6 Beste Buitenlampen met Bewegingssensor van 2021

Laatste update op 13-10-21 door Remco Bravenboer

Zoekt u een manier om uw buitengebied op een makkelijke manier te verlichten? De beste buitenlampen met bewegingssensor zorgen ervoor dat het licht automatisch aan gaat wanneer u in zijn beeld komt. Er is dus geen knop of ander soort schakelaar voor nodig om deze aan te zetten, wat hem enorm gebruiksvriendelijk maakt. Wij hebben meer dan tien modellen onderzocht, om u van koopadvies te kunnen voorzien.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
LifeGoods Solar - de beste buitenlamp met bewegingssensor
1800 mAh, 97 lichtpunten en makkelijke montage. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Philips myGarden June
Krachtige sensor, inclusief goede spaarlamp en simpele installatie. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Steinel L585S
Grote reikwijdte, iP-waarde: 44 en instelbare schemering. Bekijk prijs arrow right
#4
SensaHome Solar
Kan tegen water, wijd bereik qua verlichting en energielabel A++++. Bekijk prijs arrow right
#5
Oak Power+
Detectieafstand van ongeveer zes meter, geeft voldoende licht en meerdere montagemogelijkheden. Bekijk prijs arrow right
#6
EGLO City Wandlamp
Zelf het lichtniveau bepalen, a++ energieklasse en goed voor onder afdak. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere buitenlamp met bewegingssensor onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 14 Producten Bekeken
clock 24 Uur Aan Onderzoek
review 121 Reviews Gelezen
thumbs up 6 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste buitenlamp met bewegingssensor

1. LifeGoods Solar

LifeGoods Solar
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze buitenlampen met bijna 100 verschillende lichtpunten zorgen voor duidelijk licht, en gaan automatisch aan wanneer er iemand in zijn kijkhoek komt te staan. Hij werkt op zonne-energie in combinatie met zijn ingebouwde accu, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken dat hij tussendoor opgeladen moet worden. Per volledige lading van 1800 mAh gaat hij ruim twaalf uur mee.

Let er wel op dat dit alleen goed werkt als hij hangt op een plek waar overdag veel zon komt, omdat hij anders in het donker niet genoeg energie bevat om aan te kunnen gaan.

voorbeeld van het licht

Met de water- en stofdichtheid van dit product zit het ook goed. Hij bevat een IP65 beoordeling waardoor hij tegen elk type weer kan, zelfs tegen vorst.

Daarnaast bevat hij verschillende lichtstanden waaruit u kunt kiezen. De volgende opties zijn de mogelijkheden:

  • Medium stand (zonder gebruik van zijn bewegingssensor)
  • Dim stand die fel wordt bij detectie van beweging
  • Helemaal uit en fel licht bij bewegingsdetectie

Daarnaast is de installatie van deze buitenlamp een fluitje van een cent. Het enige wat u hoeft te doen is hem ophangen aan de meegeleverde pluggen en schroeven, en klaar is Kees!

Bekijk de LifeGoods Solar bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De LifeGoods Solar is een geweldige buitenlamp met verschillende standen en mooi licht. Zijn bewegingsdetectie is erg krachtig, en door middel van zijn accu op zonne-energie zult u hier een hoop geld mee besparen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Philips myGarden June

Philips myGarden June
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze buitenlamp bevat een krachtige bewegingssensor en gaat uitzonderlijk lang mee als we hem naast vergelijkbare modellen zetten. Daarnaast is hij erg energiezuinig, waardoor u een stuk goedkoper uit bent op uw energierekening vergeleken met een normale lamp.

Wat erg mooi is aan deze buitenlamp, is dat hij niet alleen licht naar boven schijnt, maar helemaal rondom. Dit zorgt voor een erg fijne sfeer in het gebied rondom waar de lamp wordt geplaatst.

Het licht wat deze lamp produceert is wit, met een kleurtemperatuur van 2700 Kelvin. Daarnaast bevat hij ongeveer 750 lumen per lichtpunt, waarvan hij er maar eentje bevat.

Tot slot is hij erg eenvoudig te plaatsen. Er wordt een montagesleutel meegeleverd en een instructieboekje waardoor zelfs een klein kind het binnen enkele minuten voor elkaar zou kunnen krijgen.

Bekijk de Philips myGarden June bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een buitenlamp met prachtig licht, niet alleen van bovenaf maar rondom. Daarnaast is hij redelijk energiezuinig met energieklasse A en kan hij tienduizenden uren mee.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Steinel L585S

Steinel L585S
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Wat aan deze lamp erg leuk is, is de mogelijkheid om er zelf een lamp in te plaatsen. Hij bevat een E27-fitting waardoor hij geschikt is voor een spaar- gloei- en LED-lamp die u zelf kunt kiezen. (En die natuurlijk wel past)

De afstand waarbinnen beweging gedetecteerd kan worden wordt ook wel de reikwijdte genoemd. Bij deze lamp is dit in te stellen tot wel 12 meter. Stelt u deze bijvoorbeeld in op vijf meter, dan worden alle bewegingen tot vijf meter gedetecteerd door zijn sensor.

Daarnaast is er nog de registratiehoek, welke laat zien in welke hoek (aantal graden) beweging gedetecteerd kan worden. Bij deze lamp is dat 180 graden, waardoor hij, als hij aan een muur zit, bijna heel het gebied binnen zijn zicht kan detecteren.

Zijn IP waarde is 44. Dit betekent dat hij spatwaterdicht is, en er ook moeilijk een vast voorwerp naar binnen kan komen.

Tot slot is er ook nog een instelbare tijd voor hoe lang de lamp aan moet blijven na het detecteren van beweging. Deze kan worden ingesteld tussen 10 seconde tot wel ruim een half uur - een erg handige toevoeging!

Bekijk de Steinel L585S bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Erg goedkope buitenlamp met zelfs een instelbare timer. U kunt zelf kiezen hoe lang het licht blijft branden nadat er iemand binnen zijn registratiehoek is gekomen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. SensaHome Solar

SensaHome Solar
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Het eerste wat ons opviel is dat deze buitenlamp met bewegingssensor enorm energievriendelijk is, aangezien hij beschikt over een A++++ label. Hij bevat daarnaast een IP-rating van 65, waardoor hij geheel waterdicht is en veilig te gebruiken is met bijna alle weersomstandigheden.

Zijn design is erg goed over nagedacht. Er zitten kleine zonnepaneeltjes op de bovenkant waardoor hij overdag in de zon binnen ongeveer vijf uur zijn accu volledig op kan laden. Vervolgens kan hij u of uw bezoekers daarna heel de nacht lang voorzien van licht wat wordt geproduceerd door 90 verschillende kleine LED lampjes.

Daarnaast is het ook erg makkelijk, net als de meeste andere buitenlampen, om hem te monteren. Er worden plugs en schroeven meegeleverd met het product waardoor u zelf niets nodig hebt en dit binnen enkel minuten voor elkaar kan krijgen.

Een leuke toevoeging is dat u er zelf voor kunt kiezen of de lamp heel licht moet blijven branden in plaats van dat hij enkele minuten na detectie helemaal uit gaat.

Bekijk de SensaHome Solar bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Mooi uitziende lamp met energielabel A++++ waardoor u zich vanwege zijn werking op zonne-energie geen zorgen hoeft te maken over uw energierekening.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Oak Power+

Oak Power+
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Ook deze buitenlampen zijn op basis van zonne-energie. Ze bevatten ook kleine zonnepanelen op de bovenkant die er voor zorgen dat zijn accu binnen enkele uren in de zon volledig worden opgeladen. Waarna hij helemaal vol is kan hij tot wel twaalf uur blijven branden.

Hij bevat een IP-beoordeling van 65, waardoor hij geheel waterbestendig en ook stofdicht is. Het zal dus niet ineens gebeuren dat hij het niet meer doet als er zwaar weer op komst is.

Er zijn twee mogelijkheden om de Oak Power+ te monteren:

  1. Vastplakken aan de muur door middel van meegeleverd dubbelzijdig tape.
  2. Monteren aan de muur met pluggen en schroeven.

Zelfs 's nachts kan deze lamp goed werken, aangezien hij door zijn nachtsensor ook in het donker beweging kan detecteren om vervolgens zijn lamp te activeren.

Bekijk de Oak Power+ bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Met deze buitenlamp kunt u ook 's nachts verwachten dat de lamp aan gaat als u een keer wat later thuis komt. Daarnaast bevat hij vele andere functies waar u van kunt genieten, en dat ook nog eens met energielabel A++ en een goede prijs.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

6. EGLO City Wandlamp

EGLO City Wandlamp
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze buitenlamp heeft een heel andere uitstraling dan de anderen uit ons onderzoek, maar dat betekent niet gelijk dat hij niet goed is.

Allereerst is hij erg energiezuinig. Met een energielabel van A++ is het echter een van de beste buitenlampen uit onze test als het om energielabels gaat.

U heeft de mogelijkheid om zelf het lichtniveau in te stellen, en u kunt ook zelf kiezen hoe lang de lamp moet blijven branden wanneer de bewegingssensor iemand in beeld heeft gezien.

Zijn IP-waarde is 33, een stuk lager dan de andere lampen die wij bekeken. Dit is erg jammer, want als hij waterdichter zou zijn, zou hij een hogere plek krijgen in onze lijst. Voor een buitenlamp is dit namelijk niet handig.

Wat belangrijk is om mee te delen, is dat, volgens gelezen reviews, niet alle informatie klopt op sommige pagina's waar dit product wordt verkocht. Zo is er bijvoorbeeld ergens vermeld dat u de afstand van de bewegingsdetectie in kan stellen, maar dit is niet het geval.

Bekijk de EGLO City Wandlamp bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Niet geheel waterdicht, waardoor wij hem maar drie sterren geven. Mocht u hem plaatsen op een plek waar geen water bij kan komen, zoals bijvoorbeeld onder een afdak, dan is het alsnog een prima keuze.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Kenmerken van een buitenlamp met bewegingssensor

Buitenverlichting is een belangrijk, maar vaak over het hoofd gezien aspect van uw huis. Het verbetert niet alleen de algemene uitstraling van uw huis, maar het zorgt ook voor extra veiligheid. Tegenwoordig zijn bewegingsgevoelige lampen een populaire keuze voor buitenverlichting aan het worden.

Deze lichten gaan alleen aan als er iemand of iets binnen het gezichtsveld beweegt, waardoor de elektriciteitskosten aanzienlijk dalen. Als u overweegt er één te kopen, lees dan verder om meer te weten te komen over de belangrijkste kenmerken waar u op moet letten.

Aantal lichtpunten

Het aantal lichtpunten dat nodig is, hangt grotendeels af van uw persoonlijke voorkeur. Als u het doel van elke lamp kent, kunt u hier een beslissing over maken. Wilt u uw hele oprit verlichten of bijvoorbeeld alleen uw voordeur?

Het is gemakkelijk in de verleiding te komen om overal lampen te installeren. Bij de keuze van de lichtpunten moet u rekening houden met de grootte en de configuratie van de ruimte die verlicht moet worden. Te veel lampen kan lichtvervuiling veroorzaken en kan onaangenaam zijn om naar te kijken. Die kunnen ook uw elektriciteitsrekening flink doen stijgen.

Stroombron

Één van de belangrijkste dingen waarmee u rekening moet houden als u buitenverlichting kiest, is de stroombron. Er zijn drie hoofdtypen: via bedrading, batterijen, en zonne-energie.

Adapter

Net als bij draadloze deurbellen hebben de meeste verlichtingsarmaturen elektriciteit van het net nodig om te werken. Dit betekent dat u de lamp in het stopcontact van uw huis moet steken. Vergeet niet vooruit te plannen voor het geval u verlengsnoeren nodig hebt of draden door de muren moet trekken.

Batterijen

Een andere optie die u kunt overwegen zijn lampen die op batterijen werken. De installatie is moeiteloos en de lampjes zijn draagbaar, wat betekent dat u ze gemakkelijk van plaats kunt veranderen. Het verwisselen van de batterij kan echter voor sommige mensen een gedoe zijn, zeker als ze wat hoger hanger en u er iedere keer een trap voor moet pakken.

Oplaadbare ingebouwde batterij

De meeste batterijen zijn tegenwoordig oplaadbaar, wat betekent dat u ze niet meer hoeft te vergeten te verwisselen. Sommige batterijen moeten echter voortdurend worden opgeladen. Om dit te vermijden, kiest u voor batterijen met een hoge capaciteit, zodat u meer lading kunt opslaan en uw lampen langer kunt laten branden.

Zonne-energie

Een goed compromis tussen bedrading en batterijen is verlichting op zonne-energie. Dit soort buitenlamp bevat panelen om overdag zonne-energie op te nemen, die 's nachts de lichten laten branden. De gemiddelde zonnelamp werkt ongeveer 10 tot 12 uur.

Bedenk wel dat de zonnepanelen op een zonbeschenen plaats moeten worden geïnstalleerd. Daarom zijn lampen op zonne-energie niet ideaal voor plaatsen met weinig blootstelling aan de zon. Het kan ook zijn dat deze lampen niet goed kunnen opladen tijdens bewolkte dagen.

IP-waarde voor water- en stofbestendigheid

Buitenlampen worden blootgesteld aan de water en stof, en daarom moeten ze bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Dit wordt bepaald door de IP-waarde, ook wel de ‘ingress-protection rating’ genoemd. De IP-waarde bepaalt hoe goed een materiaal kan voorkomen dat vaste stoffen en vloeistoffen in de behuizing van een product binnendringen. Dit wordt aangegeven met twee cijfers, waarbij het eerste voor vaste stoffen (stof en vuil) staat en het tweede voor vloeistoffen (water).

ingress protection overzicht

De classificatie voor vaste stoffen loopt van 0 tot 6, terwijl die voor vloeistoffen van 0 tot 8 gaat. Hoe hoger het getal, hoe groter de weerstand. Als algemene regel geldt dat lage IP waarden goed zijn voor gebruik binnenshuis, terwijl hogere waarden meer geschikt zijn voor blootgestelde plaatsen wat het geval is bij een buitenlamp.

Hier zijn de meest voorkomende IP-waarden en hun betekenis:

IP44

Een lamp voor buiten moet een IP-waarde van IP44 of hoger hebben om regendruppels af te kunnen weren en de elektrische bedrading binnenin te beschermen. Lager dan 44 betekent dat het licht een omhulsel nodig heeft. De meeste stopcontacten en elektrische apparaten in huis hebben IP22.

IP53

Deze classificatie wordt gegeven aan buitenlampen die gedeeltelijk beschermd zijn tegen vuil en andere deeltjes. Dit betekent dat er wel stof kan binnendringen, maar dat geen enkel intern onderdeel beschadigd wordt. IP53 betekent ook weerstand tegen directe waterstralen zonder druk.

IP65

Een rating van IP65 en hoger wordt algemeen aanvaard als waterbestendig voor algemene buitentoepassingen. Het betekent echter niet per se dat uw lampen 100% veilig zullen zijn tegen waterschade.

IP65 biedt volledige bescherming tegen stof, maar als het op vocht aankomt, kan het alleen bescherming bieden tegen spatten onder lage druk. Als u een buitenlamp nodig hebt die bestand is tegen langdurige blootstelling aan vocht, kies er dan een met een hogere IP-waarde.

IP67

Zoals eerder gezegd worden IP-waarden van 65 en hoger als waterbestendig beschouwd, maar er zijn belangrijke verschillen tussen de getallen. Zo kan IP65 alleen water onder lage druk verdragen. Intussen kan IP67 volledig ondergedompeld worden in water tot 1 meter diepte gedurende 30 minuten zonder dat het toestel daar schade van ondervindt.

Geen IP-waarde

Af en toe kunt u een IP-waarde tegenkomen met een X in plaats van een getal, zoals IPX5. Dit gebeurt wanneer een product alleen voor één van de twee soorten binnendringing getest is. In het geval van IPX5 geeft het een waterbestendigheidsniveau van 5 aan, maar het is nog niet getest tegen vaste deeltjes.

Bekijk waar u hem gaan plaatsen

Plaatsing is een ander belangrijk punt om te overwegen bij het kiezen van een buitenlamp met bewegingssensor. Uw eerste prioriteit is om een zo groot mogelijk gebied te verlichten, zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het huis. Ten tweede moet u lichten plaatsen op plaatsen waar u beweging verwacht, zodat uw lichten die kunnen detecteren.

Een andere factor die de plaatsing van de verlichting bepaalt, is de stroombron. Als u ervoor kiest om uw lampen te bedraden, controleer dan of er een stopcontact in de buurt is. Bij verlichting op zonne-energie moet u ervoor zorgen dat de panelen de maximale hoeveelheid zonlicht ontvangen. Ten slotte moet u controleren of uw lampen de juiste IP-waarden hebben.

Dit zijn de vier meest voorkomende en belangrijkste plaatsen waar u uw lampen kunt installeren:

In vijvers

Voor natte gebieden en plaatsen met langdurige blootstelling aan water, zoals tuinvijvers en zwembaden, zijn IP-waarden van 67 en 68 het meest geschikt.

Onbeschutte plek

Als u beveiligingslampen op een volledig onbeschutte plek wilt plaatsen, zijn lampen met een rating van IP65 en hoger een goede optie. Deze lampen verlichten een grote ruimte terwijl ze beschermd zijn tegen vuil en opspattend water uit alle richtingen.

Tegen het huis (enigszins beschut)

Lampen zijn net als beveiligingscamera's het meest effectief wanneer ze tegen de huismuren of in de buurt van deuren worden geïnstalleerd. Voor dit doel zijn IP-waarden tussen 44 en 65 aanvaardbaar, aangezien ze niet rechtstreeks aan de elementen worden blootgesteld.

Beschutte plaats

Voor verlichting in een beschutte plaats hebt u alleen het meest elementaire beschermingsniveau nodig. Lampen met beschermingsgraad IP44 bieden voldoende bescherming tegen stof en kleine waterspatten.

Kleurtemperatuur

Huiseigenaren kunnen nu niet alleen de helderheid van hun verlichting kiezen, maar ook de kleurtemperatuur. Kleurtemperatuur verwijst naar hoe "warm" of "koel" het licht is, en wordt gemeten in graden Kelvin. Lagere temperaturen geven een warm geel licht, terwijl hogere temperaturen een koel, wit licht uitstralen.

lichttemperaturen in kelvin voorbeelden

Tot 2700K: extra warm wit

Dit is hetzelfde roodgele licht dat u ziet van een vreugdevuur of een kaars. Het is de meest gebruikte kleurtemperatuur in landschapsbelichting, vanwege de geruststellende sfeer die het schept.

2700K - 3000K: warm wit

De meeste residentiële verlichting zit tussen dit temperatuurbereik. Dit is het meest geschikt voor badkamers, keukens, en andere taakgerichte kamers waar een ontspannen sfeer niet de prioriteit is.

3001K - 4000K: neutraal wit

Deze reeks temperaturen is merkbaar koeler dan de vorige. Neutraal witte verlichting wordt vaak gebruikt op vegetaties, omdat het de aandacht vestigt op het groen.

Meer dan 4000K: koel wit

4000K ziet er vrij blauwachtig uit en bootst de kleur van maanlicht na. Dit type licht wordt over het algemeen gebruikt om blauwgetinte planten te verlichten, en wordt meestal hoog in bomen of op daken geplaatst en gericht op het gebied eronder.

Wattage per lichtpunt

Wattage is de eenheid voor het meten van elektrisch vermogen. Hoe hoger het wattage, hoe meer energie er verbruikt wordt, en hoe duurder uw elektriciteitsrekening zal zijn. De plaatsing van uw lampen en wat u wilt bedekken, bepalen hoeveel wattage u nodig zult hebben.

Als u een heel gazon of een hele achtertuin wilt verlichten, kiest u lampen van 80 watt of hoger. Voor opritten en kleine tuinen, zoekt u lampen van 40 tot 80 watt. De meeste veiligheidslampen passen binnen dit bereik. Intussen zijn lampen van 40 watt of minder het beste voor deuropeningen of voetpaden.

Om het wattage ten volle te benutten, kiest u een model dat aan een paal of aan een hoge muur bevestigd kan worden. Het belangrijkste is dat u nooit boven het aanbevolen maximum wattage gaat. Als u een lamp installeert met een hoger wattage dan vereist is, kan uw buitenlamp oververhit raken en mogelijk brand stichten.

Stijl en vorm

Buitenverlichting is er in verschillende stijlen en vormen, waardoor er voor ieder huis een passend ontwerp bestaat. Hoewel de uitstraling geen prioriteit is bij buitenlampen, is het goed te weten dat er een breed scala aan mogelijkheden is van industriële tot rustieke verlichting. Lampen zijn er zelfs in verschillende vormen en maten.

Het is gemakkelijk om overweldigd te raken met al die mogelijkheden om uit te kiezen. Vergeet alleen niet de beste te kiezen die volgens u bij uw ontwerpvoorkeur past en u de meeste gemoedsrust geeft.

Veelgestelde vragen over een buitenlamp met bewegingssensor

Zoekt u een buitenlamp maar heeft u nog vragen? Misschien staan ze hier tussen. Mocht u er niet uit komen, kunt u altijd een reactie achterlaten op dit artikel.

Wat is de beste stroombron voor een buitenlamp?

Dit verschilt per huis. Mocht u hem buiten willen plaatsen op een plek waar overdag veel zon staat, kunt u er één kopen op zonne-energie. Als dit niet het geval is kunt u er één op batterijen of netstroom kiezen, afhankelijk van of u hem in de buurt van een stopcontact plaatst.

Wat is een energiezuinige buitenlamp?

De meeste lampen die wij in dit onderzoek hebben bekeken zijn energiezuinig. U kunt dit dubbel checken door op de verkooppagina te kijken of ze over het energielabel A++ beschikken.

Hoeveel Kelvin is koud wit licht?

Als u een lamp zoekt die koud wit licht verspreid, dan moet u kiezen voor een buitenlamp die een kleurtemperatuur bevat van boven de 4000 Kelvin.

Hoe beoordelen jullie de beste buitenlamp met bewegingssensor?

Om de best geteste buitenlamp met bewegingssensor te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 14 producten bekeken waarvan er 6 als goede buitenlamp met bewegingssensor uit de test zijn gekomen met als beste koop de LifeGoods Solar. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 LifeGoods Solar full starfull starfull starfull starfull star Op zonne-energie, 3 verschillende standen en geheel waterdicht.
2 Philips myGarden June full starfull starfull starfull starfull star Mooi licht rondom, levensduur van 25 jaar en krachtige sensor.
3 Steinel L585S full starfull starfull starfull starfull star E27-fitting voor eigen lamp, instelbare timer en grote reikwijdte.
4 SensaHome Solar full starfull starfull starfull starempty star Kleine zonnepanelen, handige dimfunctie en kan tegen water.
5 Oak Power+ full starfull starfull starfull starempty star Goed geprijsd, nachtsensor en detectieafstand van ongeveer zes meter.
6 EGLO City Wandlamp full starfull starfull starempty starempty star Instelbare timer, zelf het lichtniveau bepalen en a++ energieklasse.
Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
Remco Bravenboer - reviewify