5 Beste Beveiligingscamera’s van 2022 (Binnen & Buiten)

Laatste update op 24-05-22 door Remco Bravenboer
De allerbeste koop is..

De Eufycam 2 is duidelijk de beste beveiligingscamera voor beide binnen & buiten. Hij kan haarscherpe beelden filmen en werkt zelfs 's nachts tot op ongeveer 10 meter. Daarnaast heeft hij een grote kijkhoek waardoor de beelden ver in de breedte worden opgenomen.

Een beveiligingscamera komt goed van pas als u uw huis wat extra wilt beveiligen. Zo kunt u deze in bijvoorbeeld uw tuin plaatsen om na een inbraak beelden terug te kijken en daders op te pakken. Het kiezen van de beste beveiligingscamera is echter niet heel makkelijk, aangezien hij tientallen functies kan bevatten en u wel precies moet weten wat de beste koop is. Wij hebben verschillende modellen onderzocht, tientallen online reviews bekeken en hieronder ons oordeel gepubliceerd.

Afbeelding Product Voordelen
#1 - beste keus
Eufycam 2 - de beste beveiligingscamera
Realtime meekijken, camera is draadloos en grote kijkhoek. Bekijk prijs arrow right
#2 - premium keus
Eufycam 2C
Ingebouwde nachtmodus, 2 MP HD-camera en 180 dagen batterijduur. Bekijk prijs arrow right
#3 - goede keus
Ring Spotlight Cam
Erg gebruiksvriendelijk, slaat op in de cloud en live beeld meekijken. Bekijk prijs arrow right
#4
Google Nest Cam
Mooie outdoor camera, duurzame product en makkelijk te gebruiken. Bekijk prijs arrow right
#5
Caliber HWC101
Budget oplossing, heldere nachtbeelden en uitmuntende kwaliteit. Bekijk prijs arrow right
HOE WE HEBBEN BESLIST

We hebben iedere beveiligingscamera onder de loep genomen en besteld indien er online niet genoeg informatie beschikbaar was. Daarnaast accepteren wij nooit gratis producten van leveranciers wat onze reviews onafhankelijk houdt.

shopping cart 11 Producten Bekeken
clock 17 Uur Aan Onderzoek
review 73 Reviews Gelezen
thumbs up 5 Producten Gekozen

Bekijk hieronder onze review over de beste beveiligingscamera

1. Eufycam 2

Eufycam 2
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Eufycam 2 heeft een overduidelijke nummer één plek veroverd in onze lijst. Hij is draadloos, HD, en werkt op batterijen die een heel jaar mee kunnen voordat ze moeten worden vervangen. Via de app is het mogelijk om op meerdere mobiele telefoon tegelijkertijd realtime mee te kijken met de camera en opnames bekijken van het verleden. Daarnaast worden de beelden ook nog eens opgeslagen op de micro SD-kaart die er in zit.

De camera heeft een kijkhoek van 140 graden waarmee het beeld dat gefilmd wordt erg breed is. Met een resolutie van 1920x1080 en de 2 megapixel camera krijgt u haarscherpe beelden met 30 frames per seconde. Daarnaast bevat hij ook een infraroodsensor waarmee hij tot bijna 10 meter in de nacht kan filmen, perfect alternatief voor een waakhond dus.

Bekijk de Eufycam 2 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

De beste beveiligingscamera voor beide binnen & buiten met opgeslagen beeldmateriaal van de hoogste kwaliteit. Daarnaast valt hij ook niet op, aangezien hij erg compact is.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

2. Eufycam 2C

Eufycam 2C
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

Op de tweede plek in onze lijst met beste beveiligingscamera's staat nog een product van Eufycam, en dat is geheel terecht.

De batterijen van de 2C-versie gaan zes maanden mee ten opzichte van een jaar bij de Eufycam 2. Via de Eufy Security app die beide beschikbaar is voor Android en iOS kunt u realtime het beeld van uw beveiligingscamera volgen, ook als u niet thuis bent.

Verder bevat hij veel dezelfde functies als de nummer één, u kunt het zien als zijn broertje alleen dan een klein stukje goedkoper. Zo bevat de Eufycam 2C ook een 2 MP camera met een resolutie van 1920x1080, alleen de kijkhoek is vijf graden kleiner.

Bekijk de Eufycam 2C bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Het broertje van de nummer één bevat bijna dezelfde functionaliteiten. Enkele verschillen zijn de kortere batterijduur en de kleinere kijkhoek van de camera.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

3. Ring Spotlight Cam

Ring Spotlight Cam
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Ring Spotlight Cam is een beveiligingscamera die een bewegingssensor bevat en al het beeldmateriaal op slaat in de cloud. Dit betekent dat als uw camera het begeeft, u altijd nog bij de beelden kan komen.

Deze camera kan beide binnen & buiten prima worden gebruikt. Hij bevat een ingebouwde batterij die oplaadbaar is, waardoor u geen extra kosten zult maken door het vervangen van de batterijen. De 3 megapixel camera met een resolutie van 1920x1080 zal er voor zorgen dat alle details kunnen worden vastgelegd op het beeld in een kijkhoek van exact 90 graden.

Bekijk de Ring Spotlight Cam bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een goede bewakingscamera van een bekend merk van televisie. Klanten geven ook nog eens aan dat hij makkelijk in te stellen is, een zeer goed beeld vertoond en eenvoudig op te hangen is. Bij regenachtig weer komt er wel vocht op de lens.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

4. Google Nest Cam

Google Nest Cam
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De volgende uit onze lijst is een product van, jawel, de enige echte Google! Met een kijkhoek van 130 graden en een 30 FPS camera in HD kunt u duidelijk zien wie er voor uw deur staat als er wordt aangebeld.

Online ontvangt deze beveiligingscamera lovende kritieken van vele gebruikers. Er wordt over het algemeen vaak benoemd dat het een geweldige camera is als er wordt gekeken naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Daarnaast zijn de gebruikers tevreden over de beeldkwaliteit en de duurzaamheid.

Er zijn ook nadelen die vaak terug komen, en dat is bijvoorbeeld dat u een abonnement af moet sluiten bij Nest Aware van 100 euro per jaar om beelden terug te kijken. Dit kan erg in kosten oplopen als u van plan bent om hem lange tijd te gebruiken. Ook wordt er vaak vermeld dat u hem moet ophangen op een plek met een goede WiFi verbinding.

Bekijk de Google Nest Cam bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een goed product van een betrouwbaar bedrijf. Het heeft enige nadelen, maar het makkelijke gebruik en goede beeldkwaliteit vonden wij belangrijk om zwaarder te laten tellen.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

5. Caliber HWC101

Caliber HWC101
KLIK HIER VOOR DE PRIJS arrow right
Bekijk Hier Klantreviews »

De Caliber HWC101 is een goedkoop maar kwalitatief product als u met weinig geld toch een goede beveiligingscamera wilt aanschaffen. Met de gratis smartphone app van Caliber kunt u deze camera gemakkelijk en kosteloos op beide iPhone en Android bedienen.

Het beeldmateriaal wordt bij deze camera opgeslagen op de micro SD-kaart die in het apparaat zit. De camera zelf films met 30 frames per seconde en heeft een resolutie van 1920x1080 pixels en heeft een 1 MP camera. Daarnaast is hij ook capabel om 's nachts in het donker duidelijke beelden op te nemen door middel van zijn infrarood camera.

Ondanks de lage prijs zijn klanten erg te spreken over dit product. Zo wordt er vaak aangegeven dat deze beveiligingscamera een goede prijs-kwaliteitsverhouding heeft en dat zijn goede prestaties 's nachts een groot pluspunt zijn.

Bekijk de Caliber HWC101 bij onderstaande shops.

Ons oordeel

Een budget oplossing voor iemand die met weinig geld toch een goede beveiligingscamera wilt aanschaffen. De camera bevat goede eigenschappen en is een goede koop voor het kleine bedrag dat er voor wordt gevraagd.

Beoordeling van redacteur
full starfull starfull starfull starfull star

Zo kiest u zelf de beste koop qua beveiligingscamera’s voor buiten

Als u geen fijne beveiligingscamera hebt gevonden tussen onze onderzoeksresultaten begrijpen wij dat u zelf op zoek wilt gaan naar een bewakingscamera. Door middel van het bekijken van de onderstaande criteria kunt u zelf onderzoek doen en een keuze maken voor de beste beveiligingscamera.

Waar werkt hij op?

Er zijn verschillende mogelijkheden waarmee een beveiligingscamera van stroom kan worden voorzien. Enkele vaak voorkomende voorbeelden zijn:

  • Batterij: er zit een batterij in de camera die u om de zoveel tijd moet vervangen.
  • Adapter (lichtnet): er loopt een kabel van de bewakingscamera naar een stopcontact om hem van stroom te voorzoen.

Merk

Er zijn verschillende merken die beveiligingscamera’s aanbieden. Als u zelf al een merk heeft waar u vertrouwen in heeft kunt u daar voor kiezen. Enkele voorbeelden van merken die bewakingscamera’s ontwikkelen zijn Ring, Foscam en Denver.

Verschillende opslagmogelijkheden

Wanneer u een inbraak hebt gehad wilt u natuurlijk makkelijk de camerabeelden terug kunnen kijken om vervolgens de daders op te pakken. Het voordeel van een beveiligingscamera is dat hij op bepaalde manieren veilig het beeldmateriaal op kan slaan. Enkele voorbeelden zijn:

  • Micro SD-kaart: er zit een micro SD-kaart in de beveiligingscamera die verwijderd kan worden en gelezen kan worden door een computer.
  • Cloudopslag: al het beeldmateriaal wordt automatisch geüpload naar de cloud. Vervolgens kunt u de beelden via een monitor terug kijken.

Resolutie van de camera

De resolutie, of de lengte en breedte in pixels, zegt wat over de beeldkwaliteit van de beveiligingscamera. Hoe groter de resolutie, des te beter de kwaliteit van het beeld is. Veel voorkomende resoluties bij bewakingscamera’s zijn 1920x1080, 2592x1944, 1280x720.

Kijkhoek

De kijkhoek is de hoek waarin de beveiligingscamera zijn beeld op neemt. Als de kijkhoek bijvoorbeeld 90 graden is, dan filmt hij als u recht naar voren kijkt 45 graden naar links en 45 graden naar rechts, wat in totaal een kijkhoek van 90 graden vormt. De vaakst voorkomende kijkhoeken zijn 90 en 106 graden.

Aantal megapixel (MP)

Het aantal megapixel van de beste beveiligingscamera speelt een grote rol in de kwaliteit van de camerabeelden. Hoe meer megapixel de camera bevat, des te beter beeld zal worden getoond als u later de beelden terug kijkt.

Kleur

De meest voorkomende kleuren zijn zwart en grijs, omdat deze lekker neutraal zijn maar ook omdat ze in het donker niet opvallen als u hem een klein beetje verstopt bij het dak of in een boom. Als u er graag een feestje van wilt maken kunt u ook gaan voor een felle kleur zoals oranje of groen.

Additionele opties

Naast de algemene opties van een beveiligingscamera bestaan er ook camera’s met meer geavanceerde opties.

Besturing via mobiele telefoon (app)

Het is mogelijk om de camera aan te sturen via een app op uw mobiele telefoon. Denk hierbij aan het draaien van de camera en het terug kijken van de camerabeelden.

Infrarood sensor

Met een infrarood sensor zal de camera ‘s nachts een stuk beter kunnen ‘zien’. Dit is een groot voordeel aangezien inbraken vaak ‘s nachts gebeuren en u met een infrarood sensor dan goed bent voorbereid.

Bewegingssensor

Als er een bewegingssensor in de beveiligingscamera zit kan hij bewegingen detecteren en mogelijk registreren.

Samenvatting van het onderzoek

Tijdens dit onderzoek zijn er 11 producten bekeken waarvan er 5 als goede beveiligingscamera uit de test zijn gekomen met als beste koop de Eufycam 2. Hieronder is een overzichtelijke tabel de zien van de resultaten.

# Product Beoordeling Kenmerken
1 Eufycam 2 full starfull starfull starfull starfull star Haarscherpe beelden, voor binnen & buiten en realtime meekijken.
2 Eufycam 2C full starfull starfull starfull starfull star Voordeliger dan Eufycam 2, ingebouwde nachtmodus en 2 MP HD-camera.
3 Ring Spotlight Cam full starfull starfull starfull starfull star Scherp HD beeld, makkelijk te monteren en erg gebruiksvriendelijk.
4 Google Nest Cam full starfull starfull starfull starempty star Mooie outdoor camera, duurzame product en makkelijk te gebruiken.
5 Caliber HWC101 full starfull starfull starempty starempty star Budget oplossing, heldere nachtbeelden en uitmuntende kwaliteit.
Over de auteur

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer
Remco Bravenboer - reviewify
-->