5 Beste Bluetooth Speakers van 2021

Het kiezen van de beste Bluetooth speaker is niet gemakkelijk, aangezien ieder merk een stukje van de markt wil hebben. Deze speakers zijn in de afgelopen jaren razendpopulair geworden met vele opties die de gebruiker laten genieten van de beste geluidskwaliteit. Natuurlijk is het belangrijkste deel van uw keuze het kiezen van een speaker die u bevalt als het gaat om geluid, maar verdere specificaties zoals het uiterlijk van het product en de accuduur tellen net zo hard mee.

Na ons onderzoek naar speakers van het merk JBL werd ons steeds vaker gevraagd om ook naar andere merken te kijken, waarna wij de onderstaande producten hebben onderzocht.

AfbeeldingProductVoordelen
#1 - beste keus
Bose SoundLink Revolve - de beste Bluetooth speaker
Geheel waterdicht, 9m Bluetooth bereik en mogelijk om mee te bellen. Bekijk prijs
#2 - premium keus
Harman Kardon Go+Play
Goede batterijduur, bluetooth bereik van 10 meter en stevig product (5kg). Bekijk prijs
#3 - goede keus
Sony GTK-XB60
Extra bas-boost functie, eenvoudig in te stellen en de verlichting is een leuke toevoeging. Bekijk prijs
#4
JBL Flip 5
Accuduur van 12 uur, koppelen met andere JBL speakers (PartyBoost) en besturen via JBL Connect app. Bekijk prijs
#5
Ultimate Ears Megaboom 3
Equalizer instellen via UE app, qua prijs een geweldig product en makkelijk mee te nemen. Bekijk prijs
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere Bluetooth speaker onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

11 Producten Bekeken
19 Uur Aan Onderzoek
76 Reviews Gelezen
5 Producten Gekozen

  Bekijk hieronder onze review over de beste Bluetooth speaker

  1. Bose SoundLink Revolve

  Bose SoundLink Revolve
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De Bose SoundLink Revolve bevat, naast zijn mooie design, een prachtig en helder geluid. Als hij geplaatst wordt op een harde oppervlakte dan kunt u zijn diepe bas ook erg goed horen.

  Zit u graag buiten, ook als het regent? Dat is geen enkel probleem met deze speaker, aangezien hij geheel waterdicht is. U kunt hem daarom ook makkelijk bij de douche plaatsen, gebruiken tijdens het afwassen of meenemen naar het zwembad of strand.

  U kunt deze Bluetooth speaker gemakkelijk meenemen, aangezien hij net aan één kilogram weegt en een hoogte bevat van maar 15 centimeter. Met een Bluetooth bereik van negen meter kunt u gemakkelijk een stukje weglopen met de smartphone waaraan hij gekoppeld is, zodat de muziek altijd blijft draaien.

  Wat ons nog meer verbaasde was de accuduur van dit monster. Na het opladen, wat totaal niet lang duurde, kon hij tot wel 12 uur draaien voordat de accu helemaal leeg was; genoeg voor een dag vol muziekplezier!

  Deze speaker bevat een ingebouwde microfoon, waardoor het mogelijk is om er mee te bellen. Daarnaast kunt u deze speaker koppelen met andere producten van Bose, waardoor u er een geweldige party mee zou kunnen organiseren.

  Ons oordeel

  Bose is een geweldig merk qua audio, en dat hebben ze weer bewezen. De SoundLink Revolve is een geweldige draadloze speaker waarmee u urenlang kunt genieten van muziek van de beste kwaliteit via uw smartphone of laptop.

  Beoordeling van redacteur

  2. Harman Kardon Go+Play

  Harman Kardon Go+Play
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze geweldige Bluetooth speaker van Harman Kardon zorgt voor het allerbeste geluid en kan makkelijk worden opgetild via het handvat aan de bovenkant. Hij kan gemakkelijk worden bestuurd via de knoppen die boven op de speaker zitten.

  Als we deze speaker vergelijken met de Bose hierboven dan zien we dat hij een stuk zwaarder is, namelijk bijna vijf kilogram. Dit maakt hem wat lastiger om mee te nemen in uw tas. Gelukkig maakt de geweldige geluidskwaliteit dit goed. Omdat hij lastig mee te nemen is raden wij deze speaker alleen aan als u hem op één vaste plek laat staan, zoals bijvoorbeeld op uw bureau in uw kantoor.

  Als u er toch voor kiest om hem onderweg mee te nemen en u bent niet in de buurt van een stopcontact; wees gerust! Deze speaker gaat tot wel acht uur mee op één volle batterij, waardoor u de hele dag door lekker muziek kunt luisteren.

  Ons oordeel

  Harman Kardon is een top merk qua geluidsproducten, en dat bewijzen ze met de Go+Play weer eens. Het stereo-geluid wat hier uit komt is fenomenaal. In het kort is het een hele fijne externe speaker waarmee u jarenlang door kunt!

  Beoordeling van redacteur

  3. Sony GTK-XB60

  Sony GTK-XB60
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  Deze draadloze speaker zien wij als echte partyspeakers, aangezien er een knop op zit die extra harde bas inschakelt en gave verlichting bevat. Volgens reviews die wij hebben gelezen over dit product moet u echt uw best doen om de bas te verminderen. Deze speakers zijn capabel om bijna ieder muziekgenre met goede kwaliteit af te spelen zoals rock, jazz en techno.

  Mocht u een feestje hebben in de buurt en wilt u deze speakers meenemen? Dat kan, alleen dan moet u wel even tillen aangezien hij een gewicht heeft van wel acht kilogram, wat de zwaarste uit onze test is. Als u tijdens uw feestje onderregent, geen zorgen; deze Bluetooth speaker is spatwaterdicht.

  Als u andere Sony speakers heeft kunt u deze koppelen aan de GTK-XB60 om op deze manier een gehele geluidsinstallatie op te bouwen.

  Ons oordeel

  Een mooie speaker waarbij de bas zijn allerbeste kenmerk is. Als u een feestje geeft kunt u met de ingebouwde bas-booster de kwaliteit nog een stukje omhoog gooien en meerdere Sony speakers hier aan vast koppelen.

  Beoordeling van redacteur

  4. JBL Flip 5

  JBL Flip 5
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De JBL Flip 5, nummer één in onze lijst van beste JBL speakers, pakt de vierde positie in ons onderzoek naar de beste Bluetooth speakers. Deze lichtgewicht speaker is vooral populair onder jongeren, en u zult deze speaker vaak zien als u naar het strand of zwembad gaat.

  Het is niet gek dat deze vaak te zien is bij het zwembad, aangezien meerdere testen hebben bewezen dat de waterdichtheid perfect is. Daarnaast is hij erg makkelijk mee te nemen, omdat hij net aan een halve kilo weegt en met zijn kleine formaat in bijna iedere tas past.

  Naast dat u hem kunt bedienen via de knoppen op de speaker zelf heeft JBL ook een app (Android - iOS) waarmee u hem gemakkelijk kunt aansturen. Met de accu die langer dan een hele werkdag mee gaat zorgt deze speaker er voor dat u zorgeloos de hele dag lang muziek kunt streamen.

  Ons oordeel

  De Flip 5 is populair onder jongeren vanwege de lage prijs, goede geluidskwaliteit en waterdichtheid. Hij kan makkelijk worden aangestuurd via de JBL Connect app waardoor het gebruik ook erg makkelijk is. Wij raden deze aan als u een lichtgewicht speaker zoekt en een laag budget hebt.

  Beoordeling van redacteur

  5. Ultimate Ears Megaboom 3

  Ultimate Ears Megaboom 3
  KLIK HIER VOOR DE PRIJS
  Bekijk Hier Klantreviews »

  De Megaboom 3 is een Bluetooth speaker die tot wel 20 uur mee kan gaan, ontwikkeld door het bedrijf Ultimate Ears. Het 360° geluid wat hier uit komt is van geweldige kwaliteit, en daarnaast is hij ook nog eens waterdicht.

  Met de Ultimate Ears app kunt u na het verbinden het geluid helemaal aanpassen aan hoe u zelf wilt. De equalizer met vijf verschillende banden kunt u zelf wijzigen, of u kunt kiezen uit één van de vooringestelde profielen zoals Bass Jump.

  Wat wij zelf nog erg goed vonden aan deze speaker, is dat hij een Bluetooth bereik bevat van bijna vijftig meter, wat stukken langer is dan de andere bekeken speakers in ons onderzoek.

  Ons oordeel

  Deze Bluetooth speakers stijgen voor deze prijs boven vele andere speakers uit als het gaat om audiokwaliteit. Met de app die u er bij krijgt kunt u de equalizer geheel zelf instellen om het geluid aan te passen naar hoe u het zelf wilt.

  Beoordeling van redacteur

  Criteria om te overwegen tijdens het kiezen van de beste draadloze speaker

  Er zijn verschillende belangrijke criteria die u moet overwegen als u op zoek gaat naar de beste koop. Deze beste koop is niet voor iedereen hetzelfde, aangezien iedereen een Bluetooth speaker op een andere manier gebruikt. Als u hem bijvoorbeeld vaak thuis gebruikt, dan wilt u waarschijnlijk een speaker die op het lichtnet werk zodat u deze niet vergeet op te laden. Neem de onderstaande specificaties goed door voordat u een gehaaste keuze gaat maken.

  Formaat

  Het formaat van een draadloze speaker kan een grote impact hebben op het uiteindelijke product dat u koopt. Als u hem altijd in huis hebt staan kunt u een wat grotere speaker kiezen, maar als u vaak onderweg bent en deze mee wilt nemen kan een kleinere variant een goede oplossing zijn.

  Type geluidsweergave

  De geluidsweergave betekent de manier hoe het geluid uit de ingebouwde speaker van uw draadloze speaker komt. Dit lijkt heel ingewikkeld, maar dat is het totaal niet. De volgende mogelijkheden als het gaat om geluidsweergave bestaan er:

  1. Bij stereo geluidsweergave komt er geluid uit twee ingebouwde speakers, vaak een rechter en linker speaker genoemd.
  2. Bij het type mono komt het geluid uit één ingebouwde speaker, waar dus geen onderscheid tussen rechts en links kan worden gemaakt.
  3. Surround sound is een mogelijkheid die enkele speakers bevatten, waar geluid uit meer dan twee kanalen wordt geproduceerd. Dit zorgt vaak voor de allerbeste geluidservaring, als u hier naar op zoek bent.

  Stroomaansluiting

  Er zijn verschillende manieren waarop goede Bluetooth speakers kunnen worden voorzien van stroom. Het gros van de producten op de markt bevatten een accu die opgeladen kan worden, terwijl andere worden voorzien van een batterij of moeten worden gekoppeld aan het lichtnet.

  Accuduur

  Zoals we net hebben verteld kan de energiebron van dit soort speakers een accu zijn. Wanneer een Bluetooth speaker een accu bevat speelt de duur hiervan een grote rol, aangezien u natuurlijk niet om het uur uw speaker aan de lader wilt doen (zeker niet als u niet in de buurt van een stopcontact bent). Er zijn vele speakers die een lage accuduur hebben, dus let er goed op dat u deze niet kiest als een goede accu één van uw vereisten is.

  Gewicht

  Net als het formaat van de draadloze speaker speelt het gewicht een net zo grote rol. Wanneer u vaak onderweg bent en uw speaker makkelijk mee wilt nemen is het handig om er één te kiezen die aan de lichte kant is. Er bestaan zelfs speakers die meer dan vijf kilogram wegen, dus als u vaak onderweg bent let er goed op dat u deze niet kiest.

  Belfunctie

  Wanneer u uw speaker koppelt aan een smartphone is het bij sommige modellen mogelijk om er mee te bellen. De speaker bevat dan een microfoon waardoor u kunt praten om te communiceren met de persoon aan de andere kant van de lijn.

  Koppelen aan andere speakers

  Wanneer dit wordt aangegeven op de verkooppagina van een speaker is het mogelijk om deze te koppelen met andere Bluetooth speakers. Let er wel op dat de speakers waarmee u deze wilt koppelen ook de mogelijkheid bevatten om dit te doen.

  Type gebruik

  Dit is een punt die u goed moet bekijken voorafgaand aan het kopen van een draadloze speaker. Wanneer u bijvoorbeeld uw speaker in de badkamer wil plaatsen, dan moet hij waterdicht zijn.

  Waarom een Bluetooth speaker kiezen?

  Bluetooth speakers kunnen een geweldige manier zijn om muziek te luisteren, maar ze zijn helaas niet geschikt voor iedereen of in iedere situatie. Er zijn veel punten waarop dit soort speakers uitblinken, maar er zijn natuurlijk ook punten waar ze te kort komen. De onderstaande voor- en nadelen kunnen u helpen om te kijken of dit product echt wat voor u is.

  Voordelen

  Laten we eerst kijken naar de vele voordelen die een Bluetooth speaker heeft vergeleken met een gewone speaker.

  • Bluetooth speakers zijn erg makkelijk om mee te nemen wanneer u bijvoorbeeld een dagje naar het strand gaat. Door middel van de ingebouwde oplaadbare accu kunt u urenlang genieten van uw favoriete muziek. De meeste zijn ook licht in gewicht, wat het meenemen nog makkelijker maakt.
  • In een kleine kamer komen ze goed van pas. U heeft geen gigantische muziekinstallatie nodig om in een kleinere kamer te genieten van muziek, aangezien een kleine Bluetooth speaker deze taak gemakkelijk over kan nemen.
  • Vergeleken met gewone speakers zijn Bluetooth speakers erg makkelijk te installeren, aangezien u niet meerdere ingewikkelde kabels nodig hebt en u ze makkelijk kunt koppelen aan uw laptop of mobiele telefoon.

  Nadelen

  Naast dat de beste Bluetooth speakers enorme voordelen bevatten, zijn er ook een aantal minpunten die u moet begrijpen voordat u er één aanschaft.

  • Als u een Bluetooth speaker naast een normaal geluidssysteem zet dan komt u er achter dat de geluidskwaliteit niet helemaal overeenkomt. De laatste jaren is de kwaliteit van het geluid bij draadloze speakers erg vooruit gegaan, maar het is het nog net niet helemaal als u een echte geluidsfreak bent die houdt van de beste kwaliteit.
  • Wanneer u niet veel technische kennis hebt is het vervelend wanneer er een verbindingsprobleem optreedt. Als u bijvoorbeeld net buiten het bereik loopt met uw gekoppelde smartphone of wanneer er een ander verbindingsprobleem optreedt kan het geluid haperen of geheel uitvallen. Met een bedrade speaker zal dit nauwelijks of nooit (maar niet als hij defect raakt) voorkomen.
  Over de auteur

  Remco Bravenboer (BSc Software Engineering) is in midden 2020 afgestudeerd als Software Ontwikkelaar en heeft hierdoor veel technische kennis. Hij leidt nu de redactie van Reviewify om dit platform zo groot mogelijk te maken en zijn liefde voor schrijven op te bouwen. Hij wilt dat Reviewify de laatste website word die consumenten bezoeken voor het maken van hun keuze en is zelf actief in de elektronica- & cursusreviews.

  remco bravenboer - reviewify

  Plaats een reactie

  Hoe vond u dit artikel?
  5 Beste Bluetooth Speakers van 2021
  5 1 5 1
  0 / 5 5

  Your page rank: