5 Beste 65 inch TV's van 2023

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 01 mei 2023
Grote 65 inch televisies bieden de beste kleurweergave die u kunt wensen.
De allerbeste 65 inch tvkoop is..
Beste 65 inch tv: LG OLED65C16LA

De LG OLED65C16LA is de beste 65 inch 4K televisie met OLED scherm. Deze zorgt voor realistische beelden met diepe zwartwaarden en natuurgetrouwe kleuren. Daarnaast biedt hij een verversingssnelheid van 100 Hz die vloeiende beelden zal bieden. De tv draait op WebOS, een compact menu van LG waar alle instellingen, apps, internet en televisie samen worden gebracht.

Heeft u plannen om een nieuwe televisie te kopen voor een middelgrote kamer? Dan heeft u veel keuzes, waar een 65 inch televisie er één van is. 65 inch tv’s zijn razendpopulair, vooral vanwege hun geweldige 4K of 8K beeldkwaliteit. Het aanbod van 65 inch televisies is echter zo groot, waardoor iemand zonder technische kennis al snel de bomen door het bos niet meer ziet.

Smart tv platform, verversingssnelheid, HDR… het zijn allemaal ingewikkelde termen die bij het kiezen van een nieuwe televisie komen kijken. Gelukkig hoeft u deze termen niet te kennen, en helpen wij u met het kiezen van de beste 65 inch televisie zodat u straks uw films en series kunt kijken in de hoogste kwaliteit.

Vergelijk de 5 best geteste 65 inch televisies

# 65 inch tv Scherpte Smart platform HDMI ingangen
1
LG OLED65C16LA Beste 65 inch tv van 2023
4K (UHD) WebOS 4 Bekijk prijs bekijk prijs
Bekijk alle winkels (2)
2
Samsung QLED 65Q80A Beste koop 65 inch tv
4K (UHD) Tizen 4 Bekijk prijs bekijk prijs
3
Philips 65OLED806 Beste 65 inch tv met Ambilight
4K (UHD) Android 4 Bekijk prijs bekijk prijs
4
LG 65NANO886PB 65 inch tv met prachtige beeldkwaliteit
4K (UHD) WebOS 4 Bekijk prijs bekijk prijs
5
Philips The One (65PUS8506) Beste 65 inch Philips televisie
4K (UHD) Android 4 Bekijk prijs bekijk prijs

Beste 65 inch televisies van 2023

1. LG OLED65C16LA

Beste 65 inch tv van 2023
LG OLED65C16LA Bekijk prijs bekijk prijs
Bekijk alle winkels (2)
Scherpte:
4K (UHD)
Smart platform:
WebOS
HDMI ingangen:
4
Verversingssnelheid:
100 Hz
Kijkafstand:
3 - 5 meter
Input lag:
13 ms
Schermtype:
OLED

De LG OLED65C16LA beschikt over een flinterdun OLED scherm welke zorgt voor realistische beelden met diepe zwartwaarden en natuurgetrouwe kleuren. In combinatie met zijn verversingssnelheid van 100 Hz zult u ook vloeiende beelden ervaren wat zorgt voor één van de beste kijkervaringen die u op dit moment in 65 inch televisies kunt vinden. Hij bevat daarnaast de slimme a9 Gen4 processor welke het beeld nog gedetailleerder maakt en er ook voor zorgt dat het smart menu nog sneller werkt.

Het smart platform waar deze televisie, net als andere LG tv’s, op draait is WebOS 6.0. Dit smart platform brengt alle instellingen, apps, internet en televisie samen in één compact menu. De meegeleverde Magic Remote zorgt ervoor dat u de tv kunt aansturen door met de afstandsbediening naar het scherm te wijzen. Er zijn wel een aantal belangrijke apps die ontbreken in WebOS, namelijk:

 • Ziggo GO
 • Videoland
 • NOS
 • Skype
flinterdun oled scherm van 65 inch lg tv

Aangezien het een televisie van 65 inch is, is de aangeraden kijkafstand ook redelijk ver. Er wordt over het algemeen een kijkafstand van 3 á 5 meter aangeraden voor deze tv. U moet dus goed kijken waar u de televisie in huis gaat plaatsen zodat u niet te dichtbij of te ver af zit. Mocht uw kamer hiervoor net te klein zijn, kunt u misschien downgraden naar een iets kleiner formaat tv van 55 inch.

Met een input lag van 13 ms wordt deze televisie van LG ook aangeraden voor gamers. De 13 staat voor het aantal milliseconde dat tussen uw invoer en het tonen op het scherm zit. Wanneer u dus een toets indrukt op uw toetsenbord of controller, duurt het maar 13 milliseconde voordat u het op het scherm ziet. Dit is wel een stuk langer dan de 1 á 3 ms die u misschien gewend bent van de beste gaming monitors.

Met maar liefst 4 HDMI-ingangen kunt u gemakkelijk al uw apparaten aan de televisie aansluiten. Zo kunt u bijvoorbeeld uw mediabox, spelcomputer, Chromecast en laptop tegelijkertijd koppelen aan de tv, zodat u er snel tussen kunt switchen via de afstandsbediening. U hoeft dus geen kabels meer los te maken als u van invoer wilt wisselen, erg handig!

Qua bediening heeft u vele verschillende mogelijkheden. Allereerst kunt u natuurlijk gewoon de meegeleverde afstandsbediening gebruiken op dezelfde manier als een ouderwetse afstandsbediening. De Magic Remote kan ook gebruikt worden door naar het scherm te wijzen. Hierdoor hoeft u geen knopjes meer in te drukken en kunt u een stuk sneller opties en apps selecteren. Deze afstandsbediening heeft ook de mogelijkheid voor spraakbesturing.

Deze tv biedt ook een mobiele app waarmee u de televisie aan kunt sturen, welke werkt op beide Android en iOS.

Redenen om te kopen

 • OLED scherm
 • Slimme a9 Gen4 processor
 • WebOS 6.0 besturingssysteem
 • Smalle randen

Redenen om niet te kopen

 • Geen ingebouwde soundbar
 • Uitkijken voor inbranden

Bekijk de LG OLED65C16LA bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de LG OLED65C16LA bij Coolblue Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de LG OLED65C16LA bij Bol €1299,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de LG OLED65C16LA bij HelloTV €1857,00 Levering binnen 1 á 2 werkdagen. Naar webshop bekijkBekijk

2. Samsung QLED 65Q80A

Beste koop 65 inch tv
Scherpte:
4K (UHD)
Smart platform:
Tizen
HDMI ingangen:
4
Verversingssnelheid:
100 Hz
Kijkafstand:
3 - 5 meter
Input lag:
9,6 ms
Schermtype:
QLED

De Samsung QLED 65Q80A is een 65 inch televisie die in ieder webshop veel lovende reviews ontvangt. Zijn QLED scherm zorgt voor kleurrijke en contrastrijke beelden. Hij heeft daarnaast een uitmuntende helderheid van 2000 nits welke zorgt voor een nog gedetailleerdere kleurweergave.

Zijn full array local dimming biedt u nog contrastrijkere beelden en zorgt er ook voor dat de donkere delen van uw beeld echt donker zijn. Daarnaast beschikt deze televisie nog over Adaptive Picture en Adaptive Sound. Deze passen het beeld en geluid aan op basis van de ruimte waarin u tv kijkt. Wordt het bijvoorbeeld donkerder, dan zal de tv het beeld automatisch aanpassen. Ook heeft deze prachtige televisie nog HDR ondersteuning waardoor beelden die in HDR kwaliteit worden geschoten kunnen worden weergegeven.

Net als andere Samsung smart tv’s draait ook deze op het Tizen smart platform. Dit smart platform biedt een compact menu aan de onderkant van het scherm waar alle opties in te vinden zijn. Hier kunt u bijvoorbeeld één van de geïnstalleerde apps selecteren zoals Netflix, YouTube of Videoland.

de prachtige Samsung QLED-65Q80A opgehangen aan de muur

De kijkafstand die wordt aangeraden voor deze tv is 3 á 5 meter. Wij raden niet aan om dichterbij te zitten, aangezien dit slecht voor uw ogen is bij zo’n groot scherm en het ook lastig is om dan alles nog duidelijk te kunnen zien (het laatste geldt ook als u te ver af zit).

Met een input lag van maar 9,6 ms is hij geschikt voor gamers. Sluit dus uw PlayStation of andere spelcomputer aan om te gamen met een vertraging die in de buurt komt van menig gaming monitor.

U kunt al deze apparaten zonder enkel probleem tegelijkertijd aansluiten, als u hier natuurlijk de ruimte voor heeft, aangezien hij beschikt over 4 HDMI-poorten. Hierdoor hoeft u geen kabels te wisselen en kunt u snel van invoer wisselen met uw afstandsbediening.

De tv is te bedienen met de Samsung One Remote welke wordt meegeleverd. Deze kunt u gebruiken als gewone afstandsbediening, maar ook op een manier waarmee u er naar uw televisie kunt wijzen om opties te selecteren. Deze afstandsbediening ondersteunt zelfs spraakbesturing om apps en instellingen te openen via commando’s. Ook via de mobiele app van Samsung die bij deze televisie hoort is hij beide aan te sturen op Android en Apple apparaten.

Redenen om te kopen

 • QLED scherm
 • HDR ondersteuning
 • Helderheid van 2000 nits
 • Full array local dimming
 • Adaptive Picture & Sound

Redenen om niet te kopen

 • Hapert soms een beetje
 • Geen geweldig geluid
 • Kan niet kantelen of draaien

Bekijk de Samsung QLED 65Q80A bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Samsung QLED 65Q80A bij Bol €1349,00 Levering binnen één dag. Naar webshop bekijkBekijk

3. Philips 65OLED806

Beste 65 inch tv met Ambilight
Scherpte:
4K (UHD)
Smart platform:
Android
HDMI ingangen:
4
Verversingssnelheid:
100 Hz
Kijkafstand:
3 - 5 meter
Input lag:
19 ms
Schermtype:
OLED

Het beeldscherm van de Philips 65OLED806 heeft dankzij OLED beeldscherpte een rijke kleurweergave en grote helderheid. Dit zorgt ervoor dat subtiele tinten in beeld ook duidelijk zichtbaar zijn, zoals bijvoorbeeld in een wolkenveld. Er wordt in combinatie met de full array local dimming gezorgd voor een krachtig contrast. Hierbij zit er een groot verschil tussen de lichtste kleuren en donkerste kleuren.

De 100 Hz verversingssnelheid zorgt ervoor dat er 100 keer per seconde een nieuw beeld wordt getoond. Dit zorgt voor een enorm vloeiende kijkervaring, zeker als we weten dat een televisie met 50 Hertz al een vloeiend beeld kan geven.

Hij bevat Ambilight wat een prachtige verlichting geeft op de wand achter de televisie. Met Ambilight kunt u zo echt uw home cinema helemaal compleet maken door een sfeervolle kijkervaring te genereren.

Het smart tv platform waar deze televisie op draait is Android. Het grootste voordeel van het Android smart platform is dat deze een ingebouwde Chromecast bevat. Hiermee kunt u met één druk op de knop content streamen naar uw televisie vanaf uw mobiele telefoon of tablet. Android tv’s ondersteunen daarnaast de meest belangrijkste apps zoals Netflix, YouTube en Disney+.

ambilight van de 65OLED806 philips De prachtige Ambilight van deze televisie.

Voor gaming raden we deze tv niet aan. Met een input lag van 18 ms zit er te veel vertraging tussen de invoer en het tonen van het resultaat op de tv, waardoor u beter een televisie met een lagere input lag kunt kiezen. Over het algemeen raden wij 15 ms of lager aan.

De geluidskwaliteit van de Philips 65OLED806 is erg goed. Hij heeft 3 ingebouwde speakers en bevat een subwoofer die zorgt voor een diepe bas, waardoor de effecten van een actiefilm of bastonen van uw favoriete soundtrack nog echter klinken.

Er zijn drie manieren om deze tv aan te sturen:

 • Met de meegeleverde afstandsbediening
 • Spraakbesturing via de microfoon in de afstandsbediening
 • Via de mobiele app (beschikbaar voor beide Android en Apple)

Over het aantal HDMI-poorten zijn we ook erg te spreken. Hij heeft 4 HDMI-poorten waardoor u er meerdere apparaten aan kunt koppelen. Het loskoppelen van kabels als u bijvoorbeeld van uw mediabox naar een laptop als invoer wilt switchen is nu verleden tijd.

Redenen om te kopen

 • OLED scherm
 • P5 beeldprocessor (vloeiende beelden)
 • Verlichting door Ambilight
 • Eenvoudige installatie

Redenen om niet te kopen

 • Geen ruimte voor soundbar in staande positie
 • Niet geschikt voor gaming

Bekijk de Philips 65OLED806 bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Philips 65OLED806 bij Coolblue Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Philips 65OLED806 bij HelloTV €1496,00 Levering binnen 1 á 2 werkdagen. Naar webshop bekijkBekijk

4. LG 65NANO886PB

65 inch tv met prachtige beeldkwaliteit
Scherpte:
4K (UHD)
Smart platform:
WebOS
HDMI ingangen:
4
Verversingssnelheid:
100 Hz
Kijkafstand:
3 - 5 meter
Input lag:
15 ms
Schermtype:
LED-LCD

Zoekt u een prachtige 65 inch televisie met dunne schermranden, dan is de LG 65NANO886PB misschien wel wat voor u. Hij heeft een LED-LCD scherm die prachtige beelden kan tonen in 4K-resolutie. Zijn verversingssnelheid van 100 Hz zorgt ervoor dat er iedere seconde 100 keer een nieuw beeld wordt getoond, wat resulteert in een vloeiende kijkervaring.

Hij bevat unieke NanoCell technologie. Dit paneel maakt gebruik van een technologie waarbij piepkleine deeltjes de matte kleuren uit het beeld filteren. Hierdoor blijven heldere en pure kleuren over. Daarnaast beschikt hij over HDR wat films die in HDR zijn geschoten nog kleurrijker en contrastrijker maakt.

webos%20smart%20tv%20platform

Als smart tv platform gebruikt deze televisie WebOS. Dit is een platform speciaal ontwikkelt voor smart tv’s van LG, waar gebruikers over het algemeen zeer goed over te spreken zijn. Het smart menu is een rij gekleurde kaarten aan de onderkant van het scherm. Iedere kaart staat voor een bepaalde app of functie. De volgorde hiervan is erg makkelijk aan te passen waardoor u bijvoorbeeld uw favoriete apps helemaal aan de linkerkant kunt zetten om er zo makkelijk bij te kunnen. Er wordt ook een Magic Remote meegeleverd waarmee u ook naar de opties kunt wijzen.

Voor deze grote televisie wordt een kijkafstand van 3 tot 5 meter aangeraden. Met een input lag van 15 ms is hij daarnaast nog net aan geschikt voor gaming. U kunt uw spelcomputer, laptop of desktop gemakkelijk aansluiten op één van de vier HDMI-ingangen van deze tv. Ook voor het kijken van sport wordt hij over het algemeen aangeraden.

Eerder hebben we vermeld dat het mogelijk is om de Magic Remote te gebruiken om de televisie te bedienen door te wijzen naar het scherm. Deze Magic Remote werkt ook met een aantal spraakcommando’s waardoor u hem zelf met uw stem kunt bedienen. Tot slot is er ook een app die bij deze televisie hoort, welke werkt op beide Android en iOS.

Redenen om te kopen

 • Dunne schermranden
 • Scherpe beelden in 4K kwaliteit
 • Magic remote
 • Handig menu

Redenen om niet te kopen

 • Backlight bleeding
 • Beperkte kijkhoek
 • Geen draaibare voet

Bekijk de LG 65NANO886PB bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de LG 65NANO886PB bij Coolblue Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de LG 65NANO886PB bij HelloTV €1196,00 Levering binnen 1 á 2 werkdagen. Naar webshop bekijkBekijk

5. Philips The One (65PUS8506)

Beste 65 inch Philips televisie
Scherpte:
4K (UHD)
Smart platform:
Android
HDMI ingangen:
4
Verversingssnelheid:
50 Hz
Kijkafstand:
3 - 5 meter
Input lag:
20 ms
Schermtype:
LED-LCD

Philips The One (65PUS8506) staat bekend om zijn prachtige 4K beeldkwaliteit, kleurrijke HDR beelden en dunne schermranden. Hij heeft een 10 bit paneel dat 1 miljard kleuren kan weergeven, waardoor alle kleuren er nog echter uit zien. Met een verversingssnelheid van 50 Hz loopt hij wel een stukje achter op andere 65 inch tv’s uit onze test, maar voor de meeste gebruikers is dit alsnog meer dan voldoende.

Hij biedt ondersteuning voor 4 HDR-protocollen, namelijk Dolby Vision, HDR10, HDR10+, en HLG. Dit zijn de meest voorkomende waarmee u onder andere het beste haalt uit Netflix, YouTube en Prime Video.

De ingebouwde Ambilight zorgt voor verlichting aan de achterkant wat een enorm stukje sfeer toevoegt aan uw kamer. Dit maakt het gevoel van een echte home cinema echt af. De Ambilight is daarnaast ook in te stellen zodat hij bijvoorbeeld mee kan bewegen met Spotify.

Het smart platform waar deze televisie op draait is Android. Android smart tv’s staan, naast hun grote aanbod aan apps en functies, bekend om hun ingebouwde Chromecast. Hiermee kunt u gemakkelijk met één druk op de knop content streamen vanuit apps op uw mobiele telefoon of tablet. Denk hierbij aan het afspelen van een YouTube filmpje of uw favoriete lied op Spotify.

Mocht u een game tv zoeken, dan is deze televisie helaas niet geschikt. Hij heeft een input lag van 20 ms wat voor gamers net even te veel is. Over het algemeen wordt deze televisie alleen aangeraden voor het kijken van standaard zenders, en een film of serie.

Er zijn meerdere manieren om deze 65 inch tv te bedienen. Zo kunt u gewoon gebruik maken van de afstandsbediening, maar hij werkt ook via spraakbesturing via de microfoon in de afstandsbediening. Philips heeft daarnaast ook een app waarmee de tv bestuurd kan worden, welke werkt op beide Android en Apple.

De 4 HDMI-ingangen zorgen ervoor dat u niet iedere keer meer kabels los hoeft te maken als u van apparaat wilt switchen. U drukt hiervoor gewoon op de knop op de afstandsbediening en ‘Klaar is Kees’.

Redenen om te kopen

 • Android tv
 • Verlichting door Ambilight
 • Kleurrijk door 10 bit paneel

Redenen om niet te kopen

 • 50 Hz verversingssnelheid
 • Geen grote kijkhoek
 • Kleine numerieke toetsen op afstandsbediening

Bekijk de Philips The One (65PUS8506) bij onderstaande winkels.

Winkel Prijs Levertijd
Bekijk de Philips The One (65PUS8506) bij Coolblue Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd. Naar webshop bekijkBekijk
Bekijk de Philips The One (65PUS8506) bij HelloTV €803,00 Levering binnen 1 á 2 werkdagen. Naar webshop bekijkBekijk

65 inch tv aanbiedingen

Heeft u niet veel budget meer over voor een nieuwe 65 inch tv? Misschien staat er in het onderstaande overzicht met 65 inch tv aanbiedingen wel een leuke deal met korting voor u bij. We halen alle aanbiedingen bij Bol en Coolblue dagelijks op, zodat u altijd de actuele aanbiedingen ziet.

Sony Bravia XR-85Z9
Sony Bravia XR-85Z9
€8999.00 €5888.00
Bekijk bij Coolblue
Samsung The Frame 75LS03A
Samsung The Frame 75LS03A
€3199.00 €1599.00
Bekijk bij Coolblue
LG C2 OLED65C25LB - 65 inch - 4K OLED evo - 2022
LG C2 OLED65C25LB - 65 inch - 4K OLED evo - 2022
€2995.00 €1849.00
Bekijk bij Bol
Philips 65OLED935 - Ambilight (2020)
Philips 65OLED935 - Ambilight (2020)
€2499.00 €1399.00
Bekijk bij Coolblue

Kenmerken van een goede 65 inch televisie

Wilt u zelf een 65 inch televisie kiezen maar weet u niet precies waar u op moet letten of wat veel voorkomende termen zoals ‘input lag’ betekenen? Wij leggen hieronder de belangrijkste aspecten en functies uit waar u op moet letten tijdens het kiezen van de beste 65 inch tv.

Smart tv platform

Het smart tv platform van een televisie kunt u vergelijken met een besturingssysteem voor een computer. Er zijn verschillende smart tv platformen waar een 65 inch televisie op kan draaien, en deze hebben allemaal hun eigen voordelen en nadelen. Zo heeft ieder smart tv platform een groot aantal apps die worden ondersteund. Met de één kunt u dus gemakkelijk een serie kijken via Netflix, en met de ander kunt u de hele dag achtergrondmuziek draaien van Spotify.

Om gebruik te maken van smart tv functies heeft u wel internet nodig op uw televisie. De meeste televisies bieden de mogelijkheid om een internet kabel in te pluggen, maar er zijn ook 65 inch tv’s die wifi ondersteuning bieden. Wij raden altijd aan om te kiezen voor een televisie met wifi ondersteuning, omdat dit gewoon een stuk makkelijker werkt.

Voorbeelden van smart tv platformen zijn Tizen, WebOS en Android. Deze ondersteunen over het algemeen alle basis apps zoals YouTube, Netflix en Spotify.

Schermtype

Het schermtype bepaalt deels de beeldkwaliteit van uw televisie. Tussen de beste 65 inch tv’s zijn beide het schermtype LED-LCD en OLED te vinden. LED-LCD televisies bieden een combinatie van de beste eigenschappen van beide LCD en LED. Bij een OLED-tv verlichten de pixels zichzelf, waardoor achtergrondverlichting niet nodig is. Dit zorgt voor extreem rijke kleuren, maar ook een dun scherm. OLED tv’s hebben dus de meeste luxe uitstraling van de twee.

oled tv op opzetstuk

Verversingssnelheid

De verversingssnelheid wordt aangegeven in Hertz en staat voor het aantal beelden dat de televisie per seconde kan tonen. Hoe meer Hertz uw televisie heeft, hoe vloeiender het beeld dus zal zijn.

65 inch tv’s zijn beschikbaar in 50 Hz of 100 Hz. Mocht u echt een grote filmfanaat zijn die geen enkele frame wilt missen, kies dan zeker voor een 100 Hz scherm. Let er wel op dat 100 Hertz tv’s wel een stuk duurder zijn. Voor de meeste gebruikers is 50 Hz ook al meer dan prima.

Beeldscherpte

Bij een 65 inch televisie heeft u de keuze uit een 4K of 8K beeldscherpte. De 4K-resolutie is 4x scherper dan Full HD, wat vooral bij grotere televisies erg goed te zien is in de kleinste details. Aangezien de beste beeldkwaliteit die veel streamingdiensten en televisiezenders momenteel aanbieden 4K is, is het een verstandige keuze om hiervoor te kiezen.

BeeldscherpteHoeveelheid pixels
Full HD2.073.600
4K8.294.400
8K33.177.600
Hoeveelheid pixels per beeldscherpte.

Mocht u meer voorbereid willen zijn op de toekomst, dan kunt u kiezen voor 8K resolutie. Dit beeld is namelijk nog 4x scherper dan 4K, waardoor u zelfs de allerkleinste details zoals zandkorrels haarfijn kunt zien. Echter zijn er momenteel nog niet veel beelden in 8K beschikbaar.

Belangrijke aansluitingen

Wat erg belangrijk is om op te letten, is de hoeveelheid HDMI-poorten die een televisie heeft. Er zijn namelijk televisies die nog steeds 1 HDMI-ingang hebben, waardoor u steeds kabels moet verwisselen als u iets anders aan wilt sluiten. Hiervoor raden wij aan om te kijken naar een 65 inch tv met minimaal twee HDMI-ingangen.

Naast het HDMI-poort zijn er nog een aantal belangrijke aansluitingen die misschien wel eens van pas zullen komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een koptelefoon aansluiting om te genieten van nog beter geluid, of een USB-aansluiting als u content van een USB-stick af wilt spelen.

Input lag

De input lag is iets wat vooral belangrijk is voor gamers. Het staat voor de vertraging die optreedt tussen de invoer op een toetsenbord of controller en het moment dat de actie op het scherm verschijnt. Het wordt gemeten in milliseconden, en is bij de meeste 65 inch televisies gelukkig erg goed gereld. Als u van gamen houdt en het van plan bent te doen op de televisie, kies van voor een tv met maximaal 10 ms input lag.

Wist u dat..

De uitvinder van de televisie liet zijn eigen kinderen nooit tv kijken, bizar he?

AirPlay

Heeft u toevallig een iPhone of iPad en wilt u content vanaf deze apparaten streamen naar uw televisie? Kies dan voor een tv met AirPlay-ondersteuning. Hierdoor kunt u in bijvoorbeeld YouTube met één druk op de knop het filmpje dat u aan het kijken bent streamen naar uw televisie. Dit werkt ook met andere apps zoals Spotify, Netflix, Videoland en Amazon Prime Video.

HDR-ondersteuning

HDR staat voor High Dynamic Range en zorgt voor een nog betere kleurweergave en een hogere helderheid. De meeste televisies ondersteunen het type HDR10. Dit formaat komt het vaakst voor bij de meeste films en streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video.

Voor een nog preciezere kleurweergave kunt u ook kiezen voor een 65 inch tv die HDR10+ ondersteunt. Hierbij zijn de kleuren en helderheid niet voor de hele film of serie, maar verschilt het echt per beeld (dynamisch). Net als HDR10+ biedt ook Dolby Vision dezelfde soort dynamische werking.

Veelgestelde vragen over een 65 inch tv

Twijfelt u nog steeds of 65 inch wel het geschikte formaat van uw televisie is? Bekijk hieronder dan nog een aantal veelgestelde vragen om wat extra informatie op te doen over televisies

Hoeveel centimeter is een 65 inch tv?

Een televisie van 65 inch heeft een schermdiagonaal van 165 centimeter.

Wat is de geschikte kijkafstand van een 65 inch TV?

Aangezien een 65 inch televisie aan de grote kant is, is de kijkafstand een stuk groter dan bijvoorbeeld een kleine 32 inch tv. Zo is de aangeraden kijkafstand voor een 65 inch televisie tussen de 3 en 4 meter. Iets verder zou ook nog kunnen, maar hoe verder u zit, des te moeilijker het beeld nog scherp te zien is.

Is een 65 inch televisie te groot?

65 inch is natuurlijk aan de grote kant, zeker als u een wat kleinere kamer heeft. Het is altijd verstandig om van tevoren even te meten om te kijken of een 65 inch tv wel in uw kamer past. Daarnaast is het ook verstandig om te kijken hoe u uit komt qua kijkafstand, of u dus minimaal 3 meter afstand van uw televisie kunt houden om te kijken. Mocht u meer dan genoeg afstand hebben, is een 75 inch tv ook nog een optie.

Wat is het verschil tussen 4K en 8K?

Iedere 65 inch televisie heeft een scherpte van 4K of 8K. De beeldkwaliteit die u bij een 4K televisie ervaart, zal stukken beter zijn dan dat u waarschijnlijk nu van uw full HD of HD Ready televisie gewend bent. 8K heeft echter nog 4 keer zoveel pixels dan 4K, waardoor deze beeldkwaliteit nog 4 keer scherper is. U betaalt er echter wel een stuk meer voor, dus hou daar zeker rekening mee.

Hoe beoordelen jullie de beste 65 inch tv?

Om de best geteste 65 inch tv te bepalen beoordelen wij verschillende factoren van ieder product. Zo kijken wij onder andere naar reviews van klanten, functionaliteit, prijs en andere specifieke kenmerken zoals de scherpte, smart platform, hdmi ingangen, verversingssnelheid, kijkafstand, input lag, en schermtype. Deze factoren wegen wij met elkaar af om zo de beste koop te bepalen.
Over de auteur
Remco Bravenboer - reviewify

Remco Bravenboer is tech-expert en daarnaast ook de oprichter van Reviewify. Met zijn kennis over veel verschillende technologische apparatuur, verzorgt hij alle reviews uit de elektronica categorie.

Alle artikelen van Remco Bravenboer