5 Beste Bluetooth Speakers van 2021

Laatste update op 19-10-21 door Remco Bravenboer

Het kiezen van de beste Bluetooth speaker is niet gemakkelijk, aangezien ieder merk een stukje van de markt wil hebben. Deze speakers zijn in de afgelopen jaren razendpopulair geworden met vele opties die de gebruiker laten genieten van de beste geluidskwaliteit. Natuurlijk is het belangrijkste deel van uw keuze het kiezen van een speaker die u bevalt als het gaat om geluid, maar verdere specificaties zoals het uiterlijk van het product en de accuduur tellen net zo hard mee.

Na ons onderzoek naar speakers van het merk JBL werd ons steeds vaker gevraagd om ook naar andere merken te kijken, waarna wij de onderstaande producten hebben onderzocht.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Bose SoundLink Revolve - de beste bluetooth speaker
Geheel waterdicht, 9m Bluetooth bereik en mogelijk om mee te bellen. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Harman Kardon Go+Play
Goede batterijduur, bluetooth bereik van 10 meter en stevig product (5kg). Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Sony GTK-XB60
Extra bas-boost functie, eenvoudig in te stellen en de verlichting is een leuke toevoeging. Bekijk prijs arrow right
#4
JBL Flip 5
Accuduur van 12 uur, koppelen met andere JBL speakers (PartyBoost) en besturen via JBL Connect app. Bekijk prijs arrow right
#5
Ultimate Ears Megaboom 3
Equalizer instellen via UE app, qua prijs een geweldig product en makkelijk mee te nemen. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere bluetooth speaker onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 11 Producten Bekeken
clock 19 Uur Aan Onderzoek
review 76 Reviews Gelezen
thumbs up 5 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste bluetooth speaker

2. Harman Kardon Go+Play

Harman Kardon Go+Play
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze geweldige Bluetooth speaker van Harman Kardon zorgt voor het allerbeste geluid en kan makkelijk worden opgetild via het handvat aan de bovenkant. Hij kan gemakkelijk worden bestuurd via de knoppen die boven op de speaker zitten.

Als we deze speaker vergelijken met de Bose hierboven dan zien we dat hij een stuk zwaarder is, namelijk bijna vijf kilogram. Dit maakt hem wat lastiger om mee te nemen in uw tas. Gelukkig maakt de geweldige geluidskwaliteit dit goed. Omdat hij lastig mee te nemen is raden wij deze speaker alleen aan als u hem op één vaste plek laat staan, zoals bijvoorbeeld op uw bureau in uw kantoor.

Als u er toch voor kiest om hem onderweg mee te nemen en u bent niet in de buurt van een stopcontact; wees gerust! Deze speaker gaat tot wel acht uur mee op één volle batterij, waardoor u de hele dag door lekker muziek kunt luisteren.

Bekijk de Harman Kardon Go+Play bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Harman Kardon is een top merk qua geluidsproducten, en dat bewijzen ze met de Go+Play weer eens. Het stereo-geluid wat hier uit komt is fenomenaal. In het kort is het een hele fijne externe speaker waarmee u jarenlang door kunt!

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Sony GTK-XB60

Sony GTK-XB60
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Deze draadloze speaker zien wij als echte partyspeakers, aangezien er een knop op zit die extra harde bas inschakelt en gave verlichting bevat. Volgens reviews die wij hebben gelezen over dit product moet u echt uw best doen om de bas te verminderen. Deze speakers zijn capabel om bijna ieder muziekgenre met goede kwaliteit af te spelen zoals rock, jazz en techno.

Mocht u een feestje hebben in de buurt en wilt u deze speakers meenemen? Dat kan, alleen dan moet u wel even tillen aangezien hij een gewicht heeft van wel acht kilogram, wat de zwaarste uit onze test is. Als u tijdens uw feestje onderregent, geen zorgen; deze Bluetooth speaker is spatwaterdicht.

Als u andere Sony speakers heeft kunt u deze koppelen aan de GTK-XB60 om op deze manier een gehele geluidsinstallatie op te bouwen.

Bekijk de Sony GTK-XB60 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een mooie speaker waarbij de bas zijn allerbeste kenmerk is. Als u een feestje geeft kunt u met de ingebouwde bas-booster de kwaliteit nog een stukje omhoog gooien en meerdere Sony speakers hier aan vast koppelen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. JBL Flip 5

JBL Flip 5
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De JBL Flip 5, nummer één in onze lijst van beste JBL speakers, pakt de vierde positie in ons onderzoek naar de beste Bluetooth speakers. Deze lichtgewicht speaker is vooral populair onder jongeren, en u zult deze speaker vaak zien als u naar het strand of zwembad gaat.

Het is niet gek dat deze vaak te zien is bij het zwembad, aangezien meerdere testen hebben bewezen dat de waterdichtheid perfect is. Daarnaast is hij erg makkelijk mee te nemen, omdat hij net aan een halve kilo weegt en met zijn kleine formaat in bijna iedere tas past.

Naast dat u hem kunt bedienen via de knoppen op de speaker zelf heeft JBL ook een app (Android - iOS) waarmee u hem gemakkelijk kunt aansturen. Met de accu die langer dan een hele werkdag mee gaat zorgt deze speaker er voor dat u zorgeloos de hele dag lang muziek kunt streamen.

Bekijk de JBL Flip 5 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De Flip 5 is populair onder jongeren vanwege de lage prijs, goede geluidskwaliteit en waterdichtheid. Hij kan makkelijk worden aangestuurd via de JBL Connect app waardoor het gebruik ook erg makkelijk is. Wij raden deze aan als u een lichtgewicht speaker zoekt en een laag budget hebt.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Ultimate Ears Megaboom 3

Ultimate Ears Megaboom 3
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Megaboom 3 is een Bluetooth speaker die tot wel 20 uur mee kan gaan, ontwikkeld door het bedrijf Ultimate Ears. Het 360° geluid wat hier uit komt is van geweldige kwaliteit, en daarnaast is hij ook nog eens waterdicht.

Met de Ultimate Ears app kunt u na het verbinden het geluid helemaal aanpassen aan hoe u zelf wilt. De equalizer met vijf verschillende banden kunt u zelf wijzigen, of u kunt kiezen uit één van de vooringestelde profielen zoals Bass Jump.

Wat wij zelf nog erg goed vonden aan deze speaker, is dat hij een Bluetooth bereik bevat van bijna vijftig meter, wat stukken langer is dan de andere bekeken speakers in ons onderzoek.

Bekijk de Ultimate Ears Megaboom 3 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Deze Bluetooth speakers stijgen voor deze prijs boven vele andere speakers uit als het gaat om audiokwaliteit. Met de app die u er bij krijgt kunt u de equalizer geheel zelf instellen om het geluid aan te passen naar hoe u het zelf wilt.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Criteria om te overwegen tijdens het kiezen van de beste draadloze speaker

Er zijn verschillende belangrijke criteria die u moet overwegen als u op zoek gaat naar de beste koop. Deze beste koop is niet voor iedereen hetzelfde, aangezien iedereen een Bluetooth speaker op een andere manier gebruikt. Als u hem bijvoorbeeld vaak thuis gebruikt, dan wilt u waarschijnlijk een speaker die op het lichtnet werk zodat u deze niet vergeet op te laden. Neem de onderstaande specificaties goed door voordat u een gehaaste keuze gaat maken.

Formaat

Het formaat van een draadloze speaker kan een grote impact hebben op het uiteindelijke product dat u koopt. Als u hem altijd in huis hebt staan kunt u een wat grotere speaker kiezen, maar als u vaak onderweg bent en deze mee wilt nemen kan een kleinere variant een goede oplossing zijn.

Type geluidsweergave

De geluidsweergave betekent de manier hoe het geluid uit de ingebouwde speaker van uw draadloze speaker komt. Dit lijkt heel ingewikkeld, maar dat is het totaal niet. De volgende mogelijkheden als het gaat om geluidsweergave bestaan er:

  1. Bij stereo geluidsweergave komt er geluid uit twee ingebouwde speakers, vaak een rechter en linker speaker genoemd.
  2. Bij het type mono komt het geluid uit één ingebouwde speaker, waar dus geen onderscheid tussen rechts en links kan worden gemaakt.
  3. Surround sound is een mogelijkheid die enkele speakers bevatten, waar geluid uit meer dan twee kanalen wordt geproduceerd. Dit zorgt vaak voor de allerbeste geluidservaring, als u hier naar op zoek bent.

Stroomaansluiting

Er zijn verschillende manieren waarop goede Bluetooth speakers kunnen worden voorzien van stroom. Het gros van de producten op de markt bevatten een accu die opgeladen kan worden, terwijl andere worden voorzien van een batterij of moeten worden gekoppeld aan het lichtnet.

Accuduur

Zoals we net hebben verteld kan de energiebron van dit soort speakers een accu zijn. Wanneer een Bluetooth speaker een accu bevat speelt de duur hiervan een grote rol, aangezien u natuurlijk niet om het uur uw speaker aan de lader wilt doen (zeker niet als u niet in de buurt van een stopcontact bent). Er zijn vele speakers die een lage accuduur hebben, dus let er goed op dat u deze niet kiest als een goede accu één van uw vereisten is.

Gewicht

Net als het formaat van de draadloze speaker speelt het gewicht een net zo grote rol. Wanneer u vaak onderweg bent en uw speaker makkelijk mee wilt nemen is het handig om er één te kiezen die aan de lichte kant is. Er bestaan zelfs speakers die meer dan vijf kilogram wegen, dus als u vaak onderweg bent let er goed op dat u deze niet kiest.

Belfunctie

Wanneer u uw speaker koppelt aan een smartphone is het bij sommige modellen mogelijk om er mee te bellen. De speaker bevat dan een microfoon waardoor u kunt praten om te communiceren met de persoon aan de andere kant van de lijn.

Koppelen aan andere speakers

Wanneer dit wordt aangegeven op de verkooppagina van een speaker is het mogelijk om deze te koppelen met andere Bluetooth speakers. Let er wel op dat de speakers waarmee u deze wilt koppelen ook de mogelijkheid bevatten om dit te doen.

Type gebruik

Dit is een punt die u goed moet bekijken voorafgaand aan het kopen van een draadloze speaker. Wanneer u bijvoorbeeld uw speaker in de badkamer wil plaatsen, dan moet hij waterdicht zijn.

Waarom een Bluetooth speaker kiezen?

Bluetooth speakers kunnen een geweldige manier zijn om muziek te luisteren, maar ze zijn helaas niet geschikt voor iedereen of in iedere situatie. Er zijn veel punten waarop dit soort speakers uitblinken, maar er zijn natuurlijk ook punten waar ze te kort komen. De onderstaande voor- en nadelen kunnen u helpen om te kijken of dit product echt wat voor u is.

Voordelen

Laten we eerst kijken naar de vele voordelen die een Bluetooth speaker heeft vergeleken met een gewone speaker.

  • Bluetooth speakers zijn erg makkelijk om mee te nemen wanneer u bijvoorbeeld een dagje naar het strand gaat. Door middel van de ingebouwde oplaadbare accu kunt u urenlang genieten van uw favoriete muziek. De meeste zijn ook licht in gewicht, wat het meenemen nog makkelijker maakt.
  • In een kleine kamer komen ze goed van pas. U heeft geen gigantische muziekinstallatie nodig om in een kleinere kamer te genieten van muziek, aangezien een kleine Bluetooth speaker deze taak gemakkelijk over kan nemen.
  • Vergeleken met gewone speakers zijn Bluetooth speakers erg makkelijk te installeren, aangezien u niet meerdere ingewikkelde kabels nodig hebt en u ze makkelijk kunt koppelen aan uw laptop of mobiele telefoon.

Nadelen

Naast dat de beste Bluetooth speakers enorme voordelen bevatten, zijn er ook een aantal minpunten die u moet begrijpen voordat u er één aanschaft.

  • Als u een Bluetooth speaker naast een normaal geluidssysteem zet dan komt u er achter dat de geluidskwaliteit niet helemaal overeenkomt. De laatste jaren is de kwaliteit van het geluid bij draadloze speakers erg vooruit gegaan, maar het is het nog net niet helemaal als u een echte geluidsfreak bent die houdt van de beste kwaliteit.
  • Wanneer u niet veel technische kennis hebt is het vervelend wanneer er een verbindingsprobleem optreedt. Als u bijvoorbeeld net buiten het bereik loopt met uw gekoppelde smartphone of wanneer er een ander verbindingsprobleem optreedt kan het geluid haperen of geheel uitvallen. Met een bedrade speaker zal dit nauwelijks of nooit (maar niet als hij defect raakt) voorkomen.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 11 producten bekeken waarvan er 5 als goede bluetooth speaker uit de test zijn gekomen met als beste koop de Bose SoundLink Revolve. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Bose SoundLink Revolve full starfull starfull starfull starfull star Verbluffend geluid, eenvoudig te koppelen en geheel waterdicht.
2 Harman Kardon Go+Play full starfull starfull starfull starfull star Mooi geluid met goede bas, prachtig bij hoog volume en goede batterijduur.
3 Sony GTK-XB60 full starfull starfull starfull starempty star Koppelen met andere speakers, extra bas-boost functie en eenvoudig in te stellen.
4 JBL Flip 5 full starfull starfull starfull starempty star Goede waterdichtheid (IPX7), accuduur van 12 uur en koppelen met andere JBL speakers (PartyBoost).
5 Ultimate Ears Megaboom 3 full starfull starfull starempty starempty star Equalizer instellen via UE app, qua prijs een geweldig product en makkelijk mee te nemen.
Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
Remco Bravenboer - reviewify