB dongel in een USB-poort te stoppen en de app op uw autoradio installeren.

Bekijk de Boscer DAB+ USB Adapter bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De beste DAB+ antenne als u beschikt over een Android autoradio. Hij is daarnaast een stuk makkelijker te installeren dan de gemiddelde DAB+ antenne.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Kenmerken van de beste DAB+ antennes

Niet alle autoradio's kunnen Digital Audio Broadcast Plus (DAB+) ontvangen, omdat ze geen ingebouwde ontvanger voor dit signaal hebben. Daarom kan een DAB+ antenne een handig accessoire zijn, dat u onder de voor- of achterruit van uw auto kunt installeren.

dab+ antenne op auto

Er zijn talloze modellen en bijbehorende specs op de markt, dus hebben wij alles verzameld wat u moet weten om de beste DAB+ antenne voor uw auto te vinden.

Bereik en volumeversterking

De capaciteit om signalen te verkrijgen en te versterken is misschien wel de meest essentiële overweging bij het zoeken naar de beste DAB+ antenne. U moet een model vinden met ten minste 26 decibel (dB) versterking zodat u zwakkere signalen kunt ontvangen, zelfs als u in een gebied met zwakke ontvangst rijdt.

Afhankelijk van de werkfrequentie kunnen sommige modellen het ontvangstbereik verbeteren tot ongeveer 75-150 kilometer. Betere versterking betekent meestal duurdere antennes, maar dergelijke modellen kunnen de UHF- en VHF-ontvangst aanzienlijk versterken met minimale ruisniveaus.

Bedrijfsspanning en stroomaansluiting

De meeste antennemodellen gebruiken een mannelijke MCX-connector om stroom te halen uit de accu van uw auto. De bedrijfsspanning is meestal 5V of 12V, met een overeenkomstige werkstroom van 30mA en 60mA. AND

Het kan zijn dat u op zoek moet gaan naar een IEC-adapter voor Europese voertuigen. Nieuwere modellen hebben ook een USB 2.0 of 3.0 interface. AND

Display

DAB+ antennes worden meestal geleverd met een klein LCD-scherm. Het toont de lijst van stations binnen bereik en de bijbehorende signaalsterkte op dezelfde manier als dat bij een DAB+ radio gebeurt.

Android Radio

Sommige recente modellen kunnen aan een Android radio gekoppeld worden. U moet een APK installer downloaden via de door de antennefabrikant verstrekte link. Met behulp van een of SD-kaart moet u de APK op de Android radio installeren voordat hij de antenne kan gebruiken. AND

Werkingsfrequentie

De antenne moet geschikt zijn voor de uitzendfrequenties van DAB en DAB+ radiostations. Voordat u er één koopt, moet u op de banden of spectra letten die de antenne kan detecteren.

Zo moet hij bijvoorbeeld frequenties tussen 170 en 240 MHz voor Band III kunnen detecteren. Wat de L-band frequenties betreft, moet de antenne frequenties van 1452 tot 1492 MHz kunnen detecteren.

RDS- en DLS-vermogen

Compatibel zijn met Radio Data System (RDS) is geen verplicht kenmerk, maar sommige gebruikers vinden het wel handig. Hiermee kan uw radio extra informatie weergeven, zoals de ID van de zender, de naam van het programma dat wordt uitgezonden, en de huidige tijd voor FM-stations. Let er wel op dat niet alle stations RDS-gegevens uitzenden.

Op dezelfde manier kunnen DAB en DAB+ stations ook radiotekst of een Dynamic Label Segment (DLS) uitzenden. Een DLS-compatibele antenne kan real-time informatie van maximaal 128 tekens ontvangen. Dit kan de titel van het liedje zijn of snelle verkeersupdates van het omroepnetwerk.

Materiaal

De beste DAB+ antenne moet duurzaam, dun, en flexibel zijn. De meeste varianten zijn gemaakt van Flexible Printed Circuit (FPC) materiaal. Dit is een dun, lichtgewicht materiaal dat gebruikt wordt voor geavanceerde elektronica zoals laptops en mobiele telefoons.

Bedrijfstemperaturen

Conventionele radioantennes kunnen defect raken bij extreme temperaturen. Een goede DAB+ radioantenne is doorgaans bestand tegen een temperatuurbereik van -40 tot 85 graden Celsius, waardoor hij geschikt is voor elk seizoen en elke rijconditie.

Veelgestelde vragen over een dab+ antenne

Bekijk hieronder nog een paar veelgestelde vragen die gaan over DAB+ antennes.

Hoe moet een DAB+ antenne worden geplaatst?

U moet hem verticaal op uw auto plaatsen, omdat ze zo gepolariseerd zijn.

Wat is een DAB+ antenne?

Een DAB+ antenne kan gebruikt worden voor DAB+ ontvangst in auto's. Niet iedere auto kan dit standaard, wat het een handige accessoire maakt.

Hoe beoordelen jullie de beste dab+ antenne?

Om de best geteste dab+ antenne te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 8 producten bekeken waarvan er 3 als goede dab+ antenne uit de test zijn gekomen met als beste koop de Pioneer CA-AN-DAB.001. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Pioneer CA-AN-DAB.001 full starfull starfull starfull starfull star Te koppelen aan alle Pioneer radio's, meegeleverd kabeltje en zelfs signaal in tunnel.
2 Kenwood/JVC CX-DAB1 full starfull starfull starfull starfull star Beste keuze voor Kenwood & JVC autoradio's, ruim 50 zenders te beluisteren en heldere display.
3 Boscer DAB+ USB Adapter full starfull starfull starfull starfull star Beste keuze voor Android autoradio, makkelijke installatie en helder geluid & signaal.
Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
Remco Bravenboer - reviewify